Ukrajina gubi rat

Ukrajinske trupe
37 komentara

Ukrajina ne uspijeva na bojnom polju zbog nedostatka američkih sredstava, izjavio je u ponedjeljak lider većine u Senatu Chuck Schumer. Tražio je od republikanaca u Predstavničkom domu što je prije moguće usvojiti račun o pomoći u iznosu od 61 milijardu dolara.

Schumer, njujorški demokrat, osvrnuo se na Ukrajinu u govoru o predstojećoj američkoj zakonodavnoj agendi. Senat sa demokratskom većinom usvojio je prijedlog finansiranja sredinom februara, ali Dom sa republikanskom većinom još nije glasao o njemu.

“Situacija u Ukrajini je očajna”, rekao je Schumer , tvrdeći da zakon o finansiranju “skuplja prašinu” već 55 dana dok se “naši prijatelji u Ukrajini bore i umiru na bojnom polju bez podrške”. Svakim danom Ukrajini ponestaje sve više vojnika, municije i nade, dodao je.

“Budimo iskreni: najveći razlog zašto Ukrajina gubi rat je taj što je tvrda desnica u Kongresu paralizirala SAD da djeluju. To je to, to je razlog”, rekao je Schumer.

Donošenjem zakona, predsjednik Predstavničkog doma Mike Johnson bi “učinio pravu stvar za Ukrajinu, za Ameriku i za demokratiju”, tvrdi njujorški demokrat. U suprotnom, tvrdio je, republikanci bi predali “veliku pobjedu” ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Schumer je iznio skoro isti argument prilikom posjete Ukrajini krajem februara , tvrdeći da će, ako Kijev dobije novac, “pobijediti u ratu i pobijediti Rusiju”.

Demokrate su nastojale da podijele GOP na “umjerene” i “MAGA republikance” – pozivajući se na slogan kampanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa “Učinimo Ameriku ponovo velikom” – kako bi dobili podršku za svoju zakonodavnu agendu u oba doma Kongresa. Taktika se isplatila u Senatu, gdje su 22 republikanca glasala za finansiranje Ukrajine, više nego nadoknadivši troje demokrata koji su bili protiv.

Republikanci trenutno imaju vrlo tanku većinu u Domu od 435 članova, sa 218 mjesta u odnosu na 213 demokrata. Johnson je postao govornik krajem oktobra, nakon što je grupa nezadovoljnih poslanika GOP-a glasala za svrgavanje njegovog prethodnika Kevina McCarthyja zbog sklapanja tajnog sporazuma sa demokratama da prenesu finansiranje Ukrajine.

SAD su Ukrajini pružile 113 milijardi dolara u raznim oblicima pomoći od početka neprijateljstava. U međuvremenu, Rusija je više puta osuđivala zapadne isporuke oružja Ukrajini, rekavši da će to samo produžiti sukob, dok će Zapad učiniti direktnim učesnikom u neprijateljstvima.

SADSenatukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
20 dana prije

Sa strateškog gledišta potpuno je nebitno što će Ukrajina dobit, jer je izgubila rat a i sva inicijativa je na ruskoj strani, pa su im preostale samo sabotaže i teroristički napadi.

nastran
20 dana prije

demokrat..pa za rat..budaletina

tuf
20 dana prije

Izgleda da su demonkrati već u Johnsonu našli žrtvenog janjca na kojeg će se koncentrirati gnjev, mržnja i “pozivanje na odgovornost”. Pripremaju teren za to. Amerikancima je ego prevelik da bi priznali poraz od Rusije. Radije će sve prikazati kao nečiji interni propust, birokratsku zavrzlamu i politikantstvo. Neće si pogledati u oči pa priznati da niti dodatnih 100 milijardi dolara neće okrenuti situaciju u njihovu korist, niti imaju količine i osobine oružja koja bi u stvarnosti donijela prevagu nad protivnikom koji nije džihadist u Toyoti.

Zagreb
20 dana prije

Associated Press

Kazu da su se sastali kineski predsjednik XI i ruski ministar vanjskih poslova Lavrov
da bi pokazali podrsku protiv ZAPADNIH DEMOKRACIJA
vjerujute mi tzv. komunisticka stampa nije sirila ovako gadljivu propagandu.

Boli k* Lavrova i XI za njihovu “demokraciju” koja je obicna pljacka i grabez.

Orginal naslova na engleski.
China’s Xi meets with Russian Foreign Minister Lavrov in show of support against Western democracies

zoran
20 dana prije

UKrajina gubi rat, a recite mi molim vas gdje je pomocu amerike dobijen rat i kada. Koliko znam amerika radi sistem zavadi, rasturi, unisti, pa se povuci i krivicu prebacuj na druge i iuvedi haos.

nepoželjni
20 dana prije

Hehehe, čak i Amerika ima svoju (srbijansku) inačicu – Chuck Schumer (što je prije amerikanizacije 100% bio) – Časlav Šumadinac… 😉

Tupko Glupko
20 dana prije

U režiji Anglosasa je organiziran Majdan i svrgavanje legalnog ukrajinskog predsjednika Janukoviča 2014. godine. Svi se sjećamo Victorie “fuck the EU” Nuland (pravo prezime Nudelman) i njezinih kolačića, koja je slučajno židovske krvi. U režiji Anglosasa organizirano je da Ukrajina ne poštuje potpisane Minske sporazume 1 i 2 2014. i 2015. godine kojim se mogao izbjeći rat sa Rusijom. U režiji Anglosasa Ukrajina se 8 godina naoružavala za rat sa Rusijom. Zelenski u međuvremenu postaje predsjednik Ukrajine u proljeće 2019. godine, koji je pukom koicidencijom Zidov. U režiji Anglosasa odbijen je skoro potpisani dogovor između Ukrajine i Rusije u Turskoj da se izbjegne veliki rat u ožujku 2022. godine. Zelenski ga je odbio potpisati. U režiji Anglosasa slano je na desetine milijardi dolara i eura vojne i financijske pomoći Ukrima unazad dvije godine sa ciljem da se politički, gospodarski i vojno slomi Rusija što je za posljedicu imalo i razaranje… Čitaj više »

Sparkling
20 dana prije

Nemojmo nikad poistovjetiti Ukrainski narod tj. 90+% nikad nije željelo nikakav rat s bilo kim, kamoli s Rusijom. Predsjednik (izdajnik) Ukrajine koji je za vrijeme izbora obećavao da će smiriti stanje na istoku, pristupiti pregovorima i dati svu autonomiju regijama samo da se izbjegnu žrtve. No nakon Majdana ništa više nije bilo isto i krenule su kola nizbrdo za Ukrajinu. Isti taj predsjednik obečavajući mir naoružavao se i poticao extremiste da čine zločine na istoku Ukrajine. Uz svestranu pomoć u propagandi “zapadnih partnera”. Nikad nisu imali ni u primisli da poštuju sporazume iz Minska. I kad je rat već počeo, bilo je prilike da se pregovara ali kao i prije odluke se nisu donosile u Kijevu. Sad imamo to što mnogi (na zapadu) nisu mogli ni zamisliti u najružnijim snovima. Postavljaju si pitanja kako zaustaviti Ruski prodor i poraz? Ali za sada rebus je suviše složen i odgovora nema. Najjače… Čitaj više »

Grdi
20 dana prije

Zapad i NATO kao takav gubi rat ne samo ukrajina, doba zapad prolazi i na zalasku je …. kao sto propalo rimsko carstvo tako sad odlazi zapadna dominacija ….. tko to ne vidi ili je predozirao brasno ili je prirodna budala ….

abc
20 dana prije

Ukrajina je izgubila rat onaj trenutak, kad je na zapovjed i želju fašističkog zapada zabila nož u leđa sestre Rusije.

tabula
20 dana prije

Ološ koji financira i vodi ratove. I oni neki demorati?!

onaj najglu...Dalton
20 dana prije

Zelenski se boji da će se sadašnja linija bojišnice pretvoriti u novu granicu.- The Economist
Ne mora se bojati…
Neće.

P.S.
Ekvador je pristao na američku kupnju sovjetskih helikoptera Mi-17 za naknadni prijenos Ukrajini.
Rusija uvela sankcije za ekvadorske banane…
Pa se Ekvador predomislio.

Kolumbija je odbila američku kupnju sovjetskih helikoptera Mi-17 za naknadni prijenos Ukrajini.
Ukrajina bi mogla uvesti sankcije za kolumbijski kokain…
Pa se možda i Kolumbija predomisli.

Biti-ili-ne-biti
20 dana prije

Znaju oni već duže vrijeme da Ukrajina gubi, pa su zato posljednjih mjeseci u raznim državama počeli uvoditi vojne vježbe i pozive “vojnim obveznicima” da se malo uvježbaju, prije nego što ih pod NATO izgovorom pošalju na kolinje u Ukrajinu, gdje će ih umjetna inteligencija preko dronova rastaviti na sastavne dijelove.

20 dana prije

potrazih znacenje GOP. grand old party. nismo svi merikanci da znamo otprve.
a sto im je tesko udovoljiti zahtjevima da bi se deblokiralo tih 61. mld. dolara?

Josip
20 dana prije

Glupi Ukrajinci sluze za trgovinu organa, jeba ih pas blesavi skupa s njihovim Zelenskim koji im je to priskrbio za americke interese.

držnedaj
20 dana prije

“učinio pravu stvar za Ukrajinu, za Ameriku i za demokratiju”, tvrdi njujorški demokrat”…
a vid ko se brine o ukrima i ‘demokraciji’..!?

Bruno
20 dana prije

I ovaj Schumer budala. Nije čitao Njegoša, da je znao bi “Boj ne bije svijetlo oružije, već boj bije srce u junaka”. Šta reći, neobrazovani Ameri.

Bruno
20 dana prije

Šteta mejke mu. Zeleni nije predsjednik. Ko krčmi lovu. Ako je dobiju.

Schwarze Hunderte
20 dana prije

Ovaj rat tko dobije – UZIMA – SVE ! Dakle – PLANET 🤷

anik
19 dana prije

Rusija ima mali plus v ovom ratu. Ali zato imaju Ukrajina i kolektivni Zapad puno veći minus. Zato paranoja.

Bllerim L
19 dana prije

A da ne ratujem o čoveče ovdeda se pribllizzi mir kao i cela Kosovo i Metohija da ne ratuješ ceo svet da mir bude potrebnu svakomu čovekuu.

Hogar
19 dana prije

New Hazaria….. Titanik

Karma
19 dana prije

Hazarski olos i krvavi demonski bal. Stotine tisuca mrtvih slavena iste vjere i obicaja, gomile psihickih koji ce opteretiti sistem svim mentalnim bolestinama u buducnosti.
Zapad i genocid

Ico
19 dana prije

Ukrajina nema niti jednu osobinu države!

abc
19 dana prije

Ne gubi Ukrajina, nego gubi zapad. Ukrajina nikad nije funkcionisala kao država.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI