Bijela kuća se distancira od teorije ‘laboratorijskog curenja’ Covida

Covid-19 nastao u laboratoriju
37 komentara

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Jake Sullivan odbacio je izvještaj Wall Street Journala (WSJ) u kojem se navodi da je studija američkog Ministarstva energetike zaključila da je pandemija Covid-19 vjerovatno rezultat neuspjeha sigurnosnih praksi u laboratoriji u Kini, navodeći da “ne postoji definitivan odgovor” o pravom porijeklu virusa.

List je u nedjelju tvrdio da je Ministarstvo energetike pogledalo “nove podatke” koje su ih je naveli da vjeruju da Covid-19 nije prirodno proizveden u okolišu, već rezultat takozvanog “laboratorijskog curenja” – ali dodaje da ima “nisko povjerenje” u svoje nalaze.

Odgovarajući na izvještaj WSJ-a, Sullivan je rekao da je predsjednik Joe Biden naredio punu istragu o potencijalnom porijeklu Covid-19, ali je naglasio da različita vladina tijela koja se bave ovim pitanjem tek treba da donesu jednoglasnu presudu.

“Predsjednik Biden je više puta usmjeravao svaki element naše obavještajne zajednice da uloži napore i resurse kako bi se došlo do dna ovog pitanja”, rekao je Sullivan za CNN u nedjelju.

“Ako dobijemo bilo kakav daljnji uvid ili informaciju, podijelit ćemo ih s Kongresom, i podijelit ćemo ih s američkim narodom. Ali trenutno nema definitivnog odgovora koji se pojavio od obavještajne zajednice na ovo pitanje.”

Prvi put je objavljeno da je virus otkriven u Vuhanu, glavnom gradu kineske provincije Hubei, oblasti u kojoj se nalazi i istaknuti virološki institut koji je aktivan istraživački centar za proučavanje koronavirusa.

FBI je također podržao teoriju o curenju u laboratoriju, ali četiri druge američke agencije su utvrdile da je prirodni prijenos vjerovatniji izvor virusa. Dvije druge agencije trenutno su neodlučne, navodi WSJ.

Prošle godine, opsežne studije koje je proveo recenzirani časopis ‘Science’ utvrdile su da se početni virus vrlo vjerovatno prenio na čovjeka sa životinje na jednoj od pijaca u Wuhanu.

Očekuje se da će se daljnje studije o teoriji curenja iz laboratorija odvijati u SAD-u u narednim sedmicama i mjesecima, nakon što je nekoliko republikanskih zakonodavaca uključilo istrage o porijeklu pandemije među ključna obećanja u tragu kampanje uoči međuizbora u novembru prošle godine.

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker Carlson
25 dana prije

Ja se držim prvotne teorije da je strasni virus presao sa sismisa na covjeka..na onoj famoznoj vlažnoj placi.a ako nije to,onda je kriv onaj cudni mravoklop ili Sha je vec,kojega su krivili nakon sismisa..vidio ja na teveu!fala!

hogar stršni
25 dana prije

ovako će na kapaljku izlaziti istina o ratu u Ukrajini. Ali ISTINA

Valter
25 dana prije

Da li je netko čuo objašnjenje za sljedeće: Poanta “gain of function” je poboljšanje virusa, da je “viralniji” i smrtonosniji, tako da se nešto nauči o “virusu”, tj. kompjuterskom modelu tog konstrukta koji je na “granici žive i nežive prirode” kao što su svi “učili” u osnovnoj školi. No ako je virus poboljšan, kako je moguće da se kao takav ne bi mogao detektirati bez medijskog bombardiranja. Naime, statistički podaci jasno pokazuju da nije došlo do nikakvog uzmaka mortaliteta nego što je obično. Također, u Africi su praktički to sve ignorirali, uključujući ubode pa se ništa nije desilo. Dakle, ako je virus poboljšan, onda je to pokazalo da “gain of function” zapravo ne funkcionira. Ili, radilo se o koordiniranom medijskom konstruktu, dobro izvježbanom, i urgentno lansiranom nakon repo 2019 krize, lansirane za masovnu monetarnu stimulaciju da se još malo odgodi financijski kolaps tako da demonski paraziti još mogu isrcpiti resurse… Čitaj više »

tuf
25 dana prije

Kako prigodno, eto baš kada treba eskalirati sukob s Kinom, plasiraju ponovo priču u javnost. Nakon toga slijede “dokazi” i “svjedoci”, sve sa ciljem demonizacije protivnika. Za 6 mjeseci – godinu dana već imaš dovoljni “outrage” javnosti kako bi ih kondicionirao za vojne manevre na pacifiku.

Tim
25 dana prije

Čiča Biden je očito zaboravio popiti ginko kada je zaboravio da su laboratoriji u Vuhanu zajednički laboratoriji Kine i Amerike gdje neometani od zakona stvaraju čudovišta i petrijevoj zdjelici. Sama Kina je najveći Američki eksperiment koji sada reži na gospodara.

Zvrk
25 dana prije

Mislim da je mnogima jasno da je riječ o biološkom oružju koje je prije svega bilo namijenjeno kineskom tržištu pa je njima ubačeno preko vojnih igara. Kasniji spinovi da virus ne postoji, da je to kineska izmišljotina ili da su svi u zajedničkom talu samo su htjeli prekriti tragove.

Ivan Bgd
25 dana prije

Normalno, duboka drzava nece reci da proizvodi viruse kojim zarazava svoje stanovnistvo – pa na sta bi to licilo – na teoriju zavera… Molim vas, pa oni su ozbiljna organizacija, a ne zuta stampa…

So baby talk to me
25 dana prije

Da eto čitam na srpskim portalima da Lula da Silva koji mnogo voli siromašne sad donosi zakon kojim će ti siromašni Brazilci koji su glasali za njega izgubiti pravo na državnu pomoć ako ne vakcinišu decu protiv covida, preti slobodnim ljudima zatvorom.. Pravo 💩💩💩💩🤮🤮🤮🤮

Ivan
25 dana prije

Americke svinje lazu cim otvore gubice..

Max
25 dana prije

Specijalna operacija biološkog rata.

Nekoime
24 dana prije

Od kuda se stvorila Faucijeva gripa? I kako ju je samo Bill Gates predvidio.

Nekoime
24 dana prije

Nakon veličanstvene pobjede nad Rusijom, NATO se okreće uništenju Kine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI