Jedan od najvećih trgovaca u Velikoj Britaniji sada prodaje cjepiva protiv COVID-19 djeci od 12 godina

Vakcinacija
24 komentara

Cjepiva protiv koronavirusa (COVID-19) iz Wuhana sada su dostupna kao veliki maloprodajni trgovac, a Boots je postao prvi koji je pokrenuo privatnu uslugu cijepljenja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Cjepivo Pfizer protiv COVID-19 u jednoj dozi bit će dostupno u 52 trgovine počevši od 1. travnja za sve osobe starije od 12 godina po cijeni od 98,95 £. Ovo je prvi put da su cjepiva protiv COVID-19 dostupna za nabavu izvan Državne zdravstvene službe (NHS) otkako je Ujedinjeno Kraljevstvo započelo svoj program masovnog cijepljenja u prosincu 2020. na vrhuncu pandemije.

Od tog vremena, prihvatljivost su strogo određivali znanstveni savjetnici – s NHS dopunskim cjepivima ograničenim na one s visokim rizikom, uključujući starije od 65 godina ili pacijente s oslabljenim imunološkim sustavom zbog stanja poput raka.

Boots će osigurati privatno cjepivo onima u dobi od 12 godina i više koji ne ispunjavaju kriterije NHS-a za besplatno docjepljivanje. To znači da će zdrave odrasle osobe moći primiti cjepivo protiv COVID-19 po prvi put otkako je službeni NHS program završen 2021. godine.

Iako je vrlo malo vjerojatno da će zdravije mlade odrasle osobe razviti ozbiljan COVID-19, Boots i NHS tvrde da ih cjepivo protiv COVID-19 ipak može zaštititi od neugodnih simptoma virusa, uključujući kašalj, temperaturu i grlobolju.

“Pokrećemo privatnu uslugu cijepljenja protiv COVID-19 za ljude koji ne ispunjavaju uvjete za cijepljenje od NHS-a, ali ipak žele mogućnost da se zaštite od virusa”, rekao je glasnogovornik Bootsa.

“Naša privatna usluga nadograđuje se na našu postojeću isporuku cijepljenja protiv COVID-19 za NHS i drago nam je što sada možemo ponuditi cijepljenja protiv COVID-19 i u ime NHS-a i privatno, kao što smo radili s cijepljenjem protiv gripe mnogo godina.”
Djeca starija od 12 godina možda će moći kupiti cjepivo protiv COVID-19 čak i bez pristanka roditelja, budući da Bootsova web stranica za rezervacije nema nikakav znak koji ukazuje da je pristanak roditelja potreban.

Britanija želi u potpunosti privatizirati uvođenje cjepiva protiv COVID-19

Stručnjaci već dugo pozivaju na privatnu prodaju cjepiva protiv COVID-19, otkako je neposredna prijetnja od virusa počela nestajati.

Cjepiva protiv virusa sada su ograničena na rizične Britance, kao što su štićenici staračkih domova, stariji od 65 godina i djelatnici NHS-a na prvoj liniji koji su izloženiji većem riziku od kontakta s koronavirusom.

Stručnjaci kažu da je privatno pružanje cjepiva protiv COVID-19, baš kao što se događa s gripom svake zime, laka odluka kojom se omogućuje proširenje pristupa cjepivu uz male ili nikakve troškove za britanske porezne obveznike.

Ovaj prijedlog podržava britanska vlada, a jedan član Zajedničkog odbora za cijepljenje i imunizaciju izjavio je da je to “dobra ideja”.

Pojedine Boots trgovine već izdaju termine za cijepljenje. Cijena od 100 funti omogućuje tvrtki da pokrije troškove cjepiva i druge operativne troškove povezane s pružanjem “usluge”.

Boots nije jedini koji je počeo pružati cjepiva protiv COVID-19. Još u veljači, pružatelj kliničkih usluga Pharmadoctor, koji radi s više od 8000 ljekarni diljem Ujedinjenog Kraljevstva, objavio je da će od 1. travnja pružati privatno nabavljena cjepiva protiv COVID-19 za samo 45 funti.

cjepivoCovidDjecavakcinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
report
1 mjesec prije

U Rusiji isključivo “država” vodi “brigu” o “vakcinaciji”. Kako prenose ruski portali u Rusiji se “vladajući” jako “brinu” za stanovništvo i već se uveliko pripremaju za “bolest X”: “SPECIJALNA OPERACIJA „BOLEST X”: ROSPOTREBNADOR JE PRIPREMIO PCR TESTOVE I GENSKI KOKTEL ZA NEPOSTOJEĆU BOLEST… Dana 9 marta na sajtu Rospotrebnadzora objavljeno je kratko saopštenje za javnost u kome se govori o „visokom stepenu spremnosti Ruske Federacije za nove viruse i infekcije“. U stvari, govorimo o uključivanju naših sanitarnih službenika, na čelu sa Anom Popovom, u globalni projekat „Bolest X“ WEF-a i SZO. U stvarnosti još nema bolesti, ali se sve već sprema za neku „još strašniju pandemiju“… Istovremeno, Rusija nastavlja da aktivno učestvuje u koordinaciji tzv. Sporazuma SZO o pandemiji, koji bi mogao biti odobren već ovog proleća. Dakle, svi moramo da budemo na oprezu – Covid događaji 2020-2022 mogu biti proba za veći, opasniji scenario. Saopštenje Rospotrebnadzora od 9.3.2024. u… Čitaj više »

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Zar ima nekoga ko ce uzeti ta cepiva, posle svega sto se desilo i sto smo saznali?

Гавран
1 mjesec prije

Davos uzvraća udarac – izravno u mozak svojih konzumenata.
:
Naučnici su pronašli NOCEBO EFEKAT.

Nocebo efekat se može opisati kao fenomen doživljavanja neželjenih simptoma određenog leka, ali bez stvarnog uzroka. Glavni uzrok pojave noceba je to što se mnogi pacijenti fokusiraju na moguće komplikacije, koje se potom mogu javiti bez fiziološkog razloga, već samo zbog autosugestije i negativnih očekivanja.
.
PAZI SAD!
:
Otkrili su da bi nečiji negativan stav, nesigurnost i strahovi vezani za vakcinu doveli do veće verovatnoće za prijavljivanje nuspojava. Drugim rečima, što bi pacijenti osećali više anksioznosti u vezi sa dejstvom vakcine, njenom bezbednošću i njenim neželjenim efektima, to bi više njih iskusilo iste efekte.
.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Zaprav , oni što su zemlje BRICS , unisono odbile a to je IMPLEMENTACIJA OVLASTI WHO nad nacionalnim zakonima , kani se za manje od mjesec dana provesti — UNUTAR EU BLOCK & UK + COLONIES i.e. Bosnia , Serbia , Albania …. Tak da CRNI DANI nad Europom nailaze gdje kane provesti , beskrajna OBVEZNA cijepljenja nad svim i svačim ….

Ico
1 mjesec prije

Cjepiva KOVID su obmana za umno retardirane.

Ico
1 mjesec prije

Putin treba, a da bi Slaveni preživjeli, nuklearnim oružjem Veliku Britaniju SRAVNITI SA Zemljom!

abc
1 mjesec prije

Prodaja smrti. To može samo na glupom i degeneriranom zapadu.

Max
1 mjesec prije

Trgovina snrću.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

“Journal of the Royal Society of Medicine” je još u studenom 2021. objavio članak naziva “The costs of coronavirus vaccines and their pricing” gdje se navodi da su proizvodni troškovi Pfizer mRNA Covid-19 cjepiva 1.18 USD po dozi. U tom članku je navedeno i da je cijena Pfizer Covid-19 mRNA cjepiva bila 25 USD za europsko tržište. Pfizer je američka firma. Navedenu studiju lako nađete na netu. Kao što vidimo u tekstu Logičnog, sada je cijena Pfizer mRNA Covid-19 cjepiva 98,95 funti, odnosno 125 dolara, tj. cijena mu je peterostruko porasla. Službeni podaci HZJZ-a pokazuju da je od ukupnog broja umrlih od/sa Covid-19, njih 0.07% spada u dobnu skupinu 0-19 godina, 20-39 godina je 0,56%, 40-49 godina 1,5%, 50-59 godina 5,3%, dok ostatak od 92,6% otpada na starije od 60 godina. Ove podatke lako nađete na njihovim službenim web-stranicama. Službeni podaci HALMED-a i dalje tvrde da je do sada tek… Čitaj više »

anik
1 mjesec prije

Covid-19 je možda bila zapravo vojna vežba. Neko je pretio PRAVIM bio oružjem. I možda se spremaju da ga zaista upotrebe. Nem nikakve zavjere, neko se sprema za bio-rat ako v konvenkcionalnom ne može pobjediti.

Duje
1 mjesec prije

Odlična zaštita protiv prehlade i velika vjerojatnost za ostati paraliziran do kraja života.

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Bil Gejts je odgovoran za smrt stotina miliona mladih afričkih devojaka, prema nalazima istrage danske vlade u kojoj se navodi da je globalistički milijarder uništio njihovo zdravlje opasnim DTP vakcinama.

Gejts je bio odgovoran za održavanje DPT vakcinacije u Africi, a zahvaljujući njegovim naporima vakcinu je dobilo 161 milion afričke dece čak i nakon što je zabranjena u zapadnim zemljama zbog izazivanja masovne smrti.
Gejts je rekao danskoj vladi da je vakcina spasila 30 miliona života u Africi, pa je danska vlada zatražila podatke, od kojih Gejts nije imao nijedan.
Tako je danska vlada poslala istraživače u Afriku i uradila sopstvene studije, istražujući 30-godišnje podatke o DTP vakcini.
Istražitelji priznaju da ih je ono što su otkrili šokiralo.
Mlade devojke kojima je ubrizgana Gejtsova DTP vakcina umirale su 10 puta brže od onih koje nisu vakcinisane.

Ivan Bgd
1 mjesec prije

Američki rančer oglasio je alarm zbog toga što su regulatori počeli da nalažu eksperimentalnu mRNA vakcinu za stoku koja će se prerađivati kao meso.

„Hajde da vidimo statistiku o mRNA vakcinama kod živih životinja i zašto je to briga ne samo kod potrošača, već i kod proizvođača“, počeo je neimenovani rančer u objavi na društvenim medijima.
„Uzeli su 525 svinja, ubrizgali im živu mRNA vakcinu i za 21 dan ovo je bila statistika
– Njih 25 je umrlo
– Njih 55 je postalo toliko anoreksično da su bili blizu smrti
– Njih 20 je bolovalo od hromosti
– Njih 12 je patilo od gubitka kondicije
– i još 25 njih imalo je simptome skore smrti”
Dakle, imamo 70% ovih životinja koje će do neke mere biti dobro, a onda imamo 30% njih koje su ili umrle ili imaju simptome bliske smrti.

Nesko
1 mjesec prije

Ako su u stanju naći dovoljan broj retardiranih da to čudo u sebe prime, ja sam sa tim sasvim OK. Samo neka više ne teraju na prisilno bockanje, jer će leteti nečije glave sa ramena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI