Kina daje zeleno svjetlo Pfizer piluli protiv Covida-19

Kina - Zeleno svjetlo Pfizer piluli
14 komentara

Pilula će se koristiti za liječenje onih sa visokim rizikom od razvoja ozbiljne bolesti.

Kina je dala uslovno odobrenje za uvoz i upotrebu Pfizer pilule protiv virusa Covid-19 Paxlovid. Kineski regulator za lijekove je međutim primijetio da su potrebna dalja istraživanja o lijeku da bi dobio opšte odobrenje.

Kineska nacionalna administracija za medicinske proizvode saopštila je u subotu da je „sprovela hitnu reviziju ovlaštenja“ za Paxlovid i da je nakon toga „dato odobrenje sa uslovima za registraciju uvoza Pfizerovog lijeka za Covid-19“.

Lijek će se navodno koristiti u Kini za liječenje onih sa „visokim rizikom od progresije do teške bolesti“, navodi South China Morning Post.

Američka administracija za hranu i lijekove (FDA) dala je dozvolu za hitnu upotrebu Paxlovida još u decembru, a lijek je od tada odobren za upotrebu u Velikoj Britaniji, Izraelu, Kanadi, Australiji i Evropskoj uniji.

Pfizer očekuje da će zaraditi 22 milijarde dolara prihoda samo od Paxlovida 2022. godine, a kompanija predviđa čak 102 milijarde dolara ukupnog prihoda ove godine.

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Histrion
1 godina prije

Ljupka doktorica na slici gore nudi plave pilule. Da su crvene, možda bih i probao… 😁

Гавран
1 godina prije

Prijateljica (65) dobila eksperimentalni lek i “odmah su se povukli simptomi”. za ćerku su dugo propitivali, da li je u drugom stanju, planira li decu, pa dali lek. Odgovorio sam da me uhvatila teža kijavica, ne pada mi napamet da se testiram ili lečim od kijavice. Dugove sam isplatio, testament napisao, ostalo je u Božijoj volji, a ja slobodan da idem na pecanje.

bruegel the elder
1 godina prije

Dire Straits – Brothers In Arms

Emiliano Zapata
1 godina prije

Oce to morat piti i ako neki stap zabodu u straznjicu pa kazu da si pozitivan ili ce se morati piti preventivno do kraja zivota ?

Zoki
1 godina prije

Odes na stranicu EMA i pogledas sastav lijeka.

(1R,2S,5S)-N-((1S)-1-Cyano-2-((3S)-2-oxopyrrolidin-3-yl)ethyl)-3-((2S)-3,3-dimethyl-2-(2,2,2-trifluoroacetamido) butanoyl)-6,6-dimethyl-3-azabicyclo[3.1.0]hexane-2-carboxamide / ritonavir

Odes na RINOTAVIR podatke i procitas da: RINOTAVIR is an HIV protease inhibitor used in combination with other antivirals in the treatment of HIV infection.

Sjetimo se izjave 04.2020. nedavno preminulog nobelovca:
Luc Montagnier je francuskim medijima izjavio sljedeće:
“Došli smo do zaključka da je oko ovog virusa došlo do manipulacije. Na dio, ali ne kažem ukupni, koronavirus šišmiša, netko je dodao sekvence, konkretno HIV, virus AIDS-a. On nije prirodan. To je djelo profesionalaca, molekularnih biologa. Vrlo pažljiv rad.”

Sta sad preporucuju da daju? Rinotavir prepakovan u skupi Paxolvid.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ne samo da Kina odobrava Pfizer pilule, već i je i sama proizvela mRNA cjepivo koje je trenutno u ranim fazama ispitivanja na ljudima.

Upišite u web tražilicu “Lancet: Ispitivanja pokazala da kako kinesko mRNA cjepivo protiv bolesti COVID-19 sigurno i učinkovito”.

Dokurčilomi
1 godina prije

Od Pfizera više ništa ne koristim.

Max
1 godina prije

Kabalska posla.

preseren3
1 godina prije

Jp! Opet su mediji bacili raji prgišt “novosti”, o kojima obična raja pojma nema.
Nije to ona vakcina, koju vam masovno ubrizgavaju…
To je vakcina, koju dobijete, kad več razgovarate sa s. Petrom…
Ako je vaš imunski sistem več sasut, u večini zbog toga, jer su vam ga sasule ranije vakcine…

pirat sa kariba
1 godina prije

sad ocekujmo kinesku verziju koja se gura u guzicu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI