Kina – nesreća autobusa koji je prevozio ljude u Covid karantenu – 27 mrtvih 20 ranjenih

Covid u Kini
18 komentara

Autobus koji je prevozio stanovnike u karantenu za Covid-19 u Kini se sudario, pri čemu je poginulo 27 ljudi. Autobus se prevrnuo na autocesti u jugozapadnoj pokrajini Guizhou. Još 20 osoba je ozlijeđeno.

Inače, samo su dvije osobe umrle dosad od Covida u provinciji Guizhou otkako je pandemija izbila prije gotovo tri godine. Nesreća je izazvala bijes na internetu onih koji su kritični prema pekinškoj politici “nula COVID-a”.

Stroga politika uključuje masovno testiranje i praćenje. Oni koji su pozitivni na testu i njihovi bliski kontakti moraju se izolirati kod kuće ili u karantenu.

Samo nekoliko slučajeva može izazvati karantin u cijelom gradu.

Nema informacija o uzroku nesreće koja se dogodila u nedjelju rano ujutro.

Prema kineskim propisima, putnički autobusi ne smiju voziti autocestom između 02:00 i 05:00 sati. Međutim, nesreća se dogodila u nedjelju u 02:40 po lokalnom vremenu (subota u 18:40 GMT) nakon što je autobus krenuo malo nakon ponoći, što ukazuje da je autobus prekršio propise.

Žena koja je tvrdila da je kći jedne od žrtava oglasila se na društvenim mrežama, gdje je napisala poruku u kojoj je rekla da “ne može prihvatiti” smrt svoje majke.

“Mama je ostala kod kuće pola mjeseca. Nije išla nigdje osim što je išla na PCR testove… ali je odjednom odvedena u karantenu i umrla.”

Neki su na internetu opisali vlastita neugodna iskustva prijevoza autobusom u karantenu.

Jedan je rekao da su deseci putnika bili stisnuti u jednom autobusu 12 sati bez da im je bilo dopušteno jesti, otići u kupaonicu, otvoriti prozore ili uključiti klimu do dolaska u karantenski logor.

Drugi komentator je pitao: “Kada će sve ovo prestati?”

Dok ostatak svijeta pokušava živjeti s Covidom, Kina je jedina velika ekonomija kojoj je borba protiv virusa još uvijek prioritet iznad svega ostalog.

Guizhou trenutno doživljava nagli porast infekcija. Pokrajina je u subotu zabilježila 712 novih slučajeva – oko 70 posto ukupnog broja u Kini.

Incident se događa uoči petogodišnjeg kongresa Komunističke partije u listopadu, a očekuje se da će na dnevnom redu biti rasprava o politici zemlje u vezi s Covidom.

U glavnom gradu Pekingu, više od 21 milijuna stanovnika mora stajati u redu za PCR testove svaka tri dana kako bi pristupili javnim zgradama, pa čak i trgovinama na uglu.

Izvor bbc.com

Covidkinasaobraćajna nesreća
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker Carlson
1 godina prije

A uzrok smrti Ce,naravno,biti…

Гавран
1 godina prije

A izvor je BBC.

Zorule
1 godina prije

Kineskim vlastima bih predložio tepih bombardiranje sa termobaričkom municijom cijele države, prilično sam da bi tako sigurno uspjeli ostvariti politiku nula kovida.

nonwo
1 godina prije

Kakva je to karantena u koju odvoze ljude usred noći(navodno su voženi 200 km od mjesta stanovanja).Bus je totalno uništen, a vozač koji ga je vozio je bio u kompletnom”svemirskom (izolacionom) odijelu” tako da su mu manevarske mogućnosti i vidno polje sigurno bili ograničeni-ako je suditi po slikama koje se nalaze na internetu.Slučaj su dojavile i mreže(gravitas) poznate po objektivnom izvještavanju pa bi slike trebale biti autentične. Kina i zero covid politika je čisto,nepatvoreno ludilo.Izmaltretirani ljudi na rijetkim snimkama pobune uglavnom imaju živčani slom-to više nije borba,već čisti očaj. Obzirom da bolest ne može biti uzrok zatvaranja u kuće i karanteniranja (niti je ima više,niti je drugačija nego u ostatku svijeta)-nameće se pitanje -ZAŠTO? Jesu li Kinezi samo PRVACI Velikog Reseta i zero covid izmišljotina je izvrstan instrument za završetak agende ? Ili će zero covid agendom biti lakše kontrolirati stanovništvom u slučaju potencijalne mobilizacije(Taiwan,usa prijetnje),event.ekonomskog sloma.Građevinska ind.pred kolapsom-milioni stanova… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Žrtve ludila.

ovo ono
1 godina prije

Eto, pa kad teoreticari kazu da corona ne ubija..pih

R M
1 godina prije

Znaci idu po fasizmu: Kina, EU, a tek posle severna Koreja. Koje ludilo!

Padin
1 godina prije

I fašisti su vodili ljude u logore i tamo ih pobijali.

Nena
1 godina prije

Pa bolje i u smrt nego živeti u takvoj torturi svakodnevno!!!

Jimmy
1 godina prije

“Dok ostatak svijeta pokušava živjeti s Covidom, …”

Ostatak svijeta ne pokušava živjeti s covidom nego već živi s njime i to toliko dobro, kao da ga nema.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI