Medicinari koji su tužili bolnicu zbog obaveznog cjepiva dobili 10 milijuna dolara

Nema obaveznog cijepljenja za medicinsko osoblje
52 komentara

Skupina zdravstvenih radnika koji su tužili svoju bolnicu zbog obaveznih cjepiva protiv COVIDA-19 trebali bi dobiti 10 milijuna dolara, prema sporazumu o nagodbi podnesenom 29. srpnja.

Otprilike desetak radnika na NorthShore University HealthSystem u Illinoisu podnijelo je tužbu u listopadu 2021., tvrdeći da ustanova nezakonito ne odobrava vjerska izuzeća mandatu.

Nakon osam mjeseci pregovora, radnici i NorthShore “složili su se riješiti ovaj slučaj”, navodi se u memorandumu podnesenom saveznom sudu.

Prema uvjetima nagodbe, NorthShore će uplatiti 10.337.500 dolara u fond za nagodbu za radnike pogođene njihovim mandatom — točnije, radnike koji su između 1. srpnja 2021. i 1. siječnja 2022. tražili vjerski izuzetak i odbijeno im je ili su primili cjepivo kako bi izbjegli otkaz ili su bili otpušteni ili dali otkaz. U tu kategoriju spadaju oko 473 radnika.

NorthShore će također prilagoditi svoj mandat za cjepiva “kako bi poboljšao svoje postupke smještaja za pojedince s odobrenim izuzećima zbog iskrenih vjerskih uvjerenja”.

Radnici koji su otpušteni jer su se zbog vjerskih uvjerenja odbili cijepiti imaju pravo podnijeti zahtjev za ponovno zapošljavanje.

Od američkog okružnog suca Johna Knessa, kojeg je imenovao Trump, zatraženo je da odobri predloženu nagodbu.

Liberty Counsel, pravna skupina koja zastupa medicinare, opisala je nagodbu kao prvu takve vrste za tužbu protiv privatnog poslodavca koji je odbio stotine zahtjeva za vjerskim izuzećima od obaveze za cjepivo protiv COVIDA-19.

“Drastična promjena politike i znatna novčana olakšica koju zahtijeva nagodba donijet će snažnu mjeru pravde zaposlenicima NorthShorea koji su bili bezosjećajno prisiljeni birati između svoje savjesti i svojih poslova”, rekao je Horatio Mihet, potpredsjednik pravnih poslova u grupi.

“Ova bi nagodba također trebala poslužiti kao snažno upozorenje poslodavcima diljem zemlje da ne mogu odbiti prihvatiti one koji imaju iskrene vjerske prigovore na prisilno cijepljenje”, dodao je.

Ako se sporazum odobri, pogođeni radnici mogli bi se prijaviti za novac iz fonda od 10 milijuna dolara.

Svaki radnik koji je na kraju dobio cjepivo unatoč vjerskim protivljenjima imao bi pravo na otprilike 3000 dolara, dok bi oni koji su otpušteni ili dali otkaz mogli dobiti do oko 25 000 dolara, prema procjenama.

Konačni iznosi između ostalog ovisit će o tome koliko se radnika prijavi za novac.

Osim toga, sporazumom se izdvaja 260.000 dolara za imenovane tužitelje u slučaju. Svaki bi trebao dobiti oko 20.000 dolara, povrh ostalih sredstava.

Liberty Counsel također traži 2 milijuna dolara za odvjetničke naknade, ili oko 20 posto ukupne nagodbe.

Izvor: theepochtimes.com

cjepivoCovidmedicinsko osobljeSADTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
1 godina prije

Uglavnom, ni ja se neću “cijepiti” zbog vjerskih uvjerenja – uvjeren sam da lažu i da “cjepivo” ne služi meni za dobro.

nepoželjni
1 godina prije

Ps.

…a vidi odvjetničko-američke pravde !
Ubodeni i nogirani 3-25 tisuća po glavuši odštete ….a dva direktora (vlasnici muž i žena) odvjetničke tvrtke – svaki po milijonček u džep… Pravedno, nema šta !

Realno
1 godina prije

Kakva pobjeda?
Psihopate im sjebu zdravlje i naprave ih budalama, a ovi na kraju dobiju hrpu bezvrijednih papirića koje psihopate ionako štancaju na tone dnevno. Jebo ti takvu pobjedu.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Pisete o nekoj velikoj pobjedi a dalje u tekstu ide kako bi “trebali” dobit 10 mil. njih 473 sto izade malo jace od 20k po otrovanom. E sad kome je pobeda primit otrov pa uzet 20k$ ,neka mu!

petar schroder
1 godina prije

Cjepivo dolazi iz istoga labora odakle dolazi virus To nije virus nego otrov kojim nas prase Te vakcine nemaju nikakvu dozvolu NEGO SU PUSTENE KAO NESTO HITNO.Na tome je farma zaradilamiliarde a nasi politicari su postali farma lobisti Oni su svi dobro placeni da nasm stalno reklamiraju tu neispitani EKSPIRIMENT Covjek koji se boji BOGA NIKADA NECE DOZVOLITI SEBI DA GA KUPE TI FARMA LOBIJI KOJI HOCE SAMO PROFIT Farma koja je zaradila MILIARDE DOLARA CE NASTOJATI DA DALJE PRODAJE TAJ EKSPIRIMENT UZ POMOC SVOJI LOBISTA O nus pojavama je zabranjeno govoriti u medijama Sigurno svako cjepiivo nije pravo, jer su neki ljudi dobili PLACEBO, pa tako nemaju svi nus pojave Tako su oni to napravili da od 60 cjepiva mozda 20 su placebo a rest prave Zavisi sta si primio.Njima je cilj smanjiti STANOVNISTVO NA ZEMLJI :Bill Gates je govorio prije 5 godina da bi bilo IDEALNO POLA MILIARDE,… Čitaj više »

Crko Tor
1 godina prije

Od prije nekoliko dana je ovaj portal cijepljen protiv anonimnog komentiranja Torom – niti jedan komentar više ne prolazi kontrolu.
Zašto se ograničava sloboda na portalu koji se bori za slobodu?

Doktor
1 godina prije

Eno u Kanadi, 6ti doktor u 2 tjedna iznenada ode.

2344dfgzukuighjhtzui
1 godina prije

gine narod ko muve’… neki dan hr k1 borac,jučer fudbaler u bih 20g.Unuk od susjede 4god. moždani udar…

Kalle balle
1 godina prije

Procjepit kabalu masone i nema vise problema na planeti. Amen.

Auslander
1 godina prije

Di ste keyboard warriorsi, tastatura mangupi, tipkovnica huligani….

Max
1 godina prije

Velika pobjeda.

Antropos
1 godina prije

Jebo vas “mandat” nepismene. Ta riječ na engleskom znači “obavezu” cijepljenja. Dajte prestanite s nepismenim prijevodima stranih tekstova.

1 godina prije

Za 4-5 mjeseci 10 milja će biti dovoljno za rezvoar goriva i ćevape..

Praetorian
1 godina prije

Iz cijeg dzepa ide lova za odstetu? Neka plate iz privatnog dzepa svi oni koji su takve odluke potpisivali. Ne smiju porezni novac koristiti za svoja zlodjela, te bi morali kazneno odgovarati, zatvorskim kaznama

ledeno doba
1 godina prije

Njemačko bolničko društvo (DKG) zahtjeva od njemačke vlade, ukidanje obaveznog cjepljenja za bolničko osoblje.
DGK je udruženje skoro svih bolnica u Njemačkoj.
Obavezno cjepljenje za bolničko osoblje je uvedeno početkom ožujka, međutim ono se u praksi malo ili nikako ne primjenjuje. Niti se kontrolira, niti sankcionira.
Prema pisanju Bild Zeitunga prije nekoliko tjedana, skoro 200.000 necjepljenih je i dalje zaposleno u njemačkim bolnicama.. A 4 pokrajine su se već potpuno odrekle obaveze cjepljenja za zaposleno osoblje.

Jer je velika nužda u zdravstvu, jer je cjepivo očito poharalo osoblje, pa su mnogi na bolovanju, iako to vlada ne želi priznati, da su masovna bolovanja posljedice cjepljenja, već se nevješto to pokušava maskirati kao “ljetnji val korone”…

Kobac
1 godina prije

“Smrt je poslednja istina.”

– Gaj Julije Cezar.

DEDA
1 godina prije

VI KOJI STE POSLUŠNI I VJERUJETE POKRENUT ĆETE TAKVU LAVINU KOJA TEK DOLAZI.TOLIKI APSURD I NEPISMENOST U 21 STOLJEĆU OKO IZMIŠLJENE BOLESTI IL NEKAJ.TKO ĆE I DALI ĆE ITKO ODGOVARATI ZA OVU PLANDEMIJU,NEPISMENOST,APSURD.DABOGDA NAM SE DESIO III SVJETSKI RAT.NEBUM GA JA IZAIVAO NEGO VI NEPISMENE OVCE I DEBILI.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI