Načini kako da vam mali zamrzivač primi što više namirnica

0

Kad god je riječ o aktivnostima poput kuhanja za sljedeći tjedan ili nečem rjeđem (organiziranje večere za širu obitelj ili prijatelje, pripremanje gozbe za obljetnicu ili praznik), vaš zamrzivač je sigurno krcat.

Na tržištu postoje organizatori za odlaganje u zamrzivaču, plastične kutijice, metalni držači, graničnici i slično. A umjesto da na njih trošite novac, možda biste mogli upotrijebiti ono što imate. Evo par ideja.

Napravite sami magnetne kutijice – ukoliko imate male količine hrane koju treba zalediti i spremiti, primjerice nasjeckani začini ili narezani luk, ubacite ih u magnetne teglice i zakačite ih unutar zamrzivača tamo gdje ima slobodnog mjesta. To može biti gornji ili bočni dio ladice. Takvi magnetni spremnici su dostupni na tržištu, a vi ih i sami možete napraviti ukoliko zalijepite magnete na male kutije.

Izravnajte stvari pa ih zaledite – na ovaj način ih puno više može stati. Čak i kada je riječ o nečemu tekućem postoji rješenje – ulijte tekućinu u plastičnu vrećicu, zaledite i potom možete i izvaditi i staviti u neki drugi spremnik.

Izvadite hranu iz kutijica – originalna ambalaža je u različitim veličinama i sprječava vas u dobroj organizaciji prostora koji je ionako ograničen.

Koristite štipaljke – ovako vam zaleđeni grašak i mrkva neće biti rasuti po cijelom zamrzivaču i sve će djelovati urednije. Ukoliko imate rešetke na dnu polica, zakačite štipaljke na njih i objesite vrećice poput rublja. To će dodatno osloboditi prostor.

Vodite popis inventara – sa strane zamrzivača imajte popis namirnica koje se u njemu nalaze. Tako kada jednom ugurate zaleđenu juhu na dno zamrzivača, ne morate pamtiti što se tamo nalazi. Zapišite na samoljepljivu ceduljicu kojom ćete označiti što ste u kutijici zaledili. Ukoliko ste organiziraniji i više ustrajni, možete imati i zbirni popis na papiru koji ćete zakačiti magnetom izvan frižidera, na vratima zamrzivača ili unutar njegovih bočnih stranica.

Ostavite komentar

avatar
10000
 
  Pretplati se  
Obavijest

POVEZANE VIJESTI

Izbornik