Paul Offit slučajno priznaje da je postupak FDA za licenciranje cjepiva lažan

Cjepivo
18 komentara

U neuspjelom pokušaju pokušaja odvraćanja obrazovanih roditelja od izbora da njihova djeca ne budu vakcinirana ,na temelju ispitivanja krvi na antitijela, Paul Offit nehotice je priznao da su službene politike vakcinacije savezne vlade u osnovi pogrešne i vrlo je vjerojatno riječ o znanstvenoj prijevari.

U nedavnom videu koji je objavio “Centar za vakcinaciju” u dječjoj bolnici u Philadelphiji (CHOP) u kojem radi, Offit pokušava objasniti kako testovi krvi za antitijela nisu medicinski korisni. Ako je to slučaj, tada sve na što se američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) i centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) oslanjaju kako bi kreirali politiku cjepiva također nije medicinski korisno niti točno.

Upotreba testova krvi na antitijela kako bi se pokušao izmjeriti zaštitni imunološki odgovor, po Offitovim riječima, “nije tako jednostavno kao što biste mislili.” Ipak, prisutnost antitijela u krvi već je odavno ono za što vladini službenici tvrde da je valjani pokazatelj kako je osoba imuna na bolest – pa što je zapravo od tog dvoje točno?

Odgovor je nijedno i oboje, ovisno o tome što se pokušava postići. U Offitovom slučaju, cilj je zadržati što veći broj roditelja “na vlaku” za cjepivo, što će osigurati da proizvođači cjepiva, poput njega, i dalje dobivaju ogromne prihode. U isto vrijeme, Offitovu tvrdnju pobijaju njegova vlastita priznanja, jer on jasno pokazuje u videu da titar antitijela ne moraju nužno biti u korelaciji s imunitetom. Slično tome, nedostatak antitijela nije nužno pokazatelj nedostatka imuniteta.

Koristeći epidemiju ospica koja se dogodila tijekom kasnih 80-ih i početkom 1990-ih kako bi pokušao izraziti svoje stajalište, Offit u videu navodi da je, osvrćući se na upravo tu epidemiju, otkriveno da je „bilo mnogo ljudi koji su bili cijepljeni, ali koji nisu imali antitijela protiv ospica ali su i dalje bili zaštićeni. “Drugim riječima, testovi na antitijela nisu u stvari validan pokazatelj imuniteta, iako to država koristi kao” dokaz “da cjepiva nekako djeluju.

“Razlog zbog kojeg su još uvijek zaštićeni je taj što imaju nešto što se naziva memorijske ćelije”, objašnjava Offit.

„Memorijske imunološke stanice, poput B- i T-stanica, koje su se tada, kada su bile izložene virusu, aktivirale, diferencirale, napravile antitijela koja su ih onda zaštitila. Dakle, iako nisu imali protutijela u svom krvotoku, oni su imali ove memorijske stanice u svom imunološkom sustavu koje su mogle reagirati kad su bile izložene. Dakle, ako biste pogledali te ljude i vidjeli da nemaju antitijela, lažno biste zaključili da nisu bili zaštićeni, a jesu. ”

Offit nastavlja u videu i priznaje da ponekad možete imati antitijela u krvotoku „a ne biti zaštićeni“ – opet, njegove vlastite riječi. Kako se ispostavilo, čini se da je neka kombinacija razine antitijela, imuniteta posredovanog stanicama i imuniteta sluznice koja pruža pravu zaštitu protiv bolesti, ovisno o bolesti, što znači da je znanost o cjepivima kakvu trenutno promiču službenici javnog zdravstva u potpunosti netočna i nepouzdana.

Ostaje nejasno je li Offit doista shvatio ono što je priznao ovdje, jer je dotični video još uvijek dostupan za gledanje na CHOP-ovoj web stranici. Možda Offit još uvijek nije shvatio što je javno priznao.

Zaključak Offita u videu nije da bi cjelokupna znanost o cjepivima trebala biti preispitana zbog ovih urođenih nedostataka. Umjesto toga, kaže, budući da je “titar težak”, a “nije savršen pokazatelj” imuniteta, te da je “najbolji način da znate da ste zaštićeni, primiti cjepiva koja se preporučuju u vrijeme koje se preporučuje. ”

Drugim riječima, ništa što lobi cjepiva govori desetljećima nema smisla, a cijela stvar očito je prijevara. Ali nastavite sa cijepljenjem, jer je to jedini način da sačuvate zdravlje!

„Daleko od pružanja uvjerljivih argumenata roditeljima zašto bi se oni strogo pridržavali rasporeda cijepljenja, ono što su nam Paul Offit i CHOP pružili u ovom videu je snažan argument zašto je upravo postupak kojim cjepiva dobivaju licencu FDA znanstveno nevaljan”, piše Jeremy R. Hammond, pisac za dječju zdravstvenu zaštitu (CHD).

“Zaista je neizbježan zaključak da FDA koristi titre antitijela kao surogatnu mjeru imuniteta za potrebe licenciranja cjepiva što predstavlja znanstvenu prijevaru.”

cijepljenjefarmaceutska industrija
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
puki
4 godine prije

pogledajte kako Sorosev Index i Telegram huškaju protiv Pernara, jer je Pernar objavio da neće cjepiti svoje novorođeno dijete.
Tjednik i portal Telegram, te portal Net su u većinskom vlasništvu koncerna Warburg Pincus sa Wall Streeta. Vlasnici koncerna su šestokraka bankarska obitelj Warburg, koji su i suvlasnici FED-a, zajedno asa Rotšildima, Rokefelerima, Goldman Saksom i još 4 židovske bankarske obitelji. Predsjednik Warburg Pincusa je Timothy Gaithner (također šestokraki), poznat po tome, što je bio ministar financija u prvom mandatu Obamine vlade (2008-2012)

https://www.index.hr/vijesti/clanak/otkrivamo-zasto-pernar-nece-biti-prijavljen-a-nije-cijepio-dijete/2109129.aspx

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/kako-je-pernarova-objava-o-cijepljenju-ustvari-mnogo-opasnija-nego-sto-se-na-prvi-pogled-cini/

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/hoce-li-pernar-biti-kaznjen-jer-je-odbio-cijepiti-sina-izvukli-smo-slucajeve-gdje-su-roditelji-ucinili-isto-evo-kako-je-zavrsilo/

skurija
4 godine prije

sve za profit, a zdravlje,e to ćemo poslije liječiti

shumadinac
4 godine prije

“Drugim riječima, ništa što lobi cjepiva govori desetljećima nema smisla, a cijela stvar očito je prijevara. Ali nastavite sa cijepljenjem, jer je to jedini način da sačuvate zdravlje!” Čekajte ljudi, nemojte u “medicinske talibane”. Pitanju vakcinacije se sve više prilazi radikalno, zbog određenih grešaka, zloupotreba i gluposti pojedinaca se ceo proces demonizuje. Istina je jedna – neke zarazne a IZUZETNO OPASNE bolesti su suzbijene (a neke se drže pod kontrolom) isključivo zahvaljujući vakcinaciji, tu je vakcinacija nezamenjiva. Problem je što se insistira na vakcinaciji protiv svega i svačega pa i onih bolesti koje su već iskorenjene, problem je što su vakcine nekvalitetne i u velikoj meri štetne (“možda se od bolesti izlečite ali ćete od vakcine nositi trajne posledice”), problem je što su vakcine dobar posao kao i sve vezano za farmaciju i što nemamo dovoljnu zaštitu države od “farmakopredatora”… Dakle, glupo je napadati vakcinaciju kao sretstvo jer ALTERNATIVE NEMA,… Čitaj više »

Silence
4 godine prije

Nitko nije imao problem? Dijabetes, artritis, štitnjača, psihički problemi, Alzheimer, alergije, astme…? Svi zdravi, kažeš?

onako usput
4 godine prije

Paul Offit, američki pedijatar specijalizirao na infektivnim bolestima, cjepivima, imunologiji i virusologiji, jedan od glasnijih američkih boraca za cjepljenje, je samo potvrdio ono što već svi laboranti znaju. Metoda dijagnostike, Titar antitijela, kojom bi se trebalo doći do potrebnih dokaza da su u krvi prisutna antitijela po primitku određenog cjepiva, nakon čega se za isto može tvrditi da ima učinka, nije objektivna znanstvena metoda. Procjena prisutnosti antigena odnosno protutijela (imunoglobulina) u krvi je prije svega izrazito subjetivna metoda ispitivanja, nikako se ne može se govoriti o znanstvenom dokazu, međutim bolja metoda do danas ni u Hrvatskoj nije u primjeni prilikom rada na istraživanju cjepiva. Naime” Titar antitijela je semikvantitativna metoda, kojom se određuje količina antitijela u serumu i aviditet antitijela. Da je metoda semikvantitativna znači da se sa tom metodom procjenjuje sadržaj neke supstancije ili procjenjuje neka veličina uspoređivanjem na bazi iskustva. To je također mjerenje u kojem je jako… Čitaj više »

onako usput
4 godine prije

Dr. sci Tetyana Obukhanych, imunolog, doktorat iz imunologije stekla je na Sveučilištu Rockefeller u New Yorku, a doktorirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard u Bostonu. Postdoktorsko istraživanje nastavila je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Stanford u Kaliforniji i uspješno ga završila. Nije potrebno naglašavati da se radi o najprestižnijim svjetskim medicinskim sveučilištima. U svojoj knjizi, Vaccine Illusion: How Vaccination Compromises Our Natural Immunity and What We Can Do to Regain Our Health izjavila je slijedeće “U vrijeme svog doktorskog studija bila sam oduševljena konceptom imunizacije, kao svaki tipični imunolog. Međutim, nakon godina istraživanja u imunologiji, razmatrajući znanstvene aktivnosti svojih nadređenih i analizirajući teme vezane uz cijepljenje, shvatila sam da je imunizacija jedna od najvećih izmišljotina kojima je znanost obmanula svijet”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI