Studija upozorava da bi nuspojave cjepiva mogle biti i Covid-19

Bolesna osoba
13 komentara

Rani simptomi Covida-19 odražavaju nuspojave cjepiva, prema nedavnoj studiji koja upozorava ljude koji pate od glavobolje, umora ili groznice nakon uboda, da trebaju pretpostaviti da su zaraženi te da se testiraju i izoliraju.

Nalazi, objavljeni prošlog tjedna u časopisu eClinical Medicine, pokazuju da nema načina za utvrđivanje jesu li simptomi od bolesti ili nuspojave na injekciju, osim ako se ne napravi ”screening” test. Istraživači s King’s Collegea u Londonu izrazili su zabrinutost da bi nedavno cijepljeni mogli nenamjerno širiti virus, misleći da su njihovi simptomi posljedica uboda.

Prema britanskoj Regulatornoj agenciji za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA), više od jedne od 10 osoba može doživjeti manje nuspojave na cjepiva, a istraživači su otkrili da 1 % od 362.770 ljudi koji su prijavili simptome u tjednu nakon uboda zapravo imao Covid-19.

Studija se temeljila na podacima onih koji su cijepljeni cjepivima Pfizer i AstraZenece, između prosinca 2020. i svibnja 2021.

Nalazi dolaze usred porasta slučajeva i uoči snažnog poticajnog cijepljenja za sve odrasle osobe u Ujedinjenom Kraljevstvu, budući da se dužnosnici brinu o potencijalnom utjecaju varijante virusa Omicron.

Zbog većeg rizika od prijenosa u zajednici, znanstvenici upozoravaju da je važnije nego ikad provjeriti jesu li simptomi nakon cijepljenja zapravo posljedica Covida-19. Napomenuli su da se imunitet na virus ne javlja odmah nakon cijepljenja.

Kako bi identificirali razlike između ranih infekcija Covidom i mogućih nuspojava cjepiva, znanstvenici su koristili modele strojnog učenja kako bi pregledali oko 28 simptoma povezanih s bolešću. Također su analizirali tri ključna klinička simptoma koja je istaknuo NHS: visoka temperatura, novi kontinuirani kašalj i gubitak/promjena osjeta mirisa.

“I modeli strojnog učenja i klinički model otkrili su da je bilo teško razlikovati simptome povezane s pozitivnim rezultatom testa i nuspojave cjepiva. Zbog toga bi svatko sa simptomima trebao napraviti test. U konačnici, to će nam pomoći da izbjegnemo širenje virusa ovog Božića”, rekla je koautorica studije dr. LianeCanas.

Studija nije otkrila razlikuju li se nalazi ovisno o određenom primljenom cjepivu.

cjepivoCOVID-19simptomivakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
2 godine prije

Odličan način da se prikriju nuspojave od cjepiva.

Pera Detlic
2 godine prije

Što u “nasađena korona kvočka” nije jasno? Cijepljeni su izvor kontaminacije. Zato se prva dva tjedna nakon nasađivanja ne računaju. Ubodom kreće sinteza neprijateljskog proteina u ribosomima. Zaštita je teoretski bazirana na antitijelima. Koliko treba proći vremena da se neprijateljski patogen prepozna i razviju antitijela? Tzv. Struka se tu pravi grbava. Produkcija šiljka se odvija brzinom 1 ribosom 1 spike svake 4 minute. U jednoj stanici ima 10 miliona ribosoma. Neće svi proizvest spike, ali princip najgoreg mogućeg slučaja kaže 10 mil svake 4 minute u jednoj stanici. Sad zamislimo što 40 milijardi lipidnih čestica koje nose mRNA rade organizmu. Kolika je to enormna produkcija proteina? Da li je to besplatno? Naravno da su nakon cjepljenja pozitivni kk tu nije jasno? U igri je i stanična obrana, ali boca aktivno napada imuni sistem prvrenstveno adaptivni. Cjepljene znaju bolit kosti. To me asocira na nuspojave biosimilara i nekako sumnjam da zlotvori… Čitaj više »

Zigi
2 godine prije

U mojem poduzeću od 8 cijepljenih 4 dobilo kovid. Sad govore kako je super da su se cijepili, jer da nisu ovo bi ih ubilo i da moraju po treću dozu za svaki slučaj! E ,, hebiga ti sad, šta reći na to?

Dokurčilomi
2 godine prije

Ma kako sada to kada u Pfizeru nema virusa nego mrna prenosi to što prenosi.

ivan sever
2 godine prije

Evo kratak rezime onoga što do sada (ne) znamo o covid 19 “bolesti” – krizi uopće, bez dubljeg ulaženja u analizu uzroka: 1. “pandemija” ne postoji po ranijim kriterijima, kriteriji su prilagođeni, jer je smrtnost premala, 2. uzrok je tzv. korona virus COVID 19, ali koji navodno do sada uopće nije fizički iziliran kao entitet i uzročnik bolesti, 3. virus je navodno samo kompjutorski dizajniran i kao takav patentiran (nakon čega je patentirano i cjepivo. Slika virusa je kompjutorski dizajn. 4. kako se dokazuje uopće virus ? Pa pomoću PCR testa koji je dijagnostički potpuno nevalidan, jer zahvaća sve tragove i daje i do 97 % lažno pozitivnih rezultata kog CT = 35 (studija Oxford Academy iz 9/20), a usput je i opasan jer fizički može oštetiti pregradu sinusa i mozga i zagaditi nazofarinks sa štetnicima iz prednjeg dijela nosa, 5. na temelju tako lažnih rezultata provodi se kampanja plašenja… Čitaj više »

Max
2 godine prije

To je i bio plan.

Poznavalac prilika
2 godine prije

“Kako bi identificirali razlike između ranih infekcija Covidom i mogućih nuspojava cjepiva, znanstvenici su koristili modele strojnog učenja kako bi pregledali oko 28 simptoma povezanih s bolešću.” Znanstvenici su koristili modele strojnog učenja???? Isukrsta ti kakve su ovo pyzdarije. Metode strojnog učenja su njima trebale. Što god taj ydyotski izraz za impresioniranje neukih naivaca značio. A podjednak je inteligentno i napisati kako ustvari oni nisu u stanju identificirati razlike između ranih infekcija Covidom i mogućih nuspojava cjepiva. Time nam otvoreno u lice govore da nema razlike između simptoma “cijeljenja” i simptoma same bolesti protiv koje nas “cijepe” odnosno da samo “cjepivo” ustvari izaziva “bolest”. Inače mi smo u Hrvatskoj 31. listopada prošle 2020 .godine imali 49.316 “slučajeva” i 546 mrtvih navodno “od kovida”. Onda je to u dva mjeseca, do 31.12 iste godine naglo naraslo na 210,837 “slučajeva” i 3.920 mrtvih. 27.prosinca 2020. počelo je cijepljenje u Hrvatskoj, a masovnije… Čitaj više »

Zigi
2 godine prije

Video na engleskom, ali ima i u tekstualnom obliku(isto na engleskom) za lakše razumjevanje, gdje osoba objašnjava sustav ovog cijepljenja.
https://forbiddenknowledgetv.net/another-doctor-tries-to-warn-us-will-you-hear-her/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI