Više od polovice od svih novih slučajeva majmunskih boginja otkriveni su kod homoseksualnih muškaraca

Gej parada
7 komentara

Najnoviji podaci iz Engleske pokazuju da se više od 50 posto svih novih slučajeva majmunskih boginja javlja kod muškaraca koji imaju spolne odnose s drugim muškarcima.

Od 190 potvrđenih slučajeva majmunskih boginja, koje je identificirala Agencija za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA) od 06. svibnja do 31. svibnja, 183 su bila u Engleskoj, četiri su bila u Škotskoj, dva su bila u Sjevernoj Irskoj, a jedan je bio u Walesu.

Osamdeset i šest posto slučajeva u Engleskoj je u Londonu, a samo dva slučaja otpadaju na žene. Većina slučajeva primjetno je kod muškaraca u dobi od 20 do 49 godina koji su homoseksualnih, biseksualnih ili transrodnih sklonosti.

Dosadašnje istrage povezale su većinu slučajeva s LGBTQ barovima, saunama i aplikacijama za povezivanje na pametnim telefonima, putem kojih se muškarci povezuju s drugim muškarcima radi spolnih radnji.

“Majmunske boginje mogu pogoditi svakoga, ali znamo da su mnoge od najnovijih dijagnoza kod homoseksualaca, biseksualaca i drugih muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima, od kojih mnogi žive u Londonu ili su povezani s njim”, kaže prof. Kevin Fenton, London’s regionalni ravnatelj za javno zdravstvo.

“Podsjećamo sve na simptome majmunskih boginja, a posebno homoseksualne i biseksualne muškarce, da budu posebno svjesni i odmah potraže savjet tako što ćete nazvati NHS 111 ili njihovu lokalnu kliniku za seksualno zdravlje ako su zabrinuti.”

Fenton je nastavio u izjavi da je “rizik od stigme” velik u vezi majmunskih boginja, jer zasad izgleda da se bolest prenosi na homoseksualne muškarce. To dovodi do “velike” neizvjesnosti, kaže on.

Kako bi ostala politički korektna, Fentonova agencija udružila se s Nacionalnom zdravstvenom službom (NHS) i raznim grupama za seksualno zdravlje u Londonu i okolici, kako bi “dijelila točne informacije” o majmunskim boginjama, “posebno s ljudima i skupinama s povećanim rizikom putem reprezentativnih glasova.”

CDC uskače u priliku ponovnog forsiranja maski, iako se majmunske boginje šire tjelesnim kontaktom

Neki vjeruju da su majmunske boginje “nuspojava” “cijepljenja” protiv koronavirusa (Covid-19); možda čirevi o kojima se govori u Otkrivenju 16. poglavlju. Drugi se pitaju jesu li majmunske boginje uopće stvarne, barem u smislu da su zapravo rašireni rizik. Bilo kako bilo, američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) već žele nametnuti nošenje maski, unatoč činjenici da su majmunske boginje bolest koja se prenosi kontaktom kožom, a ne respiratorna bolest.

Prema izvješćima, CDC je upravo povećao svoj status “uzbune” na razinu 2, što znači da agencija preporučuje da ljudi još jednom nose maske dok putuju.

Poput UKHSA, CDC također priznaje da su majmunske boginje najraširenije među “muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima”, što je, čini se, tema ove najnovije epidemije.

“Slučajevi majmunskih boginja prijavljeni su u Europi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Africi, Aziji i Australiji”, objavio je CDC.

“Prijavljeni su neki slučajevi među muškarcima koji imaju spolni odnos s muškarcima. Neki slučajevi zabilježeni su i kod osoba koje žive u istom kućanstvu kao zaražena osoba.”

Službena priča je da ova verzija majmunskih boginja počinje simptomima sličnim gripi, ali se ubrzo širi na oticanje limfnih čvorova i osip po tijelu i licu. Nakon toga na područjima osipa nastaju bolne lezije, ostavljajući za sobom teške ožiljke.

“Vjerojatno se dogodilo da je endemska zarazna bolest iz Afrike našla svoj put u društvenu i seksualnu mrežu, a zatim su joj uvelike pomogli veliki događaji pojačanja, poput ravea u Belgiji, da se proširi diljem svijeta”, kaže dr. Amesh Adalja, viši stipendist Centra za zdravstvenu sigurnost Johns Hopkins.

Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Skyteh
11 mjeseci prije

Majmuni dobivaju majmunske boginje. Sve jasno.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

O, jel’?
Koje su to dvije žene?

To ste izmislili da se zabrane ne bi odnosile samo na homoseksualnu mušku populaciju.

Ova bolest se teško prenosi običnim dodirom.

Način prijenosa kao i AIDS.
Dakle, sluzokoža – krv.

Pa čak niti onda nije siguran prijenos.

Da oboljelih ima koja tisuća, onda možda koja žena.
Da nije možda “žena”?

Vesna Šipuš
11 mjeseci prije

Uvijek se rade monstr pokusi na gej populaciji. Prvo ih napenale da svi iziđu na ulice, a onda optuže za sva zla jer su promiskuitetni i blesavi. Onda ih istrijebe. Tako je bilo i s AID-som, da bi se na kraju pokazalo da ta bolest uopće ne postoji niti je postojala. Tko zna što će još isprobavati na njima. Daleko od toga da podržavam masovne skupove gej populacije. Ipak i oni su ljudi, malo zabludjeli, ponekad zločesti prema drukčijima. Osuđujem svako monstr eksperimentiranje na gej populaciji.

tuf
11 mjeseci prije

Da li ćemo u MSM-u sada vidjeti semafore, brojčanike i ostalu alarmirajuću signalizaciju na naslovnicama kao što je u slučaju Covid kampanje bilo po dobnim skupinama?
Pa da se lijepo da do znanja koga se treba kloniti, npr.: “danas od novozaraženih majmunskim boginjama 52% čine pripadnici gay populacije, uvodi se izolacija za iste u periodu 4 tjedna” – hmm, zašto mi se čini da taj film nećemo gledati, makar bi bio u skladu s proklamiranom politikom kakva je bila “0% Covid”, “Slušajmo struku” i “Ostanimo odgovorni”?

Max
11 mjeseci prije

Čemu maska za lice služi ako je bolest spolno prenosiva?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI