Vojni ljekar i specijalista za vazduhoplovnu medicinu poziva Pentagon da naredi da se prizemlje svi piloti koji su primili vakcinu protiv COVIDA-19

Americki piloti
46 komentara

Ljekar američke vojske, koja je takođe specijalista vazduhoplovne medicine, obratila se čelnicima Pentagona bez presedana, tražeći od njih da prizemlje sve pilote u svim službama koji su primili vakcinu protiv COVIDA-19.

U izjavi pod zakletvom potpukovnica Theresa Long iznosi svoje obrazloženje, sa citatima i studijama, navodeći da to čini pod pokroviteljstvom Zakona o zaštiti uzbunjivača.

Dugo je zatim izlagala svoje akreditive: stekla je „diplomu prvostupnika na Univerzitetu Texas Austin, diplomirala medicinu na Zdravstvenom centru Univerziteta u Teksasu na Medicinskom fakultetu u Houstonu 2008“, a zatim je „bila terenski hirurg deset godina, a zatim je završila specijalizaciju iz vazduhoplovstva i medicine rada na Fakultetu vazduhoplovne medicine američke vojske “u Fort Ruckeru, Alabaama. Long je napisala da je„ obučena u Centru za borbenu gotovost u Ft. Rucker kao službenik za sigurnost zrakoplovstva” i prošla je dodatnu obuku o temi “Medicinsko upravljanje hemijskim i biološkim uzrocima u Fort Detricku”. Ona je takođe u „odboru za certifikaciju letenja Aerospace Medicine i odboru koji određuje ispunjavanje uslova za medicinu rada“.

Vojni ljekar napomenula je da je prije pandemije COVID-19 prošla “specijalizovanu vojnu obuku ljekara zaraznih bolesti vojske, mornarice i zračnih snaga o novim prijetnjama od zaraznih bolesti”, te da je “nedavno radila kao medicinski i znanstveni savjetnik Brigada za obuku zrakoplovstva,te nastoji identifikovati strategije za smanjenje rizika i biostatističku analizu infekcija SARS-Cov-2 (“Covid-19″) i kod vakcinisanih i nevakcinisanih vojnika.”

Takođe je dijagnostikovala i liječila slučajeve COVID-19, pa je opet sigurno kvalifikovana za davanje mišljenja.

“Posmatrala sam neželjena dejstva vakcine nakon primjene EUA vakcina i pratila sam uspjeh vojnika koji su primali različite terapije za Covid-19 izvan vojske. Većina pripadnika službe unutar populacije DOD su mladi i u dobrom su fizičkom stanju”, posvjedočila je u izjavi pod zakletvom.

„Vojni piloti su podskup vojnog stanovništva koje mora zadovoljiti najstrože medicinske standarde da bi bili u statusu leta. Populacija studenata-pilota o kojima brinem prvenstveno su u dobi od 20-30 godina, muškarci i u odličnoj fizičkoj kondiciji. Rizik od ozbiljne bolesti ili smrti u ovoj populaciji od SARS-CoV-2 je minimalan, sa stopom preživljavanja od 99,997 %”, nastavila je.

Nakon što je uzela sve podatke i promatrala kako virus utiče – i, što je važno, ne utiče – na vojnu spremnost, Long je rekla da je od tada formirala profesionalno mišljenje koje je dužna prijaviti svojim nadređenima. Problem je, rekla je, što niko ne želi da čuje.

“Učinila sam to sa mješovitim rezultatima u smislu prihvatanja, odbijanja i prijetnji kaznom za takvo objavljivanje”, napisala je.

Ljekar je citirala propise Doktrine o obuci vojske koji navode da su „odluke o riziku“ na pojedinim zapovjednicima da ih prihvate ili odbiju, te da i oni moraju ili djelovati u skladu s odlukama ili ih proslijediti dalje u lancu zapovijedanja. U svakom slučaju, jasno je stavila do znanja da ispunjava svoje odgovornosti u izvještavanju o onome što je pronašla i zaključcima do kojih je došla.

“CDC i FDA su civilne agencije koje nemaju misiju nacionalne odbrane koju ima Ministarstvo odbrane. Smjernice i preporuke ovih civilnih agencija moraju se filtrirati kroz stratešku perspektivu nacionalne odbrane i potencijalne rizike koje bi preporuke mogle imati po zdravlje cijele borbene sile”, svjedočila je Long i dodala:

Većina mladih novih vojnih pilota su u ranim dvadesetima. Znamo da postoji rizik od miokarditisa  pri svakoj vakcinaciji mRNA vakcinom. Osim toga, sada znamo da vakcinisanje ne mora nužno spriječiti infekciju ili prijenos SARs-CoV-2. Stoga pojedinci potpuno vakcinisani mRNA vakcinama imaju najmanje dva nezavisna faktora rizika za miokarditis nakon vakcinacije. Dodatne buster doze povećavaju rizik. Nemoguće je izvršiti analizu rizika/koristi o upotrebi mRNA kao protivmjere SARS-CoV-2 bez dodatnih podataka… Upotreba mRNA vakcina u našoj borbenoj populaciji ​​predstavlja rizik neodređene veličine u populaciji u kojoj je manje od 20 aktivnih službenika od 1,4 miliona umrlo od osnovnog SARS-CoV-2.

Problem je, rekla je, u tome što bi malo mladih avijatičara bilo svjesno da su razvili miokarditis, koji bi mogao negativno uticati na njih – uključujući i uzrokovanje iznenadne smrti – dok lete.

Njeno mišljenje:

Lično sam posmatrala fizički najsposobniju ženu vojnika koju sam srela u više od 20 godina rada u vojsci, kako sa nivoa fizičke spremnosti za vrhunske pripadnike škole rendžera, pada na fizičku iscrpljenost zbog srčanih problema, novootkrivenog tumora mozga hipofize, disfunkcije štitnjače u roku od nekoliko nedelja od dobijanja vakcine. Nekoliko vojnih liječnika podijelilo je sa mnom svoje iskustvo sa značajnim povećanjem broja mladih vojnika s migrenama, menstrualnim nepravilnostima, rakom, sumnjom na miokarditis i prijavom srčanih simptoma nakon vakcinisanja. Brojni vojnici i civili iz Ministarstva odbrane pričali su mi o tome kako su bili bolesni, prikovani za krevet, oslabljeni i nesposobni za rad danima do sedmicama nakon vakcinacije. Nedavno sam pregledala i medicinsku dokumentaciju tri člana posade, sve to predstavljalo je i značajne i agresivne sistemske zdravstvene probleme. Danas sam dobila informaciju o jednom smrtnom slučaju i dva slučaja intenzivne njege na Fort Hoodu; pokojnik je bio vojni pilot koji je u to vrijeme mogao letjeti. Sva tri događaja plućne embolije dogodila su se unutar 48 sati nakon vakcinacije. Ne mogu pripisati ovaj rezultat ničemu drugom osim vakcinama protiv Covid-19 kao izvoru ovih događaja. Svaka osoba je bila u najboljem fizičkom stanju prije vakcinacije i svaka je doživjela probleme u roku od 2 dana nakon vakcinisanja.

“Politizacija SARS-CoV-2, tretmani i strategije vakcinisanja potpuno su ugrozili dugotrajne sigurnosne mehanizme, otvoren i pošten dijalog i povjerenje naših službenika u njihov zdravstveni sistem i pružatelje zdravstvenih usluga”, dodala je.

Sada se postavlja pitanje hoće li je SECDEF Lloyd Austin poslušati? Sumnjam.

Autor: JD Heyes

Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Bravo, sjajan poziv, učinila bih to za sve vozače u državi. Čudne se prometne nezgode događaju po gradu, na sreću još nitko nije stradao.

Greven
1 godina prije

U svakom zlu ima neko dobro. Sto manje americkih pilota gore, to manje ubijenih civila dole.

Max
1 godina prije

eto istine

nepoželjni
1 godina prije

Ma samo si zamislite, ako ta ubrizgana tvar čini takvu štetu mladim i zdravim vojnicima, što čini onda starijim ljudima i običnim mladim ljudima bez kondicije i sa mogućim raznim zdravstvenim tegobama !?

Misli na sebe – ne daj se ubosti !

čudila se aman ja
1 godina prije

…da se prizemlje,oni što su primili- dosta ih se prizemljilo,fakat,2 m,ispod. Drugi možda prođu samo sa zabranom letenja.Mirovina.

Metabaron
1 godina prije

Spominje se I Fort Detrick ….

Stock
1 godina prije

Podsjetiću Portal, a pogotovu urednika da ste o ovoj doktorici već pisali i to ne tako davno.
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/lijecnik-americke-vojske-upozorava-na-otrovne-sastojke-koji-se-nalaze-u-cjepivima-protiv-covid-a.html

Kada nas zatrpavate novim člancima na dnevnoj bazi time ubijate i vrlo interesantne diskusije nas članova i posjetitelja portala. Dakle onih zbog kojih vi i postojite.
Još kada to radite sa člancima o nauci koja misli da je rješila zagonetku objekta EXQ334 koji se nalazi samo 1 000 000 svjetlosnih godina od Zemlje i za koji su naučnici do sada mislili da je od stiropora i da vrši fotosintezu, onda izgubim volju da se i šalim.
Sa ovim duplikatima ne znam šta da kažem.
Da su Mirsadovi svemirski članci bolji?

Davor drugi
1 godina prije

Da će pentagon i pokušati prizemljiti sve cijepljene pilote ravno je nuli.
Do jedne izvjesne granice moguće je ne zataškivanje, nego unutar OS na ukazani problem naložiti pokretanje saniranja posljedica uzrokovanih cijepljenjem o kojima javnost ne mora biti obavještena.
Međutim ukoliko problem izađe van nekih granica dopuštenja i ugrozi borbenu gotovost oderđenih skupina OSRH tada je sasvim moguće putem ministarstva zatražiti očitovanje proizvođača cjepiva o čemu bi skoro sasvim sigurno saznala i američka javnost.
To bi bila jedna super vijest za daljnji razvoj planiranog cijepljenja svjetske populacije od dojenčadi pa do stogodišnjaka.

Hmmm da
1 godina prije

Šta kaže Plenkovićeva mama?

Krle
1 godina prije

Sad je malo jasnije zašto su SAD ostavile onolike letjelice u Afganistanu. Koliko vidim crno nam se piše. Neće biti prometa ni putničkog ni teretnog, a neće biti ni hrane jer će lanac opskrbe biti prekinut. Neće imati ni ko da nas liječi ni da podučava djecu. Na selu će ljudi preživjeti dok ne navali gladna rulja i sve im opustoši. Nije dobro.

Zagorski
1 godina prije

Čini mi se da ovaj vlak ne staje..

Jery
1 godina prije

Propada carstvo zla na svim razinama! Za poslusne i one koji “vjeruju u znanstvo” drugo i nisu zaslužili. Nadam se da je 100% procjepljena pogotovo ona bagre sto liče na robocope!

branitelj
1 godina prije
Scorpiorex
1 godina prije

Ovo je tako jednostavno,kakve zavjere,kurci palci,klasna borba kao i uvijek.prije su bogatim trebali siromasni da rade da ih iskoristavaju,sada vise ne,robotika,künstliche intelegaz,3D,itd,klasna borba sestro slatka,klasna. Mozda se I spasim,pripadam visoj srednjoj klasi a mizda i skocim level iki dva,zivjeli dobri bogatasi,smrt zloj sirotinji,superhik. Ima punoo istine u superhik uzrecicama,ako je iko pokvaren i zao,to je sirotinja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI