Znanstvenici razvijaju ”zarazna cjepiva” koja se sama šire u populaciji

Zarazna cjepiva
23 komentara

Ova vijest zvuči kao nešto iz mokrih snova Billa Gatesa ili Klausa Schwaba. Kao da je netko tražio rješenje kako cijepiti antivaksere, i evo čega su se dosjetili.

Diljem svijeta nekoliko timova znanstvenika nastoji stvoriti “zarazna cjepiva”, koja bi se sama širila, dajući imunitet stada populaciji brže nego što se bolest može širiti sama.

U prošlosti se pokazalo da su cjepiva koja sadrže živi ili oslabljeni virus u određenoj mjeri zarazna, iako su podaci o tome koliko su prenosiva oskudni. Jedno cjepivo za koje se zna da je zarazno – oralno cjepivo protiv dječje paralize (OPV) – jedno je od rijetkih cjepiva za koje se zna da se šire među ljudima. Kada se uzme, oslabljeni virus se replicira u djetetovim crijevima, pomažući njihovom imunološkom sustavu da izgradi antitijela, prije nego što se cjepivo izluči.

“U područjima s neadekvatnim sanitarnim uvjetima, ovaj izlučeni virus cjepiva može se proširiti u neposrednoj zajednici (a to može ponuditi zaštitu drugoj djeci putem ‘pasivne’ imunizacije), prije nego što na kraju izumre”, objašnjava Svjetska zdravstvena organizacija na svojoj web stranici.

Neki znanstvenici vjeruju da bi namjerna izrada zaraznih cjepiva za upotrebu u životinjskoj populaciji – na primjer u šišmišima ili drugim poznatim rezervoarima za zoonotične bolesti – mogla biti način borbe protiv ovih bolesti prije nego što ikada budu imali priliku zaraziti ljude.

“Prelijevanje zaraznih bolesti iz populacija divljih životinja na ljude sve je veća prijetnja ljudskom zdravlju i dobrobiti. Trenutni pristupi upravljanju ovim novim zaraznim bolestima uvelike su reaktivni, što dovodi do smrtonosnih i skupih vremenskih odmaka između pojave i kontrole”, jedan tim sa Sveučilišta iz Idaha napisao je u radu objavljenom u PNAS-u.

“Ovdje koristimo matematičke modele i podatke iz prethodno objavljenih eksperimentalnih i terenskih studija kako bismo procijenili opseg proaktivnijeg pristupa koji se temelji na prenosivim cjepivima koji eliminiraju patogene iz populacija divljih životinja prije nego što dođe do prelijevanja. Naši su modeli usredotočeni na prenosiva cjepiva dizajnirana pomoću vektora virusa herpesa i pokazuju da ova cjepiva – trenutno u razvoju za nekoliko važnih ljudskih patogena – mogu imati potencijal za brzu kontrolu zoonotskih patogena unutar rezervoara domaćina.

Međutim, ideja – kao što ovaj tim i drugi priznaju – nije bez rizika. Kao i “zoonoza”, glavni rizik je fraza s kojom ste postali prilično upoznati u posljednjih nekoliko godina: učinkovitost cjepiva.

“Prenos ima prednost povećanja imuniteta stada iznad onog koji se postiže samo izravnim cijepljenjem, ali također povećava priliku za evoluciju cjepiva, što obično potkopava korisnost cjepiva”, napisao je jedan tim u časopisu Trendsin Microbiology. U suštini, baš kao i virusi (vidi Alpha, Delta i Omicron varijante i podvarijante), cjepivo bi se moglo razvijati kako se širi, što ga čini manje sličnim bolesti protiv koje se cijepi, a smanjuje učinkovitost, što zahtijeva daljnja cjepiva.

Rizici idu i dalje od toga, posebice ako bismo ikada iskoristili ideju za širenje imuniteta kod ljudi.

“Potencijalne prednosti prenosivih cjepiva su ogromne, ali postoje neke sigurnosne situacije koje treba shvatiti prije njihove uspješne implementacije”, objasnio je Mark Smithson iz Škole bioloških znanosti na Sveučilištu Washington State.

“Upotreba kod ljudi može biti opravdana za populacije do kojih je teško doći, ili za epidemije koje se ne mogu kontrolirati izravnim cijepljenjem. Međutim, korištenje prenosivih cjepiva može biti opasno. Uglavnom zato što cjepiva s potencijalom širenja kroz populaciju domaćina također imaju potencijal da stvaraju bolesti.”

Ovo nije samo hipotetika, već nešto što je viđeno s oralnim cjepivom protiv dječje paralize.

“U rijetkim prilikama, ako je populacija ozbiljno nedovoljno imunizirana, izlučeni virus cjepiva može nastaviti cirkulirati dulje vrijeme. Što mu je duže dopušteno da preživi, ​​to prolazi kroz više genetskih promjena. U vrlo rijetkim slučajevima, virus cjepiva može se genetski promijeniti u oblik koji može paralizirati – to je ono što je poznato kao cirkulirajući poliovirus dobiven iz cjepiva (cVDPV)”, kada je cjepivo izazvalo epidemiju polia, objašnjava Svjetska zdravstvena organizacija.

Međutim, to je problem koji se može izbjeći.

“VDPV-ovi koji cirkuliraju nastaju kada se rutinske ili dopunske imunizacijske aktivnosti (SIA) loše provode i populacija ostane osjetljiva na poliovirus, bilo od cjepiva ili divljeg poliovirusa. Dakle, problem nije u samom cjepivu, već u niskoj pokrivenosti cijepljenjem. Ako je populacija potpuno imunizirana, bit će zaštićena i od cjepiva i od divljih poliovirusa.”

Za sada je fokus stvaranja zaraznih cjepiva usmjeren na pružanje imuniteta stada životinjama koje su rezervoari zoonotskih bolesti. Iako to potencijalno mijenja igru, ideja je do sada samo jednom testirana u praksi.

Istraživači su uhvatili 147 divljih zečeva, prije nego što su cijepili otprilike polovicu njih protiv hemoragijske bolesti kunića i miksomatoze, prije nego što su sve zečeve – sada mikročipirane – pustili u životnu sredinu.

Budući da je virus bio dovoljno sličan izvornom virusu miksoma – koji uzrokuje miksomatozu – cjepivo se proširilo među kunićima, a do trenutka kada su provjerili 32 dana kasnije, 56 posto necijepljenih zečeva imalo je antitijela na oba virusa, što ukazuje na neki oblik prijenosa cjepiva.

Kao i protiv Lassa groznice, trenutno se razvijaju cjepiva koja se samo šire za ebolu i goveđu tuberkulozu, s nadom da će uskoro biti usmjerena na druge zoonotske bolesti.

IZVOR: iflscience.com

Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
11 mjeseci prije

Zlotvori, svi do jednog.

Sanyar
11 mjeseci prije

Nikom nije čudan namagnetizirani “saharski” pijesak….?

The Beatles
11 mjeseci prije

U čovjeku postoji niz barijera koje spreječavaju prodor raznoraznih otrova itd. Iz tog razloga dosada cjepivo primamo u nadlakticu ili praktično direktno u krvotok da bi se preskočila želučana barijera. Stoga ništa od ovoga

ledeno doba
11 mjeseci prije

u ovom starom clanku, se spominje nesto o tome o takozvanom sheddingu , logicno.com/hrana-zdravlje/lijecnici-alarmiraju-svjetsku-javnost-necijepljeni-prijavljuju-brojne-stetne-posljedice-po-svoje-zdravlje-zbog-boravka-u-blizini-cijepljenih-osoba.html a i ja sam ovdje na forumu o tome, objavio post, prosle godine, posto ne mogu da pronadjem clanak na koji sam objavio taj post, evo tog posta jos jednom u nastavcima- — kako još jedna teorija zavjere postaje istina: Sveučilište John Hopkins i Pfizer sami priznaju da postoje zarazna cjepiva koja se mogu širiti sama od sebe, kao zarazne bolesti epochtimes.de/gesundheit/anstekende-impfung-johns-hopkins-und-pfizer-warnen-vor-sich-selbst-ausbreitenden-impfstoffen-a3507722.html ako je neka osoba zaražena nekim virusom, i virusi se nalaze na primjer na sluznici, – ta osoba može prenijeti viruse na druge preko govora, izdisaja, jedenja, itd.. Što se naziva “shedding“, Po ovom istom principu, prenošenja virusa sa osobe na osobu, mogu se prenositi i “zarazna” cjepiva, sa osobe na osobu, posebno ova cjepiva na RNK bazi. Da ovo nije nikakva teorija zavjere, pokazuju neki dokumenti Sveučilišta John Hopkins i koncerna Pfizer.. Da… Čitaj više »

ledeno doba
11 mjeseci prije

2… Stručno područje Filipe Lentzos su prijetnje od sastojaka, koji se mogu upotrijebiti kao biološko oružje. Svrha tih istraživanja o samoširećim cjepivima od početka je navodno bila,- da se mogu iskorjeniti životinjske popupulacije raznih štetočina. Ona kaže, da znastvnici već najmanje 20 godina eksperimentiraju sa samoširećim cjepivima. I to je izazvalo pažnju američke armije. U članku koji je izišao u rujnu 2020.- dr. Lentzos je još napisala: “...do sada znastvenici nisu još razvili eksperimentalno, samošireće cjepivo za ljude.. Ali to ne znači, da nisu pokušali.. U okviru jedog južnoafričkog projekta, sa kodnim imenom “obala”, raspravljalo se o cjepivu za izazivanje neplodnosti kod ljudi.–“ unidir.org/publication/project-coast-apartheids-chemical-and-biological-warfare-programme “Etički izazovi” samoširećih cjepiva Od strane Centra za javno zdravstvo pri Sveučilištu John Hopkins, kaže se: “U slučaju neke velike prijetnje za javno zdravstvo, samošireća cjepiva mogli bi se primjeniti, da bo se ljudska populacija cjepila na širokoj osnovi” Na narednim stranicama tog izvještaja, autori priznaju da… Čitaj više »

Kobac
11 mjeseci prije

Tipkajte u bitchute . com za člana “Jim Crenshaw” i tu za datum 30.03.2022 pogledajte video pod nazivom DR. SHERRI TENPENNY: BY THE END OF 2022 EVERY FULLY VACCINATED PERSON OVER 30 WILL HAVE AIDS To što nisu uspeli lekovima za izmišljeni virus “HIV” od čega kasnije nastaje PRAVI AIDS ne od “virusa” već od obaveznih “lijekova za HIV” kako tobože ne bi “umrli” po istom principu prevare uspelo im je “cijeppivima za covvidd” za “njihovo dobro”. Pogledajte samo mračna predskazanja koliko će tek cijeppljenih pored miokarditisa i problema sa srcem umreti od kancera i auto imunih bolesti u narednih maksimalnih 3 godine. Ako imate bilo koga u obitelji da se “cijepio” odnosno primio ovu injekciju smrtti ili ste sami već “cijeppljeni” pogledajte gore video dok nije kasno. Za cijeppljenje pogledati orwell .city to je neprofitna španjolska organizacija nekorumpiranih liječnika i nekorumpiranih epidemiologa koji su odbili poslušnost Rockfeller ovoj WHO… Čitaj više »

tihobl
11 mjeseci prije

Koja ono drzava nije potpisala pakt o zabrani bioloskog oruzja?

Osam Šezdeset
11 mjeseci prije

Ak se ne bumo prcali ko zečevi, pogotovo s “cijepljenima”, mogu si to obesiti mačku o rep!

Lenko
11 mjeseci prije

Ma kakva cjepiva, sotonin izum. Bolest dolazi zbog lošeg imuniteta. Nema virusa, vani su samo OTROVI. Stvoritelj ti je dao najbolju zaštitu TVOJ IMUNITET. Ako se razboliš dao ti je SVOJU BILJNU APOTEKU. Tvoja najbolja zaštita koju ti je podaro GLUTATION. Glutation Tri ključne funkcije su mu: 1. Glavni je antioksidans u tijelu kojega proizvode same stanice; bez glu¬tationa antioksidansi kao što su vitamin C i vitamin E ne bi mogli odgovarajuće vršiti svoju zadaću u tijelu; u toj funkciji podjednako je važan kako kod ljudi tako i kod životinja i biljaka, 2. Podiže imunološki sustav organizma i 3. Glavni je čistač organizma od otrova i metala Hrana koja pomaže stanicama u prirodnoj proizvodnji glutationa: Brokula, cvjetača, prokulica, šparoge, crveni kupus, češnjak, luk, rotkvica, jaja i mliječni proizvodi,orašasti plodovi, sjemenke, suho voće (breskve, marelice i smokve), nemasni proteini, poput govedine, ribe i piletine. Ostale namirnice koje pomažu prirodnom povećanju razine… Čitaj više »

Kobac
11 mjeseci prije

Tipkajte u bitchute . com za člana “Jim Crenshaw” i tu za datum 02.04.2022 pogledati video pod nazivom

HUMAN COMPOSTING? ASHES TO ASHES, DUST TO DUST, USING GRANDPA FOR FERTILIZER IS NOT JUST!

  • Svi koji budu umirali u budućnosti u USA njihova mrtva tela biće korišćena kao gnojivo za biljke,voće i povrće umesto veštačkog gnojiva.
Max
11 mjeseci prije

Ludilo.

Samuraj
11 mjeseci prije

Žao mi je svake osobe koja je napustila ovaj svijet to neka je jasno, no ljudi, vrlo jednostavno, postoji zlo. Čovječe trebate se odlučiti na koju ćete stranu. Nema srednje odluke, sredina je farizejština i hipokrizija. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Može se krenuti krivim putem, ali čovječe ne trebaš ostati na tom putu. Dobro znaš kome se uvijek možeš obratiti, tko te uvijek čeka raširenih ruku. Gospodin je jasno rekao – “Ne boj se. ” Kad je On uz tebe, ma tko se usudi biti protiv tebe!!! Zdrav način života je tu, uvijek je bio kraj tebe samo si zaboravio na to zbog “modernog” načina života. Sve oko tebe je koncipirano na taj način da ti zamagli pogled, da te udalji od (Izvora), a ti dobro znaš duboko u sebi Tko je Izvor, o da. Dođi k sebi. Zdrava organska domaća hrana, tjelovježba, te pored tjelesne ne… Čitaj više »

Badžo
11 mjeseci prije

Što god da naprave i na njih će djelovati. Ne vjerujem ni da će pustiti taj smrtonosniji virus jer će i njih zahvatiti! 😂😂

Pera Detlic
11 mjeseci prije

Vaccine sheeding nije ništa novo. Dapače gm se proizvodi i hrana koja cijepi. Sveopće ludilo. Bršeni su pokusi širenja tzv. vakcine tzv. cjepivom koje blokira VMAT2 gene u tzv. fundsmentalističkim islamskim državama. Ko fol da se spriječi vjerski fundamentalizam. Nrain mapping i live MMR kod meditacije im je locirao taj gen pa ga “cjepivom” isključuju. Ima video gdje Nurofen nakon što se istopi šumeća tableta sadrži crne čestice koje privlači magnet uzet ih hard diska. Još se dobro držimo koliko nas prče sa svih strana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI