Američka ekonomija opterećena ‘dužničkim bombama’ koje garantuju finansijski kolaps

Dolari
3 komentara

Stopa nezaposlenosti od 34 procenta, koju je za američku ekonomiju projektovao Goldman Sachs, izgleda tačno bivšem brokerskom agentu na Wall Street-u Max Keiser-u. On je rekao da će se trajna finansijska katastrofa nastaviti sve dok Federalne Rezerve ne bude zatvorene.

„Nema iznenađenja, jer je ovaj kolaps zagarantovan 2008. godine, kada su Barack Obama, Timothy Geithner, Hank Paulson, Larry Summers i drugi opteretili finansijski sistem dužničkim bombama – u obliku derivata – koje sada eksplodiraju pravo na znak“ “, Rekao je Keiser. “Nakon izvlačenja milijardi, ovi finansijski teroristi i njihovo oružje za masovno finansijsko uništenje sada su sigurno daleko od katastrofe koju su napravili.”

Objasnio je da je “virus u obliku fiat novca podstakao finansijski terorizam i maliciozna investiranja koji su osnovni uzrok neuspjeha odbrane od Covid-19 na bilo kakav smislen način”.

Prema Keiser-u, nezaposlenost i ekonomska kriza nastaviće se sve dok „privatnom konzorcijumu neodgovarajućih centralnih bankara bude dozvoljeno da štampa neograničene količine beskorisnog fijat novca – američkih dolara – potpomognut iznuđivanjem i nasiljem“.

Govoreći o sektorima koji će biti najteže pogođeni tokom krize, rekao je da će sve što uključuje fizičku interakciju ljudi, poput krstarenja, bioskopa, tržnih centara itd., „nestati ili će se temeljno restrukturirati“. Virtualni svijet mrežne trgovine, komunikacije i distribucije sadržaja napredovat će, rekao je.

“Pauza u krizi će se dogoditi kada bilans stanja Federalnih Rezervi dostigne 100 odsto BDP-a od 20 biliona dolara. Trenutno su na 5 biliona dolara. Dakle, očekujem još 15 biliona dolara takozvane kupovine imovine prije nego što se živci privremeno smire “, rekao je Keiser.

goldman sachsMax KeiserWall street
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
basso
4 godine prije

Drugim rijecima=bankrot.

Balkanac
4 godine prije

Prvo rat pa onda bankrot

Euro
4 godine prije

jexe se njima za dug i za nezaposlene, oni gledaju samo sebe.
od kada je korporacijama stalo za tehnološki visak.
nastampat ce oni za sebe još tog novca. Ima barve i papira

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI