Sestra Bernie Medoffa i njen muž pronađeni su mrtvi u navodnom ubistvu-samoubistvu

Bernie Madoff
13 komentara

Više od decenije nakon što su izgubili milione u bratovoj Ponzi šemi, par je pronađen mrtav od prostrelnih rana u svojoj kući na Floridi.

Sestra osramoćenog titana sa Wall Streeta Bernie Medoffa i njen suprug – koji su takođe bili žrtve velike prevare Ponzi šeme – umrli su od prostrelnih rana u slučaju koji policija istražuje kao moguće ubistvo-samoubistvo.

Sondra Wiwner (87) i Marvin Wiener (90) pronađeni su mrtvi u svom domu u Boynton Beachu na Floridi u četvrtak popodne. Policija je u nedjelju potvrdila da je smrt možda bila ubistvo-samoubistvo, iako nije otkriveno koji supružnik je osumnjičen da je pucao.

Više samoubistava je već povezano sa Medoffovom Ponzi šemom vrijednom 65 milijardi dolara, koja se rasplela 2008, nakon što je priznao prevaru svojim sinovima. Njegov najstariji sin, Mark, navodno se objesio na drugu godišnjicu očevog hapšenja, ostavljajući za sobom poruku u kojoj je finansijera okrivio da mu je uništio život. Nekoliko investitora se takođe ubilo zbog svojih gubitaka u šemi, uključujući izvršnog direktora hedge fondova čija je firma uložila 7 milijardi dolara u Madoffa.

Njegov mlađi sin Andrew umro je 2014. nakon što je okrivio svog oca za ponovnu pojavu rijetkog raka od kojeg je bolovao. „Jedan od načina da razmišljam o ovome je da su skandal i sve što se dogodilo ubili mog brata vrlo brzo, a mene polako ubijaju“, rekao je u intervjuu za časopis People.

Stariji Madoff je umro prošle godine u saveznom zatvoru nakon dugotrajne bolesti bubrega. Imao je 82 godine.

Wienersi su navodno izgubili 3 miliona dolara u Madoffovoj Ponzi šemi i bili su primorani da štede. Živjeli su u blizini Madoffovog imanja u enklavi Ballen Isles Country Club u blizini Palm Beach Gardensa, ali su kuću prodali 2009. za 575.000 dolara – skoro 76.000 dolara manje nego što su je platili šest godina ranije. Zatim su kupili kuću od 315.000 dolara u Boynton Beachu, oko 25 milja niz istočnu obalu Floride.

Jedan od sinova para, Charles Wiener, decenijama je radio u Madoff Securities. Drugi sin, David Wiener, rekao je za New York Post 2009. da su njegovi roditelji mnogo patili zbog Medoffovog plana.

Bernie MedoffPonzi šemasamoubistvoubistvoWall street
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

hazar Madoff je bio samo 3. liga, jedan od onih nižih lihvara, koje su oni glavni hazarski lihvari–vlasnici FED-a, svih banaka na Wall Streetu i cijelog sistema u SAD-u, gurnuli pred sud, da bi se dhebilnoj javnosti, pružilo par “krivaca” za financijski kreš 2008.
glavni krivci, šefovi mafije, oni koji štampaju lovu, vlasnici FED-a i svih privatnih banaka, obitelji: Rotschild, Rockefeller, Warburg, Goldman Sachs, Kuehn Loeb, Lehman, Lazard i Israel Moses Seif,- ostale su netaknute…

I tako se pljačka SAD-a i cijelog svijeta nastavila i do danas… a, onda su smislili plandemiju da to prikriju

tihobl
2 godine prije

Vijest ide ovako: ambasaorica Italije u Australiji bacila se sa balkona (ili se slucajno okliznula) iz neutvrdjenih razloga.

Kad nesto razmislim Novak je imao srece sto njegova pritvorenicka soba nije imala balkon.

HEKPCT
2 godine prije

Otkud Ante Marković na slici?

Max
2 godine prije

Krupni prevarant.

BanOvan
2 godine prije

Dodje mi žao ovih dekica i bakica koji su sav svoj život proveli pošteno zaradjujući i čuvajući u slamarici za crne dane. Cijeli život provesti sa metlom u ruci i ovako skončati.
Ostali poljoprivrednici poput Seroša, Rokfelera se sigurno grčevito drže svojih slamarica ako djavo dodje po svoje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI