Video navodnog ubistva „komandanta Mossada“ u Tel-Avivu

Video navodnog ubistva „komandanta Mossada“ u Tel-Avivu
24 komentara

Prema nepotvrđenim izvještajima, ubistvo muškarca koji je navodno identifikovan kao 45-godišnji Izraelac i visoki zvaničnik Mossada, dogodilo se u izraelskom glavnom gradu Tel Avivu u četvrtak uveče.

Video koji navodno prikazuje trenutak ubistva čovjeka koji je u iranskim medijima opisan kao visoki zvaničnik Mossada po imenu Fahmi Hinavi, postao je viralan dok korisnici spekulišu da je prijavljeni atentat možda odmazda Teherana za ubistvo iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fakhrizadeha.

Prema nepotvrđenom izvještaju iranske državne televizije Press TV, preminuli je navodno oficir Mossada, pogođen u Tel Avivu nakon što je ispaljeno 15 metaka kada se automobil kojim je upravljao zaustavio na crvenom svjetlu.

Napadači su se navodno brzo razišli bez traga.

Nekoliko video zapisa koji kruže društvenim mrežama prikazuju automobil zaustavljen nasred puta i snažno prisustvo organa reda. Međutim, nije moguće jasno utvrditi da li video prikazuje tačan trenutak navodnog ubistva.

Fotografije koje su navodno napravljene na licu mjesta podjeljene su na mreži, prikazuju vrata automobila sa više rupa od metaka, a korisnici tvrde da je na njima prikazano vozilo u kojem se dogodilo navodno ubistvo Hinavija.

Prema iranskim medijima, neki izvještaji tvrde da je preminula osoba bila žrtva porodične svađe.

Nijedan zvanični komentar iz Tel Aviva nije pratio izvještaje, a u izraelskim medijima nisu se pojavile informacije o pucnjavi u koju je umješan oficir Mossada.

Izvještaji o navodnom ubistvu Hinavija, zajedno sa spekulacijama korisnika društvenih mreža koje sugerišu iransku odmazdu, uslijedile su ubrzo nakon što je vodeći iranski nuklearni naučnik Mohsen Fahrizadeh ubijen u predgrađu Teherana prošle nedelje, Iran je ubistvo opisao kao “teroristički napad „i okrivio je Izrael za ubistvo naučnika.

MossadTel-Avivubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Deno
3 godine prije

Još jedan umro od Covid-a

dalmata
3 godine prije

Ako su Iranci,izveli ovo,i ako je ovo taćno,Poštovanje za IR Iran,skidan špancijeru(kapu) do poda.Ovo je jedini jezik koji Izraelska sileđiska horda razumi.I ovo je riceta i za Ruse,da više ne šalju avione i brodove,kad USrA impecil,truje ariju i more,Majke Rusije,već da šalju “Cirkone” i,napokon,zaposlu s-400.To je jedina garancija za opstanak i mir.Poštovanje Iranci,udrite još jače,jer tako čuvate i cili svit.

AlanisM
3 godine prije

US i Israel iscackali mecku, Iran, iako, kad je Israel u pitanju, sve je moguce pa i false falg da su ga sami skinuli, ne bi li podmetnuli Iranu i isforsirali toliko zeljeni rat.

U glavnom, dragi nasi gledatelji, za finale ove sugave godine, samo za vas, spremili smo doomsday.

3 godine prije zadnji put uredio AlanisM
mario
3 godine prije

počela se zlodjela vraćati zločincima u njihovoj kući, zakon akcije i reakcije

Ruma
3 godine prije

Da čovek ne poveruje. Visoki zvaničnik Mossada ubijen usred Izraela i to na ulici. Ako je i od Irana previše je. Ma tko može da u ovo poveruje. To je priča za malu decu.

Max
3 godine prije

Pa teško je komentirati obiteljsko nasilje. Pričekajmo još informacija.

Bojan
3 godine prije

Ni jedan link sa Twitera koji je postavljen ne radi sto govori vise od reci…

Ivex
3 godine prije

Ako je istina nikada nećemo znati jer Izreal nikada ne objavljuje imena svojih operativaca pogotovo ne Mossad još onih ubijenih. Vrijeme je da netko počme kokati Izralske oficire jer su prešli sve granice.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI