Izrael gubi rat u Gazi: bivši zamjenik šefa Mossada

Pokolj u Gazi
16 komentara

Izraelski zastupnik i bivši zamjenik šefa obavještajne agencije Mossad kritizirao je tekući rat u Gazi, rekavši da je “uzaludan”, jer je rekao da je Izrael na gubitku i upozorio da se suočava s ekonomskim kolapsom.

“Ovom ratu nedostaje jasan cilj i očito je da ga nedvosmisleno gubimo”, rekao je Ben-Barak za izraelski javni radio.

“Prisiljeni smo sudjelovati u borbama na istim područjima i na kraju izgubiti više vojnika”, rekao je.

“Također smo suočeni s neuspjesima na međunarodnoj sceni, s našim odnosima sa Sjedinjenim Državama koji su se značajno pogoršali, a izraelsko gospodarstvo u padu”, rekao je i dodao: “Pokažite mi jednu stvar u kojoj smo uspjeli.”

Palestinske frakcije svakodnevno izvještavaju o ubojstvima i ranjavanju izraelskih vojnika zajedno s uništavanjem vojnih vozila često dijeleći video isječke koji dokumentiraju njihove operacije.

Lokalno se izraelske vlasti suočavaju s optužbama za prikrivanje većeg broja žrtava i ozljeda u vojnim redovima.

Brigade Al-Qassam, vojno krilo pokreta Hamas, priopćile su u subotu da su ubile 15 izraelskih vojnika istočno od grada Rafaha u južnom Pojasu Gaze.

Također su u petak izjavili da su u proteklih 10 dana gađali 100 različitih izraelskih vojnih vozila na svim frontama sukoba.

Izrael je nastavio svoju brutalnu ofenzivu na Pojas Gaze unatoč rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a koja zahtijeva trenutni prekid vatre u enklavi.

Nakon više od sedam mjeseci izraelskog rata, golemi dijelovi Gaze ležali su u ruševinama usred osakaćujuće blokade hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za “genocid” pred Međunarodnim sudom pravde, koji je naredio Tel Avivu da osigura da njegove snage ne počine djela genocida i da poduzmu mjere kako bi zajamčili pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Ben-BarakgazaHamasIZRAELMossadRat
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Dokle Netanyahu stavljaju na tjeralicu ICC u den Haag u 🤷 ! Sad je na listi ” most wanted ” zajedno sa Predsjednikom Putin om 😁

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

“Pokažite mi jednu stvar u kojoj smo uspjeli.” Pobili ste 35.000 ljudi, od toga 9.500 žena i 14.500 djece, a duplo više ih je invalida Sravnili ste većinu konc-logora Gaze od 2,3 milijuna stanovnika sa zemljom 24 bolnice ste uništili ili trajno oštetili u Gazi da više nisu funkcionalne Ubili ste 500 zdravstvenih radnika, skoro 200 UN osoblja, i preko 100 novinara Izgladnjujete Palestince i ostavljate ih bez vode, hrane i lijekova, sve u skladu sa izjavom izraelskog ministra obrane Yoava Gallanta, da se kreće u “totalnu opsadu” Gaze i da “nema struje, nema hrane, nema vode, nema goriva” Etnički ste skoro očistili Gazu od Palestinaca I to sve u sedam mjeseci. I sve ste to svjesno napravili, dakle uspjeli ste u svojim nakanama. Ovakve masovne ratne zločine zadnji je radio Adolf Hitler u Drugom svjetskom ratu. Znamo kako je završilo i kakvu je stigmu imao njemački narod desetljećima nakon… Čitaj više »

Dawor
2 mjeseci prije

Ne bi se baš reklo ….

Max
2 mjeseci prije

Sa strateškog gledišta Izrael je upao u zamku asimetričnog rata, koji i ne može dobiti.

xyz
2 mjeseci prije

Palestinski civili pobjeđuju u ratu sa super močnim Izraelom. Izraelska vojska nije sposobna ratovati ni protiv palestinskih baba i staraca.
Svaka istina jednom dosegne svetlo dana.
A zapadni svet se zaprepaščeno i prestrašeno čudi.

FELIX
2 mjeseci prije

SLAZEM SE SA TIM DA ISRAEL PRAKTICKI GUBI RAT JER MU JE DOSLOVNO USKRACENA MOGUCNOST UPOTREBA VOJNE SILE, ISRAELSKA VOJSKA SE BORI SA ZAVEZANIM RUKAMA I SVAKODNEVNIM UPOZORENJIMA I OZBILNIM PRETNJAMA OD STRANE SAVEZNIKA U PRVOM REDU AMERIKE DA RATOVATI BEZ CIVILNIH ZRTAVA KAO STA JE I DOSLOVNA ZABRANA ZABRANE NAPADA NA POSLEDNJE NEPRIJATELSKO UPORISTE I TAKO SPRECILI I ONEMOGUCILI UNISTENJE HAMASA I POBEDU NAD TERORISTIMA. POSEBNO JE VELIK PRITISAK NA SAMOG NETANJAVA KOJI SE ODUPIRE AMERICKIM PRETNJAMA KOJE SATIM I POVECAVAJU PROBLEME SA LEVE I DESNE STRANE U SAMOM ISRAELU JER OBE STRANE NISU ZADOVOLJNE SA NACINOM BOORBR PROTIV HAMASA. BEZ MESANJA AMERIKE U OVAJ KONFLIK, SUKOB BI BIO VEC DAVNO RESEN U KORIST ISRAELA TAKO DA POSTOJI I MOGUCNOST DA ISRAEL BEZUSLOVNO KAPITULIRA I DOBIJE SMRTONOSNOG SUSEDA NEODVISNU DEMOKRATSKU PALESTINU SA CILJEM DA CEO IZRAEL POSTANE PALESTINA.

duki
2 mjeseci prije

Bibi će shvatiti koji je kreten ali kasno @ Svjesno nastavlja klanje nevinih a sve više država donosi odluku o priznanju Palestine +
Židovske gnjide mogu negirali i Hag i UN i HRW ali -SVAKA SILA ZA……

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI