Ubijena kćerka Aleksandra Dugina

131 komentar

Pokrenut je krivični postupak zbog smrti ćerke istaknutog ruskog filozofa i političkog komentatora Aleksandra Dugina, saopštio je u nedelju ujutro Istražni komitet i dodao da se sumnja da je uzrok bio auto-bomba.

30-godišnja Darja Platonova službeno je potvrđena kao žrtva eksplozije ispred ruske prijestonice, navodi agencija u saopćenju.

Prema istražiteljima, eksplozija odjeknula u subotu oko 21 sat po lokalnom vremenu u njenom Toyota Land Cruiseru dok se vozila u blizini sela Bolshie Vyazemy u Moskovskoj oblasti.

Pretpostavlja se da je eksplozivna naprava detonirala unutar vozila, koje se potom zapalilo. “Vozačica, koja je bila za volanom, ubijena je na licu mjesta” , saopšteno je iz Istražnog komiteta.

Novinarka i politički komentator, Platonova je bila kćerka filozofa Aleksandra Dugina, kojeg se na Zapadu često prikazuje kao ideolog vanjske politike predsjednika Vladimira Putina u protekloj deceniji.

Međutim, u Rusiji se na Dugina gleda kao na relativno marginalnu figuru zbog njegovih često ekstremnih antizapadnih i ‘neoevroazijskih’ stavova. Kremlj nikada nije zvanično odobrio ovog 60-godišnjaka.

U subotu je držao predavanje na porodičnom festivalu ‘Tradicija i istorija’, a njegova ćerka je bila gost. Neki izvještaji govore da je Dugin prvobitno planirao da napusti događaj u istom automobilu sa svojom kćerkom, ali je kasnije promijenio planove.

Ruski pisac i politički aktivista Zakhar Prilepin, koji je takođe prisustvovao festivalu, nagovestio je da bi Ukrajina mogla da stoji iza bombardovanja.

“Oni rade ovakve stvari. Davno su prešli granicu” , napisao je on na Telegramu, ističući ubistvo šefa Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka 2018. godine, za šta se okrivljuje Kijev, i druge bombaške napade visokog profila u Donbasu nedavno godine.

“Ovaj idol komedije, ovaj pospani čovjek u majici – on daje zeleno svjetlo za takve akcije”, rekao je Prilepin, očigledno pozivajući se na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je bio komičar pre nego što se okrenuo politici.

Sudeći po njegovom postu, pisac smatra da je prava meta napadača bio Dugin, a ne njegova ćerka. Do sada nisu objavljeni nikakvi dokazi o ulozi Kijeva u bombardovanju.

Aleksandar DuginDarja Platonovarusijaubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
131 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tri p
1 godina prije

Odgovor mora biti brz i zestok, bilo tko da je u pitanju.

buga
1 godina prije

Sada bi Rusi trebali krenuti sa odmazdom, trebaju udariti u srce kijevskog režima i njihovih nalogodavaca. Ovo je bačena rukavica na ovakav čin treba odgovoriti .

Bane
1 godina prije

Rusija je busna

RoPe
1 godina prije

Nevjerojatno kako im je šuplja obrana. Ko od naše repke za vrijeme Bilića.

Vojni analitičar
1 godina prije

Još jedan nesretan slučaj koji dokazuje koliko su nespretni i neoprezni svi ti ravnozemljaši koji se protive globohomo mokrim snovima švabe Klausa i njegovih “filantropa”. Ili izginu u “prometnim nezgodama”, ili ih strefi srčani udar iako su izgledali zdravi k’o dren, ili se samoubiju sa tri-četiri metka u leđa ili im auto iz čista mira odleti u zrak.

eks
1 godina prije

Pokušaj da se ovakvim terorističkim akcijama kompenzira poraz na frontu je dokaz očaja u kojem se nalaze Ukri i Englezi i Amerikanci, zbog ogromnih gubitaka na ratištu . Englezi su obučavali diverzante i teroriste – Ukrajince , koji zbog jezika kojim govore (ruski) ne mogu biti odmah prepoznati, a imaju saradnike unutar Rusije. Još jedan znak očaja je i upotreba hemiskog oružja od strane NATO-Ukra. Očigledno je da borbene operacije ulaze u fazu intenziviranja .

Mladen
1 godina prije

Aleksandre ,posijao si vjetar a požeo si oluju .R.I.P.za kćerku .

Pravednik
1 godina prije

Rusija se definitivno preračunala glede svoje snage i sposobnisti.Sad su unijeli nered i “pakao” u svoju zemlju.
Zbog svoje mlitavosti u spec. operaciji izginuti će mnogo i vojnika i civila a cilj neće biti ostvaren

Valter
1 godina prije

Ah, sjećam se tog kretena Dugina jako dobro. U jednom je intervju-u rekao da nema nikakve razlike između crnaca i bijelaca (drastična razlika u IQ i kriminalitetu kao tek početak).

Nakon takvog debilizma, nije me više zanimao oko bilo koje teme.

pajo
1 godina prije

Dugin poslao kcerku na farbanje i šišanje kose pa na Kajmansko otočje. Čuj izletjela iz auta od siline eksplozije.

tihobl
1 godina prije

Britance hvata ocaj. Sad im je palo na pamet: ubili smo Raspucina i preokrenuli tok prvog rata. Mozda ponovimo isto ako ubijemo Dugina.

Steta Darije, dobra je riba bila. Redakcija je trebala objaviti njenu sliku.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Sad ..Neka se priprjeme na armageddon . Ovo ce bit krajnje britalno .. I bolno .Uh !

sedbanovina
1 godina prije

Prst pokaziva prema Washingtonu I Londonu. Izvrsioci su Azovci.

Sara
1 godina prije

Zakon o nediranju obitelji je prekršen. Za odgovor(e) je samo nebo granica.

A inače, nitko da napravi intervju sa admiralom Domazetom – Lošom? Medijski prostor vapi za njegovom friškom analizom, pogotovo što se njegova predviđanja ostvaruju.

buga
1 godina prije

Zločinci su ubacili nove karte u igru. Rusi bi trebali odgovoriti nemilosrdno prema vojnoj hunti u Kijevu i njihovim nalogodavcima.

Throne
1 godina prije

I zelenski kao i njegovi saveznici zavrsiti ce na isti nacin.

eks
1 godina prije

Hoćeš reći pederi, lezbejke, pedofili, satanisti, transgenderi i ostala bagra USA i UK ?

ogo
1 godina prije

Izazivaju Rusiju na totalni rat jer im gori ispod nogu

hiber
1 godina prije

Broj sumnjivaca se krece na barem nekoliko miliona. Zapravo je najmanja vjerojatnost da su Ukrainci. Da je neki general ili vojnik, možda. Problem sa Duginom je ideološki uticaj na Putina zbog kojeg je on skrenuo sa oligarhijske crte. Nekada se vjerovalo da je Putin prvi među jednakim oligarsima koji vladaju Kremljom. U međuvremenu je to postalo upitno, pa sada ispada da se sankcije i plijenidbe nameću oligarsima zato što nemaju dovoljno vlasti u Kremlju. Dakle prvo tipujem na oligarhiju koja se sveti zbog zaplijena, a neki su i cudnovato stradali sa čitavim obiteljima. Nadalje, zbog mogućnosti ukidanja EU viza svim rusima broj sumnjivaca proširuje se na nekoliko miliona. Tu je i uhićenje Girkina, pa Kremlj nije vise na ti sa ruskim nacionalistima, sa kojima se razilazi ideološki upravo zbog Dugina…

Ante
1 godina prije

Ako ovi Ukrajinci po Rusiji izvode terorističke napade kada će Rusija odgovoriti i gađati političare u Ukrajini? Svi znamo da je NATO prvo gađao političare i njihove obitelji u Libiji, dok na kraju nisu kao psa ubili Libijskog predsjednika i to su prikazali na svim zapadnim medijima. Zapad i Eu smiju ubijati koga žele samo se Rusi još nisu gađali koga treba gađati.

Kristijan
1 godina prije

Veliki problem je što se ovi rat svodi na osobnu ,personalnu razinu. Kad ubijaš djecu svojih neprijatelja, kako očekivati da jednog dana sjedneš za stol i pregovaraš.

Tupko
1 godina prije

Ne dizu li tamo samo putlerove oponente u zrak

Vojni analitičar
1 godina prije

Ovakve stvari jasno pokazuju velike nedostatke u vojnim, obavještajnim i sigurnosnim strukturama Rusije. Ruske službe, ne samo što su debelo podcijenile ukrajinsku vojnu snagu, pripremu i spremnost za borbu, nego očigledno nisu bili spremni ni za tolii veliki angažman NATO zemalja u ovom ratu. A sada se pokazalo i da nisu predvidjeli ni odlučnost i beskrupuloznost svojih NATO neprijatelja (protiv kojih u stvari ratuju) i njihovih ukrajinskih pijuna koji pokazuju da neće prezati baš ni od kakvih prljavih sredstava, od granatiranja nuklearne centrale, preko upotrebe bojnih otrova, pa sve do, kako na ovom primjeru vidimo, čistog terorizma. Moram međutim reći kako mislim da ovi nedostatci i greške koju ruska vojska, obavještajne službe i politika pokazuju nisu razlog za potcjenjivanje Rusije. I SAD i NATO su tijekom svojih brojnih intervencija zadnjih 50-ak godina pokazali jako puno nedostataka i pretrpjeli puno neuspjeha. Zadnji u Afganistanu. Osim toga, nijedna NATO intervencija do sada… Čitaj više »

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Ukrajinski potez koji izaziva eskalaciju Rusa. Jer iskreno nemaju što drugo poduzeti. Velika kontraofenziva se ispuvala po twitter oblasti. Himarsi nisu wunderwaffe. Sveti javelini ne pomažu. NPP granatiranje. Mali dronovi što se guraju kroz rupe u ruskom PZO su samo komarci…koji se, kao i sve ostalo, trude odvratiti pažnju da od početka sukoba Ukrajinci nisu imali ni jedan značajan vojni uspjeh.
Najveći njihov domet je napad sa 300-500 ljudi i osvajanje 2-3 sela neposredno pri liniji kontakta.
Veliko PR ništa od Ukrajinaca.
Sad zima dolazi. Rusima će bit teško i sa mašinerijom. A Ukrajincima tek?
Vidjet će se tragovi u snijegu na ono malo mehanizacije što imaju. Ukopavanje vojnika nakon povlačenja neće bit moguće jer će tlo bit smrznuto. Logistika će bit još i teža.
Yepp. To je to.

Max
1 godina prije

Udar na mozak Ruske geostrategije samo je pitanje čiji . Ali će im biti uzvraćeno.

1 godina prije

Dugin je osim kao javna ličnost beznačajan i pokušaj atentata na njega u kojem je nastradala mlada žena je isto tako beznačajan u bilo kojem smislu .osim tragedije za samu porodicu .Ali onda ide spin i predstavljanje Dugina na zapadu skoro kao samog Putina i stvaranje lažne slike u javnosti da je eto zapadna služba toliko moćna da moze doći do Putinove desne ruke ..
Šta je cilj zapada , pokušaj davanja morala , ili privid o nekoj snazi , ko će znati šta je u njihovoj šizofrenoj glavi , no osim mlade žene koja je izgubila život i tuge roditelja ostalo će ostati isto..Ili po planu ..

nessy
1 godina prije

Istraga? Istraga se moze provesti samo radi formalnosti. Ukrajinci su do sada vec ubili nekoliko politicara u Donbasu i Lugansku, sve na isti nacin, kao i Darju Duginu. Inace, eksploziv pod auto, to je klasika za teroriste i ozbiljne kriminalce. Na stranu Novorusija, ali ovo ubojstvo blizu Moskve, i to kceri poznatog gradjanina, e, to stvarno trazi ozbiljan odgovor. Samo da ne bude kao sa ubojstvom Sulejmanija, tresla se brda, rodio se mis.

Krle
1 godina prije

Neki još ne shvataju koji su ološ Ukrajinci, a neki su jednostavno isti kao oni.

Ivan
1 godina prije

Free western media podrzavaju ovaj teroristicki akt.

Lucija, prva
1 godina prije

Samo nastavi, pa ćeš uskoro čuti neugodne istine o sebi, glupa trolčino.

nessy
1 godina prije

Cak i clanovi mafije su se suzdrzavali od diranja u clanove obitelji. Ali, za to treba imati mrvicu morala i barem ‘lopovske’ casti. Pocinitelji su se mogli predstaviti, iako svi znamo tko su i reci; dogodila se greska, ciljali smo oca, stradala je kcer. Iskreno nam je zao. Ali oni se prave englezi, nemaju pojma sto je bilo. Mozda ju je ubio susjed, jer njena macka mjauce previse glasno?

Lucija, prva
1 godina prije

Neki spominju pukovnika Nakonechnyog, ali ima još:

“Regionalni šef ukrajinske službe bezbednosti (SBU) Oleksandr Nakonečni pronađen je mrtav u oblasti Kirovograda u centralnoj Ukrajini. Portparolka lokalne administracije Julija Tkač obavestila je javnost o smrti visokog zvaničnika SBU, preneo je ukrajinski sajt “Babel”.SBU i Državni biro za istrage pokušavaju da utvrde okolnosti pod kojima je nastupila smrt.”

A šta je sa onim Oleksejom Arestovičem, pao u nemilost?
Zadnji put se javio 11.8. sa porukom da može u svakom trenutku zamijeniti Zelenskog i da je – spreman.
I taj je bio glumac. I bivši nešto u službama sigurnosti…u osnovi, PR, laganje, psihologija. U ovom zadnjem očito nije bio dobar… 🙃

Izgrrael
1 godina prije

Daria Dugina ubijena od kabalisti. RIP

Lucija, prva
1 godina prije

Situacija u Ukrajini, prema ukrajinskom ministarstvu…?

“Ukrajinski generalštab o situaciji u jedinicama: vojnici Oružanih snaga Ukrajine i dalje beže sa svojih položaja U nalogu informisanja ukrajinskim jedinicama je poslat izveštaj glavnog političkog oficira o situaciji u trupama.

Dakle, najviše od svega su vojnici 57. brigade (826 ljudi) pobegli sa položaja, ova brigada je bila upravo u blizini naselja Peski.
Ali katastrofalni nivo dezerterstva u 95. brigadi je iznenadio. Statistika samog Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine : 610 ljudi je pobeglo iz izjumskih šuma. 103 brigada TRO, trebalo da se nalazi u regionu Slavjanska. Prema poslednjim izveštajima, ona se nalazi u Nikolaevki.”

Vendetta
1 godina prije

Zar nije on pisao o novim sukobima na Balknu i kako bi isti podrzali Srbe u nekoj denacifikciji Balkana? Zasto stujete okuptore pa ako dolaze i sa Istoka?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI