Država EU predlaže stavljanje potpune zabrane na rusku imovinu

Ion-Marcel Ciolacu
13 komentara

Unija bi trebala obustaviti svu trgovinu, posebice prirodnim plinom, smatra rumunjski premijer Ion-Marcel Ciolacu

EU bi trebala prestati kupovati ruski prirodni plin i drugu robu, rekao je rumunjski premijer Ion-Marcel Ciolacu, iako bi drastična mjera, zbog povisivanja cijena bila ”slaba utjeha” za blok. Govoreći za austrijski dnevnik Der Standard u četvrtak, rumunjski je čelnik pozvao sve zemlje članice na postizanje neovisnosti o ruskoj energiji što je prije moguće, tvrdeći da je to već učinila njezina susjedna država i država kandidat za EU, Moldavija. ”Rješenje uvijek postoji, čak i za teške ekonomske probleme. Zato smatram da zabrana ruskog plina kao i ruske robe u državama EU, kao i svakoj drugoj demokratskoj državi ispravna odluka”, rekao je.

Austrija je kroz povijest bila ovisna o ruskom prirodnom plinu što znači da ne postoje jednostavni načini za odmicanje od ove ovisnosti. Nadalje, Ciolacu je ustvrdio da je Austrija gorivo koje je kupovala od Rusije plaćala ”krvavim novcem”.

Rumunjski premijer rekao je da će cijena koju će EU platiti za predloženu zabranu biti daleko niža od one koju plaća Ukrajina u tekućem sukobu. Ciolacu je pozvao kolege čelnike EU neka “imaju na umu što bi se zapravo dogodilo ako bi Ruska Federacija pobijedila” u borbi protiv Kijeva.

“Ne bi li to otvorilo priliku drugim ljudima koji su poput Putina i u drugim državama u Europi i svijetu”? Upitao je. Desetljećima su zapadnoeuropska gospodarstva poticala svoj gospodarski rast jeftinim sirovinama iz Rusije, posebice plinom. Oni su odlučili odvojiti svoja gospodarstva od Rusije zbog sukoba u Ukrajini. To je uzrokovalo brzu deindustrijalizaciju u zemljama kao što je Njemačka, jer su poduzeća morala zatvoriti ili preseliti energetski intenzivnu proizvodnju. Međunarodna agencija za energiju predviđa da će potrošnja energije u Europskoj Uniji 2023. godine biti najniža u posljednjih 20 godina.

euIon-Marcel Ciolacurusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 dana prije

Još jedan kojem zastavica USA viri iz guzice.

Lucija, prva
6 dana prije

Jel’ ovaj Cigo trola ili misli ozbiljno?

Zbilja mislim da bi Rusi trebali malo odgojnih mjera primjeniti…

People
6 dana prije

Jadna Hr s ovakvim politicarima

Max
6 dana prije

Sulud prijedlog.

Nekoime
6 dana prije

Također, zahtijeva da se sav željezni otpad s bojišnice doprema u Rumunjsku.

Ivan HR
6 dana prije

Kada ce konacno netko utrcati kod Ursule s kalasnjikovim i rjesiti te EU stetocine? Mozda da tamo ode Grlic Radman i rijesi te svinje u svojoj kafileriji?

Vizigot
5 dana prije

Najbolja ideja do sada.

Roccos
5 dana prije

Da,Austrija se još ne odriče ruskih energenata i gle vraga,ovog ljeta dobiše nekoliko porcija”superćelijskih oluja”, koje su kolateralno(da li?)poharale Sloveniju,Hrvatsku,Italiju.

Alex
5 dana prije

Ima više zabrana,posebice besmislenih i beskorisnih u “demokratskim” državama,nego u tkz.nedemokratskim. I to traje još od 2.sv.rata na ovamo ,a poznato su slučajevi i prije toga. npr.zabrana uvoza nafte Japanu dovela je do napada na Pearl Harbour.

trajko
5 dana prije

Satanističke sljedbenike samo treba označiti nebrišućim sprejom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI