Google neće omogućiti blokiranje reklamnih sadržaja na svom pretraživaču

Reklame Chrome Google
0
0

Ove godine je internet pretraživač Opera omogućio blokiranje online reklama. Noviji pretraživač Brave otišao je još dalje, blokada reklamnih sadržaja je opcija koja se podrazumijeva. Google će, ipak, radije riješiti problem s reklamama, nego da ih se skroz odrekne.

“Osjećamo da je mnogo izazova u reklamiranju. Ima mnogo pogrešnih načina”, kazao je Darin Fisher, potpredsjednik Chrome inženjeringa. “Ako oglašivači reklame prave na ispravan način, onda je to jako dobro za korisnike.”

Reklame su veliki problem na internetu. One omogućavaju besplatan pristup popularnim internet stranicama, ali mogu uzrokovati i sporije učitavanje stranica, trošenje baterije, povećanje troškova mobilnog interneta, probleme sa privatnošću pa čak i mogućnost zaraze “virusima”. Takođe mogu biti vrlo napadne pa ne čudi to da milioni korisnika blokiraju reklame na svojim pretraživačima.

Da bi pomogao u rješavanju problema, Google je napravio platformu nazvanu “Koalicija za bolje reklame” koja radi na poboljšanju reklamnih sadržaja.

Alex Komoroske, proizvodni menadžer Chrome grupe, kazao je da je internet “ekosistem” i da mora postojati ravnoteža između prioriteta internet stranica i prioriteta korisnika kako bi taj ekosistem funkcionisao.

Google radi i na alternativnom rješenju tehnologiji koja će omogućiti oglašivačima reklame koje neće štetiti performansama internet stranica.

U svakom slučaju, reklame će i dalje biti neizostavan dio iskustva korisnika pretraživača Chrome.

chromeGoogleITreklamiranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI