fbpx

Iranska novinska agencija upozorava da američki akt o Venecuelanskoj pošiljci goriva neće ‘proći bez posljedica’

iranski tanker

Iranska novinska agencija upozorila je SAD da ne preduzimaju akcije protiv nekoliko tankera pod zastavom Irana koji prevoze gorivo u Venecuelu, kao što je prijetio Washington.

“Ako Sjedinjene Države, baš poput gusara, namjeravaju da stvore nesigurnost na međunarodnim plovnim putevima, to bi predstavljalo opasan rizik i to sigurno neće proći bez posljedica”, izjavila je u petak iranska novinska agencija, pozivajući se na izvještaje da su američki ratni brodovi na putu za presretanje tankera na Karibima.

U četvrtak je jedan neimenovani američki zvaničnik rekao da Trumpova administracija razmatra moguće akcije protiv isporuka tankera.

“Ne samo što to nije poželjno za Sjedinjene Države, već nije poželjno ni za regiju, i mi tražimo mjere koje se mogu preduzeti”, rekao je zvaničnik, koji je ukazao da Washington vjeruje sa “visokim stepenom sigurnosti”, da Karakas namjerava platiti zlatom za gorivo. Iranski ambasador u Venecueli Hojjatollah Soltani izričito je negirao optužbe.

Ranije u petak na Twitter nalogu američke mornarice podijelili su fotografije četiri američka ratna broda – tri razarača sa vođenim raketama i priobalni borbeni brod – u patroli na Karibima. To je bio drugi takav tvit ove sedmice, sa drugim u srijedu koji uključuje i pomorski patrolni avion P-8A Poseidon.

Prema izvještajima, pet tankera koji plove pod iranskom zastavom prevoze rafinirano gorivo u Venecuelu, gdje su opsade od strane Sjedinjenih Država, koje traju preko godinu dana, udavile venecuelansku ekonomiju, blokirajući uvoz dijelova neophodnih za održavanje industrije. Kao rezultat toga, zemlja je u januaru bila primorana da zatvori zadnju rafineriju nafte, što znači da, iako je njen primarni izvoz nafta, Venecuela sada ima manjak goriva.

Nakon izvještaja o potencijalnim američkim akcijama protiv isporuke, venecuelanski ministar spoljnih poslova Jorge Arreaza demantovao je potencijalne akcije na Twitteru kao “još jedan dokaz za svijet koji ćemo poslati Međunarodnom krivičnom sudu”. On je nastavio, “U pozadini pandemije, Washington traga za brodovima koji transportuju našu naftu i nose gorivo. To je grubo kršenje međunarodnog prava i osnovnih prava Venecuele.”

Prošlog mjeseca Teheran je dobio značajnu kritiku zbog pomaganja Caracasu da ponovo pokrene svoju pokvarenu jedinicu katalitičkog krekiranja u ogromnoj rafineriji Cardon, koja je neophodan korak u prečišćavanju sirove nafte u mnoštvo goriva koje se iz nje može dobiti.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
26 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Medo
Gost
Medo
5 mjeseci prije

Samo dovoljan broj vreca punih americkih koljaca je rješenje. To je dokazano. Cak su i Iranci to 80-tih dokazali.

borg
Gost
borg
5 mjeseci prije

Englezi su prije par mjeseci zapljenili Iranu brod koji je isao za Siriju, za sirijsku vladu koja je priznata od UN, onda su Iranci zapljenili jedan engleski tanker u hormuskom tjesnacu.

Buduci da je Engleska pravna drzava pod navodnim znakovima onda je ponistila odluku suda o zapljeni iranskog tankera i oslobodila ga.

Iran je isto napravio, oslobodio engleski tanker.

Nafta iz Sirije pod kontrolom Amerike se neometano izvozi, zahvaljujuci Trumpu.
Po americkom zakonu koji mnogi zovu medjunarodni zakoni, nitko nesmi prodati naftu sirijskoj vladi a ni kupiti.

Libija je podijeljena na dva dijela
i oba djela izvozu naftu.
Ispred njihove obale su usidreni tankeri iz zapadnih zemalja i kupuju naftu po popustu.
Po americkom, citaj po medjunarodnom zakonu, to je dozvoljeno.

Iz EU, citaj Francuska, kazu da ce oni patrolirati uz obalu Libije i “cuvati” je.
Lisica ce cuvati kokos.

Po ovoj vijesti, Amerikanci bi mogli zapljeniti iranske tankere
a Iran bi morao zapljeniti amercki tanker.

I eto ti vatrometa uz korona virus i ekonomski rat s Kinom, sirom svijeta recesija i pad zivotnog standarda i velika nezaposlenost.

Borik
Gost
Borik
5 mjeseci prije

Iz sirije se ne izvozi praktično ništa, pa tako ni nafta. Naftna polja kontroliraju kurdi a naftovodi vode na slobodni dio i nema drugih naftovoda prko kojih kurdi iz sirije mogu izvoziti naftu.

Tiami
Gost
Tiami
5 mjeseci prije

Eto tko je Trump…

Ad astra
Gost
Ad astra
5 mjeseci prije

Tiami, ajde namti kaži tko je Trump. Ne možeš razgovarati o međunarodnim odnosima temeljem članka u novinama. Ni ti, a ni ja ne znamo očemu se radi. Ajde nam objasni detalje oko ove situacije.

alterego
Gost
alterego
5 mjeseci prije

kapitalizam je zakon jeceg.

Zadranin
Gost
Zadranin
5 mjeseci prije

amerokenjska đubrad.

P***!

borg
Gost
borg
5 mjeseci prije

Iz Amerike dolazu dokumenti da je Guaido, koji pokusava doci na vlast uz pomoc USA, bio iza upada placenika u Venezuelu iz Amerike.

Nekoliko dana prije napada, Florida advokatska tvrtka koja zastupa Silvercorp USA poslala je pismo Guaidóu i ostalim članovima “oporbene stranke” da ih podsjećaju da su 16. listopada 2019. dugovali početnu uplatu u iznosu od 1,5 milijuna dolara, ugovor o sigurnosti koji je bio „ rok dospijeća. ”

U pismu od 28. travnja navodi se da je “Uprava Juan Guaidóa trebala platiti Silvercorp USA” zadržavaču u roku od pet dana
nakon što su oporbeni vođa i nekolicina saveznika potpisali ugovor vrijedan 212,9 milijuna dolara za usluge “potpomognute / osigurane venecuelanskim barelima nafte. ” Ugovor na sedam stranica, opisan kao “opći ugovor o uslugama”, sadrži oskudne pojedinosti o stvarnim zadacima koje treba obaviti, ali naglašava važnost tajnosti među strankama.

“Pružatelj usluga [Silvercorp USA] poduzet će sve mjere razumno potrebne za zaštitu povjerljivih podataka dobivenih od uprave [Guaidó], barem onoliko koliko mjere poduzete za zaštitu vlastitih povjerljivih podataka”, kaže se u ugovoru.

Brave new world
Gost
Brave new world
5 mjeseci prije

Čekaj malo, Venezuela nema goriva jer nema dijelova za rafinerije pa se je i zadnja ugasila, a sve radi američkih sankcija!
Pa ali im Kinezi ili Rusi nisu mogli isporučiti dijelove?
Dakle Gaduro je spao na to da mora uvoziti gorivo a leži na nafti.

Antikabalist
Gost
Antikabalist
5 mjeseci prije

Tankere dobro naoružati i podminirati. U slučaju da jih zapleni američka vojska, dignuti jih u vazduh.

benty20
Gost
benty20
5 mjeseci prije

Bravo! Šteta šta se jedan takav strateg i mozak gubi pišući po ovom portalu…

Dimitrije
Gost
Dimitrije
5 mjeseci prije

Glup, a ne samo nepismen. Evo to si ti. “jih”

Zadranin
Gost
Zadranin
5 mjeseci prije

Dimitrima

Glup, i pismen. Evo, to si ti. 😂

P***!

Antikabalist
Gost
Antikabalist
5 mjeseci prije

USA upravljaju Jevreji. Preko nje žele uvažiti božju naredbu, da kako jedini božji narod imajo pravo vladati cjelom svijetu in svojatati njegova bogastva. Svi ostali ljudi su po božjoj zapovjedi njihovi podanici (gojimi), do kojih Jevreji ne smeju imati milosti, niti jih smeju smatrati za božja biča.

neznanje
Gost
neznanje
5 mjeseci prije

Hićo je bio u pravu?!?

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

“If your brother, the son of your father or of your mother, or your son or daughter, or the spouse whom you embrace, or your most intimate friend, tries secretly to seduce you, saying, ‘Let us go and serve other gods,’ […], you must stone him to death, since he has tried to divert you from Yahweh your God. […] All Israel, hearing of this, will be afraid, and none of you will do such a wicked thing again” (Deuteronomy 13:7-12).[23]

And if in one town, “scoundrels from your own stock […] have led their fellow-citizens astray, saying, ‘Let us go and serve other gods,’” then

“you must put the inhabitants of that town to the sword; you must lay it under the curse of destruction—the town and everything in it. You must pile up all its loot in the public square and burn the town and all its loot, offering it all to Yahweh your God. It is to be a ruin for all time, and never rebuilt” (Deuteronomy 13:13-17).
To, vjerujem, objašnjava zašto se holokaust naziva holokaustom: ideja da asimilacijski Židovi moraju propasti je dosljedno biblijska. Smisao dolazi izravno iz Ponovljeni zakon:

“Ako vas brat, sin vašeg oca ili majke ili sin ili kćer ili supružnik koga zagrlite ili vaš najintimniji prijatelj, potajno vas pokuša zavesti, govoreći:” Pustimo nas i služimo drugim bogovima , ‘[…], morate ga kamenovati do smrti, budući da vas je pokušao odvratiti od Jahve, Boga svoga. […] Sav Izrael, čuvši za to, plašit će se i nitko od vas neće učiniti takvu zlu stvar opet (Ponovljeni zakon 13: 7-12). [23]

A ako su u jednom gradu “lošinari iz vašeg vlasništva […] zalutali svoje sugrađane govoreći:” Idemo i služimo drugim bogovima “, tada

“Stanovnike toga grada morate staviti mač; morate ga staviti pod prokletstvo uništenja – grad i sve u njemu. Morate skupiti svu pljačku na javnom trgu i spaliti grad i svu njegovu pljačku, nudeći sve Jahvi, Bogu svome. To će biti ruševina za sva vremena, i nikad obnovljeno “(Ponovljeni zakon 13: 13-17).

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

Or, according to another translation: “the entire town must be put to the torch as a burnt offering to Yahweh your God.”

The Levites’ rule of terror
In biblical terms, assimilation means “serving other gods.” The Jews who seek assimilation deserve death, and their death will serve as an example to the rest. When, in the second century BC, some Israelites said, “let us ally ourselves with the gentiles surrounding us, for since we separated ourselves from them many misfortunes have overtaken us,” the Maccabees “organized themselves into an armed force, striking down the sinners in their anger, and the renegades in their fury” (1Maccabees 1-2), and established their Hasmonean theocracy.[24]

Terrorizing the Jews into submission to strict separateness and endogamy is the essence of the Yahwist covenant. The Torah shows that Yahweh’s rule of terror rests on the sacrifice of assimilationist and rebellious Jews. In the Book of Numbers, when an Israelite had the gall to appear before Moses with his Midianite wife, Phinehas, grandson of Aaron, “seized a lance, followed the Israelite into the alcove, and there ran them both through, the Israelite and the woman, through the stomach.” Yahweh congratulated Phinehas for having “the same zeal as I have,” and, as a reward, gave “to him and his descendants after him, […] the priesthood for ever” that is, “the right to perform the ritual of expiation for the Israelites” (Numbers 25:11-13). Let us ponder the fact that, according to the Bible, the Aaronite priesthood was a reward for the double murder of an assimilationist Israelite and his non-Jewish wife.
Teroriziranje Židova na pokornost strogoj razdvojenosti i endogamiji suština je Jahvističkog saveza. Tora pokazuje da Jahvina vladava teror počiva na žrtvi asimilacijskih i buntovnih Židova. U Knjizi brojeva, kada je jedan Izraelac imao žuč pred Mojsijem sa suprugom iz Midjanita, Phinehasom, unukom Aronovim, „uhvatio koplje, slijedio Izraelce u alkohol i tamo ih istrčao kroz Izraelce i žena, kroz stomak. ” Jahve je čestitao Phinehasu što je imao „istu revnost kao i ja“, te kao nagradu dao „njemu i njegovim potomcima za njim, […] svećenstvo zauvijek“, tj. „Pravo na obavljanje rituala isticanja za Izraelce ”(Brojevi 25: 11-13). Razmislimo o činjenici da je, prema Bibliji, svećeništvo Aaronita bila nagrada za dvostruko ubojstvo asimilacionističkog Izraelca i njegove ne-židovske žene

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

In Numbers 16-17, a group of two hundred and fifty Levites, led by Korah, are themselves exterminated for having rebelled against Moses and Aaron. “I am going to destroy them here and now,” said Yahweh, and “Fire then shot out from Yahweh and consumed the two hundred and fifty men offering incense” (16:20-35). “On the following day, the whole community of Israelites were muttering against Moses and Aaron and saying, ‘You are responsible for killing Yahweh’s people!’” Then Yahweh said “I am going to destroy them here and now,” and a plague decimated fourteen thousand seven hundred of them (17:6-14).

What these episodes highlight is that the authority of Yahweh and of his elite cast of Levites is entirely founded on violence and terror against the Israelites themselves. It also shows that the Covenant is based on the permanent threat of destruction. Jews who challenge their representative elites and who socialize with their non-Jewish neighbors, who eat with them, who intermarry with them, and who, while doing all this, show respect to their gods, are the dregs of the Jewish people, traitors to Yahweh and to their race. They deserve to be eliminated without mercy, especially since they endanger the whole community by attracting Yahweh’s wrath.
Yahweh teaches the Jewish people that friendship with non-Jews is a betrayal of the covenant, and will be punished by disaster, possibly extermination. Joshua, Moses’ successor, said to the Israelites who had taken possession of Canaan:
U Brojevima 16-17, skupina od dvjesto pedeset levita, na čelu s Korom, sami su istrebljeni jer su se pobunili protiv Mojsija i Arona. “Uništit ću ih ovdje i sada”, rekao je Jahve, “a vatra je tada pucala iz Jahve i pojela dvjesto pedeset ljudi nudeći tamjan” (16: 20-35). „Sutradan se cijela zajednica Izraelaca mrmljala protiv Mojsija i Arona i govorila:„ Vi ste odgovorni za ubijanje Jahvininih ljudi! “„ Tada je Jahve rekao „Idem da ih uništim ovdje i sada“, a kuga je uništena. njih četrnaest tisuća sedamsto (17: 6-14).

Ono što ove epizode ističu jest da je Jahvin autoritet i njegova elita Levita u potpunosti utemeljen na nasilju i teroru nad samim Izraelcima. Također pokazuje da se Savez temelji na trajnoj prijetnji uništenja. Židovi koji izazivaju svoje reprezentativne elite i koji se druže sa svojim ne-židovskim susjedima, jedu s njima, koji se vjenčaju s njima i koji, radeći sve to, pokazuju poštovanje prema svojim bogovima, dreci su židovskog naroda, izdajice Jahve i njihov rod. Zaslužuju da budu eliminirani bez milosti, pogotovo jer ugrožavaju čitavu zajednicu privlačeći Jahvin gnjev.

Jahve uči židovski narod da je prijateljstvo s ne-Židovima izdaja saveza i da će biti kažnjena katastrofom, moguće istrebljenjem. Jošua, Mojsijev nasljednik, rekao je Izraelcima koji su oteli Kanaan

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

Never mix with the peoples who are still left beside you. Do not utter the names of their gods, do not swear by them, do not serve them and do not bow down to them. […] if you make friends with the remnant of these nations still living beside you, if you intermarry with them, if you mix with them and they with you, then know for certain that Yahweh your god will stop dispossessing these nations before you, and for you they will be a snare, a pitfall, thorns in your sides and thistles in your eyes, until you vanish from this fine country given you by Yahweh your god. […] For if you violate the covenant which Yahweh your god has imposed on you, if you go and serve other gods and bow down to them, then Yahweh’s anger will be roused against you and you will quickly vanish from the fine country which he has given you.” (Joshua 23:6-16)

▲▼Joshua’s conquest of the Promised Land is the blueprint for the Zionist colonization, and the mentality has not changed. Zionism, the founding ideology of the Jewish State, is a secularized version of Yahwism. Its concept of Jewish nationhood is strictly biblical, and therefore intensely ethnocentric and xenophobic. And so it is natural that a Zionist like Benzion Netanyahu (Benjamin’s father) would consider that for a Jew to marry a non-Jew is “even from a biological point of view, an act of suicide.”[26] Golda Meir, prime minister of Israel from 1969 to 1974, reportedly formulated the same idea in more evocative terms: “To marry a non-Jew is to join the six million [exterminated Jews].”[27] In other words, those assimilationist Jews who break the endogamic covenant might as well be holocausted, as far as Israel is concerned. That is so biblical!
Nikada se ne miješajte sa narodima koji su još uvijek pored vas. Ne izgovarajte imena njihovih bogova, ne kužite se njima, ne služite im i ne klanjajte im se. […] Ako se sprijateljite s ostatkom ovih naroda koji još žive pored vas, ako se vjenčate s njima, ako se miješate s njima, a oni s vama, onda sigurno znate da će Jahve, vaš Bog, prestati otuđivati te narode pred vama, i za vas će oni biti zamka, zamka, trnje na vašim stranama i bodljikavi u vašim očima, sve dok ne nestanete iz ove lijepe zemlje koju vam je dao Jahve, Bog vaš. […] Jer ako prekršite savez koji vam je Jahve, Bog vaš, nametnuo, ako idete i služite drugim bogovima i klanjate im se, tada će Jahvin gnjev biti protjeran protiv vas i brzo ćete nestati iz one fine zemlje u kojoj je on dao vam je. ” (Jošua 23: 6-16)

▲ ▼ Joshuino osvajanje Obećane zemlje je nacrt cionističke kolonizacije, a mentalitet se nije promijenio. Cionizam, utemeljiteljska ideologija židovske države, sekularizirana je verzija Yahwizma. Njezin je koncept židovske nacije strogo biblijski, i zato intenzivno etnocentričan i ksenofobičan. I tako je prirodno da bi cionist poput Benjona Netanyahua (Benjaminov otac) smatrao da je Židov za udaju za ne-Židova “čak i s biološkog stajališta čin samoubistva.” [26] Golda Meir, premijer ministar Izraela od 1969. do 1974., navodno je istu ideju formulirao u evokativnijim riječima: “Udati se za ne-Židova znači pridružiti se šest miliona [istrebljenih Židova].” [27] Drugim riječima, oni asimilacionistički Židovi koji razbijaju Endogamski savez mogao bi biti holokaponiran, što se tiče Izraela. To je tako biblijsko!

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

The psychopathic biblical paradigm
In the World War II Holocaust, Jews were not killed by other Jews, as in the biblical passages mentioned above. But from the biblical point of view, it makes no difference, because it is always Yahweh who hits the Israelites, whether he is using Moses (a murderer on the run from the beginning), or sending them plagues, stones from heaven or foreign armies. To punish David for having ordered a national census (counting dead Jews in OK, but living Jews is not), Yahweh gives him the choice: “Which do you prefer: to have three years of famine befall your country; to flee for three months before a pursuing army; or to have three days of epidemic in your country?” David chose the epidemic, which made seventy thousand dead (2Samuel 24:13), but Yahweh could just as well use a foreign army.

Whenever Israelites are attacked, it is because Yahweh wants to punish them for their rebelliousness and their idolatry. It is Yahweh who sent the Assyrians to destroy the Northern kingdom of Israel to punish the Israelites for their “idolatry” (2Kings 17; Amos 3:14), and it is Yahweh who moved the Babylonian army to destroy the towns of Judah, “because of the wicked deeds they committed to provoke my anger, by going and offering incense and serving other gods” (Jeremiah 44:3).
Psihopatska biblijska paradigma
U holokaustu Drugog svjetskog rata Židove nisu ubijali drugi Židovi, kao u gore spomenutim biblijskim odlomcima. Ali s biblijskog stajališta nema razlike, jer Jahve je uvijek onaj koji pogodi Izraelce, koristi li Mojsije (ubojica u bijegu od početka) ili im šalje kuge, kamenje s neba ili strane vojske , Da bi Davida kaznio jer je naredio nacionalni popis (računajući mrtve Židove u redu, ali živih Židova nije), Jahve mu daje izbor: „Koji vam je draži: da tri godine gladi zadesi vaša zemlja; pobjeći tri mjeseca pred vojsku koja je progonila; ili imati tri dana epidemije u svojoj zemlji? ” David je izabrao epidemiju, koja je učinila sedamdeset tisuća mrtvih (2. Samelja 24:13), ali Jahve je jednako mogao upotrijebiti stranu vojsku.

Kad god su Izraelci napadnuti, to je zato što ih Jahve želi kazniti zbog njihove pobune i idolopoklonstva. Jahve je poslao Asirce da unište sjeverno kraljevstvo Izraela kako bi Izraelce kaznili zbog njihove “idolatrije” (2Kings 17; Amos 3:14), a Jahve je taj koji je babilonsku vojsku pokrenuo da uništi gradove Judine, ” zbog zlih djela koja su počinili da izazovu moj bijes, odlazeći i nudeći tamjan i služeći drugim bogovima. “(Jeremija 44: 3).

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

The real cause-effect relationship between religious pluralism and the Babylonian campaign against Jerusalem was, in fact, exactly the opposite of what the Bible claims. In the ancient world, international diplomacy was closely related to religious tolerance: nations showed respect to each other by respecting each other’s gods. The Judean king Manasseh is blamed by the biblical scribes for having done “what is displeasing to Yahweh, copying the disgusting practices of the nations whom Yahweh had dispossessed for the Israelites” by worshipping “the whole array of heaven” (2 Kings 21:2-3). But his 55-year-long reign was a period of exceptional peace and prosperity. By contrast, his grandson Josiah, who is praised for removing from the temple “all the cult objects which had been made for Baal, Asherah and the whole array of heaven,” and exterminating all the priests “who offered sacrifice to Baal, to the sun, the moon, the constellations and the whole array of heaven” (2Kings 23:4-5), brought disaster to his kingdom by his arrogant policy of exclusivism and provocation toward Babylon.

But the lessons of history are lost on the biblical scribes. Their teaching is not only historically deceptive; it is an insult to common sense and moral sense, which teaches that conviviality (sharing meals, occasionally intermarrying…) fosters trust and civil peace, while separateness creates mistrust and conflict. Yahweh’s message is a recipe for catastrophe (shoah in Hebrew). It amounts to telling the Jews: “Do not socialize with your neighbors, but despise their traditions, and, if possible, dispossess them or exterminate them. If, after that, they violate you, it is your fault: you have not obeyed scrupulously enough.” Such is the insane “wisdom” internalized by Jews for a hundred generations.
Pravi odnos uzroka i posljedica između vjerskog pluralizma i Babilonske kampanje protiv Jeruzalema bio je, u stvari, upravo suprotno onome što Biblija tvrdi. U drevnom svijetu međunarodna diplomacija bila je usko povezana s vjerskom tolerancijom: nacije su pokazale poštovanje jedni drugima poštujući jedni druge bogove. Judejski kralj Manasseh biblijski pisci krive za to što je učinio “ono što Jahvi negoduje, kopirajući odvratne postupke naroda koje je Jahve bio otjerao za Izraelce” klanjajući se “čitavom nizu nebeskih” (2 Kraljevima 21,2) -3). Ali njegova 55-godišnja vladavina bila je razdoblja izuzetnog mira i blagostanja. Suprotno tome, njegov unuk Josiah, hvaljen zbog uklanjanja iz hrama “svih kultnih predmeta koji su napravljeni za Baala, Asheru i čitav niz neba”, i istrebljivanje svih svećenika “koji su prinosili žrtvu Baalu, sunce, mjesec, sazviježđa i čitav nebeski niz ”(2Kr 23: 4-5) donio je katastrofu u njegovo kraljevstvo svojom arogantnom politikom ekskluzivizma i provokacije prema Babilonu.

Ali lekcije povijesti gube se na biblijskim knjigama. Njihovo učenje nije samo povijesno varljivo; to je uvreda za zdrav razum i moralni smisao, koji podučava da taj conviviality (dijeljenje obroka, povremeno brak …) njeguje povjerenje i građanski mir, dok zasebnost stvara nepovjerenje i sukob. Jahvine poruke su recept za katastrofu (shoah na hebrejskom). To iznosi reći Židovima: “Ne družite se sa svojim susjedima, već prezirete njihove tradicije i, ako je moguće, otjerajte ih ili istrijebite. Ako vas nakon toga prekrše, onda ste krivi: niste se dovoljno pažljivo poslušali. ” Takva je suluda “mudrost” koju Židovi internaliziraju stotinama generacija.

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

A Holocaust of Biblical Proportions
LAURENT GUYÉNOT • NOVEMBER 11, 2019
• 7,500 WORDS • 328 COMMENTS • REPLY
UNZ REVIEW

SOMPOMPIR
Gost
SOMPOMPIR
5 mjeseci prije

Svijetom upravlja šarolika organizacija koja ne mari za religije ni ideologije, osim “cilj opravdava sredstva”. A cionizam je sredstvo, a ne cilj. U toj organizaciji Židovi sasvim lijepo surađuju sa “goyim”, a inicirani “goyim” sigurno ima veću moć nego neinicirani Židov. Ideja da su na vrhu isključivo Židovi je prejednostavna i prebedasta.

SOMPOMPIR
Gost
SOMPOMPIR
5 mjeseci prije

A što se tiče ubijanja, kažnjavanja i progona “nevjernika” ne vidim po čemu su tu Židovi specifični. Katolici i Muslimani su prolili more nevjerničke krvi….

Kažun
Gost
Kažun
5 mjeseci prije

Imaš moje pluseve.

Max
Member
Max
5 mjeseci prije

Iran bi u slučaju Američke akcije sigurno poduzeo protumjere . Kadri su oni to učiniti.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
26
0
()
x