Izaslanik kaže da je Sirija spremna da primi ruske turiste

Izaslanik Sirije
5 komentara

Rusija i Sirija rade na razvoju turizma između zemalja u sklopu bilateralne ekonomske saradnje, rekao je sirijski ambasador u Moskvi Riyad Haddad.

“Treba napomenuti da je sirijski narod spreman da primi ruske prijatelje raširenih ruku, jer odlični odnosi između naših zemalja nisu ograničeni isključivo na politički nivo”, rekao je on u intervjuu za list Izvestia u srijedu.

Dodao je i da je Sirija puna turističkih atrakcija, zemlja ima blagu klimu i lijepo vrijeme većinu dana u godini. Sirija je najpogodnija destinacija za ruske turiste koji žele posjetiti prijateljsku zemlju i upoznati ljude s ljubavlju, rekao je Riyad Haddad.

Prethodno je sirijska delegacija učestvovala na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF). Uoči foruma Rijad Hadad rekao je za TASS da je njegova zemlja zainteresovana za povećanje nivoa ekonomskih odnosa s Rusijom.

Ministarstvo odmarališta i turizma Krima i Ministarstvo turizma Sirije potpisali su 18. januara 2022. godine sporazum o saradnji, koji podrazumijeva razvoj događaja, vjerskog, kulturnog, obrazovnog, ekološkog i medicinskog turizma.

rusijasirijaSporazumTurizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
HOPE
1 godina prije

To je tribalo odavno napraviti. Isto tako Sirija bi se morala slavenizirati, rucificirati kao sta se Hrvatska anglicizira, germanizira.

Mladen
1 godina prije

A moj ambasadore kad će se vratiti ovo tvoji “turisti “ iz Njemačke ?

Japanac
1 godina prije

Sirija ima fantastičnu povijest i super mjesto za posjetu. Na žalost rat je spriječio turizam u nekoliko zadnjih godina. Hvala Bogu da ih makar netko posjeti.

tihobl
1 godina prije

Volio bi otici u Siriju, ali ne valja mi pasos. Sa ovakvim pasosoem bilo je puno turista u proteklih 11 godina, pa bi i ja bio sumnjiv.

Max
1 godina prije

Logična suradnja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI