Kina uvodi cenzuru zbog kriptovaluta

Kina uvodi cenzuru
17 komentara

Nakon zabrane trgovine kriptovalutama i inicijalne ponude novca (ICO) na svom teritoriju, Kina želi ići dalje i blokirati sve strane web stranice vezane za kriptovalute i inicijalne ponude novca (ICO), s ciljem potpunog zatvaranja tržišta.

“Kako bi se spriječili financijski rizici, Kina će pooštriti mjere. Cilj je blokirali sve lokalne ili strane platforme vezane uz trgovanje kriptovalutama i ICO”, piše u članku kojeg je u nedjelju navečer objavio Financial News.

U članku se priznaje da nedavni pokušaj iskorjenjivanja kriptovaluta, zatvaranjem nacionalnih burzi, nisu uspjeli potpuno izbrisati trgovinu. ICO-i i trgovanje kriptovalutama nisu u potpunosti iskorijenjene u Kini, čak i nakon službene zabrane i nakon zatvaranja burzi kriptovaluta. Mnogi su se okrenuli platformama u drugim zemljama kao što je Japan, s ciljem da i dalje sudjeluju u ovoj aktivnosti.

“Transakcije u inozemstvu i regulatorna utaja se nastavljaju. Rizici su još uvijek tu, potaknuti ilegalnim izdavanjem, prijevarama i piramidalnim prodajama”, tvrdi se u članku. Državna novinska agencija Xinhua citirala je Kinesku narodnu banku (PBOC) koja je najavila pooštravanje propisa o sudjelovanju domaćih ulagača u inozemnim transakcijama ICO-a i kriptovaluta, smatrajući da su rizici u ovom sektoru preveliki.

Pooštravanje pozicije Pekinga – koji zabranjuje većinu kriptovalutnih aktivnosti – ima za cilj ukinuti ICO i špekulacije na tržištu kriptovaluta. Bijes štediša rezultirao je visokom volatilnošću cijena, te je prijavljeno nekoliko slučajeva prijevare, što je izazvalao veliku nervozu među regulatorima.

Nakon objave rezultata izvješća, oglasi vezani za kriptovalute su nestali na najvećoj kineskoj tražilici Baidu, kao i društvenoj mreži Weibo. Kina nikada nije blagonaklono gledala na odljev kapitala, što je spriječilo mnoge strane investicije. Očito su kriptovalute omogućile transfer novca koji smeta kineskim vlastima.

Izvor: SCMP

BaiduBitcoinICOKineska narodna bankakriptovalutaPBOCTrgovinaWeibo
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Haris
6 godine prije

Zadnji ko je probao da uvede novac sa dobrim pokricem jeste Muamer el Gadafi koji je htio da plasira Libijski dolar i da ima realno pokrice u zlatu…Svi znamo do cega ga je to dovelo…Ne daju Ameri nikom ni blizu sebe.

Alen
6 godine prije

Ne smeta transfer ,nego višak… I manjak kontrole..

krabat
6 godine prije

Kriptovalute bi mogle dovesti do nastanka slobodnog tržišta i anarhije, a to bi bio kraj kineskog komunističkog “kapitalizma”. Naravno da će kineski političari i tajkuni to probati spriječiti i ostati na vlasti

Son of Alerik
6 godine prije

Doista vrlo iznenađujuća vijest. Tko bi mogao i pomisliti da će Kina nešto zabraniti ili cenzurirati. Nije to pokvarena Amerika, nesposobna EU, nego civilizacijsko svjetlo u tami za mnoge izgubljene u bespućima zbiljnosti.Kina nam pokazuje da je moguć i drugačiji pošteniji svijet u kojem neće biti svakakvih mišljenja, u kojem će se znati tko je i što Partija i komu pripada pravo na bogaćenje. Već je 4 milijuna drugova komunista u Kini ušlo u komunizam jer su zahvaljujući Partiji prešli u dolarske milijunaše. Ovdje na bolesnom Zapadu ima toliko Partija da nikad ne znaš u koju ćeš, uvijek se učlaniš u krivu koja ne osvoji vlast. U naprednim zemljama toga nema. Učlaniš se u jednu jedinu Partiju i onda je samo nebo granica. Drugovi Kinezi će nam sad graditi i most, već su za dobre pare i kredite s masnim kamatama ušli u naše susjedstvo i tamo vedre i oblače.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI