Latinska Amerika smatra dedolarizaciju ekonomskih odnosa s Rusijom neophodnom

Dolar
4 komentara

Zemlje Latinske Amerike shvaćaju neophodnost dedolarizacije ekonomskih odnosa s Rusijom, rekao je direktor Odjeljenja za Latinsku Ameriku Ministarstva vanjskih poslova Rusije Aleksandar Ščetinin na marginama konferencije Rusija-Latinska Amerika, dodajući da strane rade na prelasku na nacionalne valute u međusobnim obračunima.

“Naša Centralna banka je uključena u ovaj posao. Nastojimo da pređemo na nacionalne valute tamo gdje je to moguće jer je to očigledno sveobuhvatan problem. Ovo nije samo pitanje političkih rješenja, ovo je i pitanje bilansa trgovine. Dakle, odgovarajući rad je u toku, iako velika grupa latinoameričkih zemalja očigledno razume neophodnost dedolarizacije naših vanjsko-ekonomskih veza“, objasnio je on.

“Dalje, ovo je zadatak stručnjaka, specijalista da to pretvore u stvarnost”, dodao je Ščetinin.

Prva međunarodna parlamentarna konferencija Rusija-Latinska Amerika održava se u Moskvi od 19. septembra do 2. oktobra na inicijativu ruske Državne dume (donjeg doma parlamenta). Parlamentarci iz zemalja Latinske Amerike i Kariba, predstavnici stručne zajednice, javne ličnosti i diplomate razgovaraju s ruskim kolegama o relevantnim pitanjima globalne parlamentarne agende.

DedolarizacijaLatinska Amerikarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
404
4 mjeseci prije

Dolarskoj mafijskoj tiraniji se polako ali sigurno bliži kraj.

Max
4 mjeseci prije

Prvi korak je najvažniji.

Amater
4 mjeseci prije

Počelo je i ne može se zaustaviti … definitivno mjenja svjetski poredak …

hiber
4 mjeseci prije

Ha, Rusija se izgleda dobro dedolarizirala. Dolar opet dogmizao do 100 rubalja. Hoce kamata na 20%? Ili ce da puste na 120 rubalja do kraja godine, i sve to od 60 rubalja u godinu dana? Mogu jedino da kupiju u Kini za juane. Izvan Kine placanje u juanima samo uz dozvolu Kineske centralne banke.🤣🤣🤣

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI