fbpx

Morgan Stanley, još jedna banka koja zarađuje tokom koronavirusne krize

Morgan Stanley

Morgan Stanley je uspio da u značajnoj mjeri kapitalizuje 2020. godinu. Američka investiciona banka pobijedila je prognoze o prihodima za četvrti kvartal kako bi zaokružila najbolju godinu zajmodavca.

Zarada je u posljednja tri mjeseca 2020. godine skočila 51 odsto. Neto prihod banke sa Wall Streeta koji se odnosi na obične akcionare porastao je na 3,39 milijardi dolara, ili 1,81 dolara po akciji, u četvrtom tromjesečju naspram 2,09 milijardi dolara, ili 1,30 dolara po akciji, godinu dana ranije.

Analitičari su prognozirali dobit od 1,27 dolara po akciji, prema podacima Refinitiv IBES.

Morgan Stanley potvrdio je planove za otkup svojih akcija vrijednih 10 milijardi dolara ove godine. Akcije banke porasle su za 2,5 odsto na 76,88 dolara u pretprodaji, što je najviše od kraja 2000. godine.

„Imali smo izuzetnu podršku centralnih banaka i snažnu podršku fiskalne politike tokom zdravstvene krize. Podržavali smo naše klijente, bili smo izuzetno aktivni i vrlo disciplinovani prema svom riziku, a to je dovelo do rekordnih rezultata“, rekao je glavni finansijski direktor Jon Pruzan.

Prihod od poslovanja institucionalnih hartija od vrijednosti, njihovog najvećeg izvora prihoda, porastao je na 7 milijardi dolara sa 5,05 milijardi zabilježenih prije godinu dana.

Trgovinska jedinica Morgan Stanley, koja je u institucionalnom poslu sa hartijama od vrijednosti, imala je koristi od američkih izbora i puštanja vakcina protiv koronavirusa širom svijeta, što je povećalo obim trgovine tokom posljednjeg kvartala 2020. godine.

Neto prihod porastao je na 13,64 milijarde dolara naspram 10,86 milijardi dolara prošle godine. Prihod od odjeljenja za investiciono bankarstvo kompanije napredovao je na 2,30 milijardi sa 1,58 milijardi u 2019, dok je prihod od prodaje i trgovine porastao na 4,22 milijarde sa 3,19 milijardi.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
11 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
crodaemon1
Gost
crodaemon1
1 mjesec prije

Sve su to oni zaradili poštenim radom u znoju lica svog 🙂

Jack Shadow
Gost
Jack Shadow
1 mjesec prije

Pa sve ove naknade od 4000 kn koje vlada RH daje malim i srednjim poduzećima dok traje lockdown,sve je to od podignutih Covid kredita,kredita koje će otplaćivat narod, naravno,ne političari iz svog džepa,e,a gdje je god neki kredit tu banke zarađuju na kamatama,provizijama i naknadama,tu se radi o milijardama dolara zarade, netko bi rekao da su im sama nebesa poslala tu koronu,kao i farmaceutima koji su već samo na prodanim testovima zaradili preko 50 milijardi dolara,a još će toliko i na vakcini zaradit, čak i više.Fine svotice.Ili su im sama nebesa poslala koronu ili je bilo ono-stvori problem pa prodavaj rješenje po povoljnoj cijeni,bit će ovo drugo najvjerojatnije

Hum
Gost
Hum
1 mjesec prije
Reply to  Jack Shadow

Neće više nitko ništa otplaćivati. Sve će biti oprošteno. Samo slušaj i i radi šta ti se kaže. ovo nema veze sa zaradom, milijardama… sve to imaju odavno. Prestanite više o nekakvoj zaradi pričati. To je ionako bez pokrića. Taj novac ne vrijedi. Radi se o tome da će nam potomci biti štakori s maskama bez ikakvih prava. nema ukidanja mjera, nema povratka na staro. Morat ćemo se izboriti ponovo za to. Za život kakav takav. Sve smo predali zadnjih skoro godinu dana. Europa će biti vojno- policijska diktatura. Ona to već sada jest, uz iznimke skandinavije ali i tamo se kreće u tome pravcu.

Bezvezni Stranac
Gost
Bezvezni Stranac
1 mjesec prije
Reply to  Jack Shadow

Ma ovo drugo je točno. Pustili su namjerno virus i pobili najmanje 2 100 000 ljudi. Jeza me hvata kad čujem za posljedice cjepiva. Cilj im je pobiti što više ljudi cjepivima. Bude li se cijepilo cijelo čovječanstvo, moglo bi biti oko 180 milijuna mrtvih.

Netko je na forumu.hr napisao: – “”cijepljenje je samoubojstvo s odgodom””. Ma, jasno, kratko i jednostavno. U pet rijči rekao je sve.

Bezvezni Stranac
Gost
Bezvezni Stranac
1 mjesec prije

Firme koje prodaju cjepivo ne preuzimaju odgovornost za eventualno nastalu štetu.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Jack Shadow

“bit će ovo drugo najvjerojatnije”

Nema ni malo sumnje u to.

9953
Gost
9953
1 mjesec prije

Čija je ono izjava : svakomu koji ima, dat će se

Zagor
Gost
Zagor
1 mjesec prije
Reply to  9953

Superhik?

Bezvezni Stranac
Gost
Bezvezni Stranac
1 mjesec prije
Reply to  9953

Tko ima dat će mu se. Tko nema oduzet će mu se i ono malo što ima.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  9953

A zašto nije pisalo – svako tko nema, da mu se pomogne..?

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Lihvari uvijek zarađuju.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik