Namjerno izazivanje gladi – Njemačka zabranjuje poljoprivrednicima da gnoje vlastitu zemlju

Njemacka poljoprivreda zabrana gnojiva
83 komentara

Poljoprivrednicima u Njemačkoj zabranjeno je pravilno gnojiti velike površine svoje zemlje prema strogim pravilima EU-a koja guraju zeleni program.

Korištenje nitratnih gnojiva dodatno je ograničeno za velike dijelove poljoprivrednog zemljišta u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, što će sada vjerojatno drastično smanjiti prinose.

Iako su njemačke vlasti provele zabranu, to je u konačnici po nalogu Europske unije, koja tvrda da je to nastojanje da se smanji količinu dušika kako bi se uhvatila u koštac s ‘klimatskim promjenama’.

Ova ista politika je već izazvala kaos u Nizozemskoj.

Nizozemski poljoprivrednici ustali su u prosvjedu protiveći se vladinim ograničenjima emisija dušika kako bi se uskladili s Bruxellesom. Samo Danska, Irska, regija Flandrija u Belgiji i Nizozemska smiju premašiti 170 kilograma stajnjaka po hektaru, što je trenutna gornja granica EU-a.

Ali prema uvjetima koje je dogovorio ministar poljoprivrede u odlasku, izuzeće će prestati 2026. godine i utjecati na približno 18.000 farmi u Nizozemskoj, koja rasipa više stajnjaka po poljima od drugih zemalja EU-a.

Poljoprivredna gospodarstva pogođena odlukom moći će se prijaviti samo za pomoć od 10.000 eura, za koju je i Staghouwer priznao da neće biti dostatna za pokrivanje gubitaka, dodajući da to “nije lijepa poruka” poljoprivrednicima.

Zelena agenda

Sada se pritisak proširio i na Njemačku, prisiljavajući poljoprivrednike da koriste 20 posto manje gnojiva.

Njemački novinski list Bild izvijestio je da trećina ukupnog iskoristivog poljoprivrednog zemljišta u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji potpada pod ovo novo ograničenje. Sve ovo dešava se dok se svijet suočava s neviđenom prehrambenom krizom, ‘višestrukom gladi’ koju predviđa UN.

“Ako polje pšenice treba 200 kilograma gnojiva za optimalan prinos, farmeri bi sada bili prisiljeni koristiti 40 kilograma manje”, objasnio je jedan lokalni poljoprivrednik, Erich Gussen. “To znači pad prinosa, a kvaliteta pšenice će patiti!”

Gussen je dodao da postoji “veliko ogorčenje” među poljoprivrednicima koji vide da će njihova dobit ozbiljno patiti.

Druge savezne države u zemlji također bi uskoro mogle biti prisiljene smanjiti upotrebu gnojiva od strane poljoprivrednika.

Poljoprivrednici su se mjerama opirali nebrojenim prosvjedima.

U kolovozu je skupina nizozemskih farmera svojim traktorima blokirala ulaz u tvornicu papira u znak protesta protiv “dvostrukih standarda” globalne zelene agende.

Poljoprivrednici su u srijedu blokirali ulaz u tvornicu papira Perenco u istočnoj Nizozemskoj u znak prosvjeda protiv očitog dvostrukog licemjerja vladine zelene agende.

Tvornica papira nije podlijegala točnim zahtjevima za emisiju dušika koji su trenutno nametnuti poljoprivrednicima od strane premijera Marka Ruttea. Farme u Nizozemskoj prisiljene su smanjiti svoju proizvodnju dušika za 70 do 95 posto do 2030. kako bi se uskladile s programom Natura2000 Europske unije.

GnojivoNitratiNizozemskanjemačkaPoljoprivreda
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Kuvanje zabe. Smanje djubrenje, izazovu nestasicu dizela za 2-3 mjeseca, upropaste prinose, a onda na jesen uvedu norme koliko ko hrane moze kupiti dnevno. Komesari spremaju uvodjenje tackica za hranu.

Kornel
1 godina prije

Ovo je samo još jedna potvrda kako magija uapješno djeluje. Nevjerojatno ja kako se i poslije svega, pa i ovoga oduzimanja kruha, ništa ne događa. Najveći dio mase ima očekivanja od “pravne države” koja bi kao trebala donositi zakone u korist tih masa. Prije će mase skapavati od gladi pa i skončati nego prihvatiti činjenicu magije na djelu oslanjajući se na zakone u kojima je svaka napisana riječ urok. Toliko se uroka nemože rješiti u sistemu koji funkcionira pod djelovanjem okultnih sila. Kontrolnom sistemu nema popravka, a većina još uvijek misli kako se sistem može promjeniti odnosno popraviti po pravilima istog premda svaki dan dobije po nekoliko ovakvih plešćurina po licu i magija radi to da pita još.

vanja
1 godina prije

Riba se lovi na mamac.Svima nama se poturaju neke sladunjave gluposti da budemo lojalni sstemu i političarima koji nas kasnije guraju u mašinu za meso.Kako je moguće da nam neki plenkovići,vučići sutra sprovedu ovakve stvari,a hoće?Zato što gutamo mamac.

eukolonija
1 godina prije

Boriti se za očuvanje životne sredine je jedan uzvišen čin. Međutim oni koji se bore na zapadu za očuvanje životne sredine su uglavnom ljudi koji žive po gradovima i konzumiraju sve prednosti suvremenog svijeta. Bil Gates ima i svoj privatni zrakoplov koji troši mnogo mnogo kerozina. Znači oni se ne bore za očuvanje životne sredine već su druge agende u pitanju

Mirko
1 godina prije

Mozda je veza sa tim da su Rusi najveci izvoznik umjetnih gnojila na svetu

NeBudiOvca
1 godina prije

Ocekujem pojavu limunske gripe i sječu svih stabala limuna radi zaštite ljudi, od strane filantropa koji isključivo misle na našu dobrobit.
U konačnici ako papaja ostvaruje pozitivan rezultat na PCR testu zašto ne bi i limun.
Naravno umjesto opasnih limuna, filantropi će nam ponuditi sigurno cjepivo koje će nadomjestiti sva pozitivna svojstva limuna, ali bez zdravstvenih rizika koje sa sobom nosi limun.

nepoželjni
1 godina prije

“…170 kilograma stajnjaka po hektaru, što je trenutna gornja granica EU-a.” Molio bi autora ovog članka da dade link na kome je pročitao da se radi o “stajnjaku” !? Koliko ja znam 170 kg DUŠIKA je gornja granica za upotrebu po hektaru. … a za dobiti 170 kg ČISTOG DUŠIKA iz stajnjaka trebaš cca. dva vagona stajnjaka (20000 kg) “Članak 6. (pravilnik o dobroj poljoprivrednoj praksi u korištenju gnojiva) (1) Pri određivanju količine stajskog gnojiva te načina i vremena primjene, moraju se poštivati odredbe ovoga Pravilnika. (2) U tijeku jedne kalendarske godine poljoprivredno gospodarstvo može gnojiti poljoprivredne površine stajskim gnojem do sljedećih graničnih vrijednosti primjene dušika: – 210 kg/ha dušika (N), dozvoljena primjena u početnom četverogodišnjem razdoblju – 170 kg/ha dušika (N), dozvoljena primjena nakon isteka četverogodišnjeg razdoblja. (3) Primjenu stajskog gnoja potrebno je provoditi na način da se gubici dušika smanje na najmanju moguću mjeru. (4) U cilju smanjivanja… Čitaj više »

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ma ne zamarajte se, gledajte fudbal!
Ovo su vam sve teorije zavjere kao i da su kupljene giljotine u ogromnim kolicinama..

držnedaj
1 godina prije

Zabrana gotovine pri kupnji nekretnine. 🏠💶

“Transakcije nekretninama u Njemačkoj više se neće moći namirivati ​​u gotovini. Plemeniti metali kao što su zlato i srebro, kao i dijamanti više se ne smiju koristiti za plaćanje nekretnina. To je predviđeno novim Zakonom o provedbi sankcija koji je usvojio Bundestag (parlament). Cilj zakona je provođenje međunarodnih sankcija koje su nametnute, primjerice, ruskim oligarsima…

To također uključuje strože mjere protiv pranja novca.
\
“Bargeldverbot bei Immobilienkauf. 🏠💶

Immobiliengeschäfte dürfen in Deutschland künftig nicht mehr per Barzahlung abgewickelt werden. Auch Edelmetalle wie Gold und Silber sowie Diamanten dürfen nicht mehr für die Bezahlung von Immobilien verwendet werden”. ….
p.s. sa teletksta ntv – jedne od gledanijih njemačkih marix kanala, prije par dana

sve ide prama švabovom RESETu

neko ime
1 godina prije

neka mi neko objasni:
kako su uspjeli napravit mercedes?
jel ovakve odluke ne dolaze od nekog ko radi mreceds

Ivan
1 godina prije

To je sve ocekivano. Pa rat u Ukrajini je trebao da posluzi u tu svrhu, ali posto Ukrajina ne proizvodi 80% svetske hrane, moraju sad da smisle druge nacine, ovaj, kao i ona zabrana krava u Holandiji, itd.
Njihov cilj je da hranu proizvode samo velike kompanije u njihovom vlasnistvu, da ljudi, pojedinci, potpuno zavise o njihovoj dobroj volji koliko ce da nam udele, i da se preorjentisemo na ishranu insektima i vestackim mesom, plastikom i slicno. Ako to bude bilo potrebno, radi transhumanizma, jescemo i metal i silokon, i sta god im padne napamet, jer mi za njih ne predstavljamu ljudska bica vec materijal u proizvodnji za preradu, ili stoku u klanici, koju ce da istranziraju kako njima odgovara.
Nase je samo da pristanemo da nam to rade, i za sada ovce pristaju, samo ne znam dokle vise.

Jomla
1 godina prije

Poljoprivreda je čitav jedan ekosistem, u kojem nije mudro dirati samo onako u pojedinačne stavke. Tehnologija poljoprivredne proizvodnje je napredna, ali traži ulaganja, a znamo da nitko neće da ulaže ako nema 136% garancije za isplativost! Dakle, vraćamo se na POHLEPU!
Jbg… 😛 😛

mrdo
1 godina prije

Vještačko đubrivo više ne treba. Zapadni proleterijat će da jede crve, gliste, žohare, skakavce, cvrčke, pacove i slične delikatese za sitnozube. Kapitalisti će naravno da jedu pravu hranu. Baš fino što nema više socijalizma, zar ne?

Max
1 godina prije

To je namjerno izazivanje gladi.

MERVO
1 godina prije

3 svjetski rat se pripremao 20 godina. Prvo su sapatom pali mediji, a zatim i drzave formiranjima dubokih drzava preko domacih izdajnika. Elite su zvanicno objavile rat covjecanstvu 2020te pod izglvorom kovida. Prvo su pali doktori pod pritiskom mainstream medija i duboke drzave. Zatim je pala urbana civilizacija pod vakcinom. Sada su udarili na seljaka. Ovo je odlucujuca bitka. Kad slomijes seljaka, pobjedio si.

Kobac
1 godina prije

A od 2025 e godine ide ZABRANA ORGANSKOG SJEMENA bilo kog voća i povrća u cijeloj EU uključujući i Hrvatsku.Pre par dana u mojim postovima sa pričao o ovome jer je veštačko GMO sjeme plan depopulacije R.o.c.f.e.l.l.e.r ovih i R.o.t.s.h.i.l.d. ovih uporedo sa smrtonosnim c.j.e.p.i.v.i.m.a. Od 2025 e godine nećete moći kupiti organsko sjeme bilo kog voća i povrća.Koštaće kao suvo zlato. I da hoćete nećete moći jer ide digitalni euro i digitalni dolar od 2025 e godine. Ti koji pokušaju da se suprostava a cjepljeni su i imaju nano rutere i MAC IP adrese unetim putem c.j.e.p.i.v.a koji se vide mikroskopom 400x o kome sam pričao u prethodnim postovima i smrtonosni grafen oksid u seb iz cjepiva ko se suprostavi agendi lepo ide SRČANI I MOŽDANI udar tako što dormantan grafen oksid(graphene oxide) u korelaciji sa frekvencijom iz obližnjih wifi tornjeva i android telefona koje koriste. Pravi pokolj i… Čitaj više »

baltik (BTK)
1 godina prije

tužno i ružno, čija je ovo ideja – njime će se pognojiti. samo tako dalje.

1 godina prije

Do 2020te smo pretpostavljali, tada smo dobili i dokaze da se ovo sprema pa i nismo previše iznenađeni.

Ovde je interesantna jedna pojava koja fantastično odslikava nedostatak ideje kakve promene su nam potrebne. Oni koji danas “osvešćavaju ljude” o zločinačkoj kontroli preko hrane koja je već pred vratima do juče su “čupali kosu” zbog upotrebe pesticida, herbicida i veštačkog đubriva zbog čega je proizvođena otrovna hrana!
Šta to znači – do juče je bilo štetno koristiti veštačka đubriva a danas više nije, naprotiv?!?
——————————-
Ljudiiiiiiiii, sve što nam se danas dešava posledica je “držanja mozga na standby režimu”. Ne mogu se donositi zaključci, još manje da se krene u realizaciju nečega dok nisu razmotreni i negativni aspekti (ne računam one koji to rade po nekakvoj agendi već one koji zaista žele pozitivne promene)!

Karma
1 godina prije

Dobro zla kabala prca degene.
Njemacka ide nazad u kameno doba.

anik bučko
1 godina prije

ja mislim, da tu nema novca para za subvencije…Za Holandiju se zna koliko so njih poljoprivredniki kao bubrezi v loju. A sad ni tamo nema više novca.

Mario
1 godina prije

Nema gladi, ali ima kontrole, a ljudi vole sigurnost i nije ih briga ako će kao popratnu pojavu uz sigurnost dobiti kontrolu.
Evo, upravo Hrvatska ulazi u eurozonu i nije se skupilo niti omanje stado ovčica kako bi zajedno zablejale i dogovorile se o svojemu malome stadu, a da za koji dan Hrvatska postane prvak svijeta u nogometu, eto miljun ovaca na dočeku reprezentacije na Jelačić placu. Proglasit će se neradni dan, nać će se sponzori za prijevoz, pivo, zabavljače na bini itd. Tko uopće mari za gnjoj, pšenicu, kruh kad ima igara, a kad ponestane kruha ovce će ionako jesti kolače.

zac
1 godina prije

ma libo me racku, imam 100 hektara pripizdine u bosni, ovaca, koza i krava, pasa, macaka, fale mi samo vukovi i medvjedi, voca i povrca na bacanje, sve autohtono, zdravoseljacki zivot, sve prirodno, sve ide u krug, voda iz bunara, grijanje na drva iz sume, struja sa solarnih panela….mogu jedino da me ubiju, a i to nece biti lako jer sam naoruzan do jaja…

Jaja
1 godina prije

Par nije svima u interesu da se prestane za umjetnim gnojivima ?

Siniša
1 godina prije

Šta bre 200 kg po hektaru!?
Ako sa tom količinom imaju optimalan rod onda su pravi mađioničari.
Kakve još hemije trpaju u to žito kada im je to dovoljno!!!??

nessy
1 godina prije

Evo nesto polu – off topic. Citam clanak o o posjeti Zorana Milanovica (kojega ponekad mogu progutati, za razliku od mnogih politicara), Cileu, i posjeti hrvatskoj zajednici. On se iskreno pita, kako su ljudi iz Dalmacije bili spremni na ‘avanturu’, preko cijelog svijeta, i kako su postali tamo uglavnom uspjesni i uvazeni gradjani. E moj Zoki, ti nikada nisi bio ni blizu situacije u kojoj su bili ti ljudi. Nisu oni otisli u avanturu, oni su pobjegli od gladi, i samo teskim i marljivim radom su postigli sto vec jesu. Netko kao on i njemu slicni, nikada nece shvatiti kako je bilo na otocima tesko zivjeti (nije ni sada puno bolje, iskljucite Brac, Hvar i turisticka sredista). Ali, nesumnjivo napredujemo, lani smo imali kupovnu moc kao 1989.g. Poljaci, Cesi i Slovaci kojima smo se smijali, sada se mogu smijati nama, samo smo mi i Bugari i Rumunji ostali tamo gdje… Čitaj više »

Voltaire
1 godina prije

Js jedna podvala glbalista !! EU 4 rajh polako se pokazuje.

KISIK
1 godina prije

……mamamamama mamamam
Buđav Lebac!
Best before 11.9.1984

indy
1 godina prije

Ovdi da”zabrane”e velkih problema bi imali ili če imat.Neka mi niko nezamjeri,ali predaje nema………e mi smo SLAVENI,očemo međusobno,al nediraj,ma nebi ni međuspbno više trebali,nego ruku…..nema predaje više barbarima,vjerojatno se u grobu okreču kad vide da krv na krv ide,a zavadi pa vladaju.

goran
1 godina prije

imam ja pitanje za te poljoprivrednike,koju vražlju mater vi uopće slušate te idiote koji vam pokušavaju prodati maglu?

Petar
1 godina prije

Ruske laži

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI