Neistine o klimatskim promjenama uzrokovanim ispuštanjem CO2. Kada te vlastiti podaci opovrgnu.

Neistine o CO2 - Klimatske promjene

IPCC je skraćenica od Intergovernmental Panel on Climate Change, ili prevedeno Međuvladin panel o klimatskim promjenama. To je ona organizacija koja vas stalno izvještava da će se globalna temperatura povisiti ako ispuštate CO2. Iz samog imena u kojem se pojavljuje riječ vladina a ne pojavljuje se riječ znanstveni možete zaključiti da se radi o političkoj organizaciji. Možda se neki i sjećaju da je začetnik te organizacije političar Al Gore, koji je 1990-ih. Pokrenuo histeriju oko klimatskih promjena. Nakon toga su došli i novci, a nakon što su došli novci došli su i „znanstvenici“.

Da ne duljim, prezentiram vam sliku sa 7 stranice njihovog dokumenta naslova AR6 Synthesis Report: Climate Change 2023 koju možete preuzeti sa slijedeće poveznice.

Na njima su oni prikazali promjenu globalne površinske temperature te koncentracije CO2 (i ostalih “stakleničkih plinova”) u zraku od 1850. do 2020 godine. Ja sam grafove podijelio na 3 razdoblja, od 1850. do 1920., od 1943. do 1978. te od 1978 do 2020e.

Po njihovim podacima u prvom razdoblju od 1850 do 1920. se koncentracija CO2 povećala sa 280 ppm na 305 ppm, tj. skoro 10%, međutim u istom razdoblju se temperatura nije povećala, tj. možda se i smanjila. Ali nećemo cjepidlačiti, za dokazati poantu je dovoljna da utvrdimo da se nije povećala. U drugom razdoblju od 1943 do 1978. koncentracija CO2 se povećala sa 310 ppm na 335 ppm, tj. opet skoro 10%, a temperatura u tom razdoblju se nije povećala.

U trećem razdoblju od 1978 do 2020. se koncentracija CO2 povećala sa 335 ppm na 410 ppm ili skoro 25%. Međutim u ovom razdoblju se temperatura poveća sa 0.3 na 1.15 odnosno za 0.85 stupnja.

Oni tvrde da je činjenica da porast temperature korelira sa rastom CO2 dokazuje da CO2 uzrokuje porast temperature. Ali to nije točno. U prva dva razdoblja vidimo da se koncentracija CO2 povećava a da se temperatura nije. Pretpostavljam da će oni svoju teoriju probati braniti time da je tada bio manji porast CO2 pa je temperatura rasla malo ali nedovoljno da primijetimo, a da je od 1978 porast koncentracije CO2 veći te da stoga primijetimo i porast temperature. Međutim niti to ne može biti točno. Od 1978 do 2020. koncentracija CO2 se povećala za 25%, a temperatura za 0.85 stupnja. Temeljem toga ako pretpostavimo linearni porast temperature s CO2, onda bi 10% povećanje koncentracije CO2 trebalo povećati temperaturu za 0.34 stupnjeva. Na slici sam plavom bojom obilježio razinu na kojoj bi trebale biti temperature na kraju prvog i drugog razdoblja kada bi se dogodilo povećanje za 0.34 stupnja u odnosu na početak razdoblja i vidljivo je da bi se takva promjena itekako primijetila. Posebno bi se primijetila u drugom razdoblju za koje je čak i izglednije da se temperatura snizila nego da je ostala ista.

Ništa kvalitativno se u analizi ne bi promijenilo ako bi i ostala dva staklenička plina sa slike uključio u analizu s obzirom da i njihove koncentracije monotono rastu od 1850.

Očito je da nešto drugo značajnije od CO2 (stakleničkih plinova) utječe na temperaturu zemlje.

A kada bi se čak i dalje pravili da porast temperature korelira sa porastom CO2 to i dalje ne bi bio dokaz uzročno posljedične veze, tj. da CO2 uzrokuje povećanje temperature s obzirom da korelacija ne znači i uzročno posljedičnu vezu. Da to objasnim na primjeru. Postoji korelacija između količine konzumirane lubenice i broja utopljenika u Hrvatskoj, ali to ne znači da konzumirana lubenica uzrok utapljana u Hrvatskoj.

Međutim, ako korelacija ne postoji onda je to dokaz da CO2 nije uzrok porasta temperature jer je korelacija prvi uvjet da bi nešto bilo uzročno posljedično vezano. A s obzirom na izostanak korelacije, porast temperature i porast koncentracije CO2 ne mogu niti biti uzročno posljedično povezani.

Da zaključim, iz samih službenih podataka IPCCa iako oni zaključuju drugačije, proizlazi da za porast temperature nije(samo) odgovorno povećanje koncentracije CO2.

Pa kako smo onda došli do situacije u kojoj većina ljudi na pozicijama gura tezu da CO2 uzrokuje povećanje temperature?

Neke strukture koje su preuzele politiku su odlučili dodjeljivati projekte onim koji zastupaju tezu da porastom CO2 raste i temperatura te uskraćivati financiranje projekata znanstvenicima koji ne zastupaju tu tezu. Zbog toga tijekom 30 godina na više pozicije su napredovali oni koji su imali više projekata a to su oni koji su zastupali tezu a karijerno stagnirali oni koji nisu zastupali tu tezu. I tako se sada nalazimo u situaciji da većina na visokim pozicijama zastupa tu tezu iako ona nema nikakvog znanstvenog uporišta. Vidimo sličnu situaciju kao i u korona cirkusu. Napredovali su svi oni koji su zastupali alarmizam i zagovaranje mjera, a stagnirali ili čak ostajali bez posla oni koji su bili protiv uvođenja mjera. Na kraju se pokazalo da mjere nisu spasile niti jedan život i da su prouzročile na desetke tisuća smrti samo u Hrvatskoj i da su uzrokovale inflaciju zbog koje će još nepoznati broj Hrvata tek umrijeti.

Znači analogija je potpuna, zavedenosti beneficijama i površnost, ili bolje rečeno beneficijama koje potiču površnost su tijekom 30 godina dovele na bolje pozicije one koji podržavaju tezu.

A možda možete primijetiti jednu drugu korelaciju. Klimatski alarmizam se pojavio 90ih godina i nekako baš tada kreće strmi porast temperature i od tada svake godine sve više novce usisava. Ja tu vidim korelaciju, korelaciju isisanih novaca poreznih obveznika i povećanje temperature koje IPCC prezentira.

CO2ipccklimatske promjene
Pretplatiti se
Obavijesti o
132 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
9 mjeseci prije

ovi IPCC ko hiber ,vata se statistike koju sam kreira

RoPe
9 mjeseci prije

Nije dobar dokaz. Korelacija mora biti i statistički značajna. Sa samo tri mjerenja nema statističke značajnosti.

JoeP
9 mjeseci prije

Lažu i varaju, pa šta sad. Jeli to nešto novo ili bi svi trebali stalno o tome pričat, a radit sve isto kao i prije.
Glavna karakteristika politićara je pričat jedno, a radit drugo i u tome ih slijedi velika većina slijedbenika.
U svijest te velike većine je uprogramirana bespomoćnost prema sustavu, a agresivnost prema bilo kome ki na to ukaže s inzistiranjem na pitanju šta napravit, a po odgovoru na to pitanje ide joś veći napad ili optužbe prema imaginarnom.
I sad možemo mi raspravljat o CO2 kao šta se raspravljaloi o spike proteinima, ali neznam šta to mjenja na stvari osim izbacivanja frustracija među onima koji bi mjenjali svijet, ali bez da se oni sami promjene. To je najveća prevara kontrolnog sistema koju velika većina ne shvvća.

Stop budalama
9 mjeseci prije

Znam ljude koji puše a nemaju rak plaća.
Zakljucak?
Pusenje je bezopasno

nitko
9 mjeseci prije

A možda CO2 raste zbog pretjeranog uništavanja šuma.

tihobl
9 mjeseci prije

Кућа светски познатих банкара Ротшилда потврдила је да је шведска еко-активисткиња Грета Тунберг пра-праунука познатог банкара Лајонела Валтера Ротшилда, сина првог барона Ротшилда. Раније су на ову чињеницу скренули пажњу новинари који су проучавали генеалошко стабло познате породице.

Медији су се заинтересовали за наводну везу након што је извор у великој шведској банци Ханделсбанкен најавио трансфере на рачуне породице Тунберг из фонда Ротшилд.

Mrčikola
9 mjeseci prije

Bogami, kako je došlo, pice bit će, a salate neće…tko to ne vidi, nije osviješten…u potpunosti.😁

borjana
9 mjeseci prije

Pa u svemu tome jasno je samo jedno: ovaj svijet ima dva ogromna i za sada (možda čak i za nekih par tisućljeća u budućnosti) nerješiva problema u vidu neprijatelja ove planete i općeg života na njoj, kojeg ne vidimo, ne čujemo, niti se bilo gdje osječa njegova prisutnost, ali su od strane svekolike ljudske mudrosti i znanosti oba problema identificrana, a to su zarazna oboljenja i klimatske promjene. Ni za jedno, ni za drugo znanost, izuzev laprdanja, nema odgovora i znastvene potvrde kako i zašto nastupaju i dolaze. I ništa to ne mijenja na tijek stvari, pronađeni su i uzročnici, jer bez uzročnika izostaje svaka akcija, teško se boriti protiv nečeg imaginarnog, a zahtjeva borbu. Znači imamo i uzročnike, za prvi problem je virus, a za drugi co2. Znači trebamo probjediti virus i co2. Lijepa naša je jedan blistav i zoran primjer u cijelom svitu, gdje su vladajući sa… Čitaj više »

borjana
9 mjeseci prije

Nastavak… Bil gejc, ma koliki god on multitasking bio, nemoguće je da bi slabašni bil bio u stanju sve ovo sam izvesti, a da iza njega ne postoji određena skupina nimalo dobronamjernih, a veoma moćnih i dobro organiziranih struktura koji imaju jako loše palnove i nakane rješavanja ovozemaljskih „problema“, a ujedinjenih pod okriljem kabale. Stoga kako do sada ne postoji niti jedna, jedina znanstvena studija koja točno i nedvosmilseno dokazuje da je co2 krivac za klimatske promjene i isključuju svaku drugu mogućnost tih događanja, bespotrebna je i iluzorna bilo kakva diskusija i dokazivanje u osporavnju nečega imaginornog, nečega što još i ne postoji, jer je to faza dokazivanja uzroka i počinjenja krivičnog djela ubojstva, bez još počinjenog zločina. Znači, ignoriranje, neposluh i savko negiranje namještene agende i narativa. Kako ne postoji bilo kakva neovisno provedena studija pozitivne učinkovitosti cjepiva time je izlišna i svaka diskusija o njemu, pa je stoga… Čitaj više »

Mrčikola
9 mjeseci prije

Apropo ovih “klimatskih promjena”, “korone”, rata u Ukrajini, kumpira i kapule po12 kuna, domaćih jaja po 4 kune.., priča mi mater, da bi, u ona vremena, tamo prije pedesetak godina, ona i otac, barem dva puta mjesečno napravili đir “po gradu”; “pogledali cipele”, obašli peškariju, “mikačića”, u “bonačića” kupili oraha, “suvica” i drugih “pičukarija”, i, baš, svaki put “điradu” i trgovinu završili u “sarajeva” ili “zagreba” “na šampjeru ili škarpini”…ej.., prije pedeset i više godina…mi bi bili doma s babom, a kad smo malo “stasali”…”naulici”.😁

Ivan
9 mjeseci prije

Bez CO2 nema zivota na zemlji isto kao i bez kisika. Ta stoka umjesto da radi na posumljavanji i ozelenjavanju ona uporno nastoji ubiti zivot na zemlji. Dogoti ce nam se ako ih ne zausravimo i terminiramo kao u filmu Mad Max

Ivan
9 mjeseci prije

Posjekli Amazonu, ostale prasume unistavaju, poljoprivredu unistavaju, cetvrtina zemlje je pod asfaltom i betonomi i to je uzrok klimatskih promjena jer vise priroda ne moze trositi CO2 za regeneraciju. A klimatski majmuni to ne vide i vode svijet u potpuno krivom smjeru nastanka pustinje i gladi.

Niki Lauda
9 mjeseci prije

Co2 je neophodan za život na zemlji ljudima, životinjama i biljkama.. Izdišemo ga.. Glavnu ulogu u Co2 imaju oceani koji ga prilikom zagrijavanja ispuštaju, a prilikom hlađenja upijaju.. Također, fitoplanktoni iz oceana na zemlji u atmosferu ispuštaju 70 do 80 posto kisika.. Tako da je moguće da bi život na zemlji bio moguć i kada bi posjekli većinu svjetskih šuma.. Upišite na google fitoplankoton i vidjet ćete podatke.. A najveći staklenički plin u zemljinoj atmosferi je vodena para.

Ivan Bgd
9 mjeseci prije

Izjava Kamale Haris: “Kada investiramo u čistu energiju i električna vozila, i smanjimo populaciju više naše dece će imati čistiji vazduh i vodu”
Zvuci logicno, manje ljudi – manje zagadjenja, svi ce ziveti lepse i srecnije – ali to je samo narativ koji nam prodaju, pravi motiv smanjenja populacije je kontrola. Da je tako pokazuje i njihova lgbtq+ trans agenda, narusavanjem tradicionalnih vrednosti, kad ne budu vise bili mama i tata, kad se deca budu proizvodila u fabrikama/laboratorijama u vestackim matericama, otpada onaj deo njene izjave “više naše dece će imati čistiji vazduh i vodu”, cije “nase dece” ako se proizvode u laboratorijama?
Kao i uvek sve je obmana i laz. Pravi motiv su kontrola i transhumanizam, spajanje sa AI, a priroda ce sve jedno biti unistena kad zaklone sunce biljni i zivotinjski svet ce izumreti, ostace samo masine i nazovi ljudi koje ce proizvoditi u inkubatorima.

Damir
9 mjeseci prije

Kako bi drugačije znali razlikovati lažne autoritete od časnih ljudi da, između ostalog, i s ovakvih stvari, ne bi bilo skinuto velo. Vrijeme je.
Hvala Danijelu na prezentaciji.

emmi
9 mjeseci prije

Da, Sunce, točnije “precesije” i ostala “nelinearna” kretanja Zemlje utječu na temperature (u množini), količine CO2..itd. A NE “LJUDSKI FAKTOR” I SRODNE BUDALAŠTINE NEW GREEN DEA-LOVA. Jebi ga, stari su Rimljani nekada uzgajali citruse na područjima današnje Engleske, da ga jebeš, mora da su to bile jaaako odporne vrste citrusa..ili su ipak tada temperature tamo gore bile kudikamo više od sadašnjih. Pff..samo se šalimo, Al Gore je u pravu: SVI SMO POTPUNI IDIOTI I SA NAMA MOGU ŠTO GOD IM SE. POŽELI. Kaže Kamila Haris prije neki dan, da je jako važno smanjiti broj ljudi. Eto. ONi tako a mi ovako.

Žena
9 mjeseci prije

Pogledajte gdje vam je sunce. Meni je trenutno točno iznad glave a bilo je više južno . Sada je po mom položaju tocno izmeđi sjevera i juga. Pratim i mjesec,često nisu iste putanje. Zašto je sjeverno sada toplije no inace. Sami pratite , zemlja se cudno giba. Vjerojatno ce reci kriv je CO2.Bilo je i prije ljeto i znam gdje mi je bilo Sunce .

Rimtutituki
9 mjeseci prije

Glupani,su to teski,a sluge.kad si sluga a glup,zapadnes u svakakva govna. Svaki beskucnuk u njemackoj poznaje Milankovic Zyklen, jer je 1920 rad objavljen na njemackom. To su ti cikli zwmaljski koji zavise od te 3 sile. Jako lako i jednostavno objasnjeno.

Rimtutituki
9 mjeseci prije

Kaze glupa Kamala, ako ne vozis auto i nemas đece,onda ce ona druga đeca cistiji zrak udisat. Ono kad pojma nemas sta je krscanstvo,2000godina su matere uzivale u poklonju u davanju djeci,ali kad si krmaca bez prasica,pa svasta lupetas. Iskreno,ja bi zo vjesao.

Tim
9 mjeseci prije

Tko to ne zna odriče se dizela.

Hagar
9 mjeseci prije

CO2 i atmosferi ima 0.04% i staklenicki je plin bas kao o vodena para koje ima daleko vise. Vodena para tj mora su ta koja drze temparaturu. CO2 nema nikakav utjecaj,ali ima na biljke. Ako bi udio pao na 0.03% 75% flore bi nestalo. Vise CO2 bi olaksalo uzgoj biljaka tj hrane. CO2 je esencijalan za zivot na zemlji ne klimu.Vise je bolje.

Max
9 mjeseci prije

Laži o globalnom zatopljenju dio su plana porobljavanja svijeta.

KISIK
9 mjeseci prije

Grafit u mojoj glavi!?
POSLE GENSKE TERAPIJE,UBRIZGANE U VENE-
DOLAZI C0² TERAPIJA-
ISISAVANJE KRVNIH UGRUŠAKA IZ VENA.
ZEMLJO,MOLIM OTVARAJ SE I GUTAJ.

Mrdomir
9 mjeseci prije

Klimatske promjene su normalan, prirodan fenomen, i to veze nema sa nama i našim djelovanjem, a i mi ne možemo ništa da uradimo protiv toga. Kapitalisti šire strah i konfuziju jer je uplašene, zbunjene vjerničke ovce lakše kontrolisati i izrabljivati. ————– Fossil DNA Proves Greenland Once Had Lush Forests; Ice Sheet Is Surprisingly Stable Date: July 5, 2007 Source: University of Copenhagen Summary: Ancient Greenland was green. New Danish research has shown that it was covered in conifer forest and had a relatively mild climate. The research is painting a picture which is overturning all previous assumptions about biological life and the climate in Greenland. The findings also show evidence of ice in Greenland during the Eemian interglacial period 125,000 years ago, which indicates that although we are now confronted with global warming, the whole ice sheet will probably not melt and bring about the tremendous sea-level rises which have… Čitaj više »

Valter
9 mjeseci prije

Sve to skupa ništa ne znači.

Covid podvala je od samog početka bila transparentna, pola godine prije nego se itko ubo.
Kmetski mozak funkcionira na bazi konsenzusa, ne racionalnosti.
A konsenzus određuju svjetski židovski mediji.

Sve će agende upijati, koliko god bile blesave, toliko dugo dok se ne preuzme kontrola nad medijima.

hiber
9 mjeseci prije

Dobro gucnite rakije, zabijte glavu u pojesak i sve će biti dobro. Klimatske promjene su jezični sinonim. Klima je po definiciji promjenjiva. Ono sto je problem je potpuni nedostatak bilo kakve održivosti i mudrosti. Sve se unistava, krči, betonira, istrebljuje a sa druge strane se ocekuje da ce sve biti kao prije na osnovu nekakvih “isttaživanja” ili njihovih negiranja. Paralelno sa fizičkim unistenjem ide i potpuna etička, moralna i duhovna degeneracija. Dovoljno je pročitati neke od tekstova i komentara na ovom forumu. Drugdje je jos gore i licemjernije.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“kako smo onda došli do situacije u kojoj većina ljudi na pozicijama gura tezu da CO2 uzrokuje povećanje temperature?”

Guraju iz istog razloga iz kojeg su gurali zatvaranje, testove i cjepiva.

PLAĆENI SU ZA TO. Ili im se omogućava ZARADA.

Svi stalno zaboravljaju na ove osnove .
Svugdje vrijedi isto pravilo: znamo tko je na vlasti u Ukrajini, od 2014 , i koji je sastav parlamenta.
No, jesu li svi sa autoparkom za 10 baš taj etnicitet? Terenci stari Max 3 godine?

Naravno da ne.
Svaka… teorija zavjere (recimo to tako), potpuno je neostvariva bez gramzivosti stoke sitnog zuba.

maj
9 mjeseci prije

Banda lopovska i banda zelena stalno lažu.kao što su nam lagali sa koronom tako nam lažu i sa klimatskim promjenama.Oduvijek se klima mijenjala i dalje će se mijenjati ali klimatski teroristi siju strah i šire propagandu.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

1.) Dokazane prevare za mjerenje temperature na j. Zemljinoj polutci. Prvenstveno u 19. stoljeću.

Jednostavno nije bilo toliko mjernih stanica.

2.) Šta je sa onim dopisom nekoliko tisuća znanstvenika koji je poslan u UN u kojem se tvrdi i dokazuje da nema ničeg neubičajenog sa klimom?

Sardelino
9 mjeseci prije

Volumni udio pojedinih plinova u zraku.
Dušik 78 posto. Kisik 21 posto. Svih ostalih plinova ima 1 posto.
Od tih 1 posto udio CO2 varira povijesno od 0.02 do 0.04 posto. Kad bi udio CO2 bio manji od 0.02 posto bio bi ugrožen biljni a posljedično i životinjski svijet.
U vremenu Isusa, prosječna temperatura zemlje bila je za 5 stupnjeva viša od današnje.

9 mjeseci prije

Temperature zraka nisu
mjerilo. Visak topline premjesten je u vodu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI