Otkriveno najveće ležište zlata u povijesti Kine

Zlatne rezerve
12 komentara

Ovaj depozit može proizvoditi zlato stalno i punim kapacitetom sljedećih 40 godina.

Tvrtka Shandong Gold je u utorak potvrdila otkriće najvećeg rudnika zlata u istočnoj kineskoj pokrajini Shandong, prenosi China Daily.

Ležište se nalazi u regiji Laizhou-Zhaoyuan, na poluotoku Jiaodong. Dugo je više od 2 kilometra i u najširem dijelu doseže 67 metra. Zbog svojih posebnih geoloških karakteristika, ovo područje ima najveće zlatne naslage u zemlji.

Vrijednost rudnika

Do sada je otkriveno 382 tona zlata, s prosječnom procjenom od 4,52 grama zlata po toni zemlje. Kako potraga bude napredovala potencijalna količina zlata bi se mogla popeti na 550 tona zlata. Estimacija vrijednosti ležišta iznosti 150 milijardi juana ili oko 22 milijarde dolara.

Tvrtka je izvijestila da bi prosječnom obradom 10.000 tona zemlje dnevno, rudnik mogao kontinuirano i punim kapacitetom proizvoditi zlato sljedećih 40 godina.

Objašnjenje:
10.000 tona zemlje dnevno x 4,52 grama zlata = 45,2 kg zlata dnevno
45,2 kg zlata = 1597,383 unce x $1252,20 (30. ožujka 2017.) = $2.000.242 dnevno

otkrićerudnikZlato
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crodaemon
7 godine prije

nešto vam matematika štrajka
Do sada je otkriveno 382,58 tona rezervi, s prosječnom procjenom od 4,52 grama zlata po toni

to je 1.7kg zlata ukupno:)

Tvrtka je izvijestila da bi prosječnom obradom 10 tona dnevno
45 grama zlata dnevno

subaru
7 godine prije

Kina, proizvodi više čelika nego sav ostali svijet, proizvodi četiri puta više cementa nego sav ostali svijet, proizvodi polovinu automobila na svijetu. Nekad su se šprdali sa Kinom da čemerika potroši više struje za rashladne uređaje nego čitava Kina. Danas Kina proizvede struje više od čemerike za onoliko koliko je proizvodnja čitave Rusije. Ovo za zlato ako nije patka je super za staru civilizaciju.

Raptor
7 godine prije

Uz dužno poštovanje prema portalu i autoru teksta, ovaj članak vam ni po čemu ne ispunjava uvjete da bude objavljen.
Naime, ovamo sam došao kako ja, tako i velika grupa ljudi za gospodinom Babićem. Kvaliteta njegovog pisanja, količina informacija koja je obrađena i prezentirana vidno se izdvajala sveopćem žutilu i iritirajućom količinom smeća koja se prezentira svaki dan na raznim portalima.
Molim vas ne idite ispod nekoga minimuma, vi i vas portal ste svijetla točka ovog današnjeg medijskog žutila i jos jednom apeliram da ne idete na kvantitet nego na kvalitet. Vasa ciljana grupa nisu praznoglavci koji mare šta je rekla ili kako se uslikala jedna od starleta tipa Lidija B ili Soraja… Pa u svezi s tim članak od točno 6 rečenica neće prolaziti kod nas. Naprosto to je ravno uvredi.

Arkaj
7 godine prije

Kolege @crodaemon i @Raptor s pravom protestiraju zbog nerazumljivost članka, izneseni podaci zbunjuju i nije jasno što znače. Očito je riječ o brzopletoj objavi, vrijerojatno prevodu pri čemu ni autor ni administrator nisu pokušali kontrolirati iznesene podatke.

PanSlaven
7 godine prije

svaka čast Kinezima, sve proizvode, ali zlato eventualno tale, izlučuju iz rude,ukaljupljuju..proizvode zlatninu.
Po meni, g. Babić piše/prevodi preopširno, ulaže previše vremena… A meni je draže pročitati komentare.
Da sam ja neki urednik portala (na stranu sad da ne bih pisao samo da pišem, nego da mijenjam svijet i da tu promjenu dožive barem moja djeca), zvao bih onog Hinta i ostale sa Advansa da mi ovdje oplemenjuju članke. Da sam Babić, stavio bih sažet tekst i onda u raspravi pojasnio što nije dorečeno, to bi bila krasna interakcija…

Srba
7 godine prije

Ovo nikako nisu trebali da objave. Sada ce da im uvode demokratiju na silu…Zlatna groznicava demokratija…

Lurker
5 godine prije

4,52 grama po toni zemlje… Plus zagadjenje za preradu toliko zemlje… Kad cemo se vise odmaknuti od obozavanja obojenog kamenja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI