Priznanje iz Sveučilišta Harvard: od Jeffreyja Epsteina primili smo gotovo 9 milijuna dolara donacija

Harvard Memory Hall- Jeffrey Epstein
10 komentara

Otkrivena je povezanost Harvarda i sramotnog financijera, koji se ubio dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualnu trgovinu maloljetnica. Ovu je povezanost Institut za tehnologiju iz Massachusettsa navodno pokušao prikriti.

Predsjednik elitnog sveučilišta Harvard, Lawrence S. Bacow, u pismu upućenom zajednici priznao je da je škola Ivy League primala financijska sredstva od Epsteina, i to u iznosu od 8,9 milijuna dolara donacija. Međutim, inzistira na tome kako su prekinuli sve financijske veze s osramoćenim financijerom nakon što je Epstein priznao krivnju u svom prvom procesu, 2008. godine.

“Do danas nismo otvorili poklone primljene od Epsteina ili njegove zaklade nakon njegovog priznanja krivnje”, rekao je Bacow u pismu, objavljenom na web stranici sveučilišta.

Protok novca od Epsteina do Harvarda odvijao se između 1998. i 2007., financirajući tako “razne fakultetske i institucionalne istraživačke aktivnosti na Sveučilištu”, rekao je predsjednik akademske ustanove. Najveća donacija prihvaćena je 2003. godine, a iznosila je 6,5 milijuna dolara i bila je usmjerena na sveučilišni program “za evolucijsku dinamiku” koji je usmjeren na istraživanje matematičkih principa evolucije.

Međutim, veze između Epsteina i Harvarda nadilaze samo prikupljanje sredstava, jer ga je sveučilišni Odjel za psihologiju 2005. godine učinio gostujućim suradnikom. Bivši član fakulteta Stephen Kosslyn, koji više ne radi na sveučilištu, je navodno potaknuo njegovo imenovanje. Harvard sada istražuje detalje u vezi tog slučaja.

Predsjednik ove Ivy League ustanove osudio je Epsteinove zločine kao „odbojne i ponižavajuće“ i izrazio žaljenje što je ta institucija bila povezana s njim u prošlosti.

“Takvo ponašanje nema mjesta u našem društvu. Mi danas djelujemo u znak priznanja te činjenice. A to radimo znajući da bića seksualnog napada i dalje zahtijevu našu pomnu pažnju i usklađeno djelovanje ”, napisao je u pismu.

Otkrivanja Epsteinovih novčanih darova Harvardu uslijedila su ubrzo nakon što je The New Yorker objavio kako je prestižni Medijski labaratorij, na Massachusettsovom Institutu za tehnologiju, priznao kako su pokušali prikriti opseg odnosa s Epsteionom.

Nakon izvješća, ravnatelj Joi Ito dao je ostavku i iz laboratorija i s položaja profesora u školi u Cambridgeu, rekao je predsjednik sveučilišta L. Rafael Reif, koji je prozvao navode iz izvještaja, obećavši da će započeti istragu.

Prije toga Reif je otkrio da je sveučilište primilo 800.000 dolara od Epsteina tijekom 20 godina nakon ostavke dvojice uglednih istraživača iz Medijskog laboratorija, zbog otkrića da su on i Ito uzeli novac od Epsteina nakon što je prije desetak godina odslužio kaznu zbog seksualnog prijestupa koji uključuje maloljetnu djevojku.

Epstein, osuđeni seksualni prijestupnik, bio je pod istragom gotovo dva desetljeća. Uhićen je 2005. godine zbog zlostavljanja maloljetne djevojke. Nakon što je 2008. osuđen kao seksualni prijestupnik i pedofil, Epstein je odslužio blagu kaznu od samo 13 mjeseci.

U srpnju 2019. godine, Epstein je uhićen i po drugi put, te je optužen za seksualnu trgovanu maloljetnim djevojkama u svojim domovima, a optužbe potječu iz 2000-ih. Epstein se izjasnio da nije kriv po svim optužbama, ali suočio se s 45 godina zatvora ako bi bio osuđen. Međutim, izbjegao je suđenje tako što je navodno počinio samoubojstvo objesivši se u svojoj zatvorskoj ćeliji. Njegova smrt potaknula je teorije zavjere koje su sugerirale kako su neki moćni ljudi željeli njegovu smrt, jer bi Epsteinovo suđenje možda otkrilo njihovo sudjelovanje u navodnom seksualnom prstenu.

Epsteinovo samoubojstvoSveučilište Harvard
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ive
4 godine prije

Zašto piše da se Epstain samoubio – pa tu foru ne puši ni američka publika – portalLogično bi ipak trebao biti kritičniji kad prevodi ovakve tekstove

nije bitno tko
4 godine prije

Vakvih i podobnih Epsteina je u USA koliko hočete. Sve članovi visokih i bogatih elita.

Mile
4 godine prije

Kad će podaci koliko su novaca od duhanske, alkoholne, vojne industrije primili?

puki
4 godine prije

Harvard je masonsko sveučilište. Epstein je bio i član Rockefellerovog “Vijeća za vanjske odnose” (CFR) i član Trilateralne komisije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI