Ruski internetski gigant Rambler kaže da će odustati od kaznene prijave protiv američkog web poslužitelja Nginx

nginx
0
0

Rambler Media Group rekla je da će zatražiti od policije da zatvori kazneni slučaj protiv web servera Nginx, koji je u američkom vlasništvu. Rambler traži vlasništvo nad Nginx-ovim intelektualnim vlasništvom i može pokrenuti slučaj na građanskom sudu.

Nginx su razvili bivši zaposlenici Ramblera i kasnije prodali američkoj tvrtki F5. Popularni softver za web-poslužitelj Nginx koristi gotovo 500 milijuna web stranica širom svijeta.

Odluka o odustajanju od tužbe donesena je nakon sastanka upravnog odbora tvrtke u ponedjeljak. Sastanak je pokrenula ruska Sberbank koja posjeduje 46,5 posto Ramblera. Sberbank je navodno kritizirao Ramblera zbog njegove kaznene potjere za Nginxom.

Daljnji sudski sporovi bit će “u okviru građanskog zakona”, rekao je Rambler u priopćenju za javnost nakon sastanka. Tvrtka je dodala da je odlučila prekinuti veze s odvjetničkom tvrtkom Lynwood, koja je podnijela policijsko izvješće u ime Ramblera, što je potaknulo istragu o Nginxu. Rambler će započeti razgovore s Nginxom i F5, koji su Nginx kupili u ožujku za 670 milijuna dolara.

“Sporovi o pravima intelektualnog vlasništva su uobičajena pojava u modernom svijetu i prirodno je da tehnološke tvrtke brane svoja prava, ali o tim pitanjima trebalo bi odlučivati ​​građansko pravo”, rekao je Lev Khasis, predsjednik Ramblera i prvi zamjenik izvršnog direktora Sberbank. “Uložit ćemo sve kako bismo osigurali da se ova situacija razriješi u konzultacijama s različitim angažiranim stranama”, dodao je.

Prošli tjedan policija je izvršila pretres u moskovskom uredu Nginx, prateći Ramblerjeve pritužbe na njegova ekskluzivna prava na web poslužitelju. U njemu je rečeno da su uslugu razvili dva bivša zaposlenika, Igor Sysoev i Maxim Konovalov.

NginxRemblerSberbanka
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI