Ruski Židov digao kredite od pola milijarde dolara i “zbog antisemitizma” pobjegao u Izrael

Sber banka
50 komentara

Izraelski list Haaretz je dijelom rasvijetlio priču o ruskom državljaninu koji je pobjegao u Izrael, što je bilo moguće zahvaljujući 500 milijuna dolara koje je dobio od ruskih kreditora.

Haaretz piše kako je Ruski drzavljanin koji je pobjegao u Izrael bio Igor Mabelijanov, navodno vlasnik mreže za prodaju nakita “Jašamka” i nekoliko trgovina u zračnim lukama u Moskvi, Sočiju i Novosibirsku.

Nakon što je proglasio stečaj u Rusiji, 2017. godine se preselio u Izrael, gdje je kao član židovske zajednice odmah dobio  izraelsko državljanstvo. Haaretz piše i kako je prilikom prijave o trajnom prebivalištu na području židovske države promijenio ime u Yitzhak Mabelon.

Autor članka otkriva da je Igor Mabelijanov, sada Yitzhak Mabelon, samo Sberbanci dugovao 267 milijuna dolara.

Sberbanka se obratila Izraelu s tužbom o stečaju, ali je sud u Izraelu odbio tužbu, navodeći kako je banka  zahtjev trebala poslati s priloženom odlukom ruskog suda.

U tužbi Sberbanke stoji da joj novi izraelski državljanin u Rusiji duguje 15 milijardi rubalja i da je zlorabio povjerenje banke jer nikada nije platio svoje financijske obveze.

U izvješću se navodi da je banka pronašla dužnika angažirajući privatnog istražitelja. Mabelijanov trenutno živi u vlastitoj kući u izraelskom obalnom gradu Rishon Le Zionu.

Oglasio se i Mabelijanov, ili Yitzhak Mabelon, koji je rekao kako je njegov posao u Rusiji bio suočen s poteškoćama zbog zapadnih sankcija. Osim toga, kazao je kako on Sberbanci ne duguje ništa i da je to dug njegovih tvrtki.

Po vlastitom priznanju, odluku o preseljenju u Izrael je donio iz “cionističkih razloga” i zbog “sve većeg antisemitizma u Rusiji”, zaključuje Haaretz.

Haaretz

SberbankaYitzhak Mabelon
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
5 godine prije

on je rekao da on ne duguje banci već njegove tvrtke. tvrtka podigla kredit a onda on pokupio novac ili prisvojio tvrtkin novac I pobjegao u izrael śto je krivično djelo.

Ivan
5 godine prije

Stari fazoni jos od pre I sv. rata, samo su tada otvarali banke i bezali sa novcem. Sad uzimaju direktno iz banke novac i to bez oruzja.

Venom
5 godine prije

Ha,ha,ha,…….. svaka čast.
Imao sam sličnu taktiku, ali u Sloveniji ne prolazi to tako lako.
Ovo je ipak Balkan. Ne možeš prevariti bankare. Oni su veči lopovi i od samih poštenih lopova 🙂

igi
5 godine prije

….ruski hazari će se već naplatiti od ex ruskog hazara a danas tkz. židovskog semita….

Mladen
5 godine prije

A jeli ostavio novce

Rokokoko
5 godine prije

Same old story.Nemojte ga nazivati lopovom jer to znaci da ste antisemiti.Ako kazete da je opljackao drzavu i njene gradjane,to takodjer nije korektno jer prema svetom Talmudu,sva zemaljska blaga i imovina mogu pripadati jedino nebeskom narodu.Neprihvatljivo je da gojimski robovi posjeduju bilo kakvu osobnu imovinu.To se ima odmah oduzeti.Dakle po tom ucenju taj je brat Zidov napravio herojsko djelo za koje zasluzuje pohvalu i odlikovanje,a posebno jer se radi o mrskim Rusima i Rusiji.

Laki Topalović
5 godine prije

I ovo je mali dio zahlađenja rusko-izraelskih odnosa. Nije to svota zbog koje će ijedna banka propasti. Sberbanka je dala “običnom” Todoriću i veći zajam, pa što? Ali da Haaretz to objavi kao top reportažu je pokazatelj koliko su ljuti na Ruse i S-300, pa im je čak i ovo mala zadovoljština.

giordano bruno
5 godine prije

To nije nista, zamislite da su uspeli Amerikancima da prodaju pricu da ce kada umru otici u Raj, ako podrze drzavu Izrael sa glavnim gradom Jerusalimom. Zato imaju toliku podrsku Amerkanaca.

Son of Alerik
5 godine prije

Da bi netko dobio kredit od pola milijarde dolara, mora imati neopterećenih hipotekarnih vrijednosti najmanje za 600 milijuna dolara. Drugo – toliki novac se ne daje zato da bi vlasnik imao taj novac na računu, nego valjda na osnovu nekakvog poslovnog plana koji ima svoje etape pa onda i etapne isplate.
Međutim, Sberbanka je državna banka (većinski) i ne mora u svom poslovanju slijediti ekonomsku logiku, može davati kredite i politički.
Po svemu sudeći, radi se o organiziranoj pljački u koju je uključena politika, menadžment banke i mafijaška zajednica s unaprijed smišljenim planom o bijegu u Izrael i ‘kukom po vodi’.
Prebjegli židov je u pravu – on nije dužan, nego njegove tvrtke. Nek se Sberbanka uknjiži na imovinu tvrtki, ako je ima.

Fatih
5 godine prije

POLONIJUM KRECE U AKCIJU…

Duki
5 godine prije

Gdje sam ovo već vidio ?
Nešto se ne mogu sjettiti???
A majstor se asimilirao vrhunski i obda mulj-vamo ,mulj-tamo !4-5 godina neki sitni tramak dok se ne stekne povjerenje i onda uz blagoslov cionezije TRAS !!po ‘milje!
Bravo ???
A režim normalno odbacuje optužnicu !
Ha ha i to sam već negdje vidio !??

Ante
5 godine prije

Već vidim naslove po zapadnim medijima tipa, jačanje antisemitizma u Rusiji. A sve zbog duga kojeg Ruske banke koja žali naplatiti.

davor
5 godine prije

Heheh, tako se to radi, ako još neko misli da u Izraelu žive židovi taj živi u matrixu. Država nastala na pljački, genocidu i etničkom čišćenju, i manipulaciji židovstva.

davor
5 godine prije

Pitao se svojevremeno rabin Shapiro “ako je po Izraelu Holokaust službeni dio židovske religije, da li to znači onda da Hitler određuje tko je židov a tko nije?” Jer ako se neki židovi diljem svijeta ograđuju od Holokausta odakle onda Izraelu pravo da ih progoni, ugnjetava i regrutira njihovu djecu, nije li po izraelskom tumačenju isto radio i nacizam? Optužbe za antisemitizam već duže desetljeća koriste monstruozne laži kako bi opravdali teritorijalnu i ekonomsku ekspanziju Izraela i demografsku katastrofu Bliskog Istoka.

Ivo
5 godine prije

Banke su ključni element liberalno-robovlasničkog sustava,i kao takve u redu je da tu i tamo i one nastradaju. Ovi iz sberbanke su jednostavno napravili lošu procjenu prilikom plasiranja kredita i popušili. Nebitno tko ih je izradio i gdje je pobjegao. S obzirom na veličinu iznosa,moguće da je u igri i neka veća grupa ortaka, od bankarskih službenika na dalje.

Ono što je najbitnije je da se te banke ne smiju spašavati novcem poreznih obveznika,kako je to uobičajeno u zapadnim demonkracijama,već ih treba pustiti da propadnu. Taj bankarski komunizam treba jednom zauvijek uništiti.

Same banke,kao organizirane lihvarske ustanove,trebalo bi principijelno ukinuti, i zadržati samo narodnu banku svake zemlje,koja bi izdavala nacionalnu valutu i vodila monetarnu politiku. Sve drugo pod ključ.

barba tonći
5 godine prije

tipičan antifašistički potez.partizanija je to. minjaju imena i prezimena ko kurbe kurtone. samo pare kupe i biže ća.

cogo
5 godine prije

zidov ko zidov i lopovi scite lopova a da je okrao zidova iz izraela bi ga mosad hitro pronaso i likvidirao ,,zidovska posla ,,

zoran
5 godine prije

vrlo brzo ce se pokajati,i sve ce novce vratiti,videcete.pa sa mafijom nema zajebancije.

alan ford
5 godine prije

pa, hazari su za vrijeme Jeljcina pljačkali Rusiju, uz pomoć braće iz FED-a. Većina ruskih oligarha bili su hazari… Hodorkovski, Abramovič, Berezovski, Alred Rajngoldovič Koch, Mihail Fridman, Aleksandar Lebedev, itd…a i onaj američki tajkun, Bill Browder, koji je 90-ih zajedno sa sa svojom ruskom hazarskom braćom, mutikašio po Rusiji, je hazar. Kada je Putin Hodorkovskog i ostale malo udario po njihovim gramzvim, lopovskim prstićima, onda su započeli rat protiv njega i Rusije. Ovaj specijalni, hladni rat protiv Rusije, započeo je davno prije tzv. ukrajinske krize 2014. Taj rat se vodio već nekoliko godina ranije. Ovog hazarskog lopova Billa Browdera, portal net je nedavno predstavio kao glavnog Putinoviog protivnika, i net je njega predstavio kao Putinovu žrtvtu. Portal Net i Telegram su u vlasništvu hazarske bankarske obitelji Warburg (suvlasnici Fed-a), preko njihove firme Warburg Pincus.

https://net.hr/danas/svijet/putinov-neprijatelj-broj-jedan-ne-odustaje-od-borbe-protiv-kremlja-putin-je-mafijaski-boss-s-nuklearnim-raketama/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI