Ryanair krivi Omicron „histeriju“ za kolaps u rezervacijama avio-kompanija

Ryanair aviokompanija
10 komentara

Budžetski prevoznik je zabilježio tromjesečni gubitak od preko 107 miliona dolara.

Evropska niskotarifna avio-kompanija, Ryanair, prijavila je da je propustila cilj od 11 miliona putnika u decembru, umjesto toga je prevezla 9,5 miliona, zbog „medijske histerije“ oko Omicron varijante Covida-19.

Gubitak kompanije za posljednja tri mjeseca 2021. iznosio je 96 miliona eura (107 miliona dolara), iako je ovo značajno poboljšanje u odnosu na gubitak od 321 milion eura (359 miliona dolara) u istom periodu 2020.

Broj kupaca, od 31,1 milion, bio je više od tri puta veći, a prihodi od 1,47 milijardi eura (1,6 milijardi dolara) su za 331 % veći u odnosu na nivoe iz 2020.

„Iznenadna pojava varijante Omicron i medijska histerija koju je izazvala u decembru… primorali su evropske vlade da ponovo uvedu ograničenja putovanja uoči Božića“, objasnio je izvršni direktor Ryanera Michael O’Leary. To je „značajno oslabilo“ vrhunac last minut rezervacija i cijene karata tokom Božića i nove godine, smanjujući decembarski saobraćaj i faktore opterećenja, dodao je on.

Kompanija je upozorila na „izuzetno neizvjesne“ finansijske ishode, rekavši da će za prva tri mjeseca 2022. godine biti potrebno „značajno stimulisanje nižih cijena“ kako bi se privukli kupci.

Avio-kompanija je takođe rekla da se nada da će uvođenje buster doza i dokaza o tome da je Omicron manje virulentan od drugih varijanti dovesti do ublažavanja ograničenja i vraćanja povjerenja potrošača uoči Uskrsa. Ryanair primjećuje da je kapacitet ovog ljeta premašio nivoe prije pandemije.

AviokompanijegubitakkolapsOmicronRyanair
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
2 godine prije

A kako se nisu setili da krive sotone koje sve to izmisljaju i manipuliraju narodom na ovoj planeti.

Živojin Mirić
2 godine prije

jel to onaj koji kaže da bi idiotskim ”anti-vakserima trebalo zabraniti društveni život? 😛

ledeno doba
2 godine prije

ma nek mu gubitak nadokande njegovi cioburazeri.
ovo smrdljivo đubre, Michael O’Leary je član Bilderberga i prije koji mjesec (bio je ovdje članak), je govorio da nejepljenima ne treba nigdje dozvoliti ulaz

Roccos
2 godine prije

Priča se da taj famozni Ryanair nikad i nije imao neki profit od prijevoza putnika,nego je glavna lova dolazila od rasipanja chemtrailsa.Možda jer onako jeftini letovi teško da su isplativi.

TheBan
2 godine prije

A to što je vlasnik kompanije i CEO nazvao sve necijepljene idiotima koje treba potamaniti – to nije utjecalo na ništa?

Nikad više neću letjeti s Ryanair-om, ni da je zabadave!

pirat sa kariba
2 godine prije

ryan-vlasnik ocito zaboravio sta je kreten izjavio prije mjesec-dva i kako je ponizio necepljene musterije i sad mu je omikron kriv …smrad .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI