Usprkos sankcijama austrijski OMV uložio 200 milijuna eura u ”Sjeverni tok 2”

gasovod
20 komentara

Unatoč američkim sankcijama, austrijska naftna i plinska kompanija ”Österreichische Mineralölverwaltung AG” je uložila 200 milijuna eura za izgradnju  plinovoda ”Sjeverni tok 2” koji zaobilazi Ukrajinu.

Jedan od vođa austrijske tvrtke, Rainer Seele, rekao je da je prerano govoriti o posljedicama uvođenja novih američkih sankcija protiv Rusije, ali i da bi bez njih bilo lakše financirati izgradnju plinovoda.

Rainer Seele je također izrazio nadu da će projekt ”Sjeverni tok 2” teći prema planu.

OMV je austrijska naftna i plinska kompanija, najveća u srednjoj Europi.

”Sjeverni tok 2” je projekt plinovoda od Rusije do Njemačke kroz Baltičko more i proširenje je postojećeg plinovoda ”Sjeverni tok”. Veličina plinovoda i previđeni volumen isporuka ruskog plina odgovara rastućoj potražnji dioničara koji sudjeluju u njegovom podvodnom dijelu.

Američke sankcijeomvPlinovodSankcijeSjeverni tok 2
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

Mada ljudima koje sjećanje ne datira dalje od 1945. može ovaj podatak izazvati nedoumice i pitanja o uzroku ovakvog austrijskog ponašanja koje pokazuje naklonost spram rusima a sigurno nije samo uzročno vezano za ekonomske odnose već je i mnogo dublje skriveno u geostrateškim germanskim namjerama njihovih političkih elita koji uviđaju da se vjetrovi mjenjaju i da SAD više nije saveznik već naprotiv ekonomski suparnik tj. najveći rival.protiv kojeg valja igrati bez kompromisa.Austrija i to ne ova danas već ona koja sada ima tinejđerske godine za zadatak ima obnoviti i ojačati utjecaj na europskom prostoru u bliskom trenutku preslagivanja sličnog onom tektonskom nakon pada berlinskog zida.Svakom austrijskom nacionalisti jasno je da bez rusa i njihove podrške ekspanzija prema istoku je teško ostvariva;…u povjesti hazburške monarhije i nakon toga austro ugarske nalaze se činjenice koje govore su rusi spasili hazburško carstvo invazijom 1848 na mađžarsku i da su je uništili posredno ili… Čitaj više »

NSU
6 godine prije

Bravo za Austriju, ali nije mi jasno (a ni drago) zašto je OMV napustio Hrvatsku?

zagi
6 godine prije

A naši političari će radije izgraditi LNG gdje će kupovati jedanput skuplji američki, kao i Poljaci misle da će valjda amerikanci spustiti cijenu ispod ruskog! Možeš si misliti!! Neka Kolinda kupuje američki LNG sama, meni je i ovaj ruski preskup!

Georgij Žukov
6 godine prije

Austrijanci su pragmatican narod , pomno prate politicka i ekonomska geopoloticka preslagivanja i u njima traze svoje mjesto pod nebeskim svodom , rade najbolje sto mogu za svoj narod i svoju drzavu , sto ce reci u parlamentu austrije ne sjede domaci izdajnici koji svakim novim zakonom porodaju pedalj po pedalj vlastite zemlje za osobne interese , kao sto je to slucaj u ex republikama SFRJ .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI