100.000 ukrajinskih vojnika je poginulo u sukobu

Ursula von der Leyen
94 komentara

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen predstavila je ukupan broj gubitaka koje je Ukrajina pretrpjela u sukobu s Rusijom.

“Više od 100.000 ukrajinskih vojnih oficira je do sada ubijeno”, izjavila je von der Leyen u srijedu, dodajući da je oko 20.000 civilnih života također izgubljeno u borbama, koje se nastavljaju od kraja februara.

Šefica Evropske komisije nije otkrila izvore informacija koje je dala.

Krajem septembra, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su ukrajinski gubici do danas iznosili više od 61.000 vojnika, što je deset puta više od ruskih.

U svom obraćanju, von der Leyen je također predložila osnivanje specijaliziranog suda uz podršku UN-a koji će istraživati ​​i procesuirati ono što je opisala kao “ruski zločin agresije”.

Ona je takođe rekla da će EU stvoriti posebnu strukturu koja će upravljati i investirati 300 milijardi evra (skoro 311 milijardi dolara) u rezerve ruske Centralne banke i 19 milijardi evra imovine ruskih poslovnih ličnosti, koju je EU zamrznula nakon izbijanja krize. sukob. Plan je da se prihod od tih aktivnosti iskoristi za obnovu i pomoć Ukrajini, rekao je predsjednik komisije.

Ipak, poruka je obrisana, a objašnjenje zašto je to učinjeno, doiste je čudno, jer javna obraćanja nisu spontana i dobro su proračunata. Javio se i ukrajinski dužnosnik koji smatra da takve poruke nisu prikladne.

eurusijaukrajinaUrsula von der LayenZamrznuta sredstva
Pretplatiti se
Obavijesti o
94 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alterego
1 godina prije

Pa kad gledaš YouTube kanal “Sila sa istoka”, nije nijedan Rus stradao, a Ukri trpe ogromne gubitke.

eks
1 godina prije

Kada ona kaže 100.000 , onda je sigurno 150.000 .

Kio
1 godina prije

Odakle vam pare ako ih ne stampate? Odakle vam takav interes za zemlju koja ne pripada nikamo?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ovo licitiranje je death panel ! DA JE I JEDAN — PREMNOGO JE ! Sa bilo cije strane ! Naprosto u ovom ratu —- UMIRU POGRIJESNI !

Selena
1 godina prije

Niko ne govori o Jemenu, oko 50.000 dece je umrlo od gladi zbog sankcija. Rat Eritreja-Etiopija, mrtvih more, i niko ništa. Nije interesna zona. I dok smo mi na relaciji Rus-Ukr, modne kuće: Živanši, Gotje, Balensijaga, one kockice što zvuče kao bobice, itd – promovišu samoubistvo, pedopfiliju i satanizam. Otvoreno. Bez metafora i ostalih stilskih figura.

Mrčikola
1 godina prije

Ursulina je više puta dokazala da su njeni intelektualni kapaciteti enormni.
Ona je, uistinu, neiscrpan bunar mudrosti, pa je teško procijeniti jeli ovo izjavila samoinicijativno ili po nalogu “starješina” za neke daljnje potrebe.
Na žalost, sirotinja i naivci neupitno ginu pa nema smisla zamjerati ovima čije je padobrane, igrom slučaja(😁), vjetar, umjesto na granice Donjecka, donio u “slobodnu Europu” (da je B. Klaić još živ, teško da bi odolio da ovaj veličanstveni primjer oksimorona uvrsti u svoj “rječnik”).😁

Vojni analitičar
1 godina prije

“Ipak, poruka je obrisana, a objašnjenje zašto je to učinjeno…” Pa jasno je zašto. Usrulja se uživila u ulogu “strašno važne liderice”, pokušala “pokazati inicijativu i samostalnost” i na svoju ruku ispasti strašno pametna pa prikazati Ruse kao zločince koji su pobijali hrpu nevinih Ukrajinaca ne bi li velikim brojkama izazvala ogorčenje javnosti i pokrenuti novi val rusofobije i tako je plavuša iznijela podatke za koje joj jadna mislila da će biti pohvaljena što uključuje i pogibiju velikog broja ukrajinskih vojnika. Ali onda su ju lutkari koji povlače njene konce podsjetili da Ukrajina sveudilj pobjeđuje u ratu i da nije zgodno iznositi njihove vojne gubitke jer se toliki broj izginulih vojnika baš ne uklapa najbolje u narativ o “pobjedničkoj ukrajinskoj vojsci”. Ukratko kokoš je nadobudno, ali neovlašteno zakokodakala pa je dobila po kljunu jer kokodakati smije samo kad joj to gazde odobre i što joj odobre. A sama nije baš… Čitaj više »

ANTINAZY
1 godina prije

A zašto nitko nije upucao ovu korumpiranu Nacističku kurvetinu Usrulju von der koja štiti interese duperbogatih Amerikenjca na štetu Evropskih građana. Hajdemo neka netko napravi humano djelo i upuca tu kurvetinu.

Herc
1 godina prije

kad kaže100 onda je to što poginulih što ranjenih 1 milion van stroja. Nekoliko miliona pobjeglo iz Ukrajine ,ostali u pozadini ili na liniji prema Bjelorusiji ,Rusiji,Moldovi i moru gdje nema borbi.Ko se bori, na jugu i Donbasu lokalni teritorijalci,sirotinja,profesionalci ,strani plaćenici

CroExit
1 godina prije

“Očito je da su ‘tetu Ursulu’ njezini šefovi u Washingtonu lupili po glavi. Činilo se da je i to boljelo. Izgleda krajnje ponižavajuće. Nema EU, postoji samo 51. (američka) država.”

eukolonija
1 godina prije

Tako završavaju teroristi koji se suprostave jedinoj supersili u Euroaziji. Rusima jedino zamjeram što poslije drugog svjetskog rata nisu više ubijali fašističku ološ od najstarijeg do najmlađeg. Da su to detaljno radili danas nebi imali Scholza, Macrona, ovu ružnu kučku i ostalu ekipu. Nadam se da su se opametiti do sada i da će to odraditi kako treba kada treći put oslobode Europu. Ako nemogu oni treba pustiti Arape oni su ih željni

Tupko Glupko
1 godina prije

Jeste primjetili kako naši mainstream mediji redovno objavljuju ukrajinske podatke sa društvenih mreža koja plasira ukrajinska vlast o ruskim gubicima, ali nikad, baš nikad ne spominju ukrajinske gubitke?
To je današnje dnovinarstvo, postali su agitprop po uzoru na SSSR.

sedban
1 godina prije

Puno vise, 10 ukrajinskih vojnika je poginulo za Stoltenberga naspram jednog ruskog koji je poginuo za rusku domovinu.

News
1 godina prije

Je ovaj legendary grk popuje, trolla I moralizira, kao da nije cuo za dobrotvornu I mirovnu organizaciju NATO, pravi se da ne vidi anglosaksonski cilj koji je stvoriti jednopolarni svijet, jednu svjetsku vladu koja bi bila smjestena u Washingtonu. Ne vidi pohlepu zapada da opljacka Ukrajinu i I Rusiju.

Otpornik
1 godina prije

A ja sam mislio da ne možeš naći veću glupaču na mjestu državnika od naše bivše plavuše.

burt
1 godina prije

to je psihološko-propaganda igra jer se zna da je nemoguće da ukrajinska vojska ima 100000 mrtvih i milijun ranjenih, to bi značilo da su svi ukrajinski profesionalni vojnici, rezervisti, nacionalna garda i teritorijalna obrana mrtvi ili ranjeni, kako su onda napunili 50 brigada koje su raspoređene na frontu? djeci, ženama i starcima, znači žene i djeca drže frontu od 1000 km

Nena
1 godina prije

A ko ih je gurnuo u pogibiju???
Ko ih je naoružavao svo vreme i radi to i dalje???
Ko im nije dozvolio da kapituliraju posle par dana ratovanja??
Zato SVI koji optužuju Rusiju i Putina za njinu smrt nek jedu g.vna!

Karma
1 godina prije

Usrula zena iz pakla udana za lika koji je u upravi za cjepiva. Pametnome dosta.

Max
1 godina prije

Dugo se neće znati koliko ih je zaista poginulo.

rimg
1 godina prije

Zelenski u intervju za New York Times , prenosi Ukrajinska Pravda…
Rat će završiti
ili kada Ukrajina pobijedi
ili kada to poželi Ruska Federacija.
Može se dogoditi da to Rusija sama poželi
kada shvati da je slaba, izolirana i da nema partnera.
Nadamo se da će to završiti u sljedećih nekoliko mjeseci.”

Jel ovog glumca NATO-vci hranu drogama?

hiber
1 godina prije

Zapravo su brojke preoptimističke. Do sada je samo rusima trajno onesposobljeno 110.000 vojnika (ubijeni, osakaćeni, nestali, zarobljeni). Tome treba pribrojiti 25-30.000 proruskih donbažana, ili se i ovi broje u ukrainske vojnike. Zatim od bankrota ruskog proračuna treba pribrojiti par stotina tisuća rusa mrtvih- umirovljenika i bolesnih. Kod ukrainaca bi broj mrtvih i osakaćenih mogao biti i 250 tisuća. Imaju negdje 200.000 onesposobljenih vojnika i 50.000 onesposobljenih civila, a barem ce 200.000 umrijeti ili osakatiti onesposobleni energetski i zdravstvrni sustav. Ukupni demografski gubici ce biti barem 10 miliona za pocetak. Ukratko, Putin je uspješno riješio slavensko pitanje i smjestio ih na ropotarnicu povijesti.

tihobl
1 godina prije

Nacisti nisu slaveni.
Firerka je priznala da je izgubila 100.000 vijnika rajha.

Mali Boro
1 godina prije

Brojka je i veća.

Moja Malenkost
1 godina prije

Moja malenkost
Dali je ikada Usruli Fon Der Smraden palo mna pamet da istražuje krivnju i žrtve Američkog terora u Libiji, Siriji, Iraku I.T.D…

Ivan
1 godina prije

Kamo srece da je i ova krmaca medu njima..

Rimtutituki
1 godina prije

Pise oko 400.000 ovde u lokalnoj stampi

Ivan
1 godina prije

Koliko jos treba da ova luda krava Ursula ostane bez glave za sve zlocine koje je pocinila EU narodima u ime Svabovog NWO projekta? Zar nitko u EU ne vidi sto je napravila od EU ili ih je cjepivo pretvorilo u slijepe ovce koje sisaju? Ili je Europljanima toliko bajno da se s bijedom i ropstvom dobrovoljno slazu kao sto su se nekada i sa Hitlerom? Misle li Europljani kome su prepustili svoju djecu i sto njih ceka od zivota?

duki
1 godina prije

Potkupljena babuskaro !!
i tvoja laprdanja i obećanja Ukrajincima su doprinijela da se to dogodi !
“MI ćemo vas štititi !!
Ha..ha..i još jednom ha…”

Rimtutituki
1 godina prije

Teta usrukja je ucjenjena glupaca a 300miliona ukradenih Bundeswer, sta jos nine jasno?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI