53 % Amerikanaca smatra da Biden nije sposoban biti predsjednik

Anketa o Bidenu
24 komentara

Ispostavilo se da se svijet s razlogom rugao s predsjednikom Bidenom. Sudeći prema anketama, mnogi američki građani smatraju da je vrijeme da njihov gerijatrijski čelnik podnese ostavku.

Većina američkih glasača smatra da predsjednik Joe Biden nije sposoban biti predsjednik i sumnjaju u njegovu mentalnu sposobnost, pokazala je anketa Harvarda.

Podaci ankete Harvard CAPS-Harris (istraživanje je provedeno od 21. do 22. aprila ove godine) pokazali su da čak 53 posto ispitanih misli da je Joe Biden psihički nesposoban za obnašanje dužnosti predsjednika. A 62 posto smatra da je Biden prestar da bi vodio SAD. Nekako demokrati nisu primijetili njegov mentalni pad kada su nedavno glasali za njega.

Dvanaest posto demokrata bilo je skeptično prema Bidenovim mentalnim sposobnostima, dok je 63 posto reklo da je predsjednik psihički sposoban.

Na slikama s društvenih mreža, Biden je djelovao zbunjeno i izgubljeno. U ponedjeljak nakon Uskrsne nedjelje, Bidena je morao voditi Uskršnji zeko, dok je prva dama Jill Biden bila uhvaćena na vrućem mikrofonu kako je upućivala svom zbunjenom suprugu da mahne gomili.

Predsjednik Biden, sa svojih gotovo 80 godina, rekao je da se planira ponovno kandidirati 2024. jer smatra da je jedini demokrat sposoban pobijediti Donalda Trumpa. U potencijalnom primarnom glasovanju, 37 posto bi podržalo Bidena protiv potpredsjednice Kamale Harris (14 posto), senatora Bernieja Sandersa (9 posto) i Hillary Clinton (7 posto).

Većina Amerikanaca protivi se slanju vojnika u Ukrajinu

Ovo je gerijatrijski pojedinac koji će na kraju poslati Amerikance da umru za najkorumpiraniju državu u europskim ambicijama da postane članica NATO-a. Ukrajina nije članica NATO-a.

Međutim, još jedan uvid iz studije je da se 55 posto Amerikanaca protivi slanju američkih ili NATO trupa u Ukrajinu. Čak i ako Amerikanci favoriziraju sankcije Rusiji, davanje oružja Ukrajini ili prihvaćanje ukrajinskih izbjeglica, postoji mala podrška za borbu protiv Rusije u Ukrajini.

Oko 79 posto smatra da bi humanitarnu pomoć trebalo dati izbjeglicama iz Ukrajine, a 65 posto podržava dopuštanje izbjeglica iz Ukrajine u Sjedinjene Države.

Postoji široka podrška sankcijama koje su Sjedinjene Države uvele Rusiji, a većina Amerikanaca misli da bi one mogle biti strože. Samo 8 posto smatra da je Bidenova reakcija na rat bila preteška, a 36 posto se složilo da je njegov odgovor bio ispravan. Dok otprilike polovica demokrata kaže da je njegov odgovor bio ispravan, većina republikanaca (66 posto) želi poslati oružje – ne vojnike.

Ipak, vjerojatnije je da demokrati od republikanaca misle da bi Sjedinjene Države trebale imati glavnu ulogu u sukobu. Većina demokrata također vjeruje da sankcijama treba dati prioritet u odnosu na zaštitu američkog gospodarstva (66 posto).

Sveukupno gledano, broj Amerikanaca koji misle da bi njihova zemlja trebala igrati glavnu ulogu u ukrajinskom ratu manji je u odnosu na anketu AP-NORC prije mjesec dana.

U slučaju ruskog napada na saveznika u NATO-u, 60 posto Amerikanaca podržalo bi slanje američkih trupa, ali trenutno malo Amerikanaca želi poslati vojsku u borbu protiv ruskih snaga.

Američko gospodarstvo glavna briga za birače

Loše američko gospodarstvo koje ide u recesiju prevladavajuće je pitanje za glasače, a nekontrolirana imigracija je na drugom mjestu. Tržišta ne funkcioniraju dobro, trenutačno je stopa inflacije od 8,5 posto, a američki BDP u prvom tromjesečju pao je za 1,4 posto.

Treća zabrinutost je eksplozija nasilnih zločina, posebno “masovnih ubojstava” koja uključuju četiri ili više mrtvih ili ranjenih žrtava. U 2022. masovna ubojstva već se poklapaju s rekordom za Bidenovu prvu godinu na vlasti. “Otkažite policiju” bila je značajka gradova kojima vladaju demokrate, s neiznenađujućim ishodom.

Ovi problemi u SAD-u neće nestati ratom u Ukrajini. Umjesto toga, oni mogu biti pogoršani Bidenovom umiješanošću.

anketaBidenPredsjednikSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gost
1 godina prije

“Izbori” u Americi, pa i sirom svijeta su sou i malo upuceniji Amerikanci vele da “predsjednike” postavljaju vlasnici “americkih” Federalnih rezervi, a narod “bira” ono sto je neko za njega davno izabrao. Lutka i glumac Bajden i onako ne vodi SAD, vec vlasnici FED koji i odlucuju gdje ce slati americke trupe i kada i gdje ce oruzane snage SAD intervenirati i to ne za dobrobit Amerikanaca niti bilo kojeg drugog naroda vec za interese globalne elite koja radi na stvaranju jedne Svjetske vlade.

Ja to onako
1 godina prije

Naravno da Bidon neije sposoban biti predsednik dok kaze da ce USA nastaviti sa naoruzavanjem Rusije dok Ukrajina ne kapitulira.

nepoželjni
1 godina prije

Ma to je običan i jadan starac kojemu je potrebna cjelodnevna skrb…. a to što je takav postavljen za predsjednika najmočnije velesile, samo je jedan od načina kojim psihopati koji su ga tu postavili pokazuju roblju da mogu kako hoće i dokle hoće.
…on je samo podsjetnik svjetskom roblju da Svjetom vlada netko drugi i da nam bude trajni podsjetnik na našu nemoć i glupost.

MKD
1 godina prije

Sada je 53% samnom

Tupko Glupko
1 godina prije

Što se niti jedan medij u Europi ne usudi napraviti sličnu anketu za von der Leyenovu?
Kladim se da bi imala i veći postotak od ovog dementnog starca.

Mario
1 godina prije

Čini se kako je malo puno priča što Amerikanci i ostali misle o Bidenu, isto vrijedi i za Putina.
53% ne znači ništa jer demokracija nemože biti izražena u postocima, demokracija je ili dobra ili nevalja.
Najgore je ono što se sad događa, a to je kad demokracija odgovara određenom narativu onda je dobra, kad ne odgovara onda je treba zanemariti i tad je pokvarena i treba popravak.

1 godina prije

Neznam, šta još treba tim ljudima. Pobegne mu u hlače, rukuje se sa nevidljivima, boji se uskrsnog zeca, govori đibriš…. Svako, ko je doživio svoje roditelje u zadnje dane, koje je razum napustio, zna, šta se dešava. Ali nije problem u tome. U SAD može biti predsednik svako, kojeg duboka država podupire. Bio je predsednik filmski igrač, jer je u stanju naučiti tekst, odigrati ulogu, bio je predsednik predstavnik duge loze političara, koji su imali utjecaj na korporacije i bio bi predsednik Schwarzenegger, da je rođen tamo… A onog, ko bi STVARNO mislio, da je predsednik, ubiju, u tren oka. Gledajte, ima istorija SAD. Najupečatljivija je ona iz robovlastništva. O njoj se ne piše. Ako nisi sa nama, mrtav si. 57 visokih političara u SAD, 4 od njih predsednika, ubijeni su. Ali danas nema novinara u MSM, koji bi spisao članak o tome. Postao bi beskučnik… Zato, živimo u virtuelnoj… Čitaj više »

hogar strašni
1 godina prije

znači 53% amera koristi mozak. Jako loši rezultati. I kod nas je većina ali bez mozga jer vjeruju velikom vođi

Vedran
1 godina prije

Test test test 1-2-3 test

ZriBra
1 godina prije

Mogu Amerikanci smatrati što hoće, ali za neke druge je upravo Biden sposoban=podoban ,pogodan za mjesto predsjadanika,kao i mnoge mu kolege širom zlo bodnog svijeta.
Najmanje je bitno jesu li dementni ili pametni .

Čovjek je življen
1 godina prije

Impeachment?
Nema potrebe za tim.
Show must go on…

Max
1 godina prije

Ovih 53 posto je u pravu a gdje je pamet ostalima.

Boba Lazarević
1 godina prije

Samo 53? Sporo se nešto bude…

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Istina Biden nije sposoban biti uspješan predsjednik ali je zato uspiješan kriminalac.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI