65% Bosanaca više ne vjeruje Americi i Zapadu koji pokreću pljačku Bosne i Hercegovine

SAD i Bosna i Hercegovina
189 komentara

Javna je tajna da Sjedinjene Američke Države sa svojim zapadnim poslušnicima reketare napaćenu Bosnu i Hercegovinu. Ne samo da je reketare, nego je žele kao i druge zemlje spriječiti u razvoju da gradi svoju sretniju budućnost. Nakon što su šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler i američki ambasador Michael Murphy početkom ove sedmice premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Nerminu Nikšiću pismom ukazali da više nije racionalno odgađati davanje aerodroma pod koncesije, napisali smo dva kratka članka. Međutim, stvar je doista ozbiljna, jer Zapadnjaci bukvalno žele opljačkati Bosnu i Hercegovinu.

Ankete mainstream medija su jasne

65% Bosanaca više ne vjeruje Americi i Zapadu koji pokreću pljačku Bosne i Hercegovinu, kažu mainstream ankete. Osim privatizacije državnih poduzeća, priprema se i reforma mirovinskih fondova FBiH i RS koji se danas temelje na solidarnosti, a Zapad želi kapitalizaciju tj. da novac mirovinskog fonda preda svjetskim mešetarima.

Strani mešetari mešetare

Na početku želimo naglasiti da nikakvi veleposlanici i upućeni radnici kao što su Michael Murphy i Johann Settler nemaju nikakvo pravo naređivati Bošnjacima, Srbima i Hrvatima što će raditi, prodavati i kupovati. Ma kakva god bila Bosna i Hercegovina ona je država sa svojim granicama, narodima i problemima.

Strani diplomati su obično podložni određenim pravilima i protokolima koji ograničavaju njihovu sposobnost miješanja u unutarnju i gospodarsku politiku zemlje domaćina. Ova pravila su često utemeljena na međunarodnim konvencijama i bilateralnim sporazumima između zemalja. Jedan od najpoznatijih dokumenata koji uređuje ovu oblast je Bečka konvencija o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Prema Bečkoj konvenciji, diplomati imaju imunitet od pravnog progona i poreza u zemlji domaćinu, ali se također očekuje da poštuju zakone i propise te zemlje.

Konvencija jasno navodi da diplomati ne smiju intervenirati u unutarnje stvari zemlje domaćina. To uključuje miješanje u političke, gospodarske, socijalne i druge aspekte života u toj zemlji.

Dalje nema. Ova dva činovnika uveliko krše sva pravila i ne vidimo što se čeka? Zašto se osobe koje ne poštuju Bečku konvenciju ne protjeruju iz Bosne i Hercegovine?

Jesu li vlasti nečim vezane, što je razlog nedjelovanja? Jesu li se političari na vlasti obvezali na nešto što narod ignorira? Tko daje ovlasti nekom Nikšiću i Forti da rasprodaje jeftino zračne luke, Telekom, Elektro privredu, a skupo kupuje beskorisna cjepiva protiv Covida? Sjetimo se samo Plandemije i Forte koji je predvodio cjepiše.

Andrej Plenković je sa svojom Borg grupom već učinio veliku štetu hrvatskim poduzećima, a sada je na red došla Bosna i Hercegovina.

Privatizacija monopolističkih poduzeća

Privatizacija državnih poduzeća koja imaju monopol može imati ozbiljne posljedice na porezne obveznike i opću javnost. Kada državno monopolističko poduzeće postane privatno, njegov primarni cilj postaje profit, što može dovesti do povećanja cijena usluga ili proizvoda koje poduzeće pruža. Osim toga, privatna poduzeća mogu smanjiti troškove na račun kvalitete usluga kako bi povećala profit. Ovo može biti posebno problematično u sektorima kao što su zdravstvo, obrazovanje i javni prijevoz.

Privatizacija također može dovesti do povećane socijalne nejednakosti. Monopolistička državna poduzeća često pružaju osnovne usluge koje su neophodne za sve građane. Ako se te usluge privatiziraju, postoji rizik da će biti dostupne samo onima koji si ih mogu priuštiti. Također, privatna poduzeća nemaju istu razinu odgovornosti prema javnosti kao državna, što može dovesti do manje efikasne upotrebe resursa i većeg rizika od korupcije. Ako su državna poduzeća profitabilna, njihova privatizacija znači da država gubi stabilan izvor prihoda, što može povećati porezno opterećenje na građane.

Negativni utjecaji stranih investicija

Strane investicije mogu također imati negativan utjecaj na domaće gospodarstvo. Strane kompanije često dolaze s većim resursima i naprednijom tehnologijom, što može dovesti do istiskivanja manjih, domaćih poduzeća s tržišta. Osim toga, profit koji se generira često se šalje natrag u matičnu zemlju investitora, umjesto da ostane u domaćem gospodarstvu.

Prevelika ovisnost o stranim investicijama može dovesti do ekonomske nestabilnosti, posebno ako investitori odluče povući svoj kapital. U nekim slučajevima, strane kompanije mogu eksploatirati prirodne i ljudske resurse bez adekvatne kompenzacije ili brige za održivost i radne uvjete. Velike strane kompanije mogu imati značajan utjecaj na domaću politiku i zakonodavstvo, često u korist svojih interesa, što može biti na štetu domaćeg gospodarstva i građana.

Strane investicije mogu također dovesti do promjena u socijalnoj strukturi i kulturi, što može imati dugoročne negativne učinke. Osim toga, priliv stranog kapitala može dovesti do inflacije cijena nekretnina, što otežava pristup stanovanju za domaće stanovništvo.

Privatizacija i strane investicije donose izazove koji zahtijevaju pažljivo razmatranje i regulaciju kako bi se osiguralo da su u interesu domaćeg gospodarstva i građana.

Većina političara su paraziti

U svakom političkom sustavu, nažalost, većina političara svoju karijeru grade, ne na osnovu rada i doprinosa zajednici, već kroz manipulaciju, korupciju i nepotizam. Ovi “političari paraziti” predstavljaju ozbiljan problem za demokraciju i pravdu, jer koriste svoje položaje moći za osobnu korist, a ne za dobrobit građana koje predstavljaju.

Manipulacija javnim mišljenjem, bilo kroz lažne vijesti, demagogiju ili populizam, jedan je od načina na koji ovi političari ostvaruju svoje ciljeve. Oni često koriste emocionalne argumente i obmanjujuće taktike kako bi pridobili podršku javnosti, dok istovremeno zanemaruju ili potkopavaju institucije koje su osmišljene da ih drže na odgovornosti.

Korupcija je još jedan mehanizam kojim ovi političari ostvaruju svoje interese. Bilo da je riječ o primanju mita, nezakonitim poslovnim dogovorima ili zloupotrebi javnih sredstava, korupcija podmuklo podriva povjerenje u politički sustav i stvara nejednakost pred zakonom.

Nepotizam, ili praksa dodjeljivanja poslova i privilegija članovima obitelji ili bliskim prijateljima, dodatno kompromitira integritet političkog sustava. Ovo ne samo da stvara nepravedne prednosti za odabrane pojedince, već i smanjuje povjerenje u meritokratske principe koji bi trebali voditi odlučivanje u javnom sektoru.

Posljedice ovakvog ponašanja su dalekosežne i mogu imati trajan negativan utjecaj na društvo. Osim što erodiraju povjerenje u političke institucije, političari paraziti također usmjeravaju resurse i pažnju daleko od stvarnih problema i potreba građana. Njihova prisutnost u političkom životu često vodi do ciklusa cinizma i apatije među biračima, što dodatno otežava reforme i pozitivne promjene.

Stoga je od suštinske važnosti prepoznati i raskrinkati ove pojedince, koje obučavaju strane obavještajne službe s ciljem da služe njihovoj agendi, a strance koji participiraju treba upozoriti i na kraju, ako je potrebno, ukinuti im gostoprimstvo.

hegemonijamonopolNermin NikšićprivatizacijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
189 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Jedini koji vjeruje SAD-u je Brisel, a Brisel bespogovorno slijede vladajući politički briselski poslušnici u 27 EU država.

Jedini način promijeniti put uništenja koji su nam ucrtali mirnim i legalnim načinom je smijeniti okoštale političke strukture koji nam vladaju na izborima. 

Ovdje su naročito važni EU izbori koji se održavaju u svih 27 EU država početkom lipnja sljedeće godine.

HDZ-ov ministar kulture iz devedesetih Zlatko Vitez koji je Sabor nazvao kokošinjcem prije 30 godina bio je prorok – svi nacionalni parlamenti u EU državama postali su kokošinjci koji bespogovorno izglasavaju direktive i naredbe iz Brisela (uz više ili manje kokodakanja za saborskom govornicom koje prodani mainstream mediji ne prenose – je li čitaš, Miletiću?), koliko god glupe, kontraproduktivne i samouništavajuće bile.

eks
7 mjeseci prije

Dobar text, ima tu jos za dodati ali za sada dovoljno.

Darko
7 mjeseci prije

Amerikanci nikada u povijesti nisu bili ništa drugo nego razbojnici, pljačkaši, silovatelji i ubojice. Pitam se kako njih više nije sram te vukojebine koju su napravili samo na pljački i krvi?

Starlight
7 mjeseci prije

Prvo sto treba inati u vidu je da tzv. BIH (kao i sve ostale tzv. drzave) nema svoju stampariju novca: Član 3 (tzv. Zakona o centralnoj banci) Nezavisnost Centralne banke U okviru svojih ovlaštenja utvrđenih ovim zakonom, Centralna banka je potpuno nezavisna od Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, te bilo koje javne agencije i organa, a u cilju objektivnog sprovođenja svojih zadataka, osim ako nije drugačije određeno ovim zakonom, Centralna banka neće primati instrukcije od bilo kojeg drugog lica. Samostalnost Centralne banke treba biti poštovana i niko ne može bespravno tražiti da se utiče na bilo kojeg člana tijela Centralne banke koje donosi odluke u izvršavanju njegovih dužnosti prema Centralnoj banci niti da se mješa u djelatnost Centralne banke. Tzv. BIH je svakako kolonija i jedno od cionistickih d.o.o. , gdje su “vladali” i “vladaju” korumpirani politicari-mafijasi i velike “patriote”-“domoljubi” poput Mile Dodika, malog Alije, Dragana Covica… koji su… Čitaj više »

eks
7 mjeseci prije

Bakir budala , od mržnje prema Srbima mozak mu ne funkcioniše i ne shvata da su neprijatelji i Srba i muslimana USA-NATO zločinci. Gadno je to kada je neko toliko zadojen mržnjom da izgubi razum .

JoeP
7 mjeseci prije

Obro je da se o ovome priča na ovi način i ovo je dobra strana pvoga portala.
Neznam kome već nije jasno kako je privatizacija najobičnija pljačka.
Sad je momenat da Bosanci iskoriste svoje bosanstvo i nedaju se ponovo zavest na nacionalno odnosno kako im se nebi dogodilo da i oni političari koji pružaju otpor privatizaciji iskoriste to u nacionalne svrhe na štetu drugih.
Od trenutnih elita sva tri naroda i dva entiteta nema ništa. Otpor privatizaciji ima šanse samo ako se koriste isti pricipi u cjeloj Bosni, a politika po definiciji nije principijelna kategorija. 
Također, ti postoci iz naslova su irelevantni, bitan je postotak onoga šta ljudi stvarno rade, a ne kako se riječima izjašnjavaju, a to je uvijek isti princip kao kod protivljenja banakama koje pljačkaju jlude, a kupit auto na kredit i gorivo plaćat karticama.

Jomla
7 mjeseci prije

Vrlo tačno!

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Drpaju oni gdje god da im se dozvoli . Gdje ne – primjer – Niger 👌

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Uzalud je puko raskrinkavanje korumpiranih pljačkaša koje neki zovu “političari”, jer policija uopće ne želi uhapsiti i procesuirati niti jednog od njih.

Netko
7 mjeseci prije

65 posto Bosanaca i 100 posto Hercegovaca.

Netko
7 mjeseci prije

Bojim se da se ovdje radi o nečemu drugom. Tih 65 posto je razočarano SAD.eom jer su shvatili da od ” građanske “Bosne nema ništa. Oni su očekivali i očekuju ” od međunarodne zajednice” da nastave otimati ustavna prava Srbima i Hrvatima” kao što su to radili prethodni visoki predstavnici. Što je i dovelo do usijanja i velikih tenzija. Iluzija o većinskom narodu u višenacionalnoj zemlji uvijek ali baš uvijek donosi sukobe. Ima za BiH rješenja ali se NE ŽELE primijeniti. Samo tenzije žele….

BlueZg
7 mjeseci prije

Izgleda da je ovdje u pitanju iskorištavanje balkanskog mentaliteta koji podrazumijeva judine škude. Palo sjeme na plodno tlo. U Rh je taj proces uništenja već završio i ljudi su se pomirili s tim. S politikom to nema veze nikakve. Ovdje su se izmjenili svi, i crni i crveni i zeleni vragovi a rezultat je isti. Sad je kakti crveno zeleni Titošević na vlasti u Zg a ništa nije poboljšao. Sad ne samo da je kasa prazna, ne samo da se sponzoriraju čedomorke i kult smrti, nego divlje svinje dolaze u grad koji izgleda ko Černobil a sve režije idu gore. Dakle, kakve to veze ima sa političarima? Narod šuti ko kuga.

MrKamenjarac
7 mjeseci prije

….”BOSANCIMA” JE ODUVEK TREBALO DUGO DOK STIGNE IZDUPETA U GLAVU……

Subaru avatar
7 mjeseci prije

Varani (kripto) vladaju sa BiH kao i sa čitavim svijetom i stoga dolje ce biti onako kako stvor zapovjedi svojim glavnim operativcima a onda oni prenose zapovjedi nizerangiranim u strukturi piramide. Proučite kripto Jevreji Balkana.

Rimtutituki
7 mjeseci prije

Koliko jos dugo kao najgora kolinija u africa? Je li moguce da niko nema kapacitet uhediniti narode na platformi njihove koristi.

vanja
7 mjeseci prije

Većina u demokratiji je prevaziđena stvar.Danas se uglavnom vlada uz podršku manjine,propagande i pretorijanaca.Razrađene su razne tehnike da na izborima pobedi onaj ko treba,a posle on više ne pita nikoga osim svoje gazde.

haha
7 mjeseci prije

Pravi Bosanac je Slaven pa tako i Ilir. Tako da za pravog Bosanca ko i Srbina i Hrvata postoji samo jedan put i samo jedan pravac. Pravac ujedinjena sa svojom Balkanskom bracom i sa suradnjom sa ostalim Slavenskim nacijama.

Yugo 45 neregistrovan
7 mjeseci prije

Sve stoji u tekstu ,molio bih nekog ili autora teksta da barem djelimično
pokuša elaborirati kako je Balkan dospio do ovdje gdje je sad a onda i “Mali Balkan”BiH.
Zašto je zapadno od Alpa harmonija a istočno konstantno krvopriliće ,kako smo došli do toga tj.ko kreira i kako ove procese

EndGame
7 mjeseci prije

Dosta ljudi više tog medijskog senzacionalizama i spinova. Šta imamo sada i zadnjih 30 godina na djelu: endemska korupcija, nepotizam, skupu uslugu, a loš kvalitet. Državne firme su gubitaši, najveći, a onda o grbači naroda svake godine opraštati po 1 milijardu maraka. Jel to riješenje? Prodaj sve, razbij leglo korupcije, dati šansu realnom sektoru jer državne firme guše gospodarstvo. Nema inovacija, a nisu ni sposobni ni da kopiraju standarde sa zapada. Želim da se vozim cestama bez rupa, želim brz internet, želim da me ne pljačkaju državne firme i uhljebi. Ljudi bez vizije i znanja vode ovu jadnu državi, imali su 30 godina, rezultat je duboki minus. Idemo dalje, restart svega, nismo u stanju gospodariti svojim resursima, prodaj i daj tko će znati. Nitko nam nije kriv, sami sebi smo najveći neprijatelj. Što prije predaju ključeve bolje će nam biti.

Jomla
7 mjeseci prije

Samo ću nadodati fusnotu: Za podršku inteligenciji i njeno kvalitetno održavanje, nužno je rješavanje “zagonetki”, problema koji nemaju rješenje u supermarketi ili internetu, za čije rješavanje treba koristiti stečena znanja (pa makar morali i nešto novo naučiti) i iskustva (i u primjeni svega toga čak biti pomalo inventivan, izići van okvira). 
Čini mi se da je i dokazano da su mala raja, praktično od rođenja, rođeni genijalci! Neispravnim odgojem i “edukacijom” se ta genijalnost guši i guši do nivoa čokoladnog mlijeka 😛 

Rudar
7 mjeseci prije

GORI KAMEN,
GORI TVRDA (I)STINA…
bate mulić

Šuti Đurđa hebem ti minutu !!


Max
7 mjeseci prije

Potpuno,isti,scenarij,kao,i,u,Hrvatskoj.Nemojte,to,dopustiti.

Damir
7 mjeseci prije

Samo 65%, bosanci i hercegovci su nekad bili bistriji i prirodniji ljudi, nije ovo kritika, samo mali poticaj, važno je da je trend i jasnoća uvida ispravna.
Svatko na sebi jednostavno mora prepoznati jel se prodao, jel kupljen ili ne i što od toga ima on i sav sadašnji i budući život u njemu i oko njega ..

hiber
7 mjeseci prije

Recite to Kinezima i Putinu:
Dakle, Putin iznajmio Kinezima 800.000 km2, od toga na Dalekom istoku 300.000 km2. U Rusiji zivi 3.000.000 kineza od toga pola na Dalekom istoku, gdje zivi, osim kineza , priblizno 6.000.000 stanovnika. Ovih 300.000 km2 ima naziv posebnih područja sa sluzbenim nazivom Teritorija naprednog razvoja i iznajmljeni su Kini na 49 godina, odnosno tehnički zauvijek. Uz to, na novoj karti otišla su u Kinu poprilična granična područja. Dakle, i kada odbijemo novookupirana uktainska područja Rusija je kratka za teritorij veći od Ukraine.🤣🤣🤣

Red Dog
7 mjeseci prije

Naravno.
Zar neko jos veruje da se cine usluge zbog lepih ociju?
65 %. Znaci da ima jos 35 % naivnih. Mnogo, s obzirom na okolnosti.
Oslobodili su vas Tamnice Naroda da bi vas eksploatisali oni.
S time da je Tamnica imala uravnilovku, ulagala je u nerazvijena podrucja.
Ovi sisaju do zadnje kapi krvi. Nece da se niko razvija da ih ne ugrozi.
Voleli vi da cujete to ili ne, ali secesionisti SFRJ su bili ukrajinci pre ukrajinaca.
Sta se moze?
Nista. Prekasno je. Proso voz. Cuti i trpi.
Osnova drustvenog uredenja se menja samo uz more krvi, sto rece drug Broz.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

U pravilu je tako.
Pogotovo ako je kombinacija MNC i korumpirane vlasti.

Ali, ima izuzetaka.
Kina.
Ona je regulirala strana ulaganja. To može samo jaka država.

Keki
7 mjeseci prije

Bosna ponosna.

Sefer
7 mjeseci prije

Al nevjerujemo ni rusima koji nažalost stoje uvjek iza leđa ovim četničkim secesionistima na čelu sa dodikom

7 mjeseci prije

Da citiram komentar kolege @red dog-a ,”Osnova drustvenog uredenja se menja samo uz more krvi, sto rece drug Broz.”

Srećom upravo se mijenja ta osnova samo na globalnom nivou , pa ako je po Brozu , znamo šta možemo očekivati..

Bosnu , kao i balkan će zahvatiti vjetar ovih promjena htjeli mi to ili ne , na nama je samo da se odlučimo hoćemol pišati niz ili uz vjetar …

Bez tih promjena ovakvi kakvi smo , slabi jer smo rascjepkani , ne bi bili u stanju oduprijeti se onome opisanom u tekstu no ovako uz globalne promjene možemo iskoristiti priliku da profitiramo iz toga…

Ključni su samo organizacija i tajming..

Tatami
7 mjeseci prije

Kako su nas god razjedinili netko nas moze i ujedinit.Samo maknut prvo 5tu kolonu,zatim nacionaliste i korumpirane politicare na sve tri strane…

Tatami
7 mjeseci prije

Kako su nas god razjedinili netko nas moze i ujedinit.Samo maknut prvo 5tu kolonu,zatim nacionaliste i korumpirane politicare na sve tri strane…

Mat
7 mjeseci prije

Sto smo 90-tih posijali to cemo sada i poznjeti,a do sljedeceg sijanja,ko ziv ko mrtav.

Hamo
7 mjeseci prije

Najbolji pokazatelj koliko ljudi u BiH vjeruju Zapadu je broj vakcinisanih, a to je nekih 26% sa duplom dozom, sto dodje nekih 74% da ne vjeruju Zapadu. Ozbiljan problem pravi tih 15-20% stanovnika koji sebe nazivaju FGR ili urbana raja, koji svim silama zele gurnuti BiH u robovlasnistvo Zapada, rasprodajuci sve resurse, poklanjajuci sve sto funkcionise. Ti ljudi u BiH su veliko zlo, agendasi, izdajnici, placenici, podanici i sljedbenici. Polovina iz tog broja nisu svjesni i cine to zbog zeljom zapadnog drustvenig statusa i komformizma. Glupo zvuci, ali spas BiH lezi u nacionalistickim strankama koje zbog medjusobnog nacionalnog natezanja propustaju prilike Zapada za “asimilacijom”.

Gorki šećer
7 mjeseci prije

Drži se Bosno i Hercegovino. ❤️
Neka vas čuva Svevišnji Bog i neka pomrsi račune dušmanima i neka se zlo koje spremaju vama obruši na njihove glave . AMEN

Roccos
7 mjeseci prije

Kakvo ludilo,sad treba posjeći sve šume,a do juče su ti isti SADistanci vrištali na Brazil da nemilosrdno uništava “pluća Zemlje”,amazonsku džunglu.

goran
7 mjeseci prije

pa zato dodik ne jebe nikog dva devet iz sarajeva berlina londona i pogotovo washingtona

eks
7 mjeseci prije

U slučaju Dodika, stvar postaje zanimljivija ako se posmatraju njegove izjave u posljednjih 15 godina, u kojima je prošao put od priznavanja ghenocida, pa do potpune negacije.
“Ja znam savršeno dobro šta je bilo, bio je ghenocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu. I to je nesporna pravna činjenica”, rekao je Milorad Dodik u televizijskom intervju 2008. godine.

Petnaest godina kasnije, 21. februara 2023., Dodik u Banjaluci novinarima kaže:
“Tamo (u Srebrenici) se nije desio ghenocid, to znamo svi ovdje u Republici Srpskoj”.

I sada kada pogledas sta i kako se ponasa najpametniji srpski covjek onda mozes misliti koliki je IQ kod ostalih koji ga podrzavaju.  

Гавран
7 mjeseci prije

Pravo u metu. Njihov duhovni bol se vidi po broju minusa.

MladenSt
7 mjeseci prije

Imaš li ti pametnijeg posla nego po portalima brojat kojekakve nazovi sendvičare .?Uvlačiš se redakciji portala  a bit će da se i na poslu uvlačiš šefovima 🤮

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Odgovori – međaši idu u povijest.

Kada i kako je Mađarski postao službeni jezik u Mađarskoj? Koliko ljudi u % ga je onda govorilo? 15%.

Kako je uveden rumunjski? Koji je umjetan jezik. Djeca dolazila iz škole i učila odrasle.
Vlaški sliči na – nešto sasvim određeno.
+ pokoji romanski izraz, ostatak jedne tamo naseljene rimske legije.

Ostalo vezano za prostor Jugoslavije je (uglavnom) poznato.
Samo se interpretacije razlikuju.

držnedaj
7 mjeseci prije

A natovi trolovi te izgleda ne smetaju ? Ništa gore od tužibabe..!

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Forum u Davosu sada javni a 1971.g tajno društvo koje je osnovao Klaus Schwab bogataš, kapitalista čija obitelj se obogatilia u nacističkoj Njemačkoj sa ciljem lobiranja i rušenja Varšavskog pakta i socijalističkih država uključujući i SFRJ. I Hrvatska je rušena od istih i predana na pladnju EU. Zahvaljujući premijeru i njegovoj vladi. Izgubili smo bankarsku neovisnost , a novac koji nam daju za socijalni mir je nagrada za vjernost Briselskoj politici i koji će uskoro nestati. Tom politikom u posljednjih 30g privatizacije sa 20 mjesta industriski razvijenih (npr Asuanska brana- najveća hidroelektrana na Svijetu,” “dana 9. siječnja 1960. krenula je gradnja Asuanske brane na rijeci Nil u Egiptu. Neki od glavnih izvođača bili su KONČAR i Hidrotehna iz SR Hrvatske. Bila je to jedna od najvećih brana na svijetu. Danas jedan prosječan most u svjetskim okvirima , Pelješki, rade nam Kinezi …”) “Telefonske centrale Nikola Tesla po cijeloj Euroaziji, Brodogradnja… Čitaj više »

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Tucker je Strucljak.
Nepitajme ili bezveze je alexosijek.

Jedan koji se ovako potpisivao: “dturdhjlnc” je bio taj subaru.

Zanimljivo, kad se jedan takav javio, Tucker je znao da to nije pravi Subaru. I nije bio.
Kako je to znao?

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Šuti gloopane.
I dijeli minuse noću. To jedino možeš raditi.
Jesi radio u Irskoj ili bio tamo?

A o obrazovanju ti ne priliči pričati.

Imaš problema sa korištenjem riječi u rečenici !!!
I sastavljanjem rečenice s obzirom na semantički sadržaj riječi!!

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“24sata.hr/ razlog-zbog -kojeg-je-italija-krcata -fasistickim- spomenicima -Negdje drugdje sam pročitao, a meni zdrava logika onih koji ne pričaju o civilizacijskim tekovinama, nego ih žive, pa parafraziram : – To je dio naše povijesti, dobar ili loš. Da smo sve uklanjali od Rimskog Carstva pa sve do danas, a kako se mijenjalo mišljenje građana i onih na vlasti, danas ne bi imali niti svoj IDENTITET. Nije to vezano samo za Staljina, Lenjina, Banderu i ne znam što. Vezano je i za rušenje bogomolja, uništavanje ili premještanje nečijih grobova, a da bi se dokazalo da oni nikada nisu bili tu. Mislim da će se svaki ExYu komentator prepoznati”. I ne samo ex.yu ———– “odnos Ukrajinaca prema Rusima; intervju Mihajla Podoljaka: “. Ističe kako je i za ukrajinski oporavak bitna sudbina njihovog stanovništva, koje se velikim dijelom povijesno identificiralo s Rusijom. – Moramo potpuno zatvoriti sve što je vezano uz ruski kulturni prostor. Moramo… Čitaj više »

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Bla, bla.
Mišljenje bez ijednog primjera.

Evo ti Siemens Hrvatska.
Dva puta otpuštao zaposlene. Pogodi zašto.

Dakle, ne da si napravio generalizaciju, nego generalizaciju par excellence.

Ni nekakvih ograničenja po državama, ni vremenskom razdoblju… Ništa.

Postoje zemlje koje nemaju i nisu nikad imale atmosferu za poduzetništvo. A ni zakone. Ni poticaje. Italija.

I one kod kojih je obratno. USA.

Btw, nema nepotizma?
Trump zaposlio kćer i zeta.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Za nedovoljan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI