Američka kongresmenka udvostručuje kritikovanje ‘pedofila’

Marjorie Taylor Greene
6 komentara

Republikanska kongresmenka Marjorie Taylor Greene branila je svoje etiketiranje demokrata kao ” stranke pedofila “, odbijajući da odbaci izjavu kada je voditeljica 60 minuta Lesley Stahl sugerirala da je ” pretjerala” tokom intervjua u nedjelju.

“ Oni nisu pedofili ”, insistirala je Stahl, pitajući zašto bi predstavnica Džordžije rekla tako nešto.

Greene je uzvratila da demokrate ” podržavaju dotjerivanje djece “, čak je izdvojila predsjednika Joea Bidena da podržava ” transrodne operacije ” na djeci. “ Seksualizacija djece je ono što pedofili rade djeci ”, insistirala je kongresmenka.

Dok je Stahl dočekala njenu upornost okretanjem očima i pozivom da odustane od ” ličnih napada “, Greene je istakla da ona nije započela rat riječima. “ Sve što su uradili je da me prozivaju i vrijeđaju bez prestanka otkako sam ovdje ”, rekla je, navodeći neke od epiteta, uključujući rasističke, antisemitske i transfobične, koje je privukla tokom svoje kratke karijere u Washington.

Greene je prošlog mjeseca obećala da će ponovo uvesti zakon koji će zabraniti pružanje ‘njege koja afirmira rod’ djeci, uključujući blokade puberteta, hormonsku terapiju i određene operacije.

‘Zakon o zaštiti djece nevinosti’, koji je poražen prošle godine u Domu pod kontrolom demokrata, nametnuo bi stroge zatvorske kazne i novčane kazne za medicinske stručnjake koji liječe djecu kršeći zakon, a također bi zabranio korištenje federalnih fondova za zdravstvenu zaštitu koja afirmiše spol bilo koje vrste.

Kongresmenka je prošle godine osudila Bidenovu kandidatkinju za Vrhovni sud, Ketandži Braun Džekson, kao ” propedofila ” zbog njenih sudskih odluka ” štite zle dece predatora “, sugerišući da je svaki senator koji je glasao da je potvrdi takođe saučesnik u pedofiliji.

Izabrana u Kongres 2020. uz pomoć podrške tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, Greene je bila pod pritiskom da se odrekne postova na društvenim mrežama u kojima se izražava podrška QAnonu, teoriji zavjere koja tvrdi da su visokorangirani demokrati (i neki republikanci) zapravo dio kabale pedofila koji obožavaju đavola. Od tada je izjavila da žali što je javno podržala pokret.

Demokrate su obnovile svoje napore da potjeraju Greene iz Washingtona nakon nereda 6. januara, kada je izrazila podršku demonstrantima koji su preplavili Kapitol u nadi da će spriječiti Bidena da postane predsjednik, i okrivila federalne agente za nasilje koje je uslijedilo. Nakon toga su joj oduzeti dužnosti u odboru zbog podrške izgrednicima, a Twitter i Facebook su joj kasnije zabranili pristup svojim platformama.

Međutim, neki politički protivnici su smatrali da ovaj cenzura nije dovoljna, pozivajući da joj se zabrani ponovno kandidovanje za Kongres tokom poluizbora 2022. prema 14. amandmanu, koji zabranjuje bilo kome „učesnicima u pobuni ili pobuni“ da obavlja političku funkciju .

demokrateKongresMarjorie Taylor GreeneSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
1 godina prije

Valjda je to američka kongreswomenka 🙂

Гавран
1 godina prije

Kinesko provociranje USA prevršilo svaku meru.

Fakulteti u Kini daju studentima nedelju dana raspusta u aprilu “da bi pronašli ljubav”

Max
1 godina prije

Nedvojbeno je u pravu.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

E neće ta kod Mladena ljetovati …..

abc
1 godina prije

Ženska je iznjela u javnost svu istinu degenske prljavštine i patološkog kriminala vladajuče židovske kaste. Čestitam joj na hrabrosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI