Američka vojska bi bila zbrisana u Ukrajini

Americka vojska
64 komentara

Američke trupe raspoređene u Ukrajinu da podrže Kijev u njegovom sukobu sa Rusijom na kraju će biti “zbrisane”, rekao je bivši oficir američke vojske Stanislav Krapivnik za RT u četvrtak.

Američka vojska u svom trenutnom stanju nije sposobna da se bori protiv Rusije u konvencionalnom ratu, tvrdi Krapivnik. Čak i u eri Hladnog rata, cijeli NATO bi samo bio u stanju da uspori potencijalno napredovanje sovjetskog bloka umjesto da pokrene sveopšti kopneni napad na njega, rekao je on.

“Ako slušate racionalne stručnjake na Zapadu, oni će vam reći, da, američka vojska trenutno nije u poziciji – američka vojska nikada nije bila u poziciji da se bori protiv Rusije na terenu. Za NATO, u cjelini, u jeku Hladnog rata, misija je bila prije svega blokiranje snaga Varšavskog pakta i kupovina vremena, nikakva masovna ofanziva”, objasnio je Krapivnik. Od tada su se ratne sposobnosti kolektivnog Zapada uvelike pogoršale, uglavnom zbog vojnih poduhvata koje su same SAD poduzele u proteklim decenijama, sugerirao je.

“Trenutno je mnogo gore. Beskonačni ratovi koje je Amerika vodila, beskrajni gerilski ratovi su potpuno uništili američku sposobnost da vodi konvencionalni rat. Oni to sada pokušavaju da pojačaju, ali je potrebno dosta vremena da obnovite svoje snage”, naveo je Krapivnik.

Bivši oficir američke vojske također se dotaknuo nedavnih medijskih izvještaja da bi, u slučaju da američki predsjednik Joe Biden ponovo bude izabran, on ili “kolektivni Bajden, ko god zapravo donosi odluke” mogao poslati američke trupe u Ukrajinu.

“Problem je što su ljudi u Washingtonu, Bidenov režim apsolutno lišen svakog osjećaja za realnost”, rekao je Krapivnik. Iako će ideja sigurno rezultirati porazom američke vojske, takvo raspoređivanje se ne može u potpunosti isključiti, sugerirao je.

“Ovo je potpuno lišeno realnosti. Američka vojska će biti zbrisana, ako odu u Ukrajinu.”

KrapavnikrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
10 dana prije

Bullshit

Nenad
10 dana prije

Rusi otpočeli dugo očekivanu ofenzivu na Harkov. Probijene prve crte i sela, naselja, mjesta padaju jedni za drugim tako javljaju s terena a udarne snage na tom pravcu djelovanja još nisu uključene u borbu❤❤

Max
10 dana prije

Američka vojska se raspada kao i društvo koje se priprema za građanski rat.

hiber
10 dana prije

Vise volim da mi Amerikanac siluje kcerku nego da se uda za Rusa, Hrvata ili Srbina

Lucija, prva
10 dana prije

“…beskrajni gerilski ratovi su potpuno uništili američku sposobnost da vodi konvencionalni rat”
🙂🙂

Ma kako ne. Nevjerojatno velike krađe novaca i vojnog budžeta su uništile Američku sposobnost ratovanja.

Ili su svi zaboravili u koji dio Pentagona je “udario onaj avion”?

nastran
10 dana prije

AMERIKANCI NIKAD DO SADA NISU RATOVALI PROTIV RAVNOPRAVNOG PROTIVNIKA

Panonicus
10 dana prije

Upravo vidjeh Kotromanovicev proser o jednom tenku(t34) na jučerašnjoj paradi.
Nastavak sage (za indoktrinirane ovcoide aka vaksere aka zombije globalistickih manipulatora) o cipovima iz vesmasina i lopatama.
Od svih tih sranja (duh Kijeva,baba srušila nešto teglom vugoraka,seljak ukrao i traktorima odvukao ruski tenk) ukri imaju samo štete.
Tapsa im se rame i govori,izdrzite još mslo,a oni ginuti kao muhe.
I ruje,da se razumijemo.

nekoime
10 dana prije

Pa nepobjediva američka vojska se toliko puta dokazala u sukobima sa svatovskim povorkama i oklopljenim devama…

tihobl
10 dana prije

Pa nisu ameri ludi da udju u rat sa prirodnim saveznikom.
Procitajte americke strateske dokumente. Svuda stoji da su im prirodni saveznici Rusija i Iran.
Ameri su sa sovjetima (i Titom) odradili dekolonijalizaciju. Srusili su zajednicki prvo naciste, a zatim i kolonijalne sile.
Na celo SAd morao bi doci neki ludak poput Trampa pa da udje u sukob sa Rusijom. Ameri guraju ssvoje neprijatelje u sukob sa RF, dok oni povecavaju obim trgovine. Gledajte ko sta radi, a ne ko sta kaze.

Red Dog
10 dana prije

Naravno. Ako nije neprijatelj izuzetno nesposoban, logistika odreduje ishod ratova, a ne srce junacko. U tom pogledu je Rusija u jasnoj prednosti prema Evropi.
Rusija je krenula lose. „Zardalost“, dok se ne odstranjuje nesposobno oficirsko „mrtvo meso“ i Vova je naseo na ono da ce pregovarati, pa ih je povukao sa severa. Toliko lose zapravo da su zapadnjaci postali megalomanicni. Ali posle Surovikina su se pribrali i sad vazi logicno pravilo da logistika odreduje.

FELIX
10 dana prije

U UKRAINI JE ZA SADA SAMO MALI BROJ AMERICKIH INSTRUKTORA I ONI NECE BITI ZBRISANI TAKO LAKO, VECI PROBLEM JE AKO SE EVROPA ODLUCI DA SA SVOJOM VOJSKOM PODPOMOGNE UKRAINU JER CE ONI BITI TI KOJE CE RUSI ZBRISATI, AMERIKANCI SE NECE DIREKTNO UMESAVATI ILI SLATI VOJSKU, MOZDA SAMO DOBROVOLCE I VETERANE KOJIH SE BI RADI RESILI DA JIM KOD KUCE NE SMETAJU I PRAVE PROBLEME. NEKA VAS VISE BRINE DA SE HRVATSKA PONOVNO NE ODLUCI DA POSALJE HRABRE BORCE U BOJ SA RUSIJOM ( SETITE SE KAKO SU ZAVRSILI PRIPADNICI HRVATSKE LEGIJE PRED STALJINGRADOM KOJI SU OTISLI TAMO DA PODPOMOGNU NJEMCIMA U BORBI PROTIV BARBARSKIH SLOVANA UVERENI DA SU NA PRAVOJ STRANI ). RUSIJA NE MOZE IZGUBITI RAT, PRIJE BI UNISTILA SVE SVOJIM ATOMSKIM ORRUZJEM, RUSI SE NE PREDAJU..

onaj najglu...Dalton
10 dana prije

Neki od Amerikanaca, od onih koji su se vratili, a koji su sudjelovali u ratu u Ukrajini, kažu da niti jedan američki vojnik nije pravilno obučen ili pripremljen za moderni rat poput ovog u Ukrajini.

“Toliko smo se navikli na ideju borbe gerilskih ratova, borbe protiv terorista i svih ostalih, da smo zaboravili kako je zapravo boriti se u međusobnom ratu.”
Mnogo zapadnih vojnika kako se bore u Ukrajini jer “već imaju zacrtanu ideju o tome kako bi stvari trebale biti i sve, a to u Ukrajini jednostavno nije tako”.
U Ukrajini “nema sigurnog mjesta”, dok u Afganistanu i Iraku, ako ste bili pola milje iza linije bojišnice, “mogli ste stajati vani i roštiljati, uz sendvič i piće.”

Jednostavno, nisu sudjelovali u dugotrajnim borbama visokog inteziteta, pa još i sa tehnološki ravnopravnim protivnikom.

Nenad Erak
10 dana prije

Rusija je prije 2 dana (nije mi jasno kako to niko nije shvatio a o tome je pisao odmah tog dana Američki portal Hal Turner radio show home) na međunarodnu tjeralicu ((nije bitno za medjunarod nego za Rusiju) Porošenka i Zelenskija lažne židove hazare koji su upravljali ili upravljaju izmišljenom bivšom i pokojnom tzv ukrajinom inače Ruskom zemljom s Ruskim stanovništvom a sve s ciljem uništenja Ruskog Kršćanstva na tim prostorima ) i tim činom PONIŠTILA ODLUKU PIJANOG JELCINA pod kontrolom hazarske sotonine sinagoge o priznanju okupirane Ruske zemlje Malorusije zapadno od Dnjepra i Novorusije istočno od Dnjepra tako da Rusija zadržava pravo da vrati te svoje okupirane zemlje-teritorije i samo je pitanje vremena kad će to učiniti ….

Kalle balle
10 dana prije

Znaci ruske masine za pranje rublja i lopate su dosta mocne protiv kuronja iz natoa.
Steta da ne idu tamo da ih Vladimir izbrise sa planete. Degenerici non stop vuku batinu po svijetu i prijete svakome.
Uraaaaa uraaaaa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI