Američke elite počinju da priznaju da se svet buni protiv SAD, a Washington nema nikoga da krivi osim sebe

ZASTAVA SAD v1
94 komentara

U zanimljivom nedavnom govoru u Talinu, u Estoniji, bivša zvaničnica Bele kuće Fiona Hil  pokazala je  da bar neko u Washingtonu ima dovoljno samosvijesti da vidi što se dešava u svetu.

Hill je priznao da je sukob u Ukrajini izazvao globalnu “proxy pobunu”, koju predvodi Rusija, protiv američke hegemonije. To je sasvim točno, kao što su mnogi od nas mogli vidjeti od samog početka vojne ofenzive Moskve, u proljeće prošle godine. Ali ovaj povratni udarac je dugo dolazio, a SAD su ga navukle na sebe svojim djelima.

Prije svega, mora se istaći da je Sovjetski Savez, prethodnik moderne Rusije, vodio pobunu protiv američke hegemonije kroz veći dio svoje povijesti. Naročito tijekom Hladnog rata, podrška Moskve bila je ključna za zemlje Trećeg svijeta koje su nastojale da preokrenu stoljeća zapadnog kolonijalizma u Latinskoj Americi, Africi i Aziji. SAD su preuzele na sebe da snažno brane ovaj kolonijalni sistem. Zaista, Hladni rat je zaista bio gigantski zamjenski rat između SAD-a i Sovjetskog Saveza oko kolonijalizma, pri čemu se SAD borio da održi ovaj sistem, a Sovjetski Savez se borio da ga demontira. Veliki dio svjetske populacije i dalje je zahvalan na pomoći koju su dobili od Sovjeta u razbijanju njihovih kolonijalnih lanaca.

Ruska Federacija je sve ovo nedavno priznala u svom  vanjskopolitičkom saopćenju od 31. ožujka 2023. godine, u kojem je navela da su glavna vanjskopolitička dostignuća Sovjetskog Saveza poraz nacizma tijekom Drugog svjetskog rata i njegov udjel u uspješnoj dekolonizaciji svijetu. Današnja Rusija navodi da, kao “ pravni nasljednik” SSSR-a, nastavlja da slijedi ove ciljeve. Moje je zapažanje, nakon samo povratka iz Rusije i proslave Dana pobjede 9. maja, da ruski narod nastavlja cijeniti ova dostignuća Sovjetskog Saveza, sa srpom i čekićem, crvenom zastavom koja je sveprisutna u svakom gradu koji sam posjetio od Sankt Peterburga do Jalta.

U međuvremenu, nakon što se Istočni blok raspao 1989. i Sovjetski Savez pao 1991., SAD su uvidjele priliku da ponovo uspostave zapadnu dominaciju u svijetu uglavnom nekontrolirano. Dok su SAD svoj cilj nazivale Pax Americana , njihove metode nisu imale mnogo veze s mirom i imale su sve veze s ratom. Tako Washington nije gubio vrijeme u invaziji i napadima na druge zemlje od Paname (1989), do Iraka (1990), Srbije (1999), Afganistana (2001), ponovo Iraka (2003) i Libije (2011). Ovo čak i ne računa manje invazije i mnoge proxy i terorističke ratove koje su SAD vodile u to vrijeme, kao što je Sirija, počevši od 2011. godine, i u Ukrajini s državnim udarom koji je pomogao pokrenuti 2014. godine.

Rusija i ostatak svijeta, nesposobni da se suprotstave superiornoj vojnoj moći SAD-a, uglavnom su se povukli i prihvatili ovo. Ali bijes i ozlojeđenost su rasli, jer nijedan od ovih ratova nije bio neophodan ili pravedan. Bili su to ratovi izbora koje su SAD vodile kako bi zaštitile ono što su smatrale svojim ekonomskim i geopolitičkim interesima, sve dok su svoje akcije oblačile kao “humanitarne”.  Po pravilu su tvrdili da su ove intervencije neophodne za zaštitu stanovništva ciljne zemlje od „opresivnog“, „brutalnog“ ili „diktatorskog“ režima. Dok su Amerikanci uglavnom prihvatili takva opravdanja, ostatak svijeta pravio je grimasu zbog apsurda.

Godine 2015. ruski medvjed je ponovo počeo da se budi, intervenirajući u Siriji kako bi uzvratio brutalni teroristički rat protiv te zemlje, koji su SAD aktivno poticale i podržavale.

Dok SAD pokušavaju da tvrde da cio svet stoji uz njih u suprotstavljanju ruskom djelovanju, u Ukrajini to jednostavno nije točno, i američki zvaničnici to znaju. “ Svijet” podržava SAD samo ako se isključe Latinska Amerika, Azija i Afrika. Ove regije, dom većine stanovništva planete, nisu podržavale i ne podržavaju Amerikance. Mnoge zemlje u ovim regijama umorne su od toga da SAD po volji intervenira u njihovim dvorištima u vidu agresivnih ratova, državnih udara i podrške naoružanih pobunjenika, i bile su sretne što vide da neko – naime Rusija – konačno uzvrati . U međuvremenu, čak je i Saudijska Arabija, dugogodišnji saveznik i sudionik SAD-a u njihovim imperijalnim makinacijama, prekinula poslove sa SAD odbijajući da poveća zalihe nafte. Dodatno je počela da se bavi Iranom, pokazujući da je svetu dosta miješanja Washingtona.

Američka vlada se pretvara da to ne vidi, a veliki dio američke javnosti zaista ne, pokazujući sveobuhvatnost propagande i njenu sposobnost da priguši i zamagljuje stvarnost. Ovo ponovo podsjeća na govor dramskog pisca Harolda Pintera iz 2005. godine, koji je dobio Nobelovu nagradu, u kojem je grdio američki imperiju, koji je „ podržao i u mnogim slučajevima izazvao vojnu diktaturu svake desnice u svetu nakon završetka Drugog svjetskog rata“, što je dovelo do „ stotina hiljada mrtvih.” Ali zahvaljujući snazi ​​propagande, ” to se nikada nije dogodilo”, rekao je Pinter. “Čak i dok se to dešavalo nije se dešavalo. Amerika je izvršila prilično kliničku manipulaciju moći širom svijeta dok se maskirala kao sila za univerzalno dobro,” nešto što Pinter opisuje kao “ veoma uspješan čin hipnoze. ”

Krajnje je vrijeme da se američki narod osvijesti za zločine koje je njihova zemlja počinila, kao i za činjenicu da ih je ostatak svijeta bolno svjestan i u skladu s tim se buni. Nakon što su to priznali, Amerikanci bi konačno mogli početi da svoju vladu smatraju odgovornom za svoje postupke i zahtijevaju da prestane s antagoniziranjem svijeta kroz neizazvano nasilje, i umjesto toga pokušaju se angažirati s drugim nacijama kao jednakim u rješavanju gorućih svjetskih problema siromaštva, bolesti i okoliša degradacija. To je jedini način djelovanja koji može spasiti čovječanstvo.

Autor : Daniel Kovalik

GlobalizacijahegemonijaHladni ratrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
94 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
slix
10 mjeseci prije

Fiona, je ona a ne on. Kao npr. Shrek i Fiona. /Hill je priznala…/

Kornel
10 mjeseci prije

Tko god da je sudjelovao u objavi ovog članka pod snažnim je uticajem magije odnosno brtva između svijesti i podsvijesti mu dobro drži.
Dok ta brtva ne pukne odnosno dok se ne počmu koristit viši sustavi navođenja kao na primjer intuicija koja je skup svih podsvijesnih znanja ni kod svijesti neće bit pomaka, a pomak u svijesti je važan kako bi se naslutila različita ezoterijska djelovanja na čovječanstvo. U protivnom se ostaje na propagandnim obrascima djelovanja koja su opet uvjetovana uticajem magije odnosno propaganda ne djeluje bez magijske pripreme.

alexosijek
10 mjeseci prije

Ovako to izgleda u Americi, ovo rade svojim građanima (a i ostalim dijelovima svijeta): Epoch Times je izbacio novi dokumentarac – theepochtimes – documentary – The Unseen Crisis: Vaccine Stories You were Never Told…ako su namjerno, svjesno išli svojim građanima ovo raditi, nije uopće teško prihvatiti činjenicu kako je američkim elitistima i deep state plaćenicima nebitan bilo tko osim njih samih…lp

Antee
10 mjeseci prije

A SAD vodi jedna te ista gomilica superbogatih sociopata koji rade o glavi svakom radniku, seljaku i živom ljudskom biću koje im ne koristi…cca 7 500 000 000 ljudi im je viška…SAD im koriste za vojne operacije…
dobre, poštene amere odgajaju kao idiote i šalju ih da kolju…koliko imaju uhodan sustav manipulacije govori da su zdrave i pametne ljude uspjeli uvjeriti da boluju od nepostojeće bolesti koja se detektira na neadekvatan način a liječi se neprovjerenim Cjepivom…na svetskoj razini…1% gamadi koja će nestati samo ako radnici i seljaci uvedu porez na bogatsvo od 95%.

Amar
10 mjeseci prije

Krajnje je vrijeme da se američki narod osvijesti za zločine koje je njihova zemlja počinila ali isto tako i ruski narod jer to isto rusi rade i radili su u zemljama koje su bile u raspalom SSSR-u . Istrazite koliko zu zla Rusi napravili samo u Afganistanu pa nisu tamo bili kao turisti nego zlocinci.

M.r H.F
10 mjeseci prije

Autor teksta Danijel .K kapa do poda sve je rečeno.

držnedaj
10 mjeseci prije

Svakom zlu dođe jednom kraj, pa tako i cioanglokaubojskom . Rusija je pet do dvanest stala na puta globalnom neo liberalnom porobljavanju svijeta! To su prepoznale mnoge zemlje koje su bile pod čizmom zapadnih “demokracija” i ropskog sluganstva

hiber
10 mjeseci prije

Prava je istina da globalisti stvaraju globalnu hegemoniju sa digitalnom valutom, temeljnim dohotkom i potpunim nadzorom a pandemija i sada agresija na Ukrainu su oruđa ostvarenja te zamisli. Zato Rusija nikada ne moze da pobijedi niti da izgubi, kao i Ukraina. Jedini pravi gubitnik je sloboda ljudi. To da Rusija nešto provodi je potpuna glupost. Provodi zapovijedi Xija i njegovih gospodara.

Гавран
10 mjeseci prije

Jugoslavija je bila jedan od učesnika borbe protiv neokolonijalizma. Politička, vojna i ekonomska saradnja je cvetala sa nizom zemalja. Irak, Libija, Alžir, Angola, niz afričkih oslobodilačkih pokreta.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Zanimljiva vijest jest da je danas poletio prvi kineski putnički zrakoplov komercijalnim letom između Šangaja i Pekinga.
Izgradila ga je tvrtka Comac u nadi da će prekinuti dominaciju Airbusovih i Boeingovih zrakoplova.
Još ima mnogo zapadnih komponenti u njemu, ali pokazuje da Kina ide u smjeru samodostatnosti i u ovom važnom sektoru.

Rimtutituki
10 mjeseci prije

Prvo bi trebao da bude Nürnberg 2 zbog corone,a onda Nürnberg 3 za bandu Clintin’s,Obama itd. Od 90te je izneseno iz Rusdije 200 000 miliardi dollara. Prvo pokusajte napisati tu cifru. Sve uz pomoc ” tajkuna” bez njih ne bi islo. Istina ovo sto pise Gdin iznad,sta je usa napravila od italije,njemacke ,japana. Zato sto su ih natjerali da rade kao robovi,10-12h, 6dana u 7,335dana u godini,30 holiday. A Cccp kad je dekolonizirao,skoro pa ih je izdrzavao,da ne rade previse. Dokaz svi ti ljidi iz istocne europe nikad kuci nisu se pretrgli od posla,na zapadu postanu radnici za primjer. Da ih je Cccp natjerao da rade ko jspanci,gdje bi im kraj bio,ali ideologija je bila 8+8+8 sati. Samo to kad cuje gazda Kurt digne mu se kosa na glavi,” a subota,a prekovremeno itd”. Da su stanovnici tih drzava radili ne isto nego 70% kao na zapadu,ne da bi bili isti,nego… Čitaj više »

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

ha, ha, ha.. jučer sam baš “naletio” negdje na članak u kojem se piše o tome kako su prljavi, glupi i zli “beach-boysi”, glupi žderači ham-burgera, dakle Amerikanci, počeli kmečati da oni nemaju ništa u ratu protiv Rusije i poštovanog G. Putina….. ha, ha, ha, ha, ha… gamad kmeeeči?.. Treba im vodikovu bombu baciti na Washington…………… usrala se gamad……. Inače su ‘vrlo jaki i hrabri” kada treba upasti u vietnamsko selo i poubijati stotine nevinih jadnih mještana ili otići u pljačku u Afganistan………

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

… ha, ha, ha, ha, jučer sam baš “negdje” naletio na članak u kojem piše da prljavi, glupi i zli “beach – boysi”, glupi žderači ham-burgera, dakle Amerikanci, kmeeeče kako oni nemaju ništa s ratom protiv Rusije i poštovanog G Putina – ha, ha, ha, ha… Treba im baciti vodikovu bombu na Washington….. usrali se prljavi, glupi i zli “beach-boysi” pa kmeeeče?… ooppaaa?.. Inače su “vrlo hrabri” kada treba upasti u vietnamsko selo pa ubiti stotine nevinih i jadnih ljudi ili kada treba otići u iračku pustinju pa juriti tenkovima po njoj?……

Max
10 mjeseci prije

Sve je bilo dio plana za novo aneričko stoljeće koji su instalirali neokonsi a provodili svi djelovi elite,

hiber
10 mjeseci prije

Nego gdje nestadoše oni članci da će USA bankrotirati. Eto dogovorili se: veći vojni proračun i više oružja za Ukrainu, a porezi se neće po povećavati. Dakle, dug može mirno rasti 🤣🤣🤣

goran
10 mjeseci prije

dobit če i ameri po pički i to dobrano ne brinite se nisu ništa bolji od nas isto imaju dve ruke dve noge i jednu glavu

DEDA
10 mjeseci prije

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI