Američki državni odvjetnik Barr optužio Apple za suradnju sa kineskom i ruskom vladom

Apple - Wiliam Barr
6 komentara

Apple je ranije odbio pomoći američkim policijskim organima u otkrivanju podataka koji se mogu saznati putem njihovih pametnih telefona, navodno i podatke osobe koje je posjedovao saudijski kadet odgovoran za masovnu pucnjavu u vojnoj bazi Pensacola, prošle godine. Međutim, nema dokaza da je tehnološki div ikad pružio takve usluge u Moskvi ili Pekingu.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova komentira nedavne primjedbe američkog državnog odvjetnika, Williama Barra, koji je ranije optužio Apple za suradnju s Moskvom i Pekingom. Ministarstvo je sugeriralo da su protu-ruski osjećaji u SAD-u otišli toliko daleko da je sada američka vlada počela napadati vlastitu tvrtku zbog toga.

Američki državni odvjetnik, William Barr u svojim je izjavama optužio radi navodne pomoći “autoritarnim” vladama Rusije i Kine, dok je navodno Apple odbio je pružiti pomoć američkim vlastima. Barr se pozvao na odluku tvrtke da se pridržava zakona dviju država, poput onih koji zahtijevaju premještanje podatkovnih centara, koji sadrže podatke o njihovim građanima u odgovarajuće zemlje, kako bi se spriječilo da treće zemlje koriste te podatke.

„Ako su tehnološke tvrtke spremne obavezati se zahtjevima autoritarnih režima, onda one nemaju isprike u vezi suradnje sa građanima na temelju vladavine prava“, rekao je Barr.

Nedostatak Appleove suradnje

Kritika državnog tužitelja usmjerena prema Appleu dolazi nakon što je FBI konačno uspio dešifrirati podatke sa iPhonea, koje je koristio napadač na Pensacolu; saudijski kadet, koji je odgovoran za smrt troje i ozljeđivanje osmero vojnika američke vojne baze. FBI je zatražio Appleovu pomoć u otključavanju uređaja još prošle godine, ali tehnološki div, sa sjedištem u Cupertinu na to nije pristao, pozivajući se na povjerljivost podataka svojih klijenata.

Nakon što su potrošili stotine tisuća dolara, vlasti su napokon uspjele pristupiti datotekama na telefonu, uspostavljajući vezu između strijelca i Al-Qaede. William Barr napomenuo je, međutim, da je dugogodišnje kašnjenje “ozbiljno ometalo istragu”, te dodao da Appleova politika za sobom povlači “opasne posljedice za javnu i nacionalnu sigurnost”.

ApplekinarusijaWilliam Barr
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

Everything You Need To Know About Apple And PRISM [Updated]
https://www.cultofmac.com/230358/everything-you-need-to-know-about-apple-and-prism/

Bosanac
3 godine prije

Evo jos malo o tom kako te lako mogu spijunirat privatno …a tek drzavni aparati
A Multimillionaire Surveillance Dealer And His $9 Million WhatsApp Hacking Van
https://youtu.be/Tl3mpywMYFA

Bosanac
3 godine prije

Radi i prvi link (kod mene sve to blokirano, i ne moram nista prihvatat- customise brownser sto bi rekli englezi..i dodaj par provjerenih pluginova i nemoras nista prihvatat), a oba su stare price…al ljudi kratkog pamcenja treba ih podsjetit s vremena na vrijeme,
a evo ti noviji uradak sa starijim temama https://youtu.be/hIXhnWUmMvw Harvard professor Shoshana Zuboff wrote a monumental book about the new economic order that is alarming. “The Age of Surveillance Capitalism,” reveals how the biggest tech companies deal with our data. How do we regain control of our data? What is surveillance capitalism?

Max
3 godine prije

Sad im ni Apple više ne valja.

alex
3 godine prije

Najprije Google, sad Apple. Ima bit da je sljedeći na rwdu Amazon. Pistali su prejaki, jači od države, koja je, nota bene, svakim danom ekonomsku sve slabija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI