Američki guverner kaže da ”malog vilenjaka” Faucija treba ”baciti preko Potomaka”

Ron DeSantis i Fauci
17 komentara

Guverner Floride Ron DeSantis odgovorio je nakon što je visoki američki zdravstveni zvaničnik Anthony Fauci rekao da će napustiti svoju funkciju krajem godine, nazivajući savjetnika Bijele kuće “malim vilenjakom” dok je sugerirao da bi ga neko trebao baciti u rijeku Potomac u DC-u.

Govoreći na događaju ”Održi Floridu slobodnu” u srijedu dok se bori za reizbor, DeSantis se zabio u odlazećeg cara Covida, rekavši da mu je “muka od toga da ga vidi”.

„Znam da kaže da će se povući. Neko treba da zgrabi tog malog vilenjaka i baci ga preko Potomaka”, rekao je republikanski guverner, izazvavši glasno klicanje iz gomile.

Fauci, koji je dugo služio kao šef Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID), zauzeo je istaknute pozicije u administraciji Donalda Trumpa i Joea Bidena, čime je zapravo postao lice odgovora Bijele kuće na Covid.

U ponedjeljak je, međutim, zvaničnik rekao da će podnijeti ostavku na svoj položaj u NIAID-u i napustiti Bajdenovu administraciju u decembru, iako je napomenuo da se neće “povlačiti”, već će “nastaviti ” sa svojih trenutnih pozicija.

Fauci je tokom pandemije izazivao žestoke kritike republikanaca i konzervativnih kritičara, pri čemu su mnogi kritikovali njegove političke savjete zvaničnicima, dok su drugi ukazivali na potencijalno opasna istraživanja o koronavirusu koja je finansirala Faucijeva agencija pre globalne epidemije Covida. Iako je zvaničnik insistirao da je svo finansiranje provjereno i odobreno putem odgovarajućih kanala, senator GOP-a Rand Paul iz Kentuckyja obećao je da će ispitati NIAID i Faucija posebno, pozivajući na “potpunu istragu o poreklu pandemije” ranije ove sedmice.

Anthony FauciFloridaRon DeSantisSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
1 godina prije

Mogu mu pljuniti pod prozor.

Max
1 godina prije

Vitez dobra Ron De Santis.

Martin
1 godina prije

Danas bi svaka država trebala imati jednog DeSantisa…

Perun
1 godina prije

Anthony Fauci nije vilenjak on je govno od čovika….italijanski doseljenički strvinar koji misli da mafija vlada amerikom… ..P.S..italijansa mafija u USA kontrolira i tzv .demokrate i tzv. republikance…tzv Američke političke pi..čke….Italijanska mafija ulaze oprani novac u infra strukturu i tvrtke u evropi , Russiji i Kini ….od sukoba u ukrajini ocekuju ogroman profit i budala zna ako zapalim ukrajinsko zito zito iz usa ,kanade i iz drugih dijelova svijeta dobija na cijeni ….Nije Njemacka problem nego Italija i italijanska mafija kojoj italijanska drzava gleda kroz prste a i Njemacka jer ogromne sume novca peru se u Njemackoj uz blagoslov BND-a.. CIA nema kontrolu nad svojim resursima to i budala vidi a komoli analiticar ….naravno sve to se desava uz blagoslov vatikana i pedera i pedofila iz rimske kurije …..Rat u ukrajini je maslo vatikana i gaucha ,,franciska ”iz argentine ….zar argentina nije bankrotirala odakle onda pojam argentinski milijarder na svjetskoj… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ha , ha , ha , ha !!! Targen of Elves ! Vidi ti De Santisa !? Ta on pozna i mistiqu ??? Tocno zna da su Elves , gotovo pa besmrtni ( radjaju se u dobi od okolo 50 ljudskih godina 😁 ) no umiru ako ih se baci u vodu , buduci da ne znaju plivat 😉 . Bravo De Santis – tko bi rekao … Hmmmm …

bruegel the elder
1 godina prije

“Žigosanje goveda
Maverick je uporno odbijao žigosati svoju stoku. Kao rezultat toga, riječ maverick, sleng za nekoga tko pokazuje crtu tvrdoglave neovisnosti, također je ušla u engleski leksikon kao izraz za nežigosanu životinjsku rasu.[81]

Maverickov razlog zašto nije žigosao svoju stoku bio je taj što im nije želio nanijeti bol.[81] Drugi rančeri sumnjali su da je njegova prava motivacija to što mu je omogućio da skupi bilo kakvu neoznačenu stoku i proglasi je svojom”Samuel Maverick…….kontraverzna
osoba……..žigosati Antona u čelo i na butinu…….može i na ražanj….ADZ slavlje 🙂

Ahmat sila
1 godina prije

Tom italijanskom đubretu bi ja servirao veliku porciju njegovih cjepiva i uživao dok bi ga gledao kako polako crkava.

404
1 godina prije

Zapad je informacijski koncentracijski logor

duki
1 godina prije

Da sa blokom od 40 kila oko štakorskog vrata !
Đubre trovačko!!

Makedonec
1 godina prije

Fauciju dqti dve tri doze fajzer vakcine da se dzelat ne muci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI