Američki odsjek za poljoprivredu priprema se za testiranje misterioznog „kineskog sjemena“, zbog pretpostavljene prevare

Kinesko sjeme
2 komentara

Američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) uskoro će započeti testiranje nekih neželjenih paketa sjemena koji su stigli u američke poštanske sandučiće posljednjih sedmica. Ta vijest slijedi izjavu zvaničnika koji sumnjaju da bi sve moglo biti složena prevara.

USDA Služba za inspekciju zdravlja životinja i biljaka (APHIS) saopštila je u utorak da sarađuje sa drugim agencijama, uključujući Ministarstvo za carinu i zaštitu granice (CBP) i Odjeljenje za unutrašnju bezbjednost, da bi otkrila srž misterioznih pošiljki sjemena.

„USDA trenutno sakuplja sjemenske pakete od primalaca i testirat će njihov sadržaj i utvrditi sadrže li nešto što bi moglo zabrinuti američku poljoprivredu ili životnu sredinu“, navela je agencija u utorak u vijestima.

“U ovom trenutku nemamo nikakvih dokaza koji bi ukazivali da je to nešto drugo nego “poštanska prevara” gdje ljudi dobijaju neželjene stvari od prodavca koji potom objavljuju lažne preglede kupaca da bi povećali prodaju”, napomenuo je USDA.

Policijska uprava u Whitehouse u Ohio objasnila je u postu na Facebooku da je došla do sličnog zaključka, primijetivši da je ova prevara „eksploatacija od strane prodavca koji je koristi za unapređenje rejtinga proizvoda i povećanje vidljivosti na mreži, isporučivanjem jeftinog proizvoda nesvjesnom primaocu a zatim podnošenje pozitivne kritike u ime primaoca pod pretpostavkom verifikovanog vlasnika. ”

UPDATED INFORMATION 7.28.2020Our partners at USDA believe this may be a “brushing scam” where people receive…

Gepostet von Tennessee Department of Agriculture am Montag, 27. Juli 2020

Za više od nedelju dana, hiljade paketa stiglo je na adrese u SAD sa plastičnim kesicama sjemenki koje stanovnici nikada nisu naručili. Iako je mnoge pakete procesuirala kineska poštanska služba i sadrže kineske simbole sa spoljašnje strane, te ih vodeći mediji nazivaju „kineskim sjemenkama“, paketi su zapravo došli iz nekoliko zemalja, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Kirgistan.

Portparol kineskog ministarstva inostranih poslova Wang Wenbin rekao je u ponedeljak da je vlada potvrdila da su etikete China Post krivotvorene, napomenuvši da agencija “striktno poštuje odredbe UPU [Univerzalne poštanske konvencije] i zabranjuje prenošenje sjemena poštom” i da paketi imaju “pogrešne rasporede i zapise. “

USDA je rekla da svako ko dobije sjemenke nepoznatog porijekla nikako ne smije da ih sadi, ali takođe još ne treba da ih baca kao ni poštanske etikete. Mnoge policijske službe i državne uprave za poljoprivredu izdale su sopstvena uputstva za prijavljivanje ili zbrinjavanje sjemena.

kinaSADsjemeUSDA
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
emitter
3 godine prije

koliko je prevara toliko i nije, nisu nikom uzeli novac a nisu ni stetu nanijeli, e sad, da li je malo sugavo za onog kome je stigla neocekivana posiljka, mozda, pogotovo danas kad vise niko nikom ne vjeruje?

nekoime
3 godine prije

Sjemenke su izuzetno opasne jer nisu prošle kroz proces genetske modifikacie, te su kao takve neškodljive za ljude i životinje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI