Američki piloti ne mogu se zasititi Crnog mora! Ruski avion presreo američki špijunski avion treći put za manje od nedelju dana

Američki piloti
39 komentara

Svi znaju da je Crno more atraktivno mjesto ljeti, ali čini se da je ove godine američkim pilotima posebno privlačna njegova obala. Treći put od četvrtka, ruske vazduhoplovne snage presrele su američki špijunski avion u tom području.

Ruski mlazni avion Su-27 potrudio se da isprati američku letjelicu R-8A Poseidon iznad Crnog mora nakon što je ponovo primijećena kako skenira južne ruske granice, oko 8.000 kilometara daleko od kuće.

Radar je pokupio „vazdušnu metu“ koja se u ponedeljak približava granici preko neutralnih voda, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije. Borbeni avion Su-27, koji je poletio sa obalnog aerodroma, prišao je objektu na sigurnoj udaljenosti i identifikovao ga kao R-8A Poseidon.

 

Susret je prisilio američki špijunski avion da promijeni kurs i on se počeo udaljavati od vazdušnog prostora Rusije, dok se Su-27 sigurno vratio u bazu.

“Narušavanje ruske granice nije dozvoljeno”, saopštilo je ministarstvo.

Ovaj posljednji incident bio je gotovo kopija drugih nedavnih presretanja, koja su se dogodila iznad Crnog mora prošlog četvrtka i petka. U oba navrata, Poseidon R-8A je ispraćen iz ruskog vazdušnog prostora.

Posljednjih godina u blizini ruskih granica često su primijećeni američki avioni za nadzor i bombardovanje dugog dometa, kao i drugi NATO avioni. Letovi, koje Moskva smatra provokativnim, pojačali su se od 2014. godine, kada je Rusija ponovo prisvojila Krim, a u istočnoj Ukrajini izbio vojni sukob.

američki piloticrno morerusijaSu-27
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Borik
3 godine prije

Stol-ten-berg je izjavio da se Rusija agresivno ponasa.
Rusija ugrozava slobodu letenja.
Oni bi morali dozvoliti americkim avionima da letu slobodno, kao sto letu iznad Norveske, Njemacke, Hrvatske
i ako Washington zatrazi trebali bi im dati i nesto $$$

ad astra
3 godine prije

Čudite se američkim avionima nad Crnim morem, a nije vam čudno što gotovo na tjednoj bazi ruski avioni dolaze do granica UK u Sjevernom moru. Ruske podmornice prilaze Norveškoj i Britaniji. Sada malo idemo zaigrati drugu igru. Ne znam da li je nekom poznato da su Rumunji odbili ruski zahtjev za prelijetanje transportnih zrakoplova, preko njihovog teritorija koji su nosili vojnu opremu za Srbiju. Što se poslije dogodilo? Rusi su proicirali svoju moć na Crnom moru tako da su ušli u Rumunjske teritorijalne vode s svojim ratnim brodovima. Toliko o poštenju.

Patetika
3 godine prije

Ni u jednom navratu nije P-8 ili neki drugi avion “ispracen iz ruskog vazdusnog prostora” jer nije u njemu ni bio nit je imao ikakve namjere u njega uci, a “prisiljavanje promjene kursa” u medjunarodnom zracnom prostoru je protuzakonito i takodjer se nije dogodilo. Dakle, isprazno kurcenje bacuski – nije bas da je neka vijest posto je to svakodnevica.

Novak
3 godine prije

Dobro je rekao svatko onaj koji je to rekao da je tvoj Izrael teroristicka drzava.

bwe
3 godine prije

Israel is a ‘Terrorist State’: Seven times Bolivia and Morales took a stance for Palestine
Dec 11, 2017 – Erdogan: Israel is a terrorist state. Turkish leader labels Israel a ‘terrorist state’
Israel’s Policy of Targeted Killing – Penn Law

Israel is the terrorist –
– Haaretz.comwww.haaretz.com
Apr 4, 2018 – And what is this army defending: The security of its country? No, it is defending the choice of Israeli governments to use terror to impose the “state …

bwe
3 godine prije

Ruske podmornice prilaze Norveškoj i Britaniji
LOL
prilaze i kad su 1000 km udaljeni
i ratni avion kad se okrene u pravcu zapada prilazi Norveskoj, Engleskoj i Americi i kad kreten kao ti metne prst u more reci ce da je povezan s cijelim svijetom.
Jesi jadan s svojom cifutskim lazima. Mislis da ljudi ne znaju koristiti internet.

neko iz mase
3 godine prije

Samo jel znas sta Rusija radi s tim dolarima od prodaje nafte i plina?
Kupuje ZLATO! Koje je jucer navecer dostiglo rekordnu cijenu, preko 1900 dolara. Rusi i Kinezi su se toliko natovarili zlatom da ih pad cijena nafte ne brine dok god je cijena zlata iznad cca 1500 dolara.
Pa ti vidi…

Math
3 godine prije

A znaš li neku državu, koja ne treba biti benzinska crpka a da sama kompletno proizvodi ratne avione, podmornice, vrhunsku i funkcionalnu protuzračnu obranu, pod redovno kao na traci proizvodi rakete kojima se ide u svemir, prehrambemo je samodostatna i uopće je ne diraju američke prijetnje da će biti isključena iz dolarskog sistava trgovanja.
Da je Rusija samo država benzinska crpka kako je moguće da ovo sve gore navedeno vrijedi za nju?

JumpingJackFlash
3 godine prije

EU forever
Jedino si zaboravio napisati kako je Obamu pritom jako frustrirala činjenica da Rusija nije i nikad neće biti ničija samoposlužna benzinska crpka kao što je Amerima npr. Saudijska Arabija.

MLD
3 godine prije

Jebo te koji portal , cenzura 100 puta gora od Kine

Max
3 godine prije

Ta Je “ptičica” na vrijeme otkrivena. Rusija ima stratešku zračnu obranu s kojom se nije za šaliti.

miki
3 godine prije

good job sssr, jos samo da osiguraju da in netko ne sleti na red squere kao nekoc

Čudo jedno
3 godine prije

Svako svakog lijepo ispraćuje, samo izraelce, neće nitko.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI