Američki planovi skoro izazvali Treći svjetski rat

Dmitrij Medvedev
14 komentara

SAD i njihovi saveznici zamalo su zapalili treći svjetski rat pripremajući se za napad na Rusiju, koja nije imala izbora nego da učini nešto po tom pitanju, izjavio je u ponedjeljak bivši predsjednik Dmitrij Medvedev. On se u Moskvi obraćao rukovodstvu vladajuće partije Jedinstvena Rusija.

“Naša stranka treba da pomogne ljudima širom svijeta da shvate da je specijalna operacija koja je u toku bila iznuđen i krajnji odgovor na pripreme za agresiju od strane SAD-a i njihovih satelita”, rekao je Medvedev.

“Očigledno je da se svijet približio prijetnji Trećeg svjetskog rata zbog onoga što se dešavalo” , dodao je.

Medvedev je također opisao “ozbiljnu krizu” u UN-u i drugim međunarodnim institucijama, koje su stvorene za rješavanje međunarodnih sporova, ali ih je Zapad umjesto toga pretvorio u bojno polje.

“Naši protivnici pokušavaju da pridobiju što više glasova za podršku svojim antiruskim inicijativama, koristeći prikrivena sredstva kao što su ekonomski pritisak, iznuda i političko podmićivanje”, rekao je Medvedev, dodajući da je glavna misija ruske diplomatije ostala da se bori protiv toga ” cinična linija” od strane Zapada.

Medvedev je bio predsjednik Rusije između 2008. i 2012. godine, nakon čega je postao predsjednik vladajuće stranke i premijer. Odstupio je s mjesta premijera 2020. godine kako bi vodio Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Iako ga je Zapad smatrao “liberalom” tokom njegovog predsjedništva, Medvedev je bio otvoren i otvoren o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini otkako je pokrenuta u februaru 2022. Samo prošle sedmice ismijao je Svjetski ekonomski forum u Davosu i upozorio Zapad da je trenutni sukob egzistencijalne prirode za Rusiju, što treba imati na umu kada je u pitanju nuklearno oružje i njegova moguća upotreba.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu u februaru 2022. godine, navodeći kao razlog neuspjeh Kijeva da implementira sporazume iz Minska, čiji je cilj da regijama Donjecka i Luganska daju poseban status u okviru ukrajinske države. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi put su potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Pjotr ​​Porošenko je od tada priznao da je glavni cilj Kijeva bio da iskoristi primirje kako bi kupio vrijeme i “stvorio moćne oružane snage”.

Kremlj je priznao republike Donbasa kao nezavisne države i tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev insistira da ruska ofanziva nije bila potpuno ničim izazvana.

MedvedevrusijaTreći svjetski ratukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Nakon Arestovica ode jos jedan:

Шеф кабинета председника Украјине Кирил Тимошенко потврдио је да је написао текст оставке на ту функцију.

eks
1 godina prije

Na vlast dolaze ekstremniji nacisti-rusofobi . Amerikanci formiraju novi režim.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ja ne znam . Istina da je ovo sto je Gospodin Medvedev pobrojao – tak no NACIONALNI KATEGORIJ rata — vise ne postoji !!! Russia NIJE u ratu niti sa jednom NACIJOM vec sa CARTELIMA , koji su i sami PODJARMILI te sve narode ! CARTELI SU — INTERNACIONALNI !!! Po stoti puta !!! Russijo ti si u RATU DO ISTRJEBLJENJA SA —>>> INVESTICIJSKIM FONDOVIMA NA TERITORIJU AMERIKE , FEDERALNIM SUSTAVOM RESERVI ( NA TERITORIJU AMERIKE ) , KEMIJSKO – FARMACEUTSKIM CARTELIMA ( PO SVIJETU ) , ECO I LGBTQ+ UDRUGAMA ( PO SVIJETU ) , OCULTNIM UDRUGAMA ( PO SVIJETU ) , AMERICKIM ZIDOVSKIM UDRUGUMA ( REFORMED JEWS ) – USA , Israel nema puno veze sa prijethodnima no sto ih moraju trpjet poput hemoroida … Sve u svemu NATO kao danas service OCULTNOG je vas protivnik !!! DEFINIRAJTE IH I TUCITE NJIH U GLAVU !!!! NECETE IMAT OPORBU… Čitaj više »

goran
1 godina prije

3 svj.rat već je započeo,samo ljudi još nikako da shvate,ali pomalo shvatit če kad počnu taktičke padati po europi i svijetu

Lucija, prva
1 godina prije

Obratite pažnju. Ništa novo, ali – opasno. “Putin je svojoj vojnoj obavještajnoj agenciji dao široku slobodu za razvoj i provođenje tajnih operacija u Europi, no za sada nije jasno u kojoj je mjeri Kremlj bio uključen u operaciju pisma-bombi, kažu…Američki i britanski obavještajni dužnosnici …surađivali su sa španjolskom nacionalnom policijom i protuobavještajnim službenicima na istrazi. Njihove sumnje u RUSKI CARSKI POKRET (!!! 😮) i GRU spojile su se krajem prošle godine, ubrzo nakon što su bombe otkrivene, kažu američki dužnosnici. Radikalna skupina samo je djelomično povezana s ruskom vladom. Vodstvo pokreta kritiziralo je nesposobnost ruskog vodstva u ukrajinskom ratu i optužilo Putina za korupciju.  Komentari: “Hahahahah….klasični američki false flag. Samo kaj svi znamo već taj način djelovanja. Amerika “upozorava” na teroristički napad i onda ona izvede neki flase flag. Tako su u Siriji htjeli izvesti false flag s kemijskim oružjem da za to optuže Asada. ” “SAD je spreman za… Čitaj više »

Marko
1 godina prije

Amerikanci su uvijeeeeek kroz povijest bili kao neki ”spasitelji” oni koji gledaju s strane, a samo žele ”pomoci”.. sve zlo, svi ratovi, planirani su i dobro provedeni od strane Amerikanaca i njima slucnih… žele opet u rat jer tako najvise novca uzmu, kao i najviše života.. sto njima odlicnoooooooooo odgovara.. ubi amera i ubio si 90% zla

MKD
1 godina prije

Ma dajte, ne svirajte ku&cu simfoniju za male pare, III svijetski rat, hahahaha

Tupko Glupko
1 godina prije

Medvedev neuvijeno govori što Putin kao ruski predsjednik misli, ali ne želi javno izreći.
Ionako mu je desna ruka već dvadeset godina.

Max
1 godina prije

Prijetio je Treći Svijetski Rat ali je odgođen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI