Američki Senat blokira financiranje Ukrajine

Americki Senat odbio financiranje Ukrajine
71 komentar

Predsjednik Biden molio je Kongres da usvoji prijedlog od 111 milijardi dolara

Paket potrošnje koji je predložila Bijela kuća, a koji je uključivao više od 60 milijardi dolara financiranja za Kijev, nije prošao u Senatu u srijedu, nedostigavši 60 glasova potrebnih za nastavak.

Konačni glas bio je 49 za i 51 protiv; republikanska oporba glasala je protiv zakona zajedno sa senatorom Berniejem Sandersom, nezavisnim članom Vermonta koji inače glasuje s demokratima. Vođa većine Chuck Schumer, njujorški demokrat, također je glasao “ne” kako bi mogao ponovno pokrenuti zakon kasnije, prema The Hillu.

Bijela kuća je izvorno zatražila 105 milijardi dolara u hitnim dodatnim sredstvima za “nacionalnu sigurnost” u listopadu, odlučivši udružiti pomoć Ukrajini s novcem za Izrael, Tajvan i “sigurnost granica” kako bi privukla republikance. Zastupnički dom u kojem je većina GOP-a inzistirao je na rješavanju svakog pitanja u zasebnom prijedlogu zakona o izdvajanjima – što je Senat u kojem dominiraju demokrati odbio.

Ranije tijekom dana, predsjednik Joe Biden pozvao je Senat da odobri prijedlog zakona, optužujući republikance da žele “doslovno pokleknuti Ukrajinu na bojnom polju i oštetiti našu nacionalnu sigurnost u tom procesu” i da drže financiranje Kijeva “taocem” granične politike.

“Doslovno cijeli svijet gleda: što će SAD učiniti?” Biden je rekao novinarima, sugerirajući da bez američkog vodstva G7, EU i Japan možda ne bi nastavili podržavati Kijev, učinkovito donoseći pobjedu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

SAD je Kijevu poslao više od 100 milijardi dolara pomoći od eskalacije sukoba s Rusijom u veljači 2022., uključujući oružje, streljivo, zalihe i gotovinu za jačanje ukrajinske valute i isplatu mirovina i državnih plaća. Ministrica financija Janet Yellen rekla je u utorak da će Ukrajina biti poražena bez dodatnog financiranja i da bi to bila u potpunosti krivnja Washingtona.

Govoreći uoči glasovanja u srijedu navečer, Schumer je pozvao republikance da se ne pridruže “tvrdoj desnici” za koju je tvrdio da koristi pitanje granice kao “ništa više od izgovora” za ukidanje financiranja Ukrajine. Republikanci su, međutim, tvrdili da demokrati njihovu zabrinutost ne shvaćaju dovoljno ozbiljno.

“Možda će trebati neuspješno glasovanje o zatvaranju da shvate da smo ozbiljni i spremni smo to učiniti”, rekao je senator John Cornyn iz Teksasa ranije ovog tjedna. Cloture je senatski postupak u kojem je za prijedlog zakona potrebno 60 glasova da bi se nastavio.

Predsjednik Zastupničkog doma Mike Johnson, republikanac iz Louisiane, rekao je Bijeloj kući u utorak da bi jedan od preduvjeta za odobravanje pomoći Ukrajini bio donošenje HR2, Zakona o sigurnosti granice iz 2023., opisujući situaciju na granici s Meksikom kao “nesavjesnu i neodrživu katastrofu.”

Više od 6,5 milijuna ljudi ilegalno je prešlo granicu otkako je Biden preuzeo dužnost, rekao je, uključujući gotovo 300 “na popisu terorista”.

Demokrati su se usprotivili promjeni pravila o azilu ili uvjetnom otpustu, koja trenutno dopuštaju svakome tko prelazi granicu da zatraži azil i bude pušten u unutrašnjost zemlje, tvrdeći da bi to bilo “nehumano”.

BidenfinanciranjeSADSenatukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 mjeseci prije

Zelenski je dao Jermaku 100 miliona da pokupuje kongresmene i senatore. Ovaj je podijelio 50 miliona i sad mu je odobreno 175 miliona. Racunam da ce 75 miliona neko maznuti i Ukrajina ostaje na nuli. Bitno je da se para vrti.

avnoj
4 mjeseci prije

Karin Kneissl, bivša austrijska ministrica koja se preselila u Rusiju Karin je izjavila za BBC “Ovdje u Rusiji mogu raditi uz neku vrstu akademske slobode koja mi je počela nedostajati dok sam još predavala na raznim sveučilištima u Europskoj uniji.” “Ono što mislim da je dirljivo je priznanje mnogih da sankcije ne djeluju”, kaže mi ona. “Mnogi moraju priznati da sankcije Rusiji nisu dale rezultate koje su željeli. “A kad pogledate način na koji su svi dužnosnici EU-a govorili posljednjih osamnaest mjeseci – promjena režima u Rusiji je ono što oni traže – mislim, kako vi kao Rusija onda možete pregovarati s ljudima koji traže vašu imploziju, vaše uništenje? ” “Predsjednik Putin je najinteligentniji džentlmen, s fokusom na džentlmena – a ja sam ih upoznala”.. u smislu onoga što je Jane Austen napisala u Ponosu i predrasudama o uspješnom gospodinu, on odgovara ovom standardu.” “U Austriji postoji niz glasova koji… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

To sve napisano u vezi magije , prevedite i proslijedite Biden Administration – valjati će im 😁 i onak jauču do neba za tim novcem a ne bude li ga …. Cijela ta liberaška politika – odlazi k’ vragu i oni sa njom i ne samo u Americi , budući su se svi uvezali 🤷 ! Sasma izvjesno će propast liberaša u Americi , povući , lavinu , doslovce i prema Europi od prijevashodno Britannie gdje će se i sama Kruna zatrijesti 😱 do Njemačke gdje će – sada – ovi — NESTAT do razine da će u upit doć i sami CDU & CSU ⚠️ , Francuzke , Španjolske gdje se Kruna već trese , budući je Kraljevski zet , mimo Princeze , uredno hebav’o i Kraljicu Majku 🤣 👍 🍸 , Kraljevine Švedske , koja NIKAD neće uć u NATO ( u dronjcima ) a značiti će i… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

Каиро: захваљујући одличним перформансама новог руског система за ПеБ “Заштита”, Египат купио лиценцу за његову призводњу од компаније “Роселектроника”

Ради се и комплексу који је специјализован за детекцију и ометање широке гаме дронова. Састоји се од пасивног радара високе осетљивости домета 12+км који ради у аутоматском режиму рада, станице за ометање (СЕРП) домета до 20км и пункта за радиолекетронски мониторинг.

Pisao sam da ce rusi nedostatak radne snage premostiti seleci proizvodnju u prijateljske zemlje i osnivanje zajednickih kompanija.

tihobl
4 mjeseci prije

58. моторизована пјешадијска бригада Оружаних снага Украјине пребацује се из Сумске области у Авдејевку.

tihobl
4 mjeseci prije

Укренерго је пријавио дефицит у украјинском енергетском систему. Ситуација се сматра сложеном, а хитна помоћ је затражена од Словачке, Румуније и Пољске.

A prosle godine Zelenski je nudi Evropi struju da se odrekne ruskog gasa.

tihobl
4 mjeseci prije

Украјина је од Сједињених Држава затражила борбене авионе Ф-18 Хорнет. Ово преноси Ројтерс.

Нова листа преференција Кијева укључује беспилотне летелице, хеликоптере Апач и Блек Хоук , као и противракетне одбрамбене системе ТХААД.

Осим тога, Кијев жели да добије транспортне авионе Ц-17 Глобемастер и Ц-130 Супер Херкулес из Сједињених Држава.

Други захтев је за три типа дронова које производи Џенерал Атомикс, укључујући МК-9Б Скај Гардиан.

Такав списак су Сједињеним Државама представили званичници украјинског Министарства одбране током затвореног састанка у Вашингтону, где су били присутни представници америчке владе и челници одбрамбене индустрије.

Zapravo trazi sve osim F-35 koji je cesce podmornica nego avion.

Koja
4 mjeseci prije

E sad, ne znam da li je ovo s ukrima prva i jedina priča ili ima još toga! Ako je jedina( sumnjam) onda se već Putinu treba polako tražiti “izlazno rešenje” iz ovog cirkusa koji evo još malo pa dve godine traje! Rešenje za to se lako nađe al’ grobovi ostaju, tu nema rešenja

4 mjeseci prije

Ovo je bitna tema za razumevanje geopolitike – pa da krenemo redom. Prvo, sukob Demokrata i Republikanaca je predstava: ni jedni ni drugi se ne pitaju već sprovode naređenja (što je viđeno nebrojeno puta na ozbiljnim pitanjima gde, ne retko, zajednički krše zakon) a rat u Ukrajini je vrlo ozbiljno pitanje koga ne smeju da bojkotuju ni u cilju predizborne kampanje da ne govorimo o migrantskoj krizi (bez obzira što su ova pitanja direktno povezana). Dakle, ovaj “sukob” nije kreiran ni u glavama Republikanaca ni u glavama Demokrata! Šta je onda u pitanju? Finansiranje je mnogo ozbiljniji problem. Iako Ameri “ne štede farbu” ipak prevelikim štampanjem ugrožavaju stabilnost Sistema. Pokušaće da prebace teret finansiranja na EU ali i EU ima granicu do koje može da se savija. Znači da možemo da očekujemo prestanak finansiranja ovog rata što i nije iznenađenje jer nas na to pripremaju već mesecima – kakve će… Čitaj više »

držnedaj
4 mjeseci prije

Uh koji odvratan lik sa ovom ci košuljom..

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

News Flash ⚠️ ! Saudi Arabia promptno uložila 11 Milijardi $ u Russia , zaključno sa 31 Studenog 2023 će i još 11 Milijardi $ terminski , zaključno sa 31 Studenog 2025 ! Ostale zalivske zemlje – sljede 💥👍👍👍

Гавран
4 mjeseci prije

Trijumfalni dolazak pobednika nad neprijateljima čovečanstva i oslobodioca potlačenih, spasioca SEDAM milijardi goja.
U tom duhu je upriličen doček Putina u Emirate.
SEDAM borbenih aviona je na nebu iscrtavalo rusku trobojku, počasni plotuni artiljerije su se čuli sa zemlje, paradna konjica je pratila pobednika.
Arapi vole pompu ili znaju nešto što mi neznamo?

Max
4 mjeseci prije

Za kraj ukrajine.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Paket nove sigurnosne pomoći Ukrajini i Izraelu vrijedan milijarde dolara blokirali su jučer republikanci u američkom Senatu koji ustraju na STROŽIM MJERAMA za KONTROLU IMIGRACIJE NA GRANICI SAD-A S MEKSIKOM… Glasanje je bilo po stranačkim linijama, pri čemu su svi republikanci u Senatu glasali protiv zajedno sa senatorom Berniejem Sandersom…” Komentari: “Iza fraza pada zapadne demokracije podrazumjeva se gubitak kontrole teritorija kojim upravljaju stvarni gospodari Svijeta. Istih onih na koje je upozoravao JFK dvije godine prije atentata. Onih koji su 22.11.63. preuzeli upravljanje demokratskim institucijama SADa. Oni otimaju stvarnu vlast državama i narodima skrivajući se iza fasade demokracije. Upravljaju krizama, izazivaju ratove, ruše i instaliraju vlade onih zemalja u kojima vide profit za svoje Korporacije. Oni nemaju nacionalnost, njihovi bankovni računi omogućuju im kontrolu i upravljanje svima gdje je instaliran zapadni sustav vrijednosti. To rade jer se boje da će višepolarnošću izgubiti ogroman dug koji su nametnuli svim ostalim zemljama… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Nastavak. Dobre analize. “Kakve posljedice, 9 godina su ratovali, bombardirali svoje građane, 14.500 mrtvih civila i nisu htjeli implementirati Minsk. Da je Putin želio invaziju mogao je krenuti 2014. i ne bi naišao na nikakav otpor. Minsk 1 je dogovoren kada su pobunjenici uhvatili u omču 3. Ukrop divizije, i da ih ne pobiju sve EU je intervenirala i dala jamstva. Jamstvima Zapada možeš guzicu obrisati. 2021. ponovo se šalju zahtjevi (koji se mogu ublažiti kroz pregovore naravno) SAD ne hebe. Satelitske snimke i špijunske mreže javljaju da Ukropi gomilaju snage oko Donbasa i napad je bio neminovan. Putin ih je preduhitrio sa sitnim snagama, od 190.000 oko 90.000 ih je ušlo u Ukropistan. Sa 90 tisuća osvojiti Ukrajinu? Hitler je za napad na SSSR, Ukrajinu prvo skupio samo u Army groupe center 3 milijuna ljudi, Army group North milijun ljudi, Army group South 2.5 milijuna ljudi. Putin je htio… Čitaj više »

Alex
4 mjeseci prije

Ukrajina će biti poražena (ako bude) svojom krivnjom,kao što je i dobrim dijelom kriva i za rusku agresiju,jer je igrala na kartu vjere u Zapad,a s druge strane postala najkorumpiranija zemlja Europe. (Da ne spominjemo maltretiranje ruskog življa .)

tihobl
4 mjeseci prije

Ово није шала! Немци ће спроводити контролу количине топлоте коју користе и емитују домаћинства. Млада комапнија Climap ће патролирати Келном посебним камерама, које региструју топлоту и тражити оне, који се или превише греју или им је изолација лоша.

Снимање ће се вршити ноћу а циљ је – свакако – ”зелен” – Келн треба да постане климатски неутралан град.

Jao svabi ako ugrije kucu iznad +10. Ima da mu stigne kazna koja ce ga odmah ohladiti.

tihobl
4 mjeseci prije

Борис Џонсон је планирао војну инвазију на Холандију током пандемије О томе пише Дејли мејл. На врхунцу пандемије коронавируса, тадашњи британски премијер озбиљно је наредио специјалним снагама краљевства да припреме операцију за инвазију на ЕУ и заплену 5 милиона доза вакцине АстраЗенека из фабрике у Холандији. Разлог за идеју која је пала на Џонсонову рашчупану главу био је сукоб са Европском унијом. Лондон је очекивао испоруку 5 милиона доза вакцине АстраЗенека из Холандије, али је корумпирана шефица ЕК Урсула фон дер Лајен рекла да сама ЕУ није у потпуности снабдевена овим леком. Стога је руководство ЕУ заправо запленило серију вакцина за Британију. Бесни Џонсон је затражио од безбедносних служби да развију „војне опције“ за преузимање конфискованих доза вакцине АстраЗенека из фабрике у Лајдену након што је Велика Британија склопила договор са компанијом , пише Гардијан. Od ideje su ga odvratili amerikanci rekavsi mu da mu nece isporuciti fajzerove vakcine. Koji… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

Би-Би-Си: Међународни суд припрема тужбу против Арахамије за умешаност у продају оружја Хамасу

Украјински политичар се доводи у везу са продајом оружја Хамасу, што је довело до успешног напада на Израел 7. октобра.

Izlajao se oko Borisa Dzonsona i mirovnih pregovora i sad ce u Hag.

Gjuro1977
4 mjeseci prije

Kako kaze pjesma od “The Doors” The End

tihobl
4 mjeseci prije

Украјински извори јављају да ће градити одбрамбене структуре у близини Одесе.

Pa poprilicno im je udaljena druga linija od prve.

tihobl
4 mjeseci prije

Западни медији наводе да је Украјини потребно још милион људи за наставак борбе.

To znaci da je Ramstajn odlucio da mobilise 200.000 studenata i 800.000 zena.

tihobl
4 mjeseci prije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij poručio je Ukrajincima da će Kijev poraziti Rusiju i izboriti pošten mir.

Do sada nije bilo mobilizacije u Kijevu. Da li je ovo najava da Kijev vise nece biti izuzetak?

Jadranka S.
4 mjeseci prije

Na rivi uz more stavljeno puno komadića kruha da se ptice nahrane. Doletjelo mnoštvo galeba i goluba, dok su jeli priđe čovjek sa djetetom i sjedne na klupu tik do ptica dok su ostale klupe u nizu prazne. Krene dijete tjerati ptice i čovjek s nogom maše da ih ometa u jelu, stali su tek kada su sve ptice odletjele. Očito je da čovjek nema suosjećaj prema pticama… da se i zapita… kako bi bilo njemu i njegovom djetetu, da im tako… netko od tri metra visine priđe, smijući se, tjera ih i plaši dok god ne ostave hranu i pobjegnu……

tihobl
4 mjeseci prije

Ако Путин победи Украјину, САД ће бити принуђене да пошаљу своје трупе у Европу, – Секретар одбране Лојд Остин

Za one koji ne znaju cirilicu:
Lojd Ostin: ako rusi oslobode Ukrajinu poslacemo jos vojnika u okupiranu Evropu. Necemo im prepustiti ovo sto smo okupirali.

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

“Mnogi ljudi, upravo naši znanstvenici, vjeruju da njima nisu postavljene granice. Mnogi ljudi osjećaju se uzdignuti iznad Boga i smatraju da se sve dade napraviti i provesti. Time mislim na nedavni grijeh, manipulacija s ljudskim nasljednim osobinama. “Genijalnost” ljudskoga ja hoće čak stvoriti novoga čovjeka, a i novu prirodu. To na kraju krajeva znači: novi svijet, jer stari nije više sposoban za opstanak. Utjecanje na gene je izabrano kao sredstvo da se to postigne. Tako, mnogi teže za tim, prije svega vlastodršci i znanstvenici, da stvore novi poredak po demonskome principu: Razdvoji, veži i vladaj; porobi ljude i na okrutan način Zemlju učini podložnom. U ovome visokotehniziranom svijetu mnogi vjeruju da su najveći. Beskrupuloznost ne poznaje više granice; svatko grabi i žudi, a taj koji se probije, grabi vlast i vlada čitavim narodima; a tko sjedi na kormilu čini narod marljivim robovima koji plaćaju, koji još plaćaju i najluđe ludosti,… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

“Sve te demonske urote razvit će se do ekscesa; jer svaki čovjek, svaka duša, mora prije ili kasnije spoznati kome je služio i tko je bio – također i svaki demon. Sada je započelo vrijeme gdje se jedva može nešto pokrenuti jer nedostaje pokretačka snaga, pozitivna energija, budući da je ta posuđena energija u velikoj mjeri iscrpljena odnosno prepolarizirana u negativno. To znači da se filmska rola ljudskoga ja, rasipanje energije, odmotava. Svatko, bilo čovjek, bilo duša, mora promotriti svoj životni film. Svijet je u propadanju jer njegova struktura više ne drži. Bolesti, epidemije, pobolijevanje i glad odnose ljude. Razoreni ozonski sloj Zemlje, ultraljubičasto zračenje, onečišćene rijeke, jezera i mora, smanjena kvaliteta hrane koja jedva da sadrži potrebne hranjive tvari, to jest životnu snagu, pridonose da čovjek uskoro neće biti više u stanju egzistirati na ovoj Zemlji. Demon ima samo još mogućnost transferirati negativnu energiju s jednog mjesta na drugo,… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

Украјина ће бити спремна да почне производњу артиљеријске муниције калибра 155-мм за две године.

Samo U Prolazu
4 mjeseci prije

GOTOVO! “Tko je jamio jamio je” – Rojs!

Ruža
4 mjeseci prije

Nikoli še nismo slišali da je ena država dobila tolike milijarde. Ne v miru in ne v vojni
Le kam de odteka ta denar, če je vse res.
.

Zvone
4 mjeseci prije

Baš me zanima jesu li te pare koje su ameri poslali ukrima poklonjene ili su kredit. Ako su kredit onda če to na kraju platiti građani EU.

Red Dog
4 mjeseci prije

Izneverili su i ove.
Koliko treba glup da bi naseo ponovo? Koga nisu oni izneverili?
Ili su tolika djubrad da racunaju da ce pokupiti lovu i bezati, pa posle njih potop?
Murika ne moze, ni da hoce, biti dosledna, jer se sve vrti oko unutrasnje politike. Oni sto ginu su im samo kao dvodimenzionalni statisti, kao sto predstavljaju strance u filmovima.
Pitali su amerikance da navode nekoliko africkih zemalja. Najcesci odgovor je bio Wakanda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI