Američki senator „neće isključiti“ nuklearni napad na Rusiju

Roger Wicker
34 komentara

Republikanski senator iz Misisipija Roger Wicker dao je uznemiravajući intervju za Fox News u kojem je iznio mogućnost kopnenog raspoređivanja i nuklearnog udara na Rusiju ako se SAD upuste u sukob oko Ukrajine.

„Ne bih isključio vojnu akciju. Mislim da počinjemo da pravimo grešku kada sklonimo te opcije sa stola, pa se nadam da će predsjednik zadržati tu opciju na stolu“, rekao je Wicker o potencijalnom sukobu sa Rusijom Neil Cavutou iz Fox News u utorak.

Upitan šta bi vojna akcija protiv Rusije obuhvatala, Wicker je rekao da bi to moglo značiti „da rasporedimo naše brodove u Crnom moru i da uništavamo ruske vojne kapacitete“.

„Ne bih isključio američke trupe na terenu“, izjavio je senator, dodajući da SAD takođe ne bi trebalo da „isključe nuklearnu akciju prve upotrebe“ protiv Rusije.

„Ne mislimo da će se to desiti, ali postoje određene stvari u pregovorima koje, ako želite biti čvrsti, ne sklanjate sa stola, tako da mislim da predsjednik treba da kaže da je sve na stolu.“

Wickerovi komentari su naišli na široku osudu, a kritičari su ih nazvali „ludim“ i „krvožednim“.

John Wolfsthal – koji je bio specijalni savjetnik Joea Bidena za nuklearnu bezbjednost i viši direktor za kontrolu naoružanja i neproliferaciju u Savjetu za nacionalnu bezbjednost SAD – nazvao je Wickerove riječi „opasnim i neodgovornim“.

Međutim, republikanski kongresmen iz Ilinoisa Adam Kinzinger podržao je Wickerov poziv da sve karte budu na stolu.

„Rusija napreduje sve dok ne udari u zid od cigle. Možemo biti zid od cigle, ili se možemo povući iz Sudeta i nadati se da on nema namjeru da obnovi cijeli Sovjetski Savez. Istorija se ponavlja, ali mi uvijek poričemo da se to dešava“, izjavio je Kinzinger.

Uoči video-link razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina sa američkim predsjednikom Joeom Bidenom u utorak, Bidenova administracija je više puta optuživala Moskvu da navodno planira invaziju na Ukrajinu, što je Kremlj odbacio kao „lažne vijesti“.

„Još uvijek ne vjerujemo da je predsjednik Putin donio odluku“ o „daljoj invaziji“ na Ukrajinu, rekao je savjetnik za nacionalnu bezbjednost Jake Sullivan novinarima poslije razgovora, ali je naglasio da je „predsjednik Biden danas veoma jasno izložio posljedice ako bi odlučio da djeluje.”

Nuklearni napadRoger WickerrusijaSADSenatorukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
2 godine prije

Suluda budala, …… jednako ce mu stradati od ruskog protuudara vlastiti gradani …..

Pero
2 godine prije

Stvarno nevjerojatno koliko ima degenerika u toj politici.On bi nuklearno napao zemlju koja ima mislim preko 2000 nuklearnih bojevih glava,pa u stanju su od SAD napravit hrpu pepela.Mogao je u svojoj degeneričnosti spomenut neku drugu zemlju koja nema nuklearnog oružja pa se onda iživljavaju,kao u 2.svjetskom ratu na Japanu.

BanOvan
2 godine prije

Eeee, da mi je biti Lavrov samo jedan sat a kako bi im se izgovorio bez i jednog vularnogizraza, chesali bi se i tamo gdje ih nikada zascrbjelo nije, sve dok ih ima.
Ali Rusi izabrali da sa manijacima i ubicama pricaju pognute glave…

mRNA
2 godine prije

aMERIKA JE RUGLO OD NACIJE, PROSJECAN AMERIKANAC NE ZNA NI KOJEG JE SPOLA.

JASamJa
2 godine prije

Zna on da bi to bio kraj za svih, ovo je samo dodatni pritisak na Putina. Nije Mr. Wicker budala i zna da ti brodovi u Crnom moru nebi plutali dulje od 10-15 minuta nakon prvog udara. Pozdrav ekipi u Buzinu !

Antinwo HR
2 godine prije

Odvratni američki kauboji.SMRT USA

Ledeno Dopa
2 godine prije

Svi su oni isti, oti koji bi bacili atomske bombe i oni na koje bi pale atomske bombe. Ako bi doslo do nuklearnog rata to bi bio najveci IGROKAZ u zadnjih 100 000 godina, svi oni radu za kabalu, za istog gazdu koji se nalazi u zna se gdje.
To su oni koji su izmislili plandemiju i ljude salju u konc logore ako ne zele primiti njihov otrov. Jos koja godina pa u mirovinu onda cu ja pokazati kabali kako se upravlja s svijetom.

Scorpiorex
2 godine prije

Ja pisem mjesecima,strasni rat pocetkom 2022,, spremajte se ako ništa psiholoski

Kažun
2 godine prije

Reko neki tip na ZH “Nemoj Vlado na američki narod,samo na DC jednu”

Karma
2 godine prije

KABALA 666 FREAK SHOW… RAVNO DO DNA I KURBINI SINOVI SVE KAZANO U PJESMAMA. AZRA LEGENDE.
PAZITE ZA KAMION C KAT MORAS ICI KOD PSIHA. A ZA U KONGRES KABALIN MOZES BIT TOTALNI MANIJAK OK. HAHA
PUTINE ROKAJ I RAZJ. EBI OVU RETARD PLANETU.

mislim
2 godine prije

spašavanje života bacanjem nuklerane bombe mi izgleda isto ko spašavanje života prisilnim cijepljenjem!

preseren3
2 godine prije

Vidi hrpu go**a!
A izgleda tako pametno, seda kosa, trebao bi skupiti neko životno iskustvo….
A u glavi, sve trulo…
Takvi ljudi su produkt Hollwooda..

Max
2 godine prije

A Ruski protudar? Ova kreatura pokazuje da je profiterski sumanuti foteljaški ratnohuškački jastreb kalibra Johna Boltona.

Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Znaju da je kepec kukavica,zato su i ubili Givija koji je trebo biti glavni,ali svejedno berlin mora opet pasti.ps. rakete trebaju padati samo po parlamentima i politicarima,tako da civili jedu kokice i navijaju.

Ivan
2 godine prije

Totalne budale. Prije svega, Putin nema nikakvu namjeru napasti Ukrajinu. Njegova je strategija vratiti dobre odnose s Ukrajinom i pojačati suradnju kao što je s Bjelorusijom. To s ovim ukrajinskim režimom neće biti moguće, ali stvari se mogu promijeniti.
Drugo, Putin je jasno dao do znanja da će na bilo kakav nuklearni udar na Rusiju, automatski uzvratiti po strateškim ciljevima na američkom tlu, bez obzira odakle dođe prvi udar.

Arkaj
2 godine prije

Nisu ovakvi tipovi budale kako neki komentatori misle. Oni samo papagajski govore ono što misle da će im donijet više uplata u izborni fond, više glasova na reizboru. Žalosno je što postoji dio američkih građana koji ovo podržavaju a to pokazuje koliko su udaljeni od realnosti i da glasaju za one koji im ništa dobro ne mogu donijeti. Ti amerikanci su tek malo manji idioti od nas hrvata koji uvijek iznova dajemo vlast HDZ-u…..

Mat
2 godine prije

Za gradjane Misisipija bi bilo korisnije da se upozna sa stanjem …….puteva.

tadija
2 godine prije

Ovog puta Njemci neće ići na Rusiju.

tadija
2 godine prije

Ovi američki globalisti pljačkaju američki narod i koriste ga kao topovsko meso za globalističke interese.

ledeno doba
2 godine prije

ovaj Roger Wicker, je još jedan goyimsko-cionistički moron, takozvani “nezhidovski cionist”..kakav je bio i onaj patuljasti zločinac John McCain
kabalo-cionistički jastrebovi isturaju ovakve da lupaju prijetnje

i inače moron liči na G.W. Busha

Roccos
2 godine prije

Idu namjerno s ovakvih luđačkim izjavama ne bi li Rusija konačno izgubila živce.Jednostavno je,USA je došla do dna, a to se ne može i ne želi priznati.Njihova logika je kad već tonemo nek potonu svi za nama.Opasna su ovo vremena,opasnija nego ikad.

Novak
2 godine prije

US-ranci su warmongers

Dupla Kamilica
2 godine prije

Ništa od toga, Biden se ne more sjetiti šifre.

Mujo&Haso
2 godine prije

On je neka drkadžija, koja ništa u ničemu ne zna. Globalistička marioneta.

lear ZI
2 godine prije

Izbacio je lozinku za napad na Iran.

Davidschwartz
2 godine prije

E dabogda tebe ispalili u more s tom raketom.

Perun
2 godine prije

Republikanski kenjator iz Misisipija Roger Wicker…..Psihopat….

benty20
2 godine prije

Svaka budala koja se usudi ovako razmišljati zaslužuje da ga se svakodnevno izlaže gama zrakama dok ne počne povraća vlastite organe!

fong
2 godine prije

da je americki narod mirorubljiv, medija, imteligencija bi trazili da dade ostavku

tedi
2 godine prije

degeni su americki narod sto ga odmah nisu lincovali ili bacili bombu na njegov dvorac,pa neka bude za nauk,tko hce rat bio mu rat u kuci.To treba svima napraviti ma o kom se narodu radilo,ciji izabranici od naroda zazivaju rat.

Ivica
2 godine prije

Bože moj molim te , oduzmi sotoni moć .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI