Američki tenkovi Abrams nisu napravili nikakvu razliku

Tenk Abrams
33 komentara

Glavni borbeni tenkovi M1A1 Abrams koje su SAD isporučile Ukrajini jedva da su napravile razliku na bojnom polju, rekao je predsjednik Vladimir Zelenski u raspravi s novinarima iz nekoliko afričkih zemalja koju je u srijedu objavio njegov ured.

Zelenski je objasnio da je serija od 31 vozila, koja su u potpunosti isporučena do sredine oktobra, premala. Pohvalivši kvalitet američkog oružja, rekao je: „Za sada teško mogu reći da ono igra posebno važnu ulogu na bojnom polju. Premalo ih je.”

“U dobru i u zlu, imamo mnogo različitih vrsta tenkova”, rekao je ukrajinski predsednik, opisujući varijantu koju su obezbedile SAD kao samo jedan deo flote.

Ove primjedbe su u skladu s onim što je pukovnik Martin O’Donnell, glasnogovornik američke vojske za Evropu i Afriku, rekao medijima dok je potvrdio završetak predaje jedinica od strane Washingtona Kijevu. Rekao je: “Abrams tenk je pakleno oklopno vozilo, ali nije srebrni metak.”

U januaru su SAD pristale da Ukrajini isporuče dovoljno tenkova Abrams za naoružavanje jednog bataljona kao dio svoje vojne pomoći protiv Rusije. Isporuka je počela u septembru, a završena je mjesec dana kasnije. Prethodno se Pentagon protivio slanju tenkova, rekavši da je Abrams previše težak i skup za rad da bi bio od velike koristi Kijevu.

Opseg oružja koje su Kijevu poslali zapadni donatori ukrajinske trupe opisali su kao „zoološki vrt“ . Prema izvještajima zapadnih medija, ova varijabilnost uzrokuje probleme s kompatibilnošću municije, povećava izazov popravke oštećenog hardvera i čini obuku vojnika o tome kako upravljati platformama oružja glomaznijom.

Ukrajinska vojska je u svoj arsenal uključila raznoliku paletu oklopnih vozila, uključujući francuska borbena vozila AMX-10RC, njemačke tenkove Leopard, britanske tenkove Challenger 2 i američke tenkove Abrams. Očekivalo se da će ove zalihe povećati sposobnosti Kijeva za probijanje ruskih odbrambenih linija tokom ljeta. Međutim, očekivana kontraofanziva nije donijela željeni uspjeh.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov reagovao je na vest o dolasku tenka Abrams u Ukrajinu u to vreme rekavši: „I ovi će goreti“.

AbramsSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

On traži još.

Hik!
5 mjeseci prije

Šalju “zalihe” oružja ali ne s namjerom da bilo što korisno naprave. Znaju koji su ciljevi rusije i da ne predstavlja problem za evropu kao i za ukrainu. Što su rusi rekli o cilju akcije toga se i drže a evropa se rješava oružja uz vrlo visoku cijenu koju će ostatak ukraine otplačivati sljedečih pedesetak godina. Usranci i egolezi potpiruju i zaključuju fenomenalne ugovore za novo oružje. A ukri? Ukri ginu.

Bato
5 mjeseci prije

di je hiber , jel na aparatima ?

Kopf
5 mjeseci prije

Ruska vojna tehnika je izlozena na Air Show u Dubaju. Dobra vilest.

Ico
5 mjeseci prije

Jugoslavija je sa svojih 22 milijuna stanovnika prije 40 godina proizvodila ( i izvozila u Kuweit ) tenkove M 84. A kako to da Ukrajina sa svojih 45 – 50 milijuna stanovnika nema proizvodnju vlastitog tenka ?!?
Pa nema zato, jer Ukrajina nema domoljubnu i političko – ekonomsku elitu koja bi vodila i služila svome narodu.
Ukrajinu od ” osamostaljenja ” vodi elita, koja je u biti lopovsko korumpira banda, a sada na čelu s umno potkapacitiranim ( retardiranim ) Qrcosvircem, koji ” glumi ” bolesnog majmuna.

tihobl
5 mjeseci prije

Sto laze?
Od kako su abramsi rsporedjeni oko Lavova rusi se ne usudjuju da napadnu Lavov. Rusi dvoje tenkove drze stotinama kilometara dalje, ne usdjuju se da pridju americkim tenkovima na nisan. E sad kad bi ameri raspoedili jos jednu cetu oko Zitomira …

tihobl
5 mjeseci prije

 Бајденова администрација је одбила да дозволи Јермаку да Залужног замени Сирским

 О томе пише Резидент тг канал позивајући се на извор у администрацији Председника. Како се наводи, саветник председника САД за националну безбедност Џејк Саливен је „на иритиран начин“ рекао шефу администрације украјинског председника Андреју Ермаку да је замена главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Залужног са главнокомандујућим копненим снагама Сирског непожељна .

Истовремено, украински портали спроводе пи ар кампању са похвалама Сирском, којег називају готово „најбољим генералом у Европи“.

tihobl
5 mjeseci prije

Белоруска армија добила је серију најновијег МЛРС Полонез-М калибра 300 мм.

 Лансер је направљен на шасији МЗКТ-7930 и има 8 вођица за ракете. Користе се вођене ракете са дометом гађања до 300 км.

Himars je obicna kanta za Polonez.

tihobl
5 mjeseci prije

Аустријски председник Александер Ван дер Белен изразио је дивљење председници Маји Санду што је Молдавија успела да „превазиђе енергетску уцену Руске Федерације куповином природног гаса на слободним тржиштима“.

А ми се дивимо самим Аустријанцима, њиховим двоструким стандардима и лицемерју.

Према Њујорк Тајмсу, у пролеће 2023. године, испоруке руског гаса Аустрији износиле су 74%. Шеф аустријског концерна за нафту и гас ОМВ Алфред Штерн раније је рекао да ће његова компанија наставити да купује руски гас све док га Русија продаје. Од фебруара прошле године Аустрија је платила више од 7 милијарди евра за руски гас.

tihobl
5 mjeseci prije

Кијевски медицински радници сада ће почети да зарађује милионе гривна на позитивним тестовима на трудноћу. Можете постати лажна мајка за само 20.000 гривни (500 евра), да не будете закопане у рову.

tihobl
5 mjeseci prije

Бивши амерички државни секретар Мајк Помпео ушао је у одбор директора кључног украјинског телеком оператера Кијевстар.

Zorule
5 mjeseci prije

jel se ijedan abrams uopće pojavio bar blizu bojne crte?

tihobl
5 mjeseci prije

Због несташице савремене артиљерије, Украјина користи све хаубице, укључујући и М114 из Другог светског рата, које су му испоручене из САД..

Gregor Samsa
5 mjeseci prije

Nisam ni znao da su toliko isčekivani Abramsi isporučen komedijašu. Čudim se jedino kako to da sada. kad Ukri imaju takvo galaktičko superoružje još ima Rusa koji ne samo da su još uvijek živi nego čak nisu ni pobjegli glavom bez obzira i dalje pružaju otpor. Pa zar oni nisu čuli da se pred njima nalazi nepobjedivo američki superoružje?

Darko
5 mjeseci prije

Jebo mater svoju, što te već nisu zatukli kao psa? Koliko si mladih ukrajinskih života i obitelji uništio? Pa zar u Ukrajini nema nikoga tko će toj ništariji Zelenskom skinuti glavu i riješiti problem Ukrajine?

eks
5 mjeseci prije

Ruski jurišni odredi ušli su u Avdejevku sa dve strane – sa juga i severa . Put Avdejevka – Orlovka je pod kontrolom ruske artiljerije . Preseca se “arterija” snabdevanja NATO snaga Ukrajine uza Avdejevku .

eks
5 mjeseci prije

NATO – UKRAJINA gradili su utvrdjenje Avdejevka 9 godina. Svi važniji položaji napravljeni su od jakog armiranog betona . U zemlju je zakopana mreža utvrdjenja koja su povezana prolazima , a u podzemnim tunelima može se živeti i pod jakim granatiranjem . Ceo perimetar obložen je CCTV kamerama i senzorima pokreta . Na celom frontu nema više jače utvrdjenog mesta .

nessy
5 mjeseci prije

Bilo koja zemlja bi imala velikih problema pri servisiranju i odrzavanju tako raznolikog oklopa. I rezervni dijelovi su specificni za svaki model. O kvalificiranom osoblju, operaterima i mehanicarima ne treba ni govoriti. dakle, puno svega, korist mala. Moderna tehnika trazi razradjenu logistiku, a oni to ne mogu niti sanjati. Pogotovo abrams, koji je cudo tehnike, ali bez temeljito obucene posade je samo pokretna hrpa zeljeza. Kao da date domacici, sa vozackom dozvolom, formulu 1, i na stazi ocekujete rezultat. Ali, nije vazno, glavno da se pare vrte, rekli bi Mujo i Haso.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

S tolikom različitom opremom – logistička noćna mora se nastavlja.

Jao kad padnu kiše…
A snijeg. Ovaj ne može ni malu uzbrdicu…

Možda ih srede do onda. Kao uslugu Amerima.

Bato
5 mjeseci prije

meanwhile in Banderistan Ukraine stanje je toliko gadno da ŽENE salju u rovove .. gledaj koliko mrtvih 18+ video h + ttps://t.me/militarysummary/6142

Hogar
5 mjeseci prije

Nuke na amere i kraj zla na planeti

Hogar
5 mjeseci prije

Ispravka na cioniste 666 u americi nuke i game over

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI