Američki zakonodavci žele da na fakultetima rasporede ‘monitore antisemitizma’

Propalestinski prosvjedi na Columbia kampusu
31 komentar

Dva američka kongresmena predstavila su nacrt zakona kojim bi se imenovali nezavisni “posmatrači antisemitizma” u univerzitetskim kampusima širom zemlje koje se finansiraju iz federalnih jedinica. Nacrt zakona dolazi usred policijskog gušenja antiizraelskih protesta na desetinama američkih univerziteta.

Zakonom COLUMBIA, koji su u petak predstavili njujorški predstavnici Ritchie Torres, demokrata i Mike Lawler, republikanac, zakon COLUMBIA bi zadužio Ministarstvo obrazovanja da pošalje “treće strane za praćenje antisemitizma” na bilo koji koledž ili univerzitet koji prima federalni novac.

Inspektor bi objavljivao tromjesečni izvještaj o “napretku koji je fakultet ili univerzitet postigao u borbi protiv antisemitizma”. Školama koje ne uspiju u dovoljnoj mjeri suzbiti navodnu mržnju prema Jevrejima tada bi se oduzelo finansiranje.

“Porast antisemitizma na našim fakultetskim kampusima je glavna briga i moramo djelovati kako bismo osigurali sigurnost studenata”, rekao je Lawler u izjavi. “Jevrejski studenti rekli su mojoj kancelariji da se osjećaju potpuno napušteno od strane administratora svojih univerziteta i da vide Kongres kao jedini put za odgovornost i sigurnost”, dodao je Tores.

Naslov zakona – akronim za Zakon o nadzoru koledža i zakonskim ažuriranjima koji obavezuju istrage i odgovornost pristrasnosti – odnosi se na Univerzitet Kolumbija, gdje se propalestinski skupovi i protesti održavaju skoro dvije sedmice. Slični skupovi su izbili na oko 40 univerziteta i koledža u SAD-u i Kanadi, uključujući Harvard, Yale i UC Berkeley.

Demonstranti traže da se njihovi univerziteti “oslobode” kompanija kao što su Amazon, Google, Microsoft i Lockheed Martin koje imaju ugovore s izraelskom vladom. Oni također žele da SAD prestanu davati novac Izraelu, pozivajući se na “genocid” Palestinaca u Gazi.

Jevrejske organizacije tvrde da su neki od demonstranata otvoreno hvalili Hamas i da su protesti izazvali klimu straha među jevrejskim studentima. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu se oglasio u srijedu, tvrdeći da su “antisemitske rulje preuzele vodeće univerzitete” u scenama “koji podsjećaju na ono što se dogodilo na njemačkim univerzitetima 1930-ih”.

Policija je u srijedu uhapsila stotine demonstranata u napadu na 21 univerzitetu širom zemlje. U raciji na Univerzitetu Teksasa u Austinu, guverner Greg Abbott naredio je raspoređivanje teško naoružanih policajaca iz Teksaškog odjela za javnu sigurnost (DPS), koji su uhapsili više od 30 ljudi. Abbott – republikanac i zagovornik slobode govora – izjavio je na društvenim mrežama da “ovi demonstranti pripadaju zatvoru”.  U četvrtak i petak uhapšene su stotine drugih.

Dok su mejnstrim demokrate i republikanci udružili snage u osudi protesta i obećavajući stroge kazne za one koji su uključeni, članovi progresivnog krila Demokratske stranke posetili su kampuse kako bi ohrabrili demonstrante. “Nasuprot desničarskim napadima, ovi studenti radosno protestiraju za mir i okončanje genocida u Gazi”, rekao je predstavnik Minnesote Ilhan Omar nakon sastanka s demonstrantima u Kolumbiji u četvrtak. “Zadivljen sam njihovom hrabrošću i hrabrošću.”

AntisemitizamSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
14 dana prije

Siroti se židovski studenti osjećaju napušteno, dok se djeca u Gazi osjećaju ubijeno.

tatamata
14 dana prije

i ovi su kritizirali sadama ili chauseskua .. koja gofna

tihobl
14 dana prije

Eko snimka kako komunalci peru krv nakon sto je americka policija razbila propalestinske demonstracije.

tihobl
14 dana prije

U SAD je ludnica. Eno snimka kako se ukrop svadja sa uzbeckim curama koje podrzavaju palestince. Naravno svadjaju se na ruskom.

trolling queen
14 dana prije

Tako je —- tome i jesu služili ovi navodni “propalestinski” prosvjedi američkih studenata kojima vlada (koju plaća privatni FED i Rotšildi&Co) kada su dobri u prosvjedima oprosti studentske dugove…..Tako je – prosvjedi američkih studenata, plaćeni od globo-schlomo bankstera, su ostvarili glavni cilj —- ponovo dizanje buuu-riječi “antisemitizam” na pijadestal!! Fenomenalan uspjeh, studentarijo…idemo sada dalje, eno Antifa zove zapaliti i porušiti one gradove koje još nisu stigli uništiti…..Užas!!

Zagorec s penezih
14 dana prije

Sam nek postave. Tak i treba.

Primat
14 dana prije

psy-op, u visokoj turaži!
mnogima nevidljivi level upravljanja dogadjajima, ..operacionalizira plan općeg kontroliranog pokolja.
sta pise na rukama bahometa.. “coagule-solve”… malo stisne, malo odpusti.. da bi stvari tekle u željenom smjeru…

Nenad
14 dana prije

Najgori antisemiti glume semite za oskara ali to mogu samo zbog “slobode medija” 🤣👿🤣 Semiti su Palestinci a glumci lažni židovi hazari Turkijsko sotonističko pleme !!! Nije ni čudo da dobro glume jer glume od postanka. Lažni židovi hazari turkijsko pleme tamani semite Palestince i kad to neko govori-kaže oni ga nazivaju ni manje ni više nego antisemitom?!? KOJI PARALELNI SVEMIR, KOJE VRIJEĐANJE ZDRAVOG RAZUMA I ČISTE LOGIKE?!?

Max
14 dana prije

Bijeda.

abc
13 dana prije

Palestinci su, genetski gledano, veči semiti od Izraelaca.
Samo toliko…

Darko
13 dana prije

Jebali ih sve skupa židovska bagra. Studenti su u pravu, Ameriku treba očistiti od židovskog smeća..

davor
13 dana prije

Amerika je odavno pala i sloboda čovječanstva je ugrožena. Jao onima koji padnu pod židovsku čizmu.

Tito
13 dana prije

To je demokracija koju financiraju So(e)roš i židovi

Josip
13 dana prije

Bas me zanima kada ce se i u Americi pojaviti jedan Hitler koji ce ju ocistiti od zidovskog smeca? Koliko ce jos Amerikanci trpjeti taj bolesni izrod ljudskog roda?

Josip
13 dana prije

Da se razumijemo, da su zidovi ono za sto se izdaju stali bi na kraj pokolju koji radi izrael, ali ne, svi oni sute ko picke i jednako misle, a to je dokaz da su generalno izrod ljudskog roda i smece koje zasluzuje samo jedno..

Zagorec s penezih
12 dana prije

Ni to loša ideja.

Kalle balle
11 dana prije

PALESTINAC JE SEMIT. CIONIST IZRAELAC MFZI I UBIJE CIVILNOG PALESTINCA ONDA JE ON NAJVECI ANTISEMIT. TAJ IZRAZ ANTI SEMIT GUBI SMISAO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI