Američko oružje samo produžava ‘agoniju kijevskog režima’

Anatolij Antonov
18 komentara

Washington nije zainteresovan za postizanje mira u Evropi i samo produžava patnju režima Vladimira Zelenskog, rekao je novinarima ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov, komentarišući najnoviji paket američkog oružja za Ukrajinu.

Američko ministarstvo odbrane objavilo je u petak paket pomoći Kijevu od 275 miliona dolara za rješavanje njegovih “hitnih potreba na bojnom polju”, dok ukrajinske oružane snage gube tlo u Donbasu i Harkovskoj oblasti.

“Emblematično je,” rekao je Antonov, “da SAD najavljuju ovu nabavku smrtonosnih proizvoda iz lokalne odbrambene industrije istog dana kada je rusko rukovodstvo jasno i nedvosmisleno potvrdilo svoju spremnost za pregovore.”

“Washington ne želi mir u Evropi. Čini sve da produži sukob i poveća žrtve na ruskoj i ukrajinskoj strani, uključujući i među civilima.” U međuvremenu, Washington je nagovijestio da bi mogao dati zeleno svjetlo za “projektilne udare duboko u rusku teritoriju”, dodao je. Pozvao je Washington da prizna situaciju “na terenu” i “prestane pokušavati produžiti agoniju svog kućnog režima”. Ruski predsjednik Vladimir Putin ponovio je da je Moskva spremna da se vrati za pregovarački sto, pod uslovom da se razgovori zasnivaju na trenutnoj realnosti na terenu.

„Ali s kim pregovarati? To je neobično pitanje, slažem se”, rekao je on novinarima u petak, ističući da je “legitimitet aktuelnog šefa [ukrajinske] države istekao”.

Na pravnom sistemu Ukrajine, njenom parlamentu, ustavnom sudu i drugim tijelima je da odrede kako dalje, rekao je Putin.

Mandat predsjednika Zelenskog istekao je u ponedjeljak, a izbori nisu zakazani zbog vanrednog stanja, koje je uvedeno ubrzo nakon eskalacije rusko-ukrajinskog sukoba u februaru 2022.

Anatolij Antonovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
21 dana prije

Neka salju, neka se IV rajh razoruzava.

Motorola
21 dana prije

Ruski ministar financija Anton Siluanov rekao je da je Rusija spremna iskoristiti prihode od zamrznute imovine EU i SAD-a

Max
21 dana prije

SAD nije briga za to.

Buničar
21 dana prije

U ratovima prisutna je jedino agonija ukljucenih vojnika. Stozeri i vladari bas i ne “agoniraju” jer niti oni niti clanovi njihovih obitelji gotovo nikada ne ucestvuju aktivno u ratu. Oni se najcesce bave zgrtanjem novca na patnjama vlastitih naroda

tihobl
21 dana prije

Украјински шок – милијарду гривни из украјинског буџета потрошено је на проучавање пингвина од почетка 2022. године.

Новац за проучавање пингвина по годинама:
• 2022. – 1,5 милиона долара.
• 2023. – 11,7 милиона долара.
• 2024. – 11,6 милиона долара.

Велики део од 11 милиона долара прошле године отишао је за куповину елитног алкохола са морским плодовима: ољуштене шкампе, филети лососа, лигње, хладно димљена риба, сокови, многе врсте чоколаде и елитна вина.

tihobl
21 dana prije

Шеф естонске обавештајне службе открива: Руска војска би ускоро могла да отвори нови фронт код Харкова!

tihobl
21 dana prije

Писали смо да Оружаним снагама Русије сада није исплативо да договарају заузимање Харкова, јер је време на њиховој страни.
Лакше је Харков учинити неподношљивим за живот. Учинивши град економским баластом Украјине. Додајте још 500-700 хиљада расељених, који ће постати економски терет за буџет Украјине. Ово се заснива на минималним прорачунима од око 50 милиона долара додатних трошкова месечно. Не рачунајући чињеницу да ће град престати да ствара профит и производњу, + нула пореза.
Додајте и случај проблема у енергетском сектору који се решавају куповином струје у Европи – то је такође додатни трошак од 700-1 милијарду долара годишње.
Куповина све веће цене горива.

Отуда једноставан закључак: Украјина ће економски умрети у року од годину дана ако се рат настави, али ће се кредити смањити.
legitimni.ua

tihobl
21 dana prije

Наш извор наводи да су губици украјинских оружаних снага у првим данима харковске офанзиве Руса износили више од 300 војника дневно.
Сада је ова цифра пала на 200 војника дневно.
Ово је укупан број мртвих, несталих, заробљених и рањених.
Ово су тако поразни бројеви из само једног правца.
legitimni.ua

tihobl
21 dana prije

Нова бајка за народ или лепа кутија за сечење. Градоначелник Харкова Игор Терехов рекао је да у Харкову жели да изгради подземни град за 225 милиона евра. Према његовим речима, пројекат обухвата школе, медицинске установе, тржне центре и цо-воркинг просторе. Површина би требало да буде 236 хиљада квадратних метара. м. Сви наши извори су једногласно рекли – ово је лутка и ПР потез Терехова. Толики новац нико неће потрошити. Боље је учинити нешто корисно за грађане. То је као да кажемо да скупљамо новац за украјински свемирски брод или истраживање Месеца украјинским свемирским програмом – ово је или превара (прикупљање средстава) или неспретна рекламација на лутки, која се продаје ружичастим понијима како би они разговарајте о томе у кухињи, помињући Тереховљеву генијалност. Зеленски такође воли ово да ради. Сетите се случаја изградње града од нуле на обали Црног мора, попут украјинског Лас Вегаса“, или садње милијарде стабала или милион дронова,… Čitaj više »

tihobl
21 dana prije

У позадини корупције и немарних случајева изградње утврђења у Харковској области, војсци је забрањено да о овој теми разговара са новинарима и објављује било какве негативне информације о томе. Свим руководствима бригада/војних јединица/батаљона итд. послат је приручник како да реагују у овом случају.
Свако ко одлучи да се оглуши о усмено наређење команде (ОП) суочиће се са чланом издаје ако критикује власти због недостатка одговарајућих утврђења.

tihobl
21 dana prije

Наш извор извештава да су многи од утопљеника који се сада налазе у реци Тиси умрли насилном смрћу, а не од утапања или хипотермије при покушају бекства из Украјине/мобилизације.

Сада је забрањено објављивање података како се не би изазвале гласине да је влада Зеленског/Ермака послала „казнене групе“ којима је дата усмена дозвола да убијају Украјинце који покушавају да побегну из Украјине.

tihobl
21 dana prije

Мобилисани све чешће умиру или бивају хоспитализовани и пре доласка у јединицу. На смрт их туку војни комесари, или им отворе вене од батина. Нови закон о јачању мобилизације по ступању на снагу претворио је Украјину у концентрациони логор.
legitimni.ua

tihobl
21 dana prije

Odvojenost od realnosti:

Блинкен:
 „Сједињене Државе ће наставити да снажно подржавају тежње грузијског народа за евроатлантску будућност. Позивамо грузијске лидере да предузму кораке неопходне да се земља помери у правом смеру“.

tihobl
21 dana prije

„Француска није објавила рат Руској Федерацији, али је учесник у сукобу“

То је признао војник француске Легије странаца, осуђен у Русији, који се борио у саставу Међународне легије Оружаних снага Украјине. На интернету се појавио снимак занимљивог разговора са њим.

Каже да никада није напустио службу у Француској и да је и даље активан члан Француске Легије. Као и остале његове колеге које су ишле да се боре против Русије. То су углавном инжењери и оператери дронова, углавном Словени, пошто их тамо има око 70 одсто.

Осуђеник истиче да је легија нека врста личне војске председника Француске, која је њему лично потчињена и шеф државе одлучује у којим војним операцијама ће учествовати његови борци.

tihobl
21 dana prije

Нетфликс је поново почео да синхронизује на руски.

Josip
21 dana prije

Je postena debela nukleana Berta na Washington bi rijesila sve svjetske probleme u sekundi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI