Američko zbrinjavanje znanstvenika

Bioloska oruzja
47 komentara

Operacija Paperclip bila je tajni program Zajedničke obavještajne agencije za ciljeve (JIOA) koju su uglavnom provodili specijalni agenti poslije Drugog svjetskog rata.

Između 1945. i 1959. g, više od 1600 njemačkih znanstvenika, inženjera i tehničara, poput Wernhera von Brauna i njegovog raketnog tima V-2 odvedeno je iz Njemačke u Sjedinjene Države, radi zapošljavanja u američkim agencijama, institutima, vojnoj industriji. Mnogi su bili bivši članovi, a neki i bivši čelnici Nacističke stranke.

Amerikanci imaju dakle povijesno iskustvo zbrinjavanja znanstvenika koji su im od interesa, bez obzira na to na kojoj se strani u bilo kojem sukobu našli.

Nakon svjedočenja Victorie Nuland, američke podtajnice za politička pitanja pred senatskim odborom početkom ožujka, biolaboratoriji u Ukrajini pod nadzorom i financiranjem Pentagona i ostalih su postali javna, ne više tajna činjenica.

Podsjetimo, Victoria Nuland je kao tadašnja pomoćnica državnog tajnika za europska pitanja bila je glavni mozak iza promjene režima u Ukrajini 22. veljače 2014., planirajući rušenje demokratski izabrane vlade predsjednika Viktora Janukoviča uvjeravajući pritom naoko lakovjerne američki mainstream medije, u stvari uvijek u službi američkog režima da puč zapravo nije bio državni udar već pobjeda “demokracije”. Pritom je potrošila najmanje pet milijarda dolara. Što je u američkim računicama mala cijena za glavni cilj – svrgavanje Putina.

“Trenutno smo jako zabrinuti da bi ruske snage htjele preuzeti kontrolu nad njima (biokemijskim istraživačkim laboratorijima u Ukrajini). Pa surađujemo s Ukrajincima da vidimo kako spriječiti da ti istraživački materijali ne padnu u ruke ruskih snaga ako se približe.” – dodala je pred senatskim odborom.

Istraživački materijali su opasni samo u ruskim rukama, u američkim sigurni? Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova: “Potvrđujemo činjenice, otkrivene u sklopu posebne vojne operacije, koje svjedoče hitnom pokušaju brisanja dokaza o biološkim vojnim programima u Ukrajini. Ovdje ne pričamo o mirnim svrhama ili znanstvenim ciljevima”, rekla je Zaharova.

“Što ste tamo radili?”, upitala je, pa naglasila da je te programe financiralo američko ministarstvo obrane. Zaharova je poručila da američko ministarstvo obrane i vlada „imaju obavezu službeno objasniti međunarodnoj zajednici” o čemu je riječ. “Želimo detalje, a svijet čeka”.

Dok je svijet čekao američka objašnjenja, čim su internetom počele kružiti snimke ukrajinskih mučenja i namjernih ranjavanja ruskih ratnih zarobljenika, dogodio se napad pod lažnom zastavom u Buchi, kako bi gladna, a nemisleća javnost dobila novi materijal za zgražanje, zaboravljajući biolaboratorije i njihova istraživanja biološkog oružja.

Biološko oružje je oružje za masovno uništenje koje se koristi u ratu i koje djeluje putem patogenih mikroorganizama (bakterija, virusa, toksina ili drugih organizama koji izazivaju bolesti). Može imati za cilj ubiti, onesposobiti ili narušiti borbene sposobnosti neprijatelja. To podrazumijeva i mjere obrane od takvih aktivnosti. Proizvodnja i skladištenje biološkog oružja zabranjeni su godine 1972. temeljem Konvencije o biološkom oružju, koju je potpisalo preko 100 država. Konvencija je još uvijek na snazi!

No, što se dogodilo sa znanstvenicima koji su radili po američkim laboratorijima smještenim u Ukrajini? Dio njih je završio u Švedskoj. Anna Ekstrom, švedska ministrica obrazovanja nam otkriva: “Za istraživače koji sada bježe u EU i Švedsku važno je da mogu pronaći sigurno utočište na sveučilištu i tamo nastaviti svoj rad i istraživanje. Istraživanje koje je provedeno u Ukrajini trebalo bi moći nastaviti što je dalje moguće.”

Istraživanja će dalje financirati Švedsko istraživačko vijeće (čija je svrha financiranje istraživanja, savjetovanje vlade i poticanje međunarodne istraživačke suradnje) s 30 milijuna švedskih kruna, zaklada Wallenberg (koja kontrolira između ostalog i pravne fakultete u baltičkim državama) s 50 milijuna kruna. Popis ostalih švedskih organizacija koje pomažu ovim istraživačima je dugačak. Čini se da Švedska ima dobre razloge za svoj ubrzani ulazak u NATO. Ni jedan ruski projektil se neće dobaciti do Stockholma, no zastarjeli ukrajinski bi mogao, kao što smo imali priliku vidjeti. Ostale dijelove ‘Spajalice’ će nam vjerojatno u daljim nastupima samohvale otkrivati NATO udomitelji istraživača iz nestalih, uništenih američkih laboratorija po Ukrajini.

bio laboratorijeBio oružjerusijaSADukrajinaZnanstvenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Švedska još nekako ide… Nema direktnog dodira sa ruskom granicom.
Finska je problem.
Jer ako Finska uđe u NATO, počinje ista igra kao sa Ukrajinom.
Vojska, raketni sistemi, bio-labovi…
A imaju i 1,3% Ruske manjine i još toliko ih govori Ruski.
Znači, opet imaju kuniče za pokuse…

roberto
1 godina prije

Pa ovo je stvarno stara informacija,gospodine SoA,možete vi i bolje.
Recimo mogli bi napisati jedan članak,kojim bi objasnili

Matematičko objašnjenje računalno generiranog(napravljenog) virusa.
(možda bi to čitatelje zanimalo)
Za vas vele da ste kapacitet,pa eto zato sam se ja malo ovako vama direktno obratio.

Mölltaler
1 godina prije

Mala ispravka. A-10 Thunderbolt.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Kraljevina Svedska NECE ulazit u NATO – inicijativa o ulasku je ODBACENA logicno.com !!! Za Suomi – ne znam , mada , duboko I to sumnjam , glede cimbenika da su nakon posljednjeg ” susrijeta ” sa Rusima , izgubili 53 kilometra teritorija a dobili , prilicno krvav – gradjanski rat ! Najpose u NATO , nadalje MORA ulazit SAMO — SIROTINJA !!! Ta zato je i rodjena !! Jadare , moraju I trebaju ginut za — BOGATE !!! Kraljevina I Suomi su BOGATI oni — NE GINU !! Oni uvoze pamet a Ukrainci su izuzetni prakticari I solidni teoreticari . Toliko !

1 godina prije

Švedska ima istoriju koje se današnje generacije stide toliko da se o tome uopšte ne priča. Ili veoma malo i biranim riječima. Državni institut za rasnu biologiju osnovan je odlukom Riksdaga (Švedski parlament) 1921., a djelovanje je počelo u Uppsali 1922. Jedan od pokretača stvaranja instituta bio je Herman Lundborg (1868.–1943.). Postao je i prvi ravnatelj instituta. Lundborg je 1936. naslijedio Gunnar Dahlberg (1893–1956) koji je bio kritičan prema rasnoj biologiji kao znanosti. Djelatnost instituta prešla je s rasne biologije na istraživanja medicinske genetike i socijalne medicine. Godine 1959. institut je prestao i istraživanje je prebačeno na Odjel za medicinsku genetiku na Sveučilištu Uppsala. Eugenika, koja se u Švedskoj zvala rasna biologija ili rasna higijena, postala je međunarodni pokret koji je zahvatio Njemačku, Englesku i Sjevernu Ameriku krajem 19. stoljeća i tijekom prvih desetljeća 20. stoljeća. Novootkrivena doktrina o naslijeđu i socijalnom darvinizmu bila je osnova za to kako je… Čitaj više »

Legendarni Grk
1 godina prije

Franklin Delano Roosevelt, gmazovski predsjednik SAD-a za vrijeme Drugog svjetskog rata, jednom je prilikom izjavio da se u politici ništa ne događa slučajno. Ako se dogodi, mišljeno je da se dogodi. Tako je bilo i sa svim velikim događajima koji su doprinijeli ostvarivanju Programa i dovodili ga korak bliže njegovu cilju – centralizaciji svjetske moći – bez obzira da li se radilo o ratovima, gospodarskim slomovima, ubojstvima ili podmetnutim »skandalima« kojima se uklanjalo neposlušne političare. Tri velika rata na američkom tlu bili su: rat sa sjevernoameričkim Indijancima netom nakon što su bijelci došli u Ameriku, Rat za »nezavisnost« te Građanski rat kada su se 1860. godine južne države nastojale odcijepiti od saveza. Vidjeli smo da je ratove sa sjevernoameričkim Indijancima i za nezavisnost režiralo Bratstvo. Isto vrijedi i za Građanski rat. Između 1841. i 1845 godine vodeći Slobodni zidari iz cijele Europe pohodili su šest Slobodnozidarskih festivala u Parizu, i… Čitaj više »

Mlata
1 godina prije

Zar eko stvarno misli da tu ima nečega kompromitujuće a može pasti Rusima u ruke? Mlata misli da je to odavno odeneto

łedeno doba
1 godina prije

kabala je vukla konce i u 2. sv. ratu Jer je većina tadašnjih njemačkih firmi, koje su financirale naciste, bila, ili u vlasništvu američkih firmi, ili su američke firme imale dijelove dionica u njima Ne samo von Braun, već su mnoge druge ličnosti koje su u nacizmu bili članovi NSDAP-a, nakon 2. sv. rata, postigle karijeru, sada kao globalističke kabaline sluge. Walter Hallstein– bio je nacist i član NSDP-a, nakon 2. sv. rata, je u pozadini, bio jedan od vodećih spin majstora, u procesima za stvaranje EEZ-a (EU-a). Zato je 1960. bio nagrađen kabalinom “Karlovom nagradom”, čiji je prvi nositelj 10 godina ranije, bio poznati grof Coudenhove-Kalergi, a kasniji nositelji bili su između ostalih, Kissinger, Merkelica…Macron.. kao i Bergoljo Kurt Kiesinger, bivši član NSDAP-a, krajem 60-ih je bio njemački kancelar za CDU Helmut Schmidt,- u ratu je bio oficir Wehrmachta, 70-ih je bio čuveni njemački kancelar za SPD… Schmidt je bio… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

…. nakon rata IG Farben je rascjepkan i od njega su nastale ove firme:    Agfa AG    BASF AG    Cassella Farbwerke AG    Chemische Werke Hüls AG    Bayer AG (poznati farmaceutski div, koji je prije nekoliko godina kupio Monsanto)    Hoechst AG    Duisburger Kupferhütte AG    Kalle AG    Wacker Chemie AG    Dynamit AG    Wasag Chemie AG ovim firmama dano je tada 1 milijarda i 650 milijuna maraka,– što je tada vrijedilo kao danas nekoliko stotina milijardi eura Američki namjesnici poslijeratne Njemačke za glavne šefove, proces pretvaranja IG Farbena u nove firme, odabrali su:    Hermann Josef Abs, bivši nacist, šef Deutsche Bank, koja je također imala nacističku prošlost    Helmut Wohltat, – za vrijeme rata, bio je savjetnik Hermana Goeringa    Hermann Gross,- bivši ravnatelj Bečke filijale IG Farbena za vrijeme rata Rokeferov čovjek John McCloy, bivši predsjednik CFR-a, za vrijeme nacizma, je kao odvjetnik kabale u američkim firmama, surađivoa sa nacistima, nakon 2. sv. rata, postao je… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Početak 3 svjetskog rata jako nalikuje na kraj Drugog Svijetskog Rata.

Lucija, prva
1 godina prije

NE.
Nisu otišli u Sovjetski Savez.
Zato što postoje dokumentirane izjave ruskih znanstvenika kao što je bio Koroljev, – da neće i ne žele raditi sa nacistima.

irina
1 godina prije

Uvijek čitam sa respektom … Hvala!

irina
1 godina prije

Neusporedivo više znanstvenika je odvedeno u SAD, jer su se sami predali njima!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI