Američkoj vojsci očajno nedostaje pravo vodstvo

Americka vojska
20 komentara

Pentagon je upozorio da politički zastoj oko imenovanja najviših zapovjednika može ugroziti spremnost vojske

Američka vojska i Marinski korpus prvi su put u povijesti ostali bez vrhovnog čelnika zbog političke svađe u Washingtonu, što potencijalno potkopava napore da se regrutiraju trupe i osigura njihova spremnost za obranu nacije, upozorio je Pentagon. Ministar obrane Lloyd Austin izjavio je u petak da je neuspjeh Senata SAD-a da potvrdi vojne nominacije za više od 300 časničkih mjesta na čekanju, uključujući zapovjednike dviju kopnenih borbenih snaga zemlje, razoran i da bi mogao omesti odnose sa saveznicima.

Senator Tommy Tuberville, republikanac iz Alabame, blokirao je odobrenja za imenovanja, tijekom spora koji se odnosio na beneficije Pentagona u pogledu sufinanciranja vojske.

“Danas će po prvi put u povijesti Ministarstva obrane dvije naše službe raditi bez vodstva koje je potvrdio Senat”, rekao je Austin u govoru u zajedničkoj bazi Myer-Henderson Hall u Arlingtonu, Virginia. Dodao je: “U našem opasnom svijetu, sigurnost Sjedinjenih Država zahtijeva uredne i brze tranzicije naših potvrđenih vojnih vođa”.

Marinski korpus je bez vrhovnog vođe otkako je general David Berger završio svoj četverogodišnji mandat zapovjednika 10. srpnja. Praznina je označila prvu takvu prazninu u vodstvu za granu u 164 godine. Vojska je ostala bez vodstva u petak, kada je general James McConville prepustio svoje zapovjedništvo kao načelnik stožera. “Veliki timovi trebaju sjajne vođe, a to je ključno za održavanje pune moći najsmrtonosnije borbene sile na svijetu”, rekao je Austin. “To je od vitalnog značaja za naše globalno vodstvo i za povjerenje naše izvanredne mreže saveznika i partnera”.

”Neuspjeh u potvrđivanju naših vrhunsko kvalificiranih viših časnika potkopava našu vojnu spremnost”.

Zastoj proizlazi iz prošlogodišnje odluke Vrhovnog suda SAD-a da poništi Roe protiv Wadea, značajnu pravnu presudu iz 1973. koja je štitila pobačaj kao ustavno pravo. Preokret je otvorio vrata desecima država predvođenih republikancima u pogledu nametanja novih ograničenja u pogledu pobačaja. Pentagon je odgovorio u veljači, donijevši zapovijed da svi američki vojni ogranci ponude posebne pogodnosti, uključujući tri tjedna plaćenog dopusta i punu naknadu za troškove, vojnicima i članovima obitelji koji putuju u države koje su prijateljske prema pobačaju radi prekida trudnoće.

Tuberville je tvrdio da politika krši savezni zakon koji zabranjuje korištenje saveznih sredstava za plaćanje pobačaja. Zahtijevao je da Senat pod kontrolom demokrata održi glasovanje o politici putovanja u vezi s pobačajem. Demokrati bi mogli zaobići proceduralnu blokadu Tubervillea održavanjem pojedinačnih glasova o svakoj nominaciji, ali rekli su da bi taj pristup trajao mjesecima i spriječio ih u rješavanju drugih pitanja. Zastupnici su trenutno na ljetnom odmoru.

Vršitelji dužnosti zapovjednika popunjavaju upražnjena mjesta, ali se navodno ne mogu useliti u svoje nove urede ili domove i blokirani su u izvršavanju nekih ovlasti, kao što su ovlasti za proračun i izdavanje službenih politika, dok se njihova imenovanja ne potvrde. “Uvjeren sam da ćemo to popraviti”, rekao je Austin, dodajući da očekuje da će Senat “ispuniti svoju odgovornost i brzo potvrditi našeg 41. načelnika stožera vojske”.

PentagonSADVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amater
8 mjeseci prije

Americi nedostaje vodstvo pa se to preslikava i na vojsku …

Lucija, prva
8 mjeseci prije

“Zastupnici su trenutno na ljetnom odmoru.”

He, he. Ma krasno. Eto vidite kako “majstori upravljaju” 😄😄

Nitko ne može očekivati od nijedne korumpirane bande da dobro radi svoj posao.
Od zadnjeg uhljeba do parlamenata.

Ono o abortusima mi se ne da uopće komentirati…

tihobl
8 mjeseci prije

Zablokirao je imenovanje 300 trandzi.

za slom spremni
8 mjeseci prije

U USranaca u kojoj imaju lažnoga predsednika, koji je ukrao izbore, lažirane od demokratskih terorista “zagubljene duboke države” ništa čudnoga da jadrlauču na nepotvrđenih jahača najsmrtonosnije globalne sile, kako sebi tepa ptica kukavica koja misli da je USrani jastreb.
Eto rvacka je amerika po tom pitanju, u rvata nema glavnih potvrđenih đenerala u armiji pa što ,borbena gotovos za slom spremni !!

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Pravo – IMAJU ! —–>>>> TRANDŽE !!! ZA TRANDŽE 😁

Nekoime
8 mjeseci prije

… najsmrtonosnije borbene sile na svijetu… – pogotovo za saveznike.

Гавран
8 mjeseci prije

Da probaju sa Prigožinom. Za dobre pare-naravno!

Pa imaju dementnog pedofila za predsjednika,
8 mjeseci prije

…njegovog poduzetnog sina Crack ovisnika, glavnog ukrainskog suradnika Kokainskog muškarce u haljinama kao časnike, psihologe, zapovjednike, LGBTQFTGG gadarije…jes da USArmy više liči na narkomansku freak show masovnih ubojica, pljačkaša i ratnih kriminalaca …ail zato u američkim filmovima svi oni izgledaju super, bore se za pravdu i mudri su vođe…al film nije stvarnost.

Max
8 mjeseci prije

Sami su upropastili vojsku a i narod.

Njokar
8 mjeseci prije

Pa kako nema? Ona šefica marinaca zaista obećava…
Btw, tehnologija je slijedeća: staviti što plićeg pavijana na čelo, čela država, vojskama ili parlamentima, važnijim resorima ministarskim, tipa Bidena, Macrona, Ursule, Scholza, Baerbock…nastaviti niz…
Doduše, sve to ima i rizike jer ti pavijani mogu olako pritisnuti “one” dugmiće, ako ih se stalno ne nadzire i kontrolira.

Nena
8 mjeseci prije

Ma šta fali onim generalima u suknjicama i onim sisatim ženama sa bradom..
Molim lepo..

Lucija, prva
8 mjeseci prije

“…u utorak odrzana promocija promaknuca zapovjednika unutar Britanskih kraljevskih oruzanih snaga.

Sem ostalih cin generala je dobilo sest vojnih djelatnika. Jedan posthumno. Promaknuce je takodjer dobilo jos cetiri zapovjednika, takodjer posthumno.

Interesantno je da navedeni zapovjednik koji je posthumno promovisan u cin generala nije dobio “agreman” NATO pakta iako je to uobicajeno u clanicama saveza.
Prije svecanosti odrzana je i “promocija” necasno otpustenih vojnih djelatnika medju kojima su i dvojica zapovjednika koji su iznjeli detalje o ovome.
Svi opisani nalazili su se u onom restoranu u Ukrajini … No, odavno je poznato da NATO vec odavno sa britanskim zapovjednicima ima problem u Ukrajini.”

Ke?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI